Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли цена развалянето на МАГИИ?

Featured Replies

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Злото също е създадено от Господ - Бог ,

Защото има лаймотив и целта на този лаймотив е ,, смисъла на човешкият живот " а той е основно ,, Господ - Бог да прецени ,кой каква вечност ще изкарва " . 

Ако нямаше зло щеше да е рай земният живот .

и значи според господ човек трябва да преживява злини и страдания през целия си живот, според него това бил смисъла на  човешкия живот, според мен господ е голям тъпанар

• Отговори 117
  • Прегледи 34,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Селена я познавах лично. Истинското й име е Нейка,още преди да се захване с тия шарлатании. Живееше в квартал Ботунец. Не съм й ползвала услугите,много ми беше стряскашо и без това за целия Космос,с

• Здравето и живота са безценни. За нормално се приема човек да иска да ги запази, особено своите. Всичко си има цена. Да заплатиш нещо - това е начин, чрез който е устроен този свят. Има само Един, кой

• и значи според господ човек трябва да преживява злини и страдания през целия си живот, според него това бил смисъла на  човешкия живот, според мен господ е голям тъпанар

преди 6 часа, some_spirit написа:

и значи според господ човек трябва да преживява злини и страдания през целия си живот, според него това бил смисъла на  човешкия живот, според мен господ е голям тъпанар

,Не трябва да преживява в злини и страдания през целият си живот . 

Пак да се повторя ,, Работа , малко удоволствия , отговорности , изпълнения на заръките в Библията ( фактически - да правиш добро до колкото ти стигат силите .)  " - и прекрасното прекарване във Вечността ти е гарантирано .

Ти пък само на лошото гледаш . Не може да не ти се е случвало и хубави неща .

Както има ,,чудодейни изцеления чрез Молитви " ,които действат благотворно на хората. Така има и ,, вредоносни заклинания " тъй наречените ,, черни магии " ,които вредят на хората . 

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Както има ,,чудодейни изцеления чрез Молитви "

правиш молитви към псевдо боговете да ти излекуват тялото, а всъщност те са поробителите (нашественици), които са превзели цялото ти мислене, според теб кое е по-добре да имаш здраво биологично тяло, което не е твое всъщност или да съществуваш самостоятелно тоест да имаш твое мислене и после там в твоята Вечност пак да си мисловен роб на псевдо боговете, тях ги интересува само това твое устройство с което мислиш и то се намира в главата на човек и се нарича мисловна енергия

преди 9 минути, some_spirit написа:

правиш молитви към псевдо боговете да ти излекуват тялото, а всъщност те са поробителите (нашественици), които са превзели цялото ти мислене, според теб кое е по-добре да имаш здраво биологично тяло, което не е твое всъщност или да съществуваш самостоятелно тоест да имаш твое мислене и после там в твоята Вечност пак да си мисловен роб на псевдо боговете, тях ги интересува само това твое устройство с което мислиш и то се намира в главата на човек и се нарича мисловна енергия

И да вярваш, и да не вярваш, здравето ти не функционира мислейки си дали си вярващ ами се прецаква от съвсем различни неща, върху които нямаш никакъв контрол. В ДНК-то ти е заложено след колко време то ще се самоунищожи, а околната среда, стреса и храните са допълнителни точки на натоварване. Религията или вярата премахват някаква част от стреса, така че вярващите в крайна сметка печелят това от вярата си дори и да не им помага за всичко останало. По-малко стрес, по-добро качество на живота, не е ли така?

преди 18 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Както има ,,чудодейни изцеления чрез Молитви " ,които действат благотворно на хората. Така има и ,, вредоносни заклинания " тъй наречените ,, черни магии " ,които вредят на хората . 

По отношение на това: Има човек който извършва такива "вредододододоносни заклинания" -> има проблем, няма го такъв човек = няма проблем. ;) Тези които правят такива заклинания срещу пари са шарлатани!  НО, точно как такива човеци ги спохожда точно същото "вредоносно заклинание" и дори в пъти повече не мога да споделя, защото е опасно. ;) 

Затова и е речено: Не пожелавай на другия туй което не желаеш да ти се случи на теб! 

Най-лесното: Когато някой те кълне за вреда, то кажи: Благодаря подобно! Дори не трябва да завършваш с ", да ти се върне тройно." ;) 

Що се касае за "белите" магии, то .... :) ... там е друго. Именно за това трябва да се молиш на Бог. ;) За "черни" магии .... хм .... няма смисъл! => Един вид се намесваш в неговите дела. -> В тоя случай не се изненадвай да ти прати предизвикателство. = Някак си трябва да му се "плати". ;)

Отделно: Самите молитви за чудодейни изцеления са за добро. За това и стават чудеса, но трябва да си искрен в молитвата си. Това за Бог е важно!!! За разлика от човек, то Бог знае кога си лицемер. ;) 

преди 28 минути, dioib написа:

По отношение на това: Има човек който извършва такива "вредододододоносни заклинания" -> има проблем, няма го такъв човек = няма проблем. ;) Тези които правят такива заклинания срещу пари са шарлатани!  НО, точно как такива човеци ги спохожда точно същото "вредоносно заклинание" и дори в пъти повече не мога да споделя, защото е опасно. ;) 

Затова и е речено: Не пожелавай на другия туй което не желаеш да ти се случи на теб! 

