Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Един от основните въпроси на християнството...

Featured Replies

Гледам тук се вихрят сериозни и аргументирани спорове по всякакви въпроси на религиите. Аз предлагам да поспорим сериозно и най-вече аргументирано по един от основните въпроси които са измъчвали не един от християнските мислители в миналото и който все още няма задоволителен и аргументиран отговор. И така ето въпроса на въпросите:

"Колко дявола могат да се поберат на върха на една игла?"

Не си мислете че това е майтап. Много мислители са си блъскали главата върху този фундаментален въпрос. Предлагам и ние да помислим малко върху него а не само да си чешем езиците за глупости от рода "Има ли живот след смъртта" и прочие ......

Отговорът е много прост - има различни размери игли и за различните броят е различен. Липсват обаче каквито и да е статистически данни от практически опити, така че можем да се осланяме само на чистото предположение. :yanim:

Ами-колкото и ангелите могат.Те са си родственици biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Пък отговорът е прост-той Stalik го каза-колкото можеш да си представиш cool.gif толкова и могат да танцуват на върха на иглата biggrin.gif

Само едно мога да посоча.Когато Исус веднъж изгонваше демон, Той го запита: Как ти е името?А демона отвърна:Легион, защото сме мнозина.Явно е говорил от името на всички.Римския легион е бил около 6000 души.Примерът е показателен, колко демони могат да влязат в един човек.За иглата, незнам.

P.S.Въпросът:Имали живот след смъртта, определено е по-важен от това, колко дяволи могат да се съберат еди къде си.

Редактирано от alesys (преглед на промените)

За името Легион и дали демонът,влязъл в посочения от теб човек като пример не съм съгласен-Самият демон се е нарекъл "Легион".Като име е използвано,а не като означение на брой демони в човека.

За името Легион и дали демонът,влязъл в посочения от теб човек като пример не съм съгласен-Самият демон се е нарекъл "Легион".Като име е използвано,а не като означение на брой демони в човека.

А, докторе, прав е Сашо, защото се уточнява, че са били много демони /бесове/ - /Лука 8:30-33/ ;):)

А, докторе, прав е Сашо, защото се уточнява, че са били много демони /бесове/ - /Лука 8:30-33/ :):)

права си. ;) Аз не бях,за което се извинявам. :)

Целия пасаж е

30. Иисус го попита и рече: как ти е името? Той рече: легион; защото много бесове бяха влезли в него.

31. И те молеха Иисуса да не им заповядва да идат в бездната.

32. А там по рътлината пасеше голямо стадо свини; и бесовете Го молеха, да им позволи да влязат в тях. И им позволи.

33. Като излязоха бесовете от човека, влязоха в свините; и сурна се стадото низ стръмнината в езерото и се издави.

НО,все пак Легион е казано в смисъл на много.Не е казано,че броят им е същият като на един римски легион. cool.gif

права си. :) Аз не бях,за което се извинявам. ;)

Целия пасаж е

НО,все пак Легион е казано в смисъл на много.Не е казано,че броят им е същият като на един римски легион. cool.gif

Е, не знам, колко точно хора са съставяли един римски легион, трябва да погледна, имам една много симпатича книжка, писана от един професор, с доста подробни исторически описания, относно всичко по времето на Христос, разнищил е всичко, ще видя там,какво пише по въпроса, но сега мога да ти отговоря така, в Марко 5:9-13 се споменава, че Христос е заповядал на бесовете да излязат от човека и да влязат в стадото свине, и те са го направили, а стадото е било от около 2000 животни, та, поне е имало около 2000 демона, което, мен ако питаш, хич не е малко! :)

Само ми е чудно,и така и не го разбрах, защо им е било на демоните да влизат в това стадо, като после са накарали свинете да се сурнат по склона, и да се издавят в езерото! biggrin.gif

Ама, логика, ама чудо! biggrin.gif

Гледам тук се вихрят сериозни и аргументирани спорове по всякакви въпроси на религиите. Аз предлагам да поспорим сериозно и най-вече аргументирано по един от основните въпроси които са измъчвали не един от християнските мислители в миналото и който все още няма задоволителен и аргументиран отговор. И така ето въпроса на въпросите:

"Колко дявола могат да се поберат на върха на една игла?"

Не си мислете че това е майтап. Много мислители са си блъскали главата върху този фундаментален въпрос. Предлагам и ние да помислим малко върху него а не само да си чешем езиците за глупости от рода "Има ли живот след смъртта" и прочие ......

