Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преди да закупите нова видеокарта !

Featured Replies

Въпроса ми какво трябва да бъде съглъсувано между видеокартата и компютъра преди да закупя нова видео карта (съгласуваност между процесор,РАМ и т.н.).Искам видеото да работи нормално и затова моля за съвет.

• Отговори 95
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

На първо място(преди рам и процесор) трябва да пасва в слота който имаш на дъното.Иначе казано-дали е AGP или PCI Express.

В тази тема можеш да прочетеш и да добиеш най ясна представа когато става дума за цял компютър(но може да се ползва и за ъпгрейд,като съотнесеш нещата там към твоята система).На картинката във втория пост има изредени актуални графични карти и процесори в три категории.Въпреки че не важи съвсем универсално може да се каже че е хубаво да стоиш като цяло в една категория или да се отклониш най-много с една стъпка в следващата.

След като си си избрал картата е хубаво да видиш как стоят нещата със захранването и дали ще имаш достатъчно ток за новата карта.

За съжаление не мога да ти кажа нищо по конкретно,защото не знам с каква система разполагаш.В някои случаи с по-стари компютри дори няма смисъл от ъпгрейд защото не пасва съотношението дадени пари/получено увеличение в скоростта.

Дай малко инфо и ще може да продължим да нищим.До тогава чао и всичко добро! ;)

"Веригата е силна колкото най слабото звено" имай го в предвид това

Въпроса ми какво трябва да бъде съглъсувано между видеокартата и компютъра преди да закупя нова видео карта (съгласуваност между процесор,РАМ и т.н.).Искам видеото да работи нормално и затова моля за съвет.

Какво означава видеото да работи нормално???

Ако искаш за игри ти трябва добра видеокарта.

Ако искаш да гледаш филми с много добро качество от рода на HDTV

Ще ти трябва още ро-добра карта

• Автор

Просто съм безмълвен към това колко бързо откликнахте.БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

Така вече ще дам повече инфо.Искам да кажа само че компа беше купен без мое знание и за 800 лв получих нещо струващо 250-намя и 300 лв.Сега дънната платка е ASRock 14VM800 с вградена видео карта VIA/S3G UniChrome Pro IGP на 68 мб(кофти).Слота е Агп то е ясно (това го зная).Процесора е Интел пентиум 3 / селерон д на 2.13 гигахерца.РАМа е унизителен 256 мб(при необходим минимум 1 гб).само да уточня че се нуждая само от това да ми вървят игрите,не ми трябват детайли и т.н. . Искам просто идеално гладък CS и карбон.Сега ще добавя данни от програмата аида32

Ядро на процесора - 1.39 волта процесор допълнително - 0.11 в +3.3 в - 3.30 в

+5 в - 5.05 в +12 в - 10.94 в -12 в - 0.31 в -5 в - 1.69 в +5 волта помощ - 4.99 в

Чипсета ми е VIA Apollo PT800 RAma е ECC DDR SDRAM този е в момента работещият и мисля че е на PC3200.

Видеото което мисля да купувам е сапфира на 256 мб,128 битово.ЗА него ще мога да кажа повече на 12 вечерта.Ако е нужно още по подробна и точна инфо. моля кажете какво и веднага го давам.(например данни за шината,реална чистота,ширина на шината,тип шина) Пропуснах да кажа че сегашното ми видео е вградено към дъното.То ще се изключи когато усети ще съм сложил нова карта нали :)

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

Искам просто идеално гладък CS и карбон.

С този компютър - забрави! За CSможе и да се измисли нещо, ама за карбона за де е идеално гладъг ти трябва минимум 1GB RAM, минимум A64 3000+ или добре овърклокнат Sempron, че този Celeron е мнооого зле и минимум 7300GT DDR3 видеокарта. Т.е. трябва да смениш всичко без харда и оптичното устройство. Освен ако не си доволен да играеш на 640х480 Low Details.

+12 в - 10.94 в

Захранването ти е трагично. А напрежението се мери с уред, не с програма.

Няма ли как да се отървеш от машината и да вземеш поне Sempron на s.754 с 512MB RAM и някоя 7300GT, макар и с DDR2?

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор
С този компютър - забрави! За CSможе и да се измисли нещо, ама за карбона за де е идеално гладъг ти трябва минимум 1GB RAM, минимум A64 3000+ или добре овърклокнат Sempron, че този Celeron е мнооого зле и минимум 7300GT DDR3 видеокарта. Т.е. трябва да смениш всичко без харда и оптичното устройство. Освен ако не си доволен да играеш на 640х480 Low Details.