Най-лесното: Когато някой те кълне за вреда, то кажи: Благодаря подобно! Дори не трябва да завършваш с ", да ти се върне тройно." ;) 

Що се касае за "белите" магии, то .... :) ... там е друго. Именно за това трябва да се молиш на Бог. ;) За "черни" магии .... хм .... няма смисъл! => Един вид се намесваш в неговите дела. -> В тоя случай не се изненадвай да ти прати предизвикателство. = Някак си трябва да му се "плати". ;)

Отделно: Самите молитви за чудодейни изцеления са за добро. За това и стават чудеса, но трябва да си искрен в молитвата си. Това за Бог е важно!!! За разлика от човек, то Бог знае кога си лицемер. ;) 

Напълно подържам твоето мнение. 

Вчера бях на литургия . Там се пееше ,, злато и сребро ли искаш ? " и се замислих , когато стария ми шеф ми каза ,че докторите  му казали , че му остават 3 месеца максимум 6  , започнах да се моля така както никога до сега не съм се молил дори и за себе си . Той се излекува и съм доволен че поне мога да го виждам още отвреме на време ( толкова добър човек рядко се среща ) .

Та тогава се замислих , че трябва да уча хората на това ,,което помага ,, , за да могат повече хора да са добре. Тогава също преосмислих ,че ,, не искам пари " ако помогна на някого и им казвам те да помагат някъде ,щото аз всичко необходимо го имам и Бог никога не ме е оставил в нужда ( даже на моменти съм получавал повече от заслуженото ) . Е сега затова не се отказвам ,и ще съм докрая , да уча хората на вяра в Бога ,и молитви , защото с вяра в Бога се живее супер.

преди 5 минути, Anzhel Dimitrov написа:

... Бога се живее супер.

Най-малкото -> Живееш спокойно. ;) = Не мислиш с какво ще се бориш утре, а какво добро да направиш, за да е по-добре утре от днес. :)

Успех и наслука!

Да бъде Божията воля. Амин

преди 8 минути, dioib написа:

Най-малкото -> Живееш спокойно. ;) = Не мислиш с какво ще се бориш утре, а какво добро да направиш, за да е по-добре утре от днес. :)

Успех и наслука!

Благодаря . Бог с вас , и ще се моля за Мир и спокойствие да даде Бога ба всички .

преди 2 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Благодаря . Бог с вас , и ще се моля за Мир и спокойствие да даде Бога ба всички .

Амин

преди 11 часа, dioib написа:

Успех и наслука!

ще бъде неговата воля ама друг път, това в цитата са изкуфели дрънканици на религиозни фанатици

преди 6 минути, some_spirit написа:

ще бъде неговата воля ама друг път, това в цитата са изкуфели дрънканици на религиозни фанатици

По-добре фанатик отколкото инфантилен. :)

преди 18 часа, dioib написа:

Амин

Амин братко...

преди 18 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Напълно подържам твоето мнение. 

Вчера бях на литургия . Там се пееше ,, злато и сребро ли искаш ? " и се замислих , когато стария ми шеф ми каза ,че докторите  му казали , че му остават 3 месеца максимум 6  , започнах да се моля така както никога до сега не съм се молил дори и за себе си . Той се излекува и съм доволен че поне мога да го виждам още отвреме на време ( толкова добър човек рядко се среща ) .

Та тогава се замислих , че трябва да уча хората на това ,,което помага ,, , за да могат повече хора да са добре. Тогава също преосмислих ,че ,, не искам пари " ако помогна на някого и им казвам те да помагат някъде ,щото аз всичко необходимо го имам и Бог никога не ме е оставил в нужда ( даже на моменти съм получавал повече от заслуженото ) . Е сега затова не се отказвам ,и ще съм докрая , да уча хората на вяра в Бога ,и молитви , защото с вяра в Бога се живее супер.

Щастливец си щом с вярата в Бог живееш супер... :)

Обикновено не е така...

Наскоро прочетох Прекрасният нов свят. Бих предпочел да съм като обикновените хора, а не като Дивака...

преди 8 часа, bioid написа:

защото с вяра в Бога се живее супер.

Това е чудесен лозунг :) - трябва да се закачи като етикет и подзаглавие за целия религиозен раздел.

