Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преди да закупите нова видеокарта !

Featured Replies

• Автор

Има ли голяма разлика между ддр и ддр2?Как е възможно да сменят картата,тя е напълно еднаква с тази от официалният сайт.Аз я носих в друга фирма да я слагат.Може там да са я подменили.

• Отговори 95
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ако не ти е запечатан компютъра погледни чиповете на паметта и препиши маркировката. Така със сигурност ще разберем каква е картата. А и Riva Tuner може много да помогне. Щом обаче казваш че е 1:1 с тази от сайта на GB значи е с DDR2. Остава само да ни кажеш маркировката на паметта за да видим на какви честоти може да работи. Най вероятно да е DDR2 533МHz(266 реални).

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Гаранцията ми е 3 година а аз съм на първата.Ако го отворя губя гаранцията.Този вариант отпада за съжаление.Картата я купих от една фирма но ми я сложиха в друга.Освен ако са я подменили което е възможно.Не знам защо евереста и аидата ми показват че е ддр.Ще пробвам и с рива тунер.Трябва да разбера дали са я подменили,защото ако са ще се съдим сериозно и голяма пара ще се вдига.Фирмата дето ми я слагаха е прософт.

Kakва е разликата между ддр и ддр2?Пуснах рива тунера и пак ми пише ддр.

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

Ето как изглежда DDR2 чип:

c3dx1300pro512memory9ej.th.jpg

А това е обикновена DDR TSOP:

24384913651az.th.jpg

А това е от бързоите DDR BGA чипове:

asus49lq.th.jpg

Реални 300 мхц на GDDR памет са си малко нещо sci-fi, паметта е GDDR2 на 99,9% вероятност.Каквито и тайминги и волтмод да и правиш на 4 или 5 ns памет без охладители,стабилни такива честоти не се докарват.Пък ако излезе ,че може и още........... :cheers: Сега погледнах на сайта-абсолютно `GDDR2,БЕЗ СЪМНЕНИЕ!

Редактирано от thomson (преглед на промените)

• Автор

Картата от сайта несъмнено(моята е същата) е с ддр2 но се съмнявам да не ся я подменили.В момента ми пише че 49% клокната на 300 мх и ми варви без проблем.Аз от своя страна нищо не съм бутал.Нали картата е с функция турбо форс и сама чрез драиверите си вдига честотите (така наречените фабрично завишени честоти).Просто се съмнявам да не ся я подменили от ддр2 на обикновен ддр .Евереста ми показва че е ддр,същото и с рива тунер.Ново охлаждане не съм слагал , но щом картата е стабилна на тези честоти би трябвало да е ддр2.Щом казвате че ддр2 значи е така.Няма да се разправям повече щом е невъзможно да е ддр пък и със сигурност с добро охлаждане може да се клокне още малко.

Като гледам схемата в книжката ми се вижда че картата има 2 обикновенни ддр чипа.Възможно ли е това?

Цялата работа ме съмнява адски много. Така наречената функция Турбо Форс не покачва честотите с 50%! Имах преди време 9600 XT, при която разликата, ако не се лъжа, беше само 5%. Погледнато по друг начин 200 MHz + 50% или 100 MHz = 300 МHz, тоест паметта е нормален DDR, който е клокнат ЗВЕРСКИ. Този клок с промяна на таймингите е възможен. Ако паметта беше DDR2, Everest щеше да го покаже, до сега не съм видял случай, в който да не го прави. Така че те съветвам да отидеш при хората, които са ти поставили картата и да ги питаш защо те правят на палячо, както да ги помолиш да си ти сложат закупената от тебе карта! Можеш да си прегледаш и графичния биос, за да видиш какво пише в него, ако не можеш сам, свали го като .rom или .bin файл с RaBit (може и с Everest) и ми го дай да го огледам аз.

• Автор

Не съм наясно как става този номер с графичен биос.Даи малко помощ.Както казах може ли да има 2 обикновенни ддр чипа?Обаче аз не съм слагал допълнително охлаждане а моята штаига е супер слаба с един вентилатор.Как до сега не е изгоряла картата като е клокната на 50%.Няма охлаждане.Дали е възможно да е с 2 ддр чипа.

Не съм наясно как става този номер с графичен биос.Даи малко помощ.Както казах може ли да има 2 обикновенни ддр чипа?Обаче аз не съм слагал допълнително охлаждане а моята штаига е супер слаба с един вентилатор.Как до сега не е изгоряла картата като е клокната на 50%.Няма охлаждане.Дали е възможно да е с 2 ддр чипа.