Кратко пояснение, този тип въпроси и в частност конкретно този, са задавани на младите ученици на семинарите по философия, с цел да се запознаят със софистиката. Кои школи, колко големи ученици и какво е софистика си отговори сам. Но, ако някой те е излъгал, че това е един основните философски проблеми на христианските мислители, се намираш в жестока грешка. Не е редно да подвеждаш по такъв тромав начин съфорумците в коловозите на скудоумни измислици-премислици. Ако искаш да очудиш наистина някого, то кажи кой поставя основите на генетиката, кой открива Антимония, кой предлага теорията за Големия Взрив, кой открива слънчевите петна и други такива интересни неща...

Преди доста време зададох този въпрос на един математик ... отговора беше простичък и изчерпателен ... колкото са числата между 1 и 10

Само ми е чудно,и така и не го разбрах, защо им е било на демоните да влизат в това стадо, като после са накарали свинете да се сурнат по склона, и да се издавят в езерото! biggrin.gif

Ама, логика, ама чудо! biggrin.gif

За да не влязат в хората biggrin.gif .Сериозно.Свинете не са толкова важни, хората са къде къде повече.Демоните не могат да се изявяват извън тяло, за предпочитане човешко.Те се молиха на Исус да ги пусне поне в стадото да влязат.И резулатата не закъсня.Ето, това илюстритра какво става в крайна сметка от демоничното влияние и обладаване-унищожение.Исус нямаше да им позволи да влязат в друг човек, те също го знаеха, затова поискаха да влязат в свинете.Не че толкова искаха, но беше за предпочитане, отколкото да ги изпрати в бездната.Демоните явно се движат по земята и имат силно желание да са в тяло, за да се изявяват, къде явно, къде прикрито.Нищо не може да изкара на яве присъствието на демон, освен присъствието на Исус и Неговата сила.

Мда....Обаче,alesys,възниква един друг,мого по-важен въпрос от свинете.На него не съм намерил още отговор,а Mell,с нейният въпрос ме подсети.

Та-демоните по дефиниция са безсмъртни.Те не умират със свинете.При удавянето на стадото-какво е станало с демоните?В ада ли са се върнали,или са си намерили други хора,в които да влязат.?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

За да не влязат в хората biggrin.gif .Сериозно.Свинете не са толкова важни, хората са къде къде повече.Демоните не могат да се изявяват извън тяло, за предпочитане човешко.Те се молиха на Исус да ги пусне поне в стадото да влязат.И резулатата не закъсня.Ето, това илюстритра какво става в крайна сметка от демоничното влияние и обладаване-унищожение.Исус нямаше да им позволи да влязат в друг човек, те също го знаеха, затова поискаха да влязат в свинете.Не че толкова искаха, но беше за предпочитане, отколкото да ги изпрати в бездната.Демоните явно се движат по земята и имат силно желание да са в тяло, за да се изявяват, къде явно, къде прикрито.Нищо не може да изкара на яве присъствието на демон, освен присъствието на Исус и Неговата сила.

Бесен въпрос alesys, защо Исус все пак даде шанс на легиона?

Мда....Обаче,alesys,възниква един друг,мого по-важен въпрос от свинете.На него не съм намерил още отговор,а Mell,с нейният въпрос ме подсети.

Та-демоните по дефиниция са безсмъртни.Те не умират със свинете.При удавянето на стадото-какво е станало с демоните?В ада ли са се върнали,или са си намерили други хора,в които да влязат.?

Ами сигурно са си намерили други хора.Нямало е свободни ли си мислиш?Ми те тия сите беха само у един?!Представи си само.Демоните са духовни същества, но те се изявят чрез човека.Един вид, те могат да ни навредят само в нас или чрез нас.А защо Исус не е изпратил демоните в бездната?Ами мисля защото Той не беше на Земята като съдия.В смисъл, Той не дойде да раздава присъди и да запраща тоя или оня къде и да било.Исус освобождаваше хората и ги насърчаваше да стоят в свободата си, защото тези демони, които са били изгонени може да се върнат.Каза и причта за това даже.Но Той не запращаше демонте в ада или някъде другаде, просто ги гонеше от хората.Хората имаха отговорността да запазят свободата си след това.Писах вече някъде затова, защо Бог дава свобода на действие на Сатана и служителите му и защо ги търпи.Исус дойде за да ни спаси, не да ни съди.Когато застане като Съдия, тогава демоните ще си отидат ня мястото както и всеки един.Това време още не е дошло.Мисля, че трябва да различаваме времената в които живеем.Демоните обаче не са изчезнали преди 2 000 г., те все още са около нас и в нас.Добрата новина е, че и Исус е жив и все още ги гони от хората. biggrin.gif

• 13 години по-късно...
на 26.11.2006 г. в 18:04, alesys написа:

P.S.Въпросът:Имали живот след смъртта, определено е по-важен от това, колко дяволи могат да се съберат еди къде си.

Да ,точно така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.