Това е шега, но и не съвсем - цитираното чудесно и стройно изразява защо, как и с каква цел съществуват религиозните вярвания.  Нещастни и страдащи - е имало, има и ще има... Това е средство и начин за утеха и изход от страданията - като няма друг начин, с фантазна приказка. Идва лесно, естествено и спонтанно - на инерциите от няколкото особености в началните етапи в психичното развитие и социализацията и емоционално-чувствени особености в тях.

Нелепостите започват от вживяването че този примитивен начин на "изход", чрез автосугестия и приказно сънуване, били "духовни"... И... оттам нататък приказките за страдащи тръгват по съвсем фалшив вектор, според който не е достатъчно само да избягаш от натрапчивостта на "страданието", а и да изиграеш възвисение, да реализираш усещане че "си над нещата", че ги разбираш даже и вселенските работи... Че с лекота можеш да поучаваш, съветваш и да си донесеш усещане че си важен, че имаш значение, че си нужен и имаш стойност за останалите, заради които се ползва "доброто" и "добротата".  Защото тия неща са в дефицит най-често в хората деца, в началните етапи на развитието си. Но и - които неща, с тия начини - стопират и блокират развитието заради нуждата от непрекъснато Сънуващо състояние, чрез което да се доставят нужните заменени преживявания.

Като обобщавам тук събраният човешки материал, вкопчен в този примитивен начин... не виждам въобще защо им е "развитие". И те не виждат - оскотяването, доведено до обсесия, няма нужда от никакво "развитие", а само от "игрите на бягство", с етикети  "изход" и "спасение".  И така тече вече хилядолетия... и досега... и явно ще си продължава...

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Това е чудесен лозунг :) - трябва да се закачи като етикет и подзаглавие за целия религиозен раздел.

Това е шега, но и не съвсем - цитираното чудесно и стройно изразява защо, как и с каква цел съществуват религиозните вярвания.  Нещастни и страдащи - е имало, има и ще има... Това е средство и начин за утеха и изход от страданията - като няма друг начин, с фантазна приказка. Идва лесно, естествено и спонтанно - на инерциите от няколкото особености в началните етапи в психичното развитие и социализацията и емоционално-чувствени особености в тях.

Нелепостите започват от вживяването че този примитивен начин на "изход", чрез автосугестия и приказно сънуване, били "духовни"... И... оттам нататък приказките за страдащи тръгват по съвсем фалшив вектор, според който не е достатъчно само да избягаш от натрапчивостта на "страданието", а и да изиграеш възвисение, да реализираш усещане че "си над нещата", че ги разбираш даже и вселенските работи... Че с лекота можеш да поучаваш, съветваш и да си донесеш усещане че си важен, че имаш значение, че си нужен и имаш стойност за останалите, заради които се ползва "доброто" и "добротата".  Защото тия неща са в дефицит най-често в хората деца, в началните етапи на развитието си. Но и - които неща, с тия начини - стопират и блокират развитието заради нуждата от непрекъснато Сънуващо състояние, чрез което да се доставят нужните заменени преживявания.

Като обобщавам тук събраният човешки материал, вкопчен в този примитивен начин... не виждам въобще защо им е "развитие". И те не виждат - оскотяването, доведено до обсесия, няма нужда от никакво "развитие", а само от "игрите на бягство", с етикети  "изход" и "спасение".  И така тече вече хилядолетия... и досега... и явно ще си продължава...

Защо си перифразирал човека ? Това е равносилно на лъжесвидетелстване . Ти лъжесвидетелстваш против ближния - нарушаваш една от 10 - те божи заповеди. Ама така сте вие атеистите , без вяра в Бога сте способни на всякакви мерзости .

преди 12 часа, bioid написа:

Амин братко...

Щастливец си щом с вярата в Бог живееш супер... :)

Обикновено не е така...

Наскоро прочетох Прекрасният нов свят. Бих предпочел да съм като обикновените хора, а не като Дивака...

Бог с вас . 

Може би разликата се крие там , че аз предимно благодаря на Бога за всичко ,което ми е дал , а другите предимно искат , очакват нещо спуснато от горе , нещо свише . Или когато всичко е наред не благодарят , и се сещат да обещават да помагат ,когато положението се скапе.

Какъвто ще да си ,не трябва да се забравя ,че всички са чада Божии и равни пред Бога. Бог гледа със едни и същи очи на всички .

• 2 месеца по-късно...

Ако говорим за премахване на пороци , то може да се изчисли ,но ако се подобрява здравето - то цена няма. 

Развалянето на черна магия е молба към Бога за подобрение на някого и отстраняването на зло от човека , затова цената е ,, благодарност към Бога " , а благодарността към Бога е ,когато правим добро.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.