Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за конфигурация до 1800 лв

Featured Replies

От много ровене из разни форуми успях да събера следната конфигурация. Геймърска машина ще правя. По днешни цени на ЖАР /ТОВА НЕ Е РЕКЛАМА/ ми излиза около 1800 лв. Не бива да надвишавам сумата. Е какво мислите?

Core 2 Duo E6400, 2.13GHz,

320, Seagate, SerialATA, 7200, 16MB

Asus P5B, P965, LGA775, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid

2x1GB DDR-2 800MHZ

GF EN7600GT, 256MB Asus EN7600GT, DDR3 PCI Express TV Out

LG DVDRW Black GSA-H12N,

ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNF, Silent, 120mm

Според правилата на форума:

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни.

iovi

Редактирано от ADMIRALAT (преглед на промените)

Аз бих сложил Core 2 Duo E6300, 1.86GHz, LGA775 или

Core 2 Duo E4300, 1.8GHz, LGA775

и вместо 320, Seagate, SerialATA, 7200, 16MB,

два диска 250, Seagate, SerialATA, 7200, 16MB вързани на RAID 0 Stripe.

ПП: Ако ще клокваш ми се струва че трябва по-мощно захранване!

Редактирано от androns (преглед на промените)

Всичко хубаво ..... но ,има някои забележки ! Първо - откажи се от това дъно .Най-добрият вариант е Asus P5B-Deluxe или Asus P5B-Е Plus .

Второ -щом няма да клокваш ( съмнявам се -апетита идва с яденето cool.gif ) си вземи Рам памет на 667 МХц (ще спестиш някой лев за дъното тъкмо , а и с тази памет пак се клоква).

Трето - процесора си е добре - не го сменяй !

Захранването -наистина е добре да е с повече ватове .

Що се отнася до клокването - в тази тема е обяснено как става стъпка по стъпка .

И да добавя - смени видеокартата с тази ,разликата в цената е малка ,а втората карта си заслужава (в смисъл ,че за много малко повече пари се качваш в по-горния клас ).

Съгласен съм с kokomil :down:

И искам да добавя още две много добри предложения от ATi:

X1900 GT - цък

X1950 Pro - цък и цък

Малко по-скъпи са от 7900GS, но с нищо не й отстъпват, даже я задминават сериозно на някои игрови тестове :)

Щом става въпрос за геймърска машина, обърни сериозно внимание на графичната подсистема, ако не ти стигнат парите, икономисай наистина с DDR 2 667MHz и процесор E6300 и обърни внимание на тези дъна:

GB 965P-DS3 - цък

GB 965P-DS4 - цък cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Процесор- добре

Хард диск- 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB

Дъно- това

RAM- добре (ако няма достатъчно финанси може и 667)

Видео карта- нека тук да има по-голяма инвестиция, при условие, че е геймърска машина - 7900GS

DVD-това

Захранване- примерно това cool.gif

Ако може някой да даде мнение с подобна конфигурация на моята

Това не го разбрах ..... :)

Добавено - Ако искаш да дадем препратка към темата с твоята конфигурация - ето го линка

Това не го разбрах ..... :)

не си само ти... :yanim:

От много ровене из разни форуми успях да събера следната конфигурация. Геймърска машина ще правя. По днешни цени на ЖАР /ТОВА НЕ Е РЕКЛАМА/ ми излиза около 1800 лв. Не бива да надвишавам сумата. Е какво мислите?

Core 2 Duo E6400, 2.13GHz,

320, Seagate, SerialATA, 7200, 16MB

Asus P5B, P965, LGA775, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid

2x1GB DDR-2 800MHZ

GF EN7600GT, 256MB Asus EN7600GT, DDR3 PCI Express TV Out

LG DVDRW Black GSA-H12N,

ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNF, Silent, 120mm

1. Процесора не го бараи - този си е идеален

2. Ако смяташ да се занимаваш с клок вземи P5B Delux ... ако не взимаи P5N-E

3. Хард диска не го бараи RAID-0 с Seagate 7200.9 е по-бавен като цяло (само внимаваи харда да е сингапурски не китаиски)

4. Паметите ако ще клокваш нека да са SuperT 800Mhz CL4 - ако няма да клокваш едни SuperT на 677Mhz направо ще заспят

5. Задължително спести някви парички и се насочи към x1950Pro (както казаха по-нагоре) за да не проклинаш после

6. За захранването не се притесняваи "ще понесе" всички мъки

Аз също те съветвам да смениш задължително видеото, предложените по-горе карти са добри решения.

Не бих те посъветвал да сменяш рама с 667. На мен производителноста ми скочи от 16 000 на 18 000 точки в 3DMark 2003 при смяна на 2х512 А-DATA 667 с 2х512 А-DATA 800.

със Здраве :blink:

Аз също те съветвам да смениш задължително видеото, предложените по-горе карти са добри решения.

Не бих те посъветвал да сменяш рама с 667. На мен производителноста ми скочи от 16 000 на 18 000 точки в 3DMark 2003 при смяна на 2х512 А-DATA 667 с 2х512 А-DATA 800.

със Здраве :)

Мраковете са леко синтетични а да не говорим, че рама не играе почти никаква роля при тях. Моята конфигурация и с 2ГБ пак прави същите точки ...

П.П. Ти си намерил обаче с какви да ги смениш ... A-data не са каквото бяха едно време напоследък им набутаха доста задръстени чипове ....

:)

На мен производителноста ми скочи от 16 000 на 18 000 точки в 3DMark 2003 при смяна на 2х512 А-DATA 667 с 2х512 А-DATA 800.

Хмм,20 % повече такт за 13 % повече производителност...Макар че аз лично ако го видя това с очите си,няма да им повярвам.Освен ако конфигурацията не е на AMD.Но дори и там..... хммм ;)

Аз ще взема отношение само по процесора, дъното и рам-та, та по моето скромно мнение AMD са по добрите процесори от Интел, и