Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво става във вашия град?

Featured Replies

преди 3 минути, мен написа:

Асфалт ли предпочитат?

да, оплакват се че си трошат колите - дори общината пусна запитване, как да продължи с ремонтите

https://www.burgasinfo.com/news/view/5/90330

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 215,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо не съм приел като обида, нали за това е форумът - да споделяме мненията си. Не ми се стори правилна логиката ти от сорта на В София има взрив на хепатит => това е следствие от пренаселеностт

• Здравейте аз съм от Разград(град мразен от почти цяла България по незнайно какви причини) Спомене ли се името на този град се свързва с турци, цигани и какви ли не още неща след който произлизат после

• Ти пък коя си, че да ни искаш или да не ни искаш? И ако случайно ни поискаш откъде знаеш, че ние ще те поискаме?!?! Г-жо Меркел, вие ли сте? Еееееее, добре, че се регистрирахте във форума. Б

Публикувани изображения

преди 2 часа, Мойра написа:

Във форума би трябвало да има модератор, който да спре изявите му поне в тази тема.

След всеки мой пост пише глупости.

Не е нормално това!

този овен е връзкар от класа

има чадър

67822577_2370792179877184_15634454910546

овцата дрон - оди из целата страна

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

да, Пловдив не ми харесва

дай фото от Павликени

дрон

това което ми направи впечатление в паветата в София е че са бетонени, а бетона се разпада и става като на снимката която показа слид в една друга тема, ей този материал е по здрав

pave10x10-986x1024.jpg

67960980_2370478986575170_78680966098405

67837774_2372125699743832_40970871274922

68751600_2374785169477885_76898592423327

на 23.11.2006 г. в 23:26, the_best написа:

Здравейте! Правя тази тема, защото не съм бил в повечето градове на България и ми е интересно в какво състояние са. Аз съм от Варна и съм ходил в София един път, във Велико Търново три-четири пъти, в Шумен живее леля ми и баба ми и често ходя там, но като цяло в други градове не съм бил. Мисля тази пролет живот и здраве да направя една малка обиколка с приятели и да разгледаме. Ще се метнем 3-4 коли и 4-5 дена ще се поразходим. Та ми е интересно накъде вървят нещата във ваште градове. За начало ще кажа какво е в нашиа град. Варна ръсте доста бързо. Има адски много стоежи, ама адски много. Ремонтират някои основни улици, но това е само част от многото, което трябва да се направи. Обаче само се ремонтират, а не се разширяват. По обед и от 17 до 19ч е някакъв ад. Коли, микробуси, маршрутки, автобуси. Забранил съм си да излизам по това време. В автобусите е пълно с хора, движат се все още и Чавдарите от преди и аз незнам колко години. Сега строят четири мола, които ще бъдат доста големи. Продадоха ни летището на тимаджиите, както и целия град като цяло. Който е живял тук знае за какво говоря. В морската градина (градския ни парк) започнаха да никнът блокове и имам чувството, че никога няма да направят осветление. Пак там направиха и обществено игрище за футбол, което е доста добро. До него има и за волейбол и тенис корт. Осветено е идеално и може да се играе до 2 през ноща. Плажната ни алея е срам за града. Вони на "ла**а", а има не един ресторан и капанчета! Дискотеки бол, като не са чак толкова лоши. Най-хубавата е "Екстраваганца" лятото и "Аро денс" зимата. На тимаджиите са, но с това добре са се справили! Разни скъпи коли минават на червено и покрай полицаи, скъпи джипове газят през бордюри, няма да казвам на кой са, коли се дигат с паяк избирателно. Лятото Златните се превръщат в старчески дом, но има някои добри места, като Масай и Пи Ар. Бакшишите са адски много! Ама адски много. Всяка трета кола е жълта с надпис такси и карат като кретени. Тока взе да спира доста често, абе изобщо картинката далеч не е розова. При вас как е? Споделете, ще е интересно. Питайте за Варна ще ви отговоря! Може и снимки да качваме! П.П. Това е най-дългата тема, която някога съм пускал!

