Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Pаnda или Nod32 - коя да избера?

Featured Replies

нода е бърз, пандата товари компа,но пък си върши работа. нода има награди, панда залага на цялостна защита...

Може ли да ми препоръчате коя от двете антивирусни да взема да пази компа. моля без коментари, моята е по-добра от твоята. търся статистика! може да кажете, ако сте ползвали и двете, коя по-добре е опазвала компа. Аз мисля Пандя да сложа но нямам информация :angry:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

От коментара ти разбирам, че си решил да си купиш антивирусната. :angry: Според мен Nod32 e по-доброто решение в този случай. Не е много тежка и си върши работата. Аз съм с KIS 6 и съм много доволен, но ти си решаваш. За кратко време бях решил да изпробвам Panda, но на втория ден я рязкарах.

• Автор
От коментара ти разбирам, че си решил да си купиш антивирусната. :angry: Според мен Nod32 e по-доброто решение в този случай. Не е много тежка и си върши работата. Аз съм с KIS 6 и съм много доволен, но ти си решаваш. За кратко време бях решил да изпробвам Panda, но на втория ден я рязкарах.

аз сега съм с нод ми ми създава главоболия- имам лиценз кей име въвеждам, и като ъпдеитне дефиницийте и пише ъпгрейд ту фулл версион. обаждам се на сервиз- мълчат като риби!!!

цъкни за снимка

аз сега съм с нод ми ми създава главоболия- имам лиценз кей име въвеждам, и като ъпдеитне дефиницийте и пише ъпгрейд ту фулл версион. обаждам се на сервиз- мълчат като риби!!!

цъкни за снимка

Препоръка в случая:

1) Изтегли пълната версия (наново) - NOD32 2.70.23.

2) Деинсталирай тази, която имаш, и рестартирай.

3) Почисти регистрите и папката на NOD (само желателно).

4) Инсталирай изтеглената на чисто.

• Автор

ще пробвам по-късно. он ако не стане, бай бай нод, хелоу панда :angry:

ще пробвам по-късно. он ако не стане, бай бай нод, хелоу панда :clap:

На това у нас му казват "от трън, та на глог".

Панда има смисъл да се купува само в един случай - ако плаща друг, а за теб е комисионната. И то трябва да е някой достатъчно неподготвен, или достатъчно маловажен, защото рискуваш един ден да ти е доста сърдит.

Ако ти трябва защита, а не нещо, което просто да накара Security Center да спре да реве нямаш голям избор - общо взето Kaspersky, dr.Web и McAfee. Други добри антивирусни у нас трудно ще купиш. И разбира се трябва да се простиш с идеята за "най-бърза", защото скоростта се постига с цената на прекалено много компромиси - NOD е перфектен пример за това.

Ако ти трябва защита, а не нещо, което просто да накара Security Center да спре да реве нямаш голям избор - общо взето Kaspersky, dr.Web и McAfee. Други добри антивирусни у нас трудно ще купиш. И разбира се трябва да се простиш с идеята за "най-бърза", защото скоростта се постига с цената на прекалено много компромиси - NOD е перфектен пример за това.

Започвам да си мисля, че за много потребители качеството се измерва с "тежестта" на програмата - трябва задължително да е тежичка, за да е ефективна, ако е лека, е ала бала. Не смея да пренеса тази логика при останалите софтуерни продукти, тогава трябва да спра да използвам ONES, Burrrn, Foxit Reader, QIP, ACDSee 3.1 и др., защото те са по-леки от алтернативите си и затова са по-калпави и не стават.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Няма точен отговор,зависи от потребителя.Лично аз бих избрал Нод.Познавам хора които от години карат с една обикновена антивирка и са чисти.

Започвам да си мисля, че за много потребители качеството се измерва с "тежестта" на програмата - трябва задължително да е тежичка, за да е ефективна, ако е лека, е ала бала.

Ако поне малко мислеше преди да реагираш щеше да забележиш, че според това, което съм писал Kaspersky е тежък защото е направен да е ефективен, а не обратното. И че NOD е лек, защото по дизайн не проверява много неща а не че не ми харесва понеже е бърз.