DDR2 не символизира броя на чиповете, а видът им. Колко са чиповете като брой не мога да ти кажа, но това няма и значение. Разликата в температурата на паметта при клок не е голяма и може да бъде пренебрегната като фактор. Това, което грее при клок е графичният процесор. Каква е неговата температура не можем да кажем, защото нямаш сензор на него. Дали е клокнат и той, също не разбрах от писаното до момента. При всички положения няма да изгори изведнъж, а в следствие на високата температура ще започне да забива, да води до рестарт и т.н.

Относно графичния биос: стартираш Everest, в долния ляв ъгъл има надпис "Everest+версията, която имаш" - кликваш върху надписа с десен бутон и отиваш на Video Debug -> Video Bios Dump. Посочваш къде да бъде запазен съответният файл, който в случая ще бъде с окончание .dmp (това за мен не е проблем) и ми го пращаш на [email protected] ;)

• Автор

Малък проблем. файла се записа под формат .rom

ДА го пращам ли ? Ако памета е ддр2 картата както е клокната пак ли има вероятност да забива и да прави рестарт?

Графичният процесор е колкнат.

Малък проблем. файла се записа под формат .rom

ДА го пращам ли ? Ако памета е ддр2 картата както е клокната пак ли има вероятност да забива и да прави рестарт?

Графичният процесор е колкнат.

Давай го :) , още по-добре! Независимо каква е рамта, когато клокът е в повече, системата реагира по един и същи нестабилен начин.

За сега не прави проблеми.Явно е стабилна.

Можеш да биеш отбой! Паметта ти е DDR2. Спестихме един скандал :shy11:

846454604tq.jpg

• Автор

Евала бате.Човек не знаеш колко труд и нерви че накрая и разправии ми спести.Какво ще кажеш за клока.Ще издържи ли или ... Нещо охлаждане,още може ли да се клокне.Трябва да се черпим.Интересно защо евереста ми показваше ддр.Тъпа работа.Мале,мале щях да го ям намазан.Блягодаря много на всички занимавали се с мене през последните дни :shy11:

Можеш ли едно линкче към програмата

Евала бате.Човек не знаеш колко труд и нерви че накрая и разправии ми спести.Какво ще кажеш за клока.Ще издържи ли или ... Нещо охлаждане,още може ли да се клокне.Трябва да се черпим.Интересно защо евереста ми показваше ддр.Тъпа работа.Мале,мале щях да го ям намазан.Блягодаря много :shy11:

myd има същата карта (мисля). Зная, че преди време я клокна порядъчно, нека каже какво е постигнал и може да се опиташ да го догониш. За целта обаче бих заменил пасивното охлаждане с вентилатор (не са и скъпи) и бих добавил някоя перка на кутията. Ако все пак ти се разправя, прочети темата от подписа ми, в нея е описано как се клокват графични карти, свали си ATi-Tool и действай :) Но не прекалявай, докато не сложиш качествено охлаждане.

P.S. Eто ти линк към АTi-Tool. Има я и в последния пост от упътването за клок.

Значи имам Asus 9550GE, но си е с чиста GDDR памет, смених й стандартното охлаждане, излезе около 20 лв. :rolleyes:

В момента бачка на 400MHz ядро и 550MHz ефективни памет, но след изпитите ще я мъча още.

С разхлабване на таймингите, паметта ще стигне поне до 600, а ядрото съм го пускал и на 440, но става нестабилно, а паметта без пипане на таймингите не вади артефакти до към 560-570 :)

Според мен ще можеш спокойно да подкараш ядрото на 400МHz, ако охлаждането е добро (пасивното ще трябва да бъде заменено), а за паметта нямам идея до къде може да стигне, пробвай и над 600 (2x300), докато се появят първите артефакти в картината cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Както го изкара че картата е доста добра за още клок.Ясно без охлаждане няма да стане.Само дето ще трябва да почна да се разправям и с праха.iovi дай едно линкче към Rabit

...iovi дай едно линкче към Rabit

В упътването за клок (от подписа ми) в последния пост има колекция на важните програми за клок. Ъпдейтвам версиите при излизане на нови редовно. Ако все пак някой линк не работи, свиркайте да го оправям :wors:

С RaBiT внимавай какво редактираш. Гледай променените от теб параметри (тайминги и честоти) да са тествани и най-важното - стабилни, за да не стане :) и после да има :)

• Автор

Добър съвет.Мерси.Аз rabit ми трябва за да помогна на някой комшия ако и той като мене не може да си види какъв тип му е памета,че да нема пак по форумите Help.За клок не мога ся да мисля защото трябва ново охлаждане пък и не им разбирам много ще взема да се прецакам да купя некой боклук и ще съжалявам после.Теми за охлаждане има ли?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.