Добре е да има много таксита ,защото ще ти е по-ефтино.За варненсите дикотеки  пропускаш ,,Копа Кабана" и денонощното басейнче ,ама не топлата вода ,а онова скритото дето само малко варненци го знаят.Няма да пиша за варнеския ми нощен живот(абе изкарах си страхотно).Като стана на въпрос за обиколка с автомобили ,като се минава през Дупница като забележителност се води парка -,,Парк Рила"-(взе второ място от всички номинирани паркове в България ,за 2018 ,ако правилно си спомням)много добре го поддържат и има съоръжения за спорт(лостове,успоредки ,шведска стена,тенис на маса,минифутбол на асфалт,баскетбол на асфалт,фитнес уреди за деца),има мини зоологическа градина,много беседки където можеш да се скриеш от дъжда и да си поседнеш,много пейки,барбекюта срещу скромна такса,езеро не много голямо не много малко с патки вътре,има хубав плаж срещу скромна такса,.... линк към Гугъл мапс  .Така стига с пака .

Продължаваме с местноста  ,,Кръста "",тъй като го няма в Гугъл мапс ,ще опиша-.Когато дупница преди 7000 години е била езеро до местноста кръста се е стигало с лодки.Та там е имало ритуално сборище от ,където са изкопани 2 артефакта wFG7fo208bAV064PzVsxqI0EIt_ucvDNTyK-qSdIVBFDAwKWXWnwWR4q-HTq5Bf5IymNE9hV39kHF5a-GYAkMnaI5_WuhI--EhUwOlrbjZNDEMQSa0Vaq1Pznq4ZOfUJUY45jNShTCB4FNCzwC3Uj0zYBcGIlXTFyuS0Bjq6pnjbXCCiBJJ8-svBXZmL3zONMRB2y0FoyijjfBRKUnpFbZcchckWx48UgbF9guJLAdus0FA1grllviS-DpMbivCZ3rbftAVvtFKcr_ijHg6b2Qj3JRWLeT_UoZL_DLygzjwlgZwCdJpA_JQLQ44dPjg4zb8alvP-IgyR-3_pXmxUOa2mwdRWvnEZoEwSd2jKRinvYeyhN_XzLo_uRNHxrVhS_MErScfPlEvnKb0RPCR7EBAyz2Yz8npdFlwQzUa3Iu5lkc43I1Moavp9mmeI7YbyJD7zWDWSULF0UYH6kjggs9ZFx5M36yj1XV2sya6cyWKldn2PCM0F25oTssFEuWG6wDhdZCV07S8V-g7HUwsMeUW5XOfuILwbMOhTREaz0GuSR91zYbgsize4tzoJTa9-Fqnh5TthWeZvhKGN5N0pX_UWsJ7wfamRWFi0Qc-LHgtAOsL8WbYDYUasg5TnFiC71lmHzOo7RrCkhVirps4Fa45kh1rtcoM=w876-h657-no

EDfn9LQeN2s3oDWjnNtRoORm2-bhVvaKN8DlWg-uFm67ul1iiC1rbXImxRFaJnWSyyoFJL6-z9EMguSlheAqm3uzh-clRc6D3iSN0Xg5JtvR-6oQoN9rVFoxjAXZsmq5KcecEW6N0nGOn5N33LSrl9hOYUVPXdwAYRJEyX57-4UxF9EK8uWasBBcZun7VO0L0FvwT9EM5jCUD6iG3rqmY_SmLP157C_JUZU8CGZmnn_YEdj_kMjolVmQbNsAY3yGd3w8yC97dYX-DmbhDkrdTLa2Vs_t9HFLlB-cW_BiJ7O3KNE5potFegjcsJ3ZTHzogDvBh106jKHSSU1DSKNTlq9z8fBGgWgFRnx76BZ3Oi-No5yuKwuKf71W_8Bs9j4WlkHnUo0E224mMtr1WxEDcPRvjS_HnPTHUbfw56BZr_xFojQm9BYsOXxB4D1Toa5lse2PoIEIB3f9qenpms8sHiscCf4G_K4kETf4jGtQWdm1qQLTQJfi-LxhEGZI02SVVAdNOTT9U4ca_T-UsuHtqj4eSw9VvMfPaKdGt8Z6jgQfARj9mY3iiZkKU5fIJbv64aUyzrK8bmvbN2bK3QFl6yd4kAjAs_T3TLsQouA6-FSxgMAlWZa9QTDlKAQKxaeXhn0oEj5DXRNJzIXw1NwcdLsww6PPKjM=w876-h657-no

