Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Можете ли да ми кажете нещо за марката BFG

Featured Replies

От щатите ще ми донесат другата седмица ей това чудо: ®, но не съм запознат с марката, ако някой има някакви наблюдения, да сподели

Изглежда добре - допада ми новият чипсет на NVidia ;) , само гледай да не се озовеш с прекалено много IDE-устройства, защото дъното поддържа до две такива :) ... За марката мога да кажа само, че правеха изключително качествени видеокарти с чипове на NVidia, "изстискани" почти докрай, за сега не знам :wors: ... Трите години гаранция изглеждат обещаващо (как ще стане тая гаранция от щатите :eek: , обаче)... "Чудото" има някои проблеми с кондензатори и RAID понякога, ако съдя от отзивите в интернет, така че гледай да я вземат от магазина възможно по-късно (стига вече да не са я купили, де). Честно казано, завиждам ти, иначе човек направо няма шанс да се сдобие с такова бебче в България sad.gif ...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

До колкото успях да прочета тук-там, това са едни от най-известните американски производители на видоекарти, като съсъщите получават много добри отзиви сред потребителите. Лично аз не съм пробвал, така че не смея нищо да твърдя.

Та БФГ са започнали да произвеждат и дъна, за които също така попрочетох добри отзиви. Предполагам, че ще е нещо хубаво. Като го донесът, драсни два реда - ей така, да ни "светнеш"

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Компанията е водеща в производството на видеокарти. В последно време ,след появата на 680i SLI чипсета на NVIDIA и тя ,както и другата водеща при видеокартите компания EVGA започват производството и на дънни платки . Ето го дъното на EVGA -

vista680i.jpg

Дъната се отличават с използването на изключително качествени компоненти (което и определя високата им цена ) .Използва се новия чипсет (както казах) на Nvidia 680i SLI - принципната схема на чипсета -

scheme.jpg

Дъната са способни на сериозен клок .Интересното е че при тях са използвани максимално възможностите на чипсета -на това дъно няма никакви допълнителни контролери с изключение на единствения чип на Texas Instruments ,който отговаря за IEEE1394.Включително и АТА и SATA и Raid контролерите са директно през чипсета.

Що се отнася до кондензаторите -

north.jpg

Снимката говори достатъчно .

• Автор

Имам много добър приятел в USA, който ми каза, че други дъна там не са му били препоръчани, а става въпрос за конфигурация с Core Quad и SLI 2xGF8800GTX. Всичко ще идва от там. Видео картите са на EVGA, но дъното ми е аболютно непознато...е! вече не толкова...

Имам много добър приятел в USA, който ми каза, че други дъна там не са му били препоръчани, а става въпрос за конфигурация с Core Quad и SLI 2xGF8800GTX. Всичко ще идва от там. Видео картите са на EVGA, но дъното ми е аболютно непознато...е! вече не толкова...

Ако това ,което си написал :ph34r: действително влезе в една кутия (т.е. да се сдобиеш с такъв комп ) -мали-и-и-и - :P четириядрен процесор Kentsfield + SLI 2xGF8800GTX :ph34r: Е , те такова чудо заслужава да го снимаш и да постнеш снимката тук ,да му се радваме и ние .

• Автор

всичко идва на части, единствено кутията и захранването ще са от тук , азщото Хамериканците работят на един доста дървен стандарт 110 волта . Спрели сме се на една кутия ®, но захранване още не сме избрали.

всичко идва на части, единствено кутията и захранването ще са от тук , азщото Хамериканците работят на един доста дървен стандарт 110 волта . Спрели сме се на една кутия ®, но захранване още не сме избрали.

Kутията е страхотна, наскоро събрах един звяр в такава. Има супер много място и всички устройства се монтирват в "чекмеджета". Направо е удоволствие да се зглабя в нея. На следващия ден събирах друга машина в Midi и се чудех от къде да бръкна. Има много добра възможност за охлаждане, като всички вентилатори се хващат без болтове чрез щипки. Сравнително скъпа е, но в момента, в който се види изработката, става ясно защо.

Ами освен да ти честитя звяра предварително :clap:

Кутията можеш да си я избираш каквато ти харесва , но - захранването трябва да бъде нещо подобно (или направо тези) на това или това .Щом има възможност ,поръчай си го и него оттам .Просто трябва да обърнеш много сериозно внимание на захранването за тази машина .

• Автор

ако ги поръчам пак от там, ще са по техните стандарти 110 В...някак си не ми върши работа, но виж таган-а може, немците са си на 220 , но него пък не знам от къде да го поръчам... Май ще е някой фортрон накрая. Съвет?

ако ги поръчам пак от там, ще са по техните стандарти 110 В...някак си не ми върши работа, но виж таган-а може, немците са си на 220 , но него пък не знам от къде да го поръчам... Май ще е някой фортрон накрая. Съвет?

