Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преди да закупите нова видеокарта !

Featured Replies

• Автор

Хора картата е с фабрично завишени честоти(9550).Обаяче я носих в фирмата да ми слойат картата,пък те ми сложили и драиверите.Като сложих диска с драиверите кво да видя.Има два вида драйвери единя стандартните а другия турбо форс.Щом картата е с фабрично завишени честоти би следвало да работи не на 400 мх както са предните модели а на по висока честота.Проверих картата и се оказа че работи на 400 мх.Предполагам за ми сложили стандартните драивери щото на диска пишеше че при турбо форса картата е по шумна.Та по ниската работна честота от драйверите ли е или драйверите нямат никакво значение?

• Отговори 95
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не разбрах тия 400MHz 800DDR ли са или са 200MHz 400DDR. A ти направи следното: сваляш си Driver Cleaner и го инсталираш, но не го пускаш. Влизаш в Control Panel, Add/Remove Program и деинсталираш всичко що е ATi, после рестартираш компютъра в Safe Mode, пускаш Driver Cleaner-a и чистиш всички остатъци от Ati драйвера. Отново рестартираш, но този път нормално и си слагаш нови драйвери каквито пожелаеш. Например последния Catalyst като за предпочитане е да свалиш само Dispaly Driver-a(12.2MB) от ati.amd.com, инсталираш си и Ati tray tools и се кeфиш на новата карта.

• Автор

Не знам какви драйвери са сложили.Имам в трея каталиста.То това турбо форс било за клокване.Турбо форса просто дава по голяма стабилност на системата (поне аз така мисля ако греша поправяте ме).В диска има и нещо като гигабайт utility дето не го знам изобщо за кво е.Кажи ми що каталиста не става sad.gif .Каква е разликата от каталист и само дисплеи драивер.Понеже картата има гаранция и я зех скоро не мисля да я клоквам да не земе да даде дефект и да ми кажат че аз съм виновен.

То 9550 си е карта за клок, няма да мине без него :)

Display Driver е по-малкият вариант, който не включва Control Panel-а на ATi, където има различни допълнителни настройки, както и за

TV-Out итн. Ако не ти трябват, слагаш само Display Driver-а, няма нужда да си товариш допълнително системата.

А тия турбо форс не ги знам, не ми се вярва да са нещо особено, сигурно са леко модифицирани драйвери включващи и програмка за клок.

Аз ползвам Radeon Omega или оригиналния драйвер. Като за клок можеш да разчиташ на Ati Tool - много добра програмка.

А честотите на картата ги виж в Everest-а на Дисплей - Графичен процесор и метни един screenshot насам ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Пък честотите са си нормалните за модела то турбо форса е за просто по голяма стабилност на системата при клок когато клока се прави през драивери.Те са го вклучили защото на самия диск има програма за клок и програма за следене на температура,работна честота и всички останали работи.Ся май ми светна.Щом има тея турбо форс драйвери то може и само автоматично да клоква картата докато стигне оптимална температура и стабилност на системата.Не съм много сигурен щото не съм пробвал и може да не е така sad.gif

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

На клавиатурата ти трябва да има бутон "Print Screen SysRq" или нещо такова. Като искаш да направиш шота го натисни, след това отворя някоя програмка, където мошеж да чертаеш (например Paint) и натискаш Ctrl V или направо Paste. После клъцваш само това, което искаш да се види и го качваш на тоя сайт www.imageshack.us или някой друг подобен и даваш линка тука.

Сори за оффа, ама с друго не мога да помогна.

• Автор

Мерси. Зная как се прави скрийншот ама не ми се занимаваше да го качвам в сайт не че е голяма философия та се чудех дали пък няма друг начин.

Ако ползвам аида32 къде мога да видя типа на памета и работната честота.Типа памет ддр или ддр2 в своиства на шината на памета ли се намира.По точно ддр или ддр2 от своиства на шината ли зависи.

За Aидата не знам, но в Еverest-а е Дисплей - Графичен процесор - Свойства на шината на паметта :rolleyes:

• Автор

теглих евереста ама не става щото няма лиценз.Пък на аидата много странно на едно място графичен процесор ми пише че модела на картата е 9600 и отам вече кви характеристики има , на още едно AGP/PCI-E видео пак ми пише че модела е 9600.На windows видео вече е 9550.Много странна работа.Няма ли някои да ползва аида32

Бърка ли се че видео биоса ми е по стар.Някъде на 2 години.Аз без това не го ползвам защото ще взема да бутна нещо и да прецакам системата,но като е стар оказва ли влияние върху работата на картата.