В края на краищата всичко е въпрос на преценка. Не може обаче да сравняваш избора всички .PDF-и ли да ти се отварят или само част от тях с избора всичката информация ли да бъде проверена за зловредно съдържание, или само част от нея. Разбира се ако преценя, че няма смисъл да проверявам нещо ще държа то да не се проверява. Когато обаче ми трябва нещо да се провери искам то твърдо да бъде проверено. Така ще знам, че ако нещо е пропуснато това е станало защото е непознато, а не защото някой си е втълпил, че няма смисъл да ми губи времето с него - нали съм прост усер, няма да забележа, а иначе ще рева, че ми е бавно. Програма, която прави това е абсолютно безсмислена, защото така или иначе че ми губи много време, но без да мога да разчитам, че всъщност това, с което работя е проверено. Иначе казано такава програма е безсмислена, а парите, дадени за нея са прахосани.

Аз не съм казал, че при NOD няма компромиси, има, но не мисля, че е само това. Все си мисля, че оптимизираността на кода също е от значение, иначе защо 6та версия на Kaspersky е по-лека от 5та? Тогава 5та трябва да е по-добра.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Във фирмата ми за последните 3 години изредихме 3 антивирусни програми. Започнахме с Kaspersky, предпоследната беше NOD, а сега сме с Panda. В къщи съм с avast, но преди това имах NAV. Опита ми показва, че няма точен критерий за по-добра и по-лоша програма в тази област. Както каза dragozow: "Няма точен отговор, зависи от потребителя."

Мога да ти кажа с една дума защо ние предпочетохме Panda пред NOD: SPAM

Редактирано от Muad'Dib (преглед на промените)

Аз не съм казал, че при NOD няма компромиси, има, но не мисля, че е само това. Все си мисля, че оптимизираността на кода също е от значение, иначе защо 6та версия на Kaspersky е по-лека от 5та? Тогава 5та трябва да е по-добра.

Има поне още две сериозни причини. По-големите буфери памет използвани за сканирането намаляват значително използването на операционната система, макар че вдигат реално заеманата RAM - както от антивирусната, така и от Windows. Освен това в 6 решиха, че вече достатъчно сигурно са прихванали рисковите операции и могат да върнат генерирането и проверката по контролни суми, без риск друга програма да ги промени (както ставаше едно време). Изчисляването на контролна сума разбира се отнема значително по-малко време от сканирането.

Разбира се тук също е направен компромис - ако има втора Windows инсталация, която има достъп до диска на първата и на нея няма Kaspersky 6, теоретически е възможно друга програма да декодира, подмени, и кодира отново контролните суми. На практика това никак не е лесно, но все пак трябва да се има предвид.

Редактирано от asa (преглед на промените)

• Автор

вие тука го обърнахте на спор :) а за купуването хмм навсякъде има пиратски антивирусни ако деиствително нод сдаде багажа с лицензионния ключ, то ще изтегля някоя версия на панда. утре ще кажа резултата :) хайде приятна вечер!

нода е бърз, пандата товари компа,но пък си върши работа. нода има награди, панда залага на цялостна защита...

Всъщност, ти сам си задаваш въпрос и сам си отговаряш на него. А и не смятам, че съпоставката на двата продукта е уместна - те са различни по съдържание и предназначение - NOD32 е антивирусна програма, а Panda (не си написал за Titanium или Platinum става дума, но разликите не са чак кой знае какви) е инструмент за комплексна защита.

censored.gifАко твърдо си се спрял на тези две програми, определено Нод е по-малкото зло, а като го комбинираш с една стабилна защитна стена и да си сложиш на машината, като допълнение една ефикасна анти-спай програма, мисля че компът ти ще бъде добре защитен! :yanim:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор

съгласен съм, аз имам добри защити, но просто антивирусната куца. не аз мога и без антивирусна щом прекратя всякакъв постъпващ нет... :wors: е сега инсталвам панда ще кажа мнение

А защо се спря на тези двете като начало?

• Автор

не смятах че пандата товари компа, че дори минички не можех да играя. еми окончателно се спирам на нод, защот съм ги избрал ли-защото преди се доверих на двете и не ме предадоха;

Победител е НоД-ей преди малко осъзнах, каквато и антивирусна да имаш тя като атомите на веществото не може да пази абсолютно целият комп чист.Да си имам сръвнението ама карай biggrin.gifNight_Raven

шапка ти свалям колега- няма никакъв проблем с регистрите!!! Благодаря на всички!! задължен съм Ви. запореде път ги питах и тия от нод и тия от панда-МЪЛЧЪТ КАТО РИБИ, ужкем знаят пък... запореден път ми спасявате компа. Благодаря на калдата.ком ! :ph34r:

ПП: знам, че нод се дъни с вирус по-някога, но според мен и сам войнът е войн отиде в трета глуха!

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.