Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Програма за гласово възпроизвеждане на текстови файлове

Featured Replies

Трябва ми програма която да чете на глас текстови файлове на български език...има ли такава

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Заповядай.

Моя говорушка 8.6 Моя говорушка е програма, която придоби огромна популярност в Русия, а сега това предстои да се случи и в България. Основната причина за това е че с нейна помощ компютъра ви ще изговаря с човешки глас всеки текст, който му зададете, дори той да е написан на кирилица....

Responding Heads 3.5 Някои програми карат компютъра ви да говори, но интересно е какво ще стане ако вие му заговорите на компютъра?! Responding Heads ви позволява да стартирате програми, команди и действия посредством гласа си....

yRead 2.0.53 Read е безплатна мощна програма, която зарежда обикновен текст (във вид на TXT или HTML файл), показва го в своя прозорец и започва да го чете на глас, с нормална човешка реч. Можете да избирате различни гласове, да регулирате височината на ...

SmartRead 0.65 SmartRead е средство за възпроизвеждане на написан текст с избран глас. Системата се нарича TTS(Text to Speech). Просто копирайте желаният текст и го доставете в полето на програмата. След това натиснете Play и чуйте текста си произнесен с модифициран човешки глас....

MyVoice X 1.1 MyVoice X е безплатна програма, която ще накара РСто ви да проговори. Има полета, в които можете да попълвате неограничени по дължина текстове, които отчетлив глас ще изчита за вас с правилно английско произношение. Това я прави незаменима при нужда да разучите досадно ...

SpeechExpert 1.05 SpeechExpert е безплатна програма, която чете всякакви текстове на глас за вас. SpeechExpert e сериозна програма, която умее да чете и управлява всякакви статии. Поддържа изчитане на уеб сайтове, email-и, документи и др.; може и да ги управлява подобно на дaунлоaд ...

И много други подобни ТУК

• Автор

Аз пробвах Моя говорушка, но българския текст го чете с руско произношение и не става ясно много какво казва...инъче ти благодаря за отговора... :baby:

Има една програма, която е разработвана с подкрепата на Microsoft, безплатна е, но не са я пусни за свободен download (и аз незнам защо). Ако някой я има нека да му каже на човека от къде да я дръпне. Става дума за SpeechLab:

http://www.bacl.org

Чете Български език с българско произношение. Малко е психо, но всички подобни програми са си психо по начало :rolleyes:

Има една програма, която е разработвана с подкрепата на Microsoft, безплатна е, но не са я пусни за свободен download (и аз незнам защо). Ако някой я има нека да му каже на човека от къде да я дръпне. Става дума за SpeechLab:

http://www.bacl.org

Чете Български език с българско произношение. Малко е психо, но всички подобни програми са си психо по начало :rolleyes:

Ако сте сред хората със зрителни увреждания Вие можете да получите безплатен индивидуален лиценз за некомерсиално ползване на SpeechLab 2.0 от Фондация "Хоризонти" или от Съюза на слепите в България.

За други цели програмата се разпространява от изключителния дистрибутор на SpeechLab 2.0 фирма АКВАСИСТ-ЕКО ООД.

• 2 седмици по-късно...
много благодаря за програмите. сред тях има точно таква кавато търся.

Коя си итзегли и стана,да си я дръпна и аз? :)

Редактирано от Sladi4ak (преглед на промените)

първо бях написал едно мнение в което обеснявах каква програма точно търся, но после го изтрих и на негово място написах това ;) който чел чел, който не е чел да си включи някоя програмна да му почете :P

хеххе базикам се. търсех си програма която да ми показва чрез маркинране частта от думата която чете в момента. засега онази програма разработена от майкрософт спрециално за незрящи хора ми върши работа, но някой ако знае още по прецизна програма да казва ;) ще му бъда много благодарен.

първо бях написал едно мнение в което обеснявах каква програма точно търся, но после го изтрих и на негово място написах това ;) който чел чел, който не е чел да си включи някоя програмна да му почете :P

хеххе базикам се. търсех си програма която да ми показва чрез маркинране частта от думата която чете в момента. засега онази програма разработена от майкрософт спрециално за незрящи хора ми върши работа, но някой ако знае още по прецизна програма да казва ;) ще му бъда много благодарен.

Дай линкче и кажи от къде я дръпна,и аз да се повеселя де sad.gif:rolleyes:

имм такава програмка разработена от асицоацията на слепите в бг.ако някои я иска нека ми пише на пощата ми [email protected] ще му я пратя при парва възможност :)

• 2 месеца по-късно...

Имам нужда от някакъв софтуер който възпроизвежда каквото му напишеш в говор...

Също така ако има такава програма,дано да е с читав запис

Благодаря :yanim:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ако си с Windows XP значи вече имаш такава програма.Даваш Start->Control Planel->Speech .И там има точно такова нещо :yanim:

Знам,но той е доста ламерски а и записа после е с отвратително качество sad.gif

И аз искам нещо такова, и да не е с Microsoft Sam, че той е гаден. :) Е и да не се записва, не е проблем :)

Зрдавейте, много спешно ми трябва такава програмка и то на български т.е. аз да говоря на ПС-то на български и то също да пише на български! Видях, че тази тема е засягана на няколко пъти във форума, обаче се надявам някой да знае нещо ново и ако някой ми каже за такава програмка и откъде може да си я изтегля ще му бъда МНОГО БЛАГОДАРНА!!! :angry:

Имам нужда от някакъв софтуер който възпроизвежда каквото му напишеш в говор...

Също така ако има такава програма,дано да е с читав запис

Благодаря :wors:

Заглавието ти е едно програмка която да превръща говор е текст...

А искането ти съвсем друго - програмка за да приказва това което си написал...

Виж тази:

Speak_1.png

http://www.softpedia.com/get/Others/Miscel...ous/Speak.shtml

• 1 година по-късно...

Ами значи търся програма която изговаря текста ама , д ане е като тази вградената в уиндолса или някаква кадето гласът да звучи като на робот.И по възможност да има разновидности при произнасяне - т.е мъжки/женски/ и т.н да не е само вид произнасяне :}

SpeechLab

Гласът е женски, казва се Гергана :)

Роботски си е, но се разбира отлично. KMPlayer добре се сработва с програмата и може да ти "дублира" филмите.

Мерси много и на двамата, но аз искам да избегна роботското" произнасяне.На мен неми трябва зада чета текстове,ами примерно правя си някаква песен и като я миксирам да има примерно някакъв глас в началото който да казва : "Welcom to the World Wild Party,prepare to have some fun" римерно или там нещо друго , но гласът да бъде като на истински .ако се сещате за някаква подобна програма ... споделете :}

Мерси много и на двамата, но аз искам да избегна роботското" произнасяне.На мен неми трябва зада чета текстове,ами примерно правя си някаква песен и като я миксирам да има примерно някакъв глас в началото който да казва : "Welcom to the World Wild Party,prepare to have some fun" римерно или там нещо друго , но гласът да бъде като на истински .ако се сещате за някаква подобна програма ... споделете :}

Най- лесно става ,като хванеш приятелката си да ти го казва.И ще звучи като истински ;)

SpeechLab

Гласът е женски, казва се Гергана :)

Роботски си е, но се разбира отлично. KMPlayer добре се сработва с програмата и може да ти "дублира" филмите.

Може би правя нещо не както трябва, но когато задам на КМР да изговаря субтитрите, изчезва не само оригиналният говор на филма, но и всички други звуци. Което е много кофти. ohmy.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.