Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преди да закупите нова видеокарта !

Featured Replies

• Автор

Кажи колко пари вари нова.Стара карта 50-50.Не се знае дали не е прецакана нещо.

• Отговори 95
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Aко държиш на нова карта избора е MP 7300GT 128MB DDR3. Други нови хубави карти за AGP няма. За втора ръка - 6600GT(GE), 9800Pro(XT), X800GTO, 6800.

Aма ако останеш с тоя процесор и с 256МВ RAM няма да има много ползва от някоя от изброените карти. :)

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Знам за процесора и рама.Трябва да прегледам темите та да земя да отворя една за процесори.Аз ти казах че на щайгата за момента и трябва видео само за CS.Тея приказки дето ги изговорихме ще са ми полезни да взема да си направя нова конфигурация (това май е най-добрия вариант).Много се учудих как може в америка 9550 да 35$ (за тях това са 35 стотинки) а пък при нас цените летят.Дайте да вземем да отворим едно магазинче само за видео карти пък може и да забогатеем.Между другото колко струва тая карта дето ми я предлагаш.Да не е 500$

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

MP 7300GT 128 DDR3/HDTV PCIE 152 лв

MP 7300GT 128 DDR3 ZALMAN 167 лв

MP 7300GT 256M/HDTV/DVI PCIE 165 лв

MP 7300GT 256 DDR3/HDTV PCIE 204 лв

MP 7300GT 256 DDR3/ZALMAN PCIE 215 лв

MP 7300GT 512M DDR2 /PCI-E 187 лв

:пп като ти трябва видео само за cs квато и видеокарта да хванеш ще ти върши работа. аз я играех на GeForce mx400 с 64mb!

Редактирано от kanar4e (преглед на промените)

10x

Само че имай предвид , че посочените от kanar4e не стават за твоето дъно ,защото са PCI-E , а твоето дъно е с AGP слот.(В по -преден пост ти бях показал добра карта за твоя слот Radeon X1300XT -мисля че такава беше ).

Кажете ся накоя карта около 100-150 лв дето е хубава и нова

добра карта за AGP - 7300GT 128MB DDR3 150-160 лв мисля че беше.

Ако става въпрос за стария CS с енджина на Half-Life единицата, можеш и с гаражна GeForce 2 MX да го играеш biggrin.gif

Говоря от личен опит - с лош Celeron 600MHz, клокнат на 900 :rolleyes: и 256MB SD RAM фърчи на 7 годишна щайга с ябълки :yanim:

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Хаха не се съмнявам че ти е варвял на щайгата с ябълки :nono: .Сега искам да помоля понеже темата е преди да закупите нова карта някой да напише какво трябва да търсим в една видео карта преди да я купим,какви са препоръчителните параметри.Понеже темата е такава нека някой да даде на незапознатите малко инфо.

Кокомил Мисля че имам и PCI слотове ако така се пише псекспрес :) .Между другото имам и PCI слотове но не знам що ме влече към АГП .За сега предпочитам да сложа на щайгата АГП.

някой да напише какво трябва да търсим в една видео карта преди да я купим,какви са препоръчителните параметри.Понеже темата е такава нека някой да даде на незапознатите малко инфо
Първо прочети тази важна тема -цък ( във втория пост , на Tommygun ,има доста подробна информация ,която ще ти бъде интересна - и в твоята тема,настоящата,пак той в неговия пост е посочил същия линк )

Кокомил Мисля че имам и PCI слотове ако така се пише псекспрес :nono: .Между другото имам и PCI слотове но не знам що ме влече към АГП .За сега предпочитам да сложа на щайгата АГП

PCI и PCI-E са различни слотове - на PCI слотове можеш да поставяш звукови карти ,LAN карти и пр. подобна периферия -но не и видеокарта ! ( изключение правят някои изключително стари видеокарти от зората на компютрите,но те не те интересуват в случая ).Така че нормално на дъното ти има PCI слотове , има и AGP ,предназначен за видеокарта ,но няма PCI-E слот -така че искаш ,не искаш -единственото решение за твоето дъно e видеокарта AGP .

Слотът ,на който се поставя видеокартата на дъното е AGP или PCI-E ( в зависимост от модела на дънната платка ). Твоето дъно има AGP слот и затова на него може да се сложи AGP видеокарта.PCI-E слот имат по-модерните дъна . AGP карта не можеш да сложиш на PCI-E слот ,както е невъзможно и обратното . ( Lyudmil също ти го обясняваше пак в тази тема )

• Автор

Прав си людмил найстина ми обясни за агп слотовете и пс експрес.Мерси за линка.И в крайна сметка мога да взема 9550 по съвет на повечето от вас.Мерси

Прав си людмил найстина ми обясни за агп слотовете и пс експрес.Мерси за линка.И в крайна сметка мога да взема 9550 по съвет на повечето от вас.Мерси

Ако й осигуриш добро охлаждане, можеш да изтискаш доста с клок. Имам 9550 на Asus и от стандартните GPU/Memory - 250/400, стигнах до към 420/600, което е леко над 9600 Pro и определено се забелязва разлика в бързодействието, като спокойно се играе NFS Carbon при високо качество на картината, но ще ти трябва и свестен процесор и повечко рам в случая.