Захранването ти е трагично. А напрежението се мери с уред, не с програма.

Няма ли как да се отървеш от машината и да вземеш поне Sempron на s.754 с 512MB RAM и някоя 7300GT, макар и с DDR2?

Знам че е трагедия,ама аз не съм сериозен да играя всичко ново,трябва ми само CS за сега,после ще купя РАМ.Сега мисля да вземам една сапфирка само заради цс и проблема е че старата видео карта дърпа РАм щото е вградена на дъното.Карбон едва ли ще играя.Става въпрос да не взема сапфирката и като отида да ми я сложат да се окаже че не пасва и аз съм се набутал.

Знам че е трагедия,ама аз не съм сериозен да играя всичко ново,трябва ми само CS за сега,после ще купя РАМ.Сега мисля да вземам една сапфирка само заради цс и проблема е че старата видео карта дърпа РАм щото е вградена на дъното.Карбон едва ли ще играя.Става въпрос да не взема сапфирката и като отида да ми я сложат да се окаже че не пасва и аз съм се набутал.

Ей такава карта си вземи -разгледай я добре (отваряй линка с IE )- и ще могат да я сложат .( Имаше и по-добри -с ДДР3 памет -обаче явно са свършили ).

• Автор

Момчета направих избор за една по евтина карта.Въпроса сега дали да е АТИ радеон сапфире 9250 или на гигабаит някав моде(мисля че фх 5200).Параметрите са едни и същи въпроса е коя марка е по-добра.Щото гледах в един сайт мненията за Ати не превишяваха 5.0 а ги форската беше 8.0.Съвет

Taзи карта си вземи що не ти се дават много кинти. Мнооого е по-добра и от 9250 и от 5200, а е с има няма 20лв. по-скъпа.
  • Автор
Taзи карта си вземи що не ти се дават много кинти. Мнооого е по-добра и от 9250 и от 5200, а е с има няма 20лв. по-скъпа.

човек виж ся,тази карта дето ми я предлагаш е на 128 мб,а тез за дето питам са на 256 мб и струват 100 лв(100 лв с много зор и промо).Въпроса ми е коя от двете да избера?

И ще се набуташ жестоко! Не знам кой ти прави подобна "услуга" ама явно ти има зъб или си мисли да изкара пари на твой гръб. Да не мислиш че има някаква полза от тия 256MB? Ако ще и 2GB да им сложат на тия карти все тая. И 9250 и 5200 са много по-слаби от 9550. За бързината на картат отговаря GPU-то, ширината на шината и работната честота на паметта, а не количеството и. Ако искаш мога да ти намеря и карта с 512МБ за около 100лв - 64-битова 6200 с DDR на 333МHz(166 реална честота :hush: )

Едит:

Яаааа, че то и 256МВ 9250 била с такава памет:

• 256MB DDR onboard memory

• 128-bit memory interface

• Engine clock: 240 MHz

• Memory clock: 332MHz (166MHz DDR)

Нямам думи направо.

• Автор
И ще се набуташ жестоко! Не знам кой ти прави подобна "услуга" ама явно ти има зъб или си мисли да изкара пари на твой гръб. Да не мислиш че има някаква полза от тия 256MB? Ако ще и 2GB да им сложат на тия карти все тая. И 9250 и 5200 са много по-слаби от 9550. За бързината на картат отговаря GPU-то, ширината на шината и работната честота на паметта, а не количеството и. Ако искаш мога да ти намеря и карта с 512МБ за около 100лв - 64-битова 6200 с DDR на 333МHz(166 реална честота :hush: )

Едит:

Яаааа, че то и 256МВ 9250 била с такава памет:

Нямам думи направо.

Еми кво да напрая не им разбирам много,пък и аз съм от габрово и в целия град няма свясна карта.Между другото кой карти са по хубави агп или пс експрес.Пък и няма от де да я взема тая радеонка дето ми я предлагаш.Макар че парите ги имам.

E, не може в нито една фирма в Габрово да я няма картата. Ако ли не лесно можеш да я поръчаш по телефона в някоя софийска фирма и ще ти я пратят с куриер. Относно AGP и PCI-E - просто това са различни слотове за видеокарти и уж PCI-E се води по-бърз(8GB/s срещу 2GB/s при AGP), ама само на теория. Картите които съществуват и в двата варианта на тестове показват еднакви резултати.

• Автор

200 MHz (400 DDR) това е честота на фх 5200 а относно шината как се пише на английски(ширината на шината).

Не знам откъде взе тази инфо обаче при мен тя е различна.Явно моделите са по други и не съм обяснил правилно.

