Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Harry Potter and the Deathly Hallows

Featured Replies

Nadi злато си :)

Това е седмата,може би последна книга от тази поредица.Никога не съм се вълнувала от такъв тип книги,но незнам защо тази поредица ми хвана много жестоко интереса. :)

Пише че книгата ще излезе на 7 юли(07.07.07) или в неделя по-точно.Забавно съвпадение или не. ;)

Незнам как е,но нямам търпение да я прочета.Познавам хора които са я чели.По точно едно момче,което е голям хакер,а аз не се съмнявам че книгата я има някъде там из интернет пространството.Проблема е че той не иска да я дава на никой. angry.gif

Ако някой случайно се добере до книгата преди или след официалната дата...да дава линк,да не се колебае. :wors:

Ако някой иска повече информация може да види тук:http://www.answers.com/topic/harry-potter-book-seven не е много,но пак е нещо.

Ето първите 14 глави от книгата, според мен превода е приличен.

http://forum.potter-mania.com/viewtopic.php?t=14115

Това е седмата,може би последна книга от тази поредица.Никога не съм се вълнувала от такъв тип книги,но незнам защо тази поредица ми хвана много жестоко интереса. ;)

Пише че книгата ще излезе на 7 юли(07.07.07) или в неделя по-точно.Забавно съвпадение или не. :help:

Незнам как е,но нямам търпение да я прочета.Познавам хора които са я чели.По точно едно момче,което е голям хакер,а аз не се съмнявам че книгата я има някъде там из интернет пространството.Проблема е че той не иска да я дава на никой. angry.gif

Ако някой случайно се добере до книгата преди или след официалната дата...да дава линк,да не се колебае. ;)

Ако някой иска повече информация може да види тук:http://www.answers.com/topic/harry-potter-book-seven не е много,но пак е нещо.

Честит БГ превод и огромен респект към преводачите!

http://www.freeforum101.com/anio/viewtopic...amp;mforum=anio

• 3 седмици по-късно...

Благодаря на Hanibal_Lektar за това, че ме уведоми, кои линкове са затворени, грешни или неточни.

За да ви улесня оставам само работещите линкове.

Линковете към поста на Ханибал и Erlkцnig са активни и актуални - книгата можете да я изтеглите в оригинал на английски или да се възползвате от превода на феновете предоставен ви от Erlkцnig -изборът е Ваш.

Ако някой има някакви въпроси и желание за дискусия, моля те да бъдат проведени в съответната тема.

Поздрави!

П.П: Специални благодарности на Ханибал за оказанат помощ и линкове и на Erlkцnig за предоставения линк към превода.

Такам и аз най - сетне я прочетох. Първо да кажа, че наистина си струваше последната, част беше доста вълнуващо и пълно с изненади четиво. Чак съжалявам, че няма да има още. Малко ми стана кофти, че нямаше поне една глава да разберем на края кво е станало с Дъдли и компания. Кланицата в резюмето е доста преувеличена, но ако трябва да посоча смърт, за която наистина ми стана кофти тва беше за Фред много ми бяха симпатични Уизлитата.

Както и да е четете и не се плашете лично аз се възползвах от дадените линкчета и съм много благодарна на техните автори :help wanted3:

dindi доколкото разбрах ще има и малка книжка с обяснение какво е станало с другите герой НО кога ще излезе...... !

Прочетох седмата книга на Хари Потър, но в изданието, което прочетох всичко завършва с щастлив край. За това мисля че не е оригиналът, защото Дж. К. Роулинг в интервю каза че ще убие Хари. Ако може кажете кое е вярно. sad.gif

Happy End e, спокойно. Хари няма да го убиват biggrin.gif

Ми туй е хубаво. Дано да й дойде музата и да напише още една хубава поредица. Защото тази беше просто... много яка ;)

Редактирано от cvetka93 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

До колкото прочетох в www.potter-mania.com на български ще излезе на 13,12,2007 и ще струва 29,90лв. (мисля че беше така).

• 1 месец по-късно...
Честит БГ превод и огромен респект към преводачите!

http://www.freeforum101.com/anio/viewtopic...amp;mforum=anio

дей линк към старият ми форум... Наистина бяхме първите ,които преведоха книгата..Естествено това нямаше да стане без участието на голяма група от преводачи и редактори

Такам и аз най - сетне я прочетох. Първо да кажа, че наистина си струваше последната, част беше доста вълнуващо и пълно с изненади четиво. Чак съжалявам, че няма да има още. Малко ми стана кофти, че нямаше поне една глава да разберем на края кво е станало с Дъдли и компания. Кланицата в резюмето е доста преувеличена, но ако трябва да посоча смърт, за която наистина ми стана кофти тва беше за Фред много ми бяха симпатични Уизлитата.

Както и да е четете и не се плашете лично аз се възползвах от дадените линкчета и съм много благодарна на техните автори :rolleyes:

Любимци ми бяха. Доста свежи образи през цялата поредица и наистина имаха забележително чувство за хумор. За него най ме беше яд.

Книгата до колкото разбрах на български излиза днес.

Превода нямам намерение да чета, само като видях идиотския превод на заглавието и ми стана лошичко. На премиерата на книгата лятото превода беше "Х.П и смъртоносните светии" сега е "Хари Потър и Даровете на смъртта". Второто е вярно в контекста, ОК, вярно е. Ама като знам как превода се сговняса от 4та книга насам (Защото вече не го превежда Марияна Мелнишка) просто не смятам да си развалям вкуса от книгата и добрите впечатления, които си затвърждавам в момента, четейки за втори път на английски.

• 5 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.