Границите на клока зависят от конкретната бройка, но мисля че няма да имаш особени проблеми с тези премаркирани 9600-ци.

• Автор

WoW заинтересува ме,но понеже ще излезем от темата ако те попитам за някои работи, ще взема да ти драсна едно лично съобщение.ОК а и цената на 9550 нали горе долу е 60-65 лв без ддс а с ддс отива към 80 лв да не зема се прецакам да дам повече пари нали това е нормалната цена.

• Автор

Момчета намерих 9550.Но цената ме притесни доста.Картата е 256 мб.Работната честота е 200/400 мх ДДР2.Учудих се защото не трябва ли тази карта да е с един чип пък тя е с два (ДДР).Цената 110 лв първо казаха сто и нещо ама са имали предвид 109 и 10ст :baby: А и картата е на гигабайт а не на сапфир което малко ме притесни казаха ми че могата да ми доставят и сапфир ама не ми се чакаше пък и картите едни исъщи само производителя различен.Знам че най добрите чипове са на сапфир ама тука не видя особенна разлика за тая карта

GB 9550 256MB. Честотите са 250/400, но нямам представа с какви памети е.

Учудих се защото не трябва ли тази карта да е с един чип пък тя е с два (ДДР).

Toва не го разбрах?!

• Автор

В тоя сайт цените са без ДДС ? Значи като отидох в магазина тос дето продава извади картата и вика виж я ето с два чипа (нямам си и на идея за кво са тия чипове).Но опаковката която е на линка е различна от моята.Да не би тая дето съм я зел да е по ново производство.А за това ДДР2 не съм сигурен това е относно Memory Type вероятно.НО не ми се вярва тази радеонка да е с ддр2.Както и да е, въпроса е дали взех хубава карта дето толкова я приказвахме.

Оф чак сега зацепих за какво ми е говорил тоя с неговите чипове(чиповете са тея работи дето са над голямата пластина в горния десен ъгъл.Тея правоъгълните)

Намерих си модела ето линк да го видиш и да кажеш мнение GV-R955256DP2

Да, наистина е с DDR2 картата и до колкото виждам от линка ти е Turbo Force Еdition - т.е с фабрично завишени честот. Ако си я взел, инсталирай си Ati Tray Tools и кажи на какви честоти работи ядрото и паметта, че ми стана интересно.

• Автор

Понеже компа е в гаранция пък и аз не мога да си я монтирам сам в сряда картата ще бъде монтирана.Дай едно линкче за тая програма.Трябва ли да си махам старите драивери на вградената карта и нали тя трябва да се изключи от биоса.Е не каза дали картата съм я уцелил.Добра ли е ? Програмата я намерих обаче не знам дали има значение коя версия.

Добра е. Не знаех за тия нови ревизии с DDR2, но ето че GB ме изненадаха приятно. :clap:

аtt 1.2.6.964 - най-новата версия.

att 1.2.6.977 - това е последната Beta версия.

Това пък е чудесно описание на функциите на програмката.

п.п.

Eто ти и последният Catalyst Display Driver - изтегли Display Driver Only без гадния Catalyst Control Center

Ей такава карта си вземи -разгледай я добре (отваряй линка с IE )- и ще могат да я сложат .( Имаше и по-добри -с ДДР3 памет -обаче явно са свършили ).

Отново съм тук,престъпно незаслуженото наказание вече ми изтече!По темата:По-скоро Gigabyte Radeon 1600Pro,за $ 103 без ДДС,от MOST Computers-тая е евтина,а има 12 pipelines,изцяло пасивно охлаждане с качествена изработка (нема шум,нема повреден вентилатор после),идва си с яка игричка и грамадна кутия.

E, не може в нито една фирма в Габрово да я няма картата. Ако ли не лесно можеш да я поръчаш по телефона в някоя софийска фирма и ще ти я пратят с куриер. Относно AGP и PCI-E - просто това са различни слотове за видеокарти и уж PCI-E се води по-бърз(8GB/s срещу 2GB/s при AGP), ама само на теория. Картите които съществуват и в двата варианта на тестове показват еднакви резултати.

Така е,но в ниския клас :)

(нямам си и идея кво говоря).Опитал ли си лично 5200.Аз не съм и не мога да дам оценка,но около мен има някои доволни някои имат проблеми с драивери трети с друго.Мисля че е въпрос на късмет.В gpureview представят 5200 като по добрата от АТи според менения на хора ползвали я.Защо мислиш че 5200 е недоразумение и ако желаеш сподели.Много ми е любопитно мнението на другите и го уважавам :)

Момче,Kokomil иска да каже,че това е най-жалкото подобие на видеокарта,което някога е виждало бял свят,с най-голям процент на дефектиране.DX8 Подръжка дори няма реална,паметта им прегрява,има случаи на разпоени елементи,стана световен скандал заради хитруването при филтрирането,mip-mapping-никакъв,в крайна сметка!Да продължавам ли,че да не се отвори нова тема

MP 7300GT 128 DDR3/HDTV PCIE 152 лв

MP 7300GT 128 DDR3 ZALMAN 167 лв

MP 7300GT 256M/HDTV/DVI PCIE 165 лв

MP 7300GT 256 DDR3/HDTV PCIE 204 лв

MP 7300GT 256 DDR3/ZALMAN PCIE 215 лв

MP 7300GT 512M DDR2 /PCI-E 187 лв

:пп като ти трябва видео само за cs квато и видеокарта да хванеш ще ти върши работа. аз я играех на GeForce mx400 с 64mb!