Ако на този звяр сложиш Fortron, ще е все едно да имаш тунинговано Lamborghini Gallardo с раждясали джанти. Даваш една бала пари за най-доброто, което има на пазара в момента, няма да те сбъркат 40-50 лв отгоре за едно качествено захранване. Марката Fortron се хвали доста в България, но е факт, че тя не се продава изобщо в Германия, която е водеща техническа държава в Европа. Освен марките, които ти е препоръчал kokomil, можеш да потърсиш Xilence Power, които имат изгодни, но добри захранвания, или ако ти се дават повече пари be Quiet, но да е от серията Dark Power.

Enermax-a, който kokomil препоръча е трепач :super: ! Сега вече наистина ти завиждам за машинката! То не машина, а "дзвер", ама карай ;) ...

Изкушавам се да предложа и това, но ще се въздържа laugh.gif . Само ще предложа и Chieftec GPS-550AB- A 550W на вниманието ти, може и да не е "шаренко", но Delta се славят като едни от най-стабилните захранвания... Би трябвало 550W да са ти достатъчни даже за тази система, стига да не смяташ да сложиш и 15-20 харда и т.н. или пък да ъпгрейдваш след месец с RV600 :P ...

P.S.: Я вЕрно дай няколко снимчици (и скрийншотове), че да видим и ние такова нещо в България (ще се разплача от радост :) ).

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Eто малко от обещаните снимки, ще има и на готовата конфигурация, но нямахме вентилатор за процесора (караме с BOX-a). Kато завършим всичко ще има и тестове :P

291220060271xc5.th.jpg 30122006029ai7.th.jpg 29122006025hx5.th.jpg 29122006024ef5.th.jpg 28122006019ci2.th.jpg 28122006018ko3.th.jpg 28122006017zs2.th.jpg 28122006016jj9.th.jpg

image26.th.jpg image8.th.jpg image20.th.jpg image18.th.jpg image23.th.jpg image21.th.jpg image16.th.jpg image22.th.jpg image24.th.jpg image15.th.jpg image9.th.jpg

Редактирано от pit (преглед на промените)

Мда-а-а :go ahead::baby: Браво ,дай Боже всекиму такова "нещо" ! Интересно захранване :ph34r: А взел ли си достатъчно голяма кутия за този "дзвер" ,дет се води видеокарта ( SLI 2xGF8800GTX - ба_и мамата ;) )? И с тоя терабайт и половина дисково пространство ....... :ph34r::P

Честито за дзвера! :speak:

Ако имаш време може да покажеш някой резултат от 3D MARk ,Hdtune , PC Mark и още някой друг какъвто може да направиш.

п/с

Ще бъде интересно мисля за всички.

• Автор

Ами кутията е ето тази :

caseatxttva8000swa680x6ri6.th.jpg

Мислехме за CM Stacker, но тази ми хареса повече. В интерес на истината захранването май е на ръба на възможностите си, защото правихме едни галимации за видеокартите. Не ми достигнаха 2 PCI-e кабела за захранването. 8800GTX имат по 2 - 6 пинови конектора за захранване (истински лами за ток), и се наложи да връзваме MOLEX конектори на едната... При клок захранване от 650 вата едва ли би издържало.

Редактирано от pit (преглед на промените)

• Автор

Ами всичките чаркове дойдоха директно от USA, с изключение на кутията. На това захранване му обърнах внимание. В някой от предишните постове, беще препоръчано, но пък в един подобен форум ми казаха, че ако не е ревизия 2.0 имало големи проблеми с тези захранвания, дори горели дъна. Не знам на кое да вявам, но се оказа, че купеното от щатите BFG има превключвател за входния волтаж, т.е. нямаше проблем да опитаме и с него. За сега няма проблем, като изключим, че след 3-4 часова и нагоре работа, кутията може спокойно да се използва за фурна :speak:

:wors: Intel Kentsfield + SLI 2xGF8800GTX + chipset nForce® 680i SLI + 2 x 750 GB Seagate HDD. Просто мога да те поздравя с машината. "Звер" е малко за такава конфигурация.... :) ние пишем, а вие купувате biggrin.gif

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Поздравления за чудовището.Дълго да му се радваш:wors:

Не искам да звуча нагло,но можеш (или искаш) ли да кажеш на колко ти стъпи това всичкото от щатите,за да сравним само за информация с цените в европа.Мисля скоро да сглабям и аз компютър и преди време стана дума за възможноста покупка и доставка от USA.Aко разликата е брутална,направо се замислям.Ако не искаш да даваш такава информация открито може и на ЛС.

Честито и от мен и чакаме резултати от тестове!

@Tommygun, мисля, че когато говорихме за чарковете от USA, ти бях показал за какво става на въпрос. Определено си заслужава да се поеме риска в случай (недай си боже) да се ползва гаранция.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.