Ето един сайт дето можеш да ги сравниш двете.

http://www.gpureview.com/show_cards.php?ca...3&card2=303

Пък и мога да си избича яко картата докато е в гаранция :hush:

Под моста. В GPU Review са дадени референтните честоти на картат - т.е толкова препоръчват от NVidia/ATi, но повечето производители не го спазват това нещо. И за да докарат ниска цена на карта с много памет слагат бавни чипове или орязват шината на 64-bit. А иначе която и да вземеш от 5200 или 9250 все си е набутване, но ти си знаеш.

Edit: - Ето ти и Sapphire 9550. Цена е крайна - 53.64*1.54=82,60лв. и 5лв. да ти вземе куриера пак е по-евтино от ония дървета.

• Автор

Много си прав.Найстина си е набутване но чек да тикажа да се посмееш.ЗА 5200 на едно масто ми казаха 91 лв 128 мб и 68 бита.Дето отида или под 200 няма или имат само 5200 и 9250.Отказах се да се ядосвам защо няма едно място дето да ми покажат поне 10 карти и да кажат избираи си.Този човек от който ша я вземам е приятел на маика ми и тя му върши услуги и едва ли би посмял да ме излъже.Дано картата която взема да не е с орязана шината и да е с бавен чип.По принцип проблема не ми е никакъв и от софия да е взема само кажи магазина.

Само ако мога да кажа 2 думи:

Взимай това. Подържа DX 9, за разлика от другите 2. И в този ценови клас е най - доброто AGP. 20 лева от горе - и 5 за куриер - 25. Има защо, повярвай.

• Автор

Значи според мене решението е такова.Ако на тези двете моите не им е орязъна шината е подменен чипа си вземам една от тях (естествено ште проверя).Без това парите едни и същи.Кажи ми според теб между двете карти(тая дето ми я предлагаш и 5200)ако 5200 е както я представят в сайта дали има нянва съществена разлика.Все пак ти благодяря много за писаното дотук.МИР :hush:

• Автор
GF 5200 е едно голямо недоразумение -бягай далече от това видео .По-добрият вариант е 9550 на ATI .

(нямам си и идея кво говоря).Опитал ли си лично 5200.Аз не съм и не мога да дам оценка,но около мен има някои доволни някои имат проблеми с драивери трети с друго.Мисля че е въпрос на късмет.В gpureview представят 5200 като по добрата от АТи според менения на хора ползвали я.Защо мислиш че 5200 е недоразумение и ако желаеш сподели.Много ми е любопитно мнението на другите и го уважавам :)

Виж сега, ако толкова твърдо си наумил да взимаш 5200, купувай я и готово. Вече няколко човека с голям опит ти казват, че картата е дърво, бавна и т.н. и сигурно знаят какво говорят. Повярвай, заради псевдо подръжката на DX9, ядрото се товари с много ефекти, които не може да обработи и показва плачевни резултати. 5200 e един вид MX440 с добавена "подръжка" на DX9, даже е възможно някои игри да работят по-добре с МХ.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

GF 5200 е едно голямо недоразумение -бягай далече от това видео .По-добрият вариант е 9550 на ATI .

И за съм съгласен с това твърдение на kokomil. В момента съм с 5200, но вече е изключително бавна и ниско производителна :lol6: (но все пак ми е на 3 г.). Аз бих я сменил веднага, но нямам в момента достатъчно финансови средства за нова. По принцип повече харесвам nVidia, но определено тази карта не си заслужава. Както Lyudmil каза, тя е от класа на MX 440. Понякога се справяше по-зле след много тестове, които правих преди с нея. :nono:

• Автор

Аз ако си бях наумил изобщо нямаше да пускам тема и да приказвам глупости.Просто питах.Естествено ще се опитам да си взема 9550 ако не стане здраве да е,ще мисля нещо друго.Кажете ся накоя карта около 100-150 лв дето е хубава и нова.Дайте да ми налеете още малко акъл в главата ;) ако събера повече мангизи да зема да си купя нещо по добро вместо да бързам.

Аз ако си бях наумил изобщо нямаше да пускам тема и да приказвам глупости.Просто питах.Естествено ще се опитам да си взема 9550 ако не стане здраве да е,ще мисля нещо друго.Кажете ся накоя карта около 100-150 лв дето е хубава и нова.Дайте да ми налеете още малко акъл в главата :) ако събера повече мангизи да зема да си купя нещо по добро вместо да бързам.
Еми за 100-150 лв пре спокойно може на старо да вземеш някоя стара 6600GT ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.