(имаше ги в месния музей ,но сега не знам къде са ,защото уредника на музея почина и затвориха музея.Но за щастие аз ги снимах ,,у време" как се казва).Та там на местноста кръста има кръст (голям кръст,дето се вижда от основните пътни артерии).Та там може да почувствате енергията на предците ни ,които са се молели на не знам си кое божество или божества,но определено е имало някакви традиции да се ходи там с ритуална и традиционна цел и то има доказателство от преди 7000 години(тези двете от снимките са изкопани там горе).От разкопките предполагат ,че е имало висока кула и някакви храмчета(скоро не съм ходил там.Последния път ,когато ходих имаше две дупки и си личеше ,че е имало някакви основи на постройки). Както и да е ,ако ми идват гости от далеч,ако им се изкачва баир ги водя и там ,защото има път но за сериозни джипове.Общо взето е това за местноста кръста.Как се стига до там?-търсите място да паркирате някъде около ,,развесена върба" и след това пеша 30 мин. по баира (бавно ходене),image.png.d58e6c6dfdd968a68f2e4353dc150377.png

Оградил съм с червено къде са изкопани тези два артефакта.

Други забележителности- градцката градина(добре е особено ако имате деца ,има люлки пързалки,катерушки)линк,младежкия дом(интересна постройка) ,общината (ако се интересувате от архитектура ,то общината е едно много раздвижено решение) линк (баси ,не съм си снимал общината,но още утре ще оправя това недоразумение)...  , джамията или  Тюрмето_( ако е отворена,) линк, галерията-(ако има изложба) тя е до Тюрмето,фонтаните-(не са много високи,но в последно време работят).Утре тоест днес ,ще отида да снимам общината и ще видя дали ще добавя ,,Галерията" в Гугъл мапс .

Изобщо има какво да се посети ,и да се усети 7000 години развитие на района.

67786921_2375392479417154_52433511493224

Спаси София: Продължава безмисленото усвояване на пари

spacer.png

Цитат
Безсмисленото усвояване на нашите пари от страна на Центъра за градска мобилност продължава. Въпреки очевидната липса на необходимост от поставяне на колчета точно там, те прилежно са бетонирани в тротоара и закачени на намиращите се на сантиметри от тях стълбове.

Поредното безумие се случва на ул. Малкара, която е част от Зелена зона.

През годините ние, стотици граждани и медиите многократно сигнализирахме за различни далавери при монтирането на антипаркинг елементите, но въпреки това поемане на отговорност и намиране на трайно решение не последва. Нещо повече, съвсем наскоро ЦГМ задели нови 1,5 млн. лв на три фирми за колчета. Освен, че това е една грозна гора от излишни елементи, очевидно е и доходоносен бизнес, особено когато никой не контролира, дали въобще има смисъл от колчета в определени ситуации, като показаната на снимките. Непрестанно получаваме и сигнали как се подменят здрави и сравнително нови колчета с още по-нови.

Необходима е всеобхватна реформа на Центъра за градска мобилност, защото вместо да решава проблемите на мобилността, това дружество се е превърнало в институция, работеща срещу интересите на софиянци. Колчетата са просто поредният елемент доказващ точно това!

#СпасиСофия #РеформаВЦГМ

Спаси София, Фейсбук

68336821_2377346639221738_65655143412845

68525860_2379435392346196_36718671287570

Северен парк

spacer.png

spacer.png

Страхотна идея и добро изпълнение!

69356059_2385052505117818_42525768621416

68922733_2385874811702254_90743122719743

София ни е Мумбай :D

spacer.png

Днес на Цариградско шосе

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.