Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нищо не излиза на екрана след токов удар

Featured Replies

След трето изгоряло захранване ми дойде акъла и си купих това ( с единия контакт) за 20 лв., имаше и български SONNO за 13 лв. ама MGE-то ми вдъхна повече доверие (с warranty 12000 euro):P

Някой да има впечатления от Black Thermaltake Toughpower 600W говорят че било много добро и от Corsair HX Series 620W.

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Моето не знам какво е, има някакви защити, но поне 10 токови удара е удържало "досега" :clap:

Някой да има впечатления от Black Thermaltake Toughpower 600W говорят че било много добро и от Corsair HX Series 620W.

Това е въпросче от типа: " Кое е по-добро BMW или Mercedes? ".Отговор: И двете са в клас животни и за всичко различно от някаква брутална система е ирелевантно,кое има повече точки в някой тест. cool.gif

П.С. Лично мнение.

И понеже всички споделихте,да си кажа и аз.На мен например ми изгоря графична карта и хард след токов удар(единствения за 3 години).И да ви кажа честно - енергото си е много важен елемент за здравето на компютъра.Дори и с калпаво захранване (моето е Codegen 420 W) и стабилна енергийна система (Германия) може години наред да си нямате проблеми.Кофтито е че при първия токов удар трябва да тичате до магазина с раницата пълна с изгорели чаркове.И като се има предвид спазването на гаранциите в България,май наистина е МНОГО по-добре да се инвестира в захранване и юпиес.

хехе, май тук бродят дилъри на фирми, които се опитват да ни пробутват ups-и за щяло и нещяло. за жалост хората кълват, особено като сама жена си копува компютър какви неща съм виждал да и пробутват.

ако е за домашен компютър не е необходима никаква специална защита освен читави бушони на ел. инсталацията. поне няма да се чудиш защо уж турнах ups, а машинката ми пак изпуши.

тъй като ти чета края на поста, ама хич не ми вдъхваш доверие на опитен специались. така, че послушай съвета на БАТКОВЦИТЕ а не се изхвърляй там, дето не ти е ясно. Стегни си бушоните по добре!!!

В тези раздели се отговаря от хора, които имат наистина нужния опит в тая техника! Спама го ТРИЯ!

Весела Нова Година

ако е за домашен компютър не е необходима никаква специална защита освен читави бушони на ел. инсталацията. поне няма да се чудиш защо уж турнах ups, а машинката ми пак изпуши.

не бъди толкова сигурен angry.gif всеизвестно е, че за нормалната и надеждна работа на една компютърна система е нужно качествено марково захранване и при необходимост (В България почти задължително) UPS. Ти ако искаш може и жива сила (примерно хамстери) да произвеждат енергия и по този начин да снабдяваш pc-то си :bighat:

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Да споделя и аз моите премеждия с токов удар. От Варна съм и всички сте чували за нашето енерго „Е-он” и неговите проблеми през последните 3 месеца на миналата година. Компютъра ми е 3-4 годишен и беше с захранване ATX Pentium IV & PFC model:300PP - 300W. Стоически издържа на поредица от токови удари, но на един октомврийски ден просто спря да работи. От сервиза установиха изгорелите неща, а те бяха: захранването, ДВД записвачката и единия твърд диск WD - 80 ГБ (изгоряла платката). На другия твърд диск Хитачи 250 ГБ му беше повредена файловата система, но успяха да възстановят голяма част от информацията. Сложиха ново захранване FORTRON ATX 350W и нов твърд диск Seagate 160 ГБ. Купих си НТЗ (Непрекъсваемо токозахранване или известно като UPS) Power Must 650VA. Още на следващия ден E-one се постараха да го изпробват - за мое щастие този път без последствия.

П.П. Споделям мнението, че за нормалната работа на една компютърна система е нужно първо маково и надеждно захранване. Не се скъпете за 20-40 лева в повече защото после много повече ще отидат. Споделям също мнението, че трябва и НТЗ да има защото за нормалната работа на твърдите дискове е нужно когато система се изключва - това да става по нормалния начин за тв. дискове - да се паркират главите на техните места, а и за ОС да може да запамети последните настройки и данните за файловите с които последно е работела. При внезапно спиране на тока информацията която е била променяна или добавяна нова, но още не запаметена на твърдия диск се губи (може и целия документ повече да не може да се ползва). Друго важно нещо е, че при внезапното спиране на тока много е възможно главата на твърдия диск да падне върху плочата и да повреди участъка а това е още един лош сектор на твърдия диск и информацията там е вече заличена. Така малко по-малко повреждаме и диска. Тези „малки” подробности за много важни!

Редактирано от еди (преглед на промените)

• Автор

WOW темата си стана за оплакване от енергото :huh:

Тези дни пак има нещо примигване на тока и добре че е ups-а ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.