Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнението ви за харддиск Samsung HD160HJ

Featured Replies

благодаря ти, kokomil. само че като сложа хард и като му свържа захранването компа изобщо не пали. без значение като 1-ви ли го слагам или като 2-ри ;( какъв може да е проблемът?

Да вмъкна само! Погледни си джъмпера отзат на диска и го сложи така, както е посочено за първи или за втори диск. Дано да е от това. Успех! В такива важни теми, когато се конфигурира система и ти помагат всички, не се притеснявай, че си постнал наново. В другия случай редактирай към предният си пост. Всички разбираме, че е важно и никой няма да направи забележка. Най малко, модераторите, отговарящи по раздела.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

благодаря ти, kokomil. само че като сложа хард и като му свържа захранването компа изобщо не пали. без значение като 1-ви ли го слагам или като 2-ри ;( какъв може да е проблемът?

А сега де ;) Първия ти диск какъв е ? - и той Сата предполагам . Като казваш ,че не пали това означава ли ,че не можеш да влезеш в Биос ? И на кой слот на дъното го закачаш - на Сата2 нали ?

Откачи твоя хард с ОС ,закачи на негово място новия и погледни какво пише в Биос ( дали го разпознава ).

компа изобщо не тръгваше. в крайна сметка го занесох във фирмата и проблемът се оказа в харда, смениха ми го без проблем и вече всичко работи. благодаря за помощта и като за последно от къде мога да си сваля драйвери за сата, че съм без цд иначе на диска към дъното имам.

:пп голям карък съм напоследък, цд-то ми се развали след 1 месец употреба, хардът пък си беше готов за боклука. май ще трябва да дават на някой друг да ми купува частите angry.gif

че съм без цд иначе на диска към дъното имам
.

Че какъв е проблема да си направиш дискета с драйверите на компа на приятел ?

проблемът се оказа в харда, смениха ми го без проблем и вече всичко работи

Късмет и безпроблемна работа с новия харддиск :)

Добавено - ей,забравих - виж новия хард дали има поставен джъмпер на задния панел ( сигурно има ) -та,махни го тоя джъмпер ,за да пуснеш диска в режим Сата2 ( в момента ако е с джъмпера,както предполагам , е ограничен да работи в режим Сата 150 Gb/s ) .

голям карък съм напоследък, цд-то ми се развали след 1 месец употреба, хардът пък си беше готов за боклука. май ще трябва да дават на някой друг да ми купува частите

Приятел ако "каръщината" продължи се замисли дали да не си погледнеш захранването.Да не се окаже,че частите са си наред а ги чупи компа ти.Нямаш си на идея колко малко трябва на един хард например да го чукне малко по кофти ток и да замине.Не ти го пожелавам,както и на никой друг,но на следващия(дано да няма такъв) горнал компонент го разгледай като възможност.

Tommygun, уж захранването е хубаво (Fortron ATX-350PNF 350W), но ще го имам предвид :wors:

kokomil, прав си за сега като втори си бачка без проблеми, а и едва ли има смисъл да го слагам като 1-ви.

а и едва ли има смисъл да го слагам като 1-ви

Зависи какъв ти е първият ,защото този,който си взел е може би най-бързият в момента .

Чети какво съм добавил в предния ми пост относно джъмперите . :rolleyes:

прочетох ти поста още като се прибрах одеве и съм отсранил джъмпърите своевременно :ph34r: иначе 1-вият ми хард е maxtor 120gb 8mb cache може и да го пусна като 2-ри да видим дали ще има разлика в поведението на с-мата :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Абе хора, вчера си смених хард диска и си сложих един 160GB HITACHI T7K250/SATA2/8M

Обаче когато се натовари почва да скърца!! Нормално ли е това за този модел или трябва да се притеснявам?

Абе хора, вчера си смених хард диска и си сложих един 160GB HITACHI T7K250/SATA2/8M

Обаче когато се натовари почва да скърца!! Нормално ли е това за този модел или трябва да се притеснявам?

Ако включиш Acouistic Management-a ще стане напълно безшумен (но и ще му падне скоростта малко ).

Ако включиш Acouistic Management-a ще стане напълно безшумен (но и ще му падне скоростта малко ).

Мерси за отговора! Но забелязах, че като поработи цял ден днеска шума се чува порядко :ph34r: За сега не ме дразни и няма да изключвам Acouistic Management-a. Пък ако е някакъв дефектен, нека да си покаже проблемите поне докато е време! Иначе общо взето съм доволен като цяло от него засега :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.