Radeon X1300 е по-добър вариант откъм качество на картина,драйвъри,стабилност,но тази 7300 е съъъъвсееееммм малко по-бърза.Според мен тук предимството е,че консумира по-малко енергия от конкурента си Х1300.

Ако й осигуриш добро охлаждане, можеш да изтискаш доста с клок. Имам 9550 на Asus и от стандартните GPU/Memory - 250/400, стигнах до към 420/600, което е леко над 9600 Pro и определено се забелязва разлика в бързодействието, като спокойно се играе NFS Carbon при високо качество на картината, но ще ти трябва и свестен процесор и повечко рам в случая.

Границите на клока зависят от конкретната бройка, но мисля че няма да имаш особени проблеми с тези премаркирани 9600-ци.

Направо да си я mod-не :clap:

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

• Автор

Радвам се че наказанието ти е свършило :speak: но не знад дали съм забелязъл че съм с АГП слот.А и компютъра ми е слаб така че на мене ми върши работа и карта от най-ниския клас (най-добрата карта в този клас определено е 9550 от това което разбрах до момента).Мене ми трябва да играя CS и карбон ако ще на най ниски детайли за сега.Щотото вече трябва да мисля за нова конфигурация и да събирам $ .Бях попитал и за карти до 100 лв макс.Ако имах повече пари и това щеше да е добър вариант 7600 GT PCI-E или пък MP 7300GT 128MB DDR3 (и ако щаигата имаше пс експрес).Людмил трябва малко упътване за тая програмка за това което искаш да ти кажа щотото английския ми не е перфектен и може да объркам нещо.Имам предвид "влизаш тук после там".Ако трябваше да вземам карта за по нов комп бих си взел SAPPHIRE X1300XТ или ГТ 7600.А на който му се дават 1000$ има една много добра карта.Кажете и мнение за това GIGABYTE NX88S640H-RH и ФХ 6200.Бях намерил и 6200 но в сравнение с тая дето я взех 9550 коя е по добра ?

Зависи дали 6200 е 64 или 128 битова. 64-битовата 6200 е леко по-зле от 9550, докато 128-битоват е доста по-бърза. И двете карти (6200 и 9550) държат на клок, особено на 9550 ядрото с лекота стига 380-400MHz, но човек никога не знае каква бройка ще уцели. Голяма част от първите бройки 6200 лесно се модваха до 6600, но сегашните са хардуерно заключени и няма шанс за мод. А 6200 ако е била "А" със сигурност е 64-битова и не си сгрешил. То сега май не се продават нови 128-bit 6200.

• Автор

Беше 64 битова.Значи съм уцелил по добрата благодарение на теб :ph34r:

Дай и малко упътване за програмката.

Радвам се че наказанието ти е свършило ;) но не знад дали съм забелязъл че съм с АГП слот.А и компютъра ми е слаб така че на мене ми върши работа и карта от най-ниския клас (най-добрата карта в този клас определено е 9550 от това което разбрах до момента).Мене ми трябва да играя CS и карбон ако ще на най ниски детайли за сега.Щотото вече трябва да мисля за нова конфигурация и да събирам $ .Бях попитал и за карти до 100 лв макс.Ако имах повече пари и това щеше да е добър вариант 7600 GT PCI-E или пък MP 7300GT 128MB DDR3 (и ако щаигата имаше пс експрес).Людмил трябва малко упътване за тая програмка за това което искаш да ти кажа щотото английския ми не е перфектен и може да объркам нещо.Имам предвид "влизаш тук после там".Ако трябваше да вземам карта за по нов комп бих си взел SAPPHIRE X1300XТ или ГТ 7600.А на който му се дават 1000$ има една много добра карта.Кажете и мнение за това GIGABYTE NX88S640H-RH и ФХ 6200.Бях намерил и 6200 но в сравнение с тая дето я взех 9550 коя е по добра ?

И,в крайна сметка,какво реши?Вече ти намекнаха да отложиш CARBON-а за по-късен етап :)

• Автор

9550 зех пък карбона ще го мисля по късно.

P.S. Тъи като гледам Геша е пуснал нова тема която се препокрива едно към едно с мойта пък и аз пуснах за всеки който не разбира от хардуер и иска нова видео карта.Скоро както е тръгнало секи ще си пуска тема дори да има такава и форума ще издъхне.Лошо

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.