Относно модела, не те лъже, 9550 си е чиста 9600, просто е със занижени честоти, които лесно се оправят с клок :rolleyes:

А биоса?

Биос-а не те бърка - нищо че е стар (не пречи картата да си работи както трябва).Виж,ако решиш да си играеш с него... ,тогава определено може и без видеокарта да останеш .

• Автор

Hardware Information Direct hardware access

Installed memory 256 Mb

Memory Type DDR SDRAM

Memory Width 128 bit

Active Rendering Pipelines 4

Това са данни от ati tray tools. memory type както е написан излиза че е само ддр така ли ?

Аз като купувах картата платих за карта с ддр2 ама това като го гледам не е ддр2.Аз ли се бъркам нещо или ....

Vram Type DDR2 - Това пук е видео биос information

Не мога да разбера картата с каква памет е ддр или ддр2.

Ето линк за картата и някой ако може да ми каже кво става тука ще съм му благодарен GV-R955256DP2

Ако това на линка е твоята карта, значи:

Integrated with 256MB GDDR2 memory and 128-bit memory interface
Нещо не схванах.Не е въпроса за клок ся ами с каква памет е ......

Никой не говори за клок в момента. В цитата, който съм извадил от посочения от теб линк, пише, че картата е с GDDR2, мисля, че това беше въпросът ти - дали картата е с GDDR или GDDR2.

• Автор

Не виж.Аз знам на кутията какво пише,но в по горното съобщение извадих данни от ати треи тоолс и се съмнявам че картата ми не е с GDDR2.Та са чудех дали тези данни са точни и какво точно означават (който работи с програмата със сигорност ще знае).Затова питах.За клока се бях заблеял.Извиняваи

Погледни го с Everest. Отиваш на Display -> GPU и в графата Memory Bus Properties пише каква е рамта (Bus Type)

Подледни и честотата на паметта от Everest, Aida или Ati tray tools, на обикновените карти с DDR е 200MHz или 400МHz ефективни, не ми се вярва ако моделът ти е с DDR2 да е оставен на тези ниски честоти.

Най-добре дай един screenshot, за да можем да видим стойностите и типа памет.

На 4-5 сайта я гледах тази карта, включително и в официалния сайт и никъде не пише на каква честота работи скапаната памет,

явно е секретна информация biggrin.gif

• Автор

на ати треи тоолс къде да погледна честотите?

Вече се побърквам виж кво ми пише за ядрото RV350/RV360.Ся 1-то ли е или 2-то.

Clock Information

BIOS VPU 250,00

Current VPU 303,75

BIOS MEM 200,00

Current MEM 297,00

Тези единствено ми приличат на некви честоти.Това го видях в хардуер,системна информация.

Скоро май няма да разбера дали е ддр или ддр2.:yanim:

Значи кат гледам по биос ядрото бачка на стандартните 250MHz, като в момента е клокнато на 300MHz, а с паметта същата работа, в момента бачка на 300MHz или ефективни 600, но по биос е 200MHz.

За повечето 9550 300MHz памет са трудно постижими, освен ако не си играеш да разхлабваш таймингите й, но това не доказва че паметта е GDDR2, виж в горния пост на iovi намери това в Everest и кажи какво пише там, накрая отвори кутията и разгледай чиповете памет на видеокартата biggrin.gif

Туй RV350 е ядрото на 9550 и 9600, 9600Pro ... , а RV360 е ядрото на 9600XT, което бачка на 500MHz :yanim:

• Автор

ядрото сигурно си е RV350.Намерих еверест кажи ся от де да видя на колко работи и каква е памета.

Ако е на английски, iovi го е написал:

Отиваш на Display -> GPU и в графата Memory Bus Properties пише каква е рамта (Bus Type)

Ако е на български: Дисплей - Графичен процесор - Свойства на шината на паметта .

• Автор

Bus Type DDR

Real Clock 297 MHz (DDR) (original: 200 MHz, overclock: 49%)

Effective Clock 594 MHz

GPU Clock 304 MHz (original: 250 MHz, overclock: 22%)

Имай предвид че аз не съм колквал абсолютно нищо.Та нали видя линка за картата.Ако картата е тази от линка значи на Bus Type трябва да е ддр2.

Да, мисля че става въпрос за обикновена GDDR памет, която във фирмата са надули до 600MHz, за да замажат положението.

Не ми са вярва Гигадръфа да лъже в световен мащаб за типа на паметта, по-скоро има вероятност да са те метнали хората от фирмата :yanim:

Най-добре им я занеси на място, да се видят чиповете памет за какво става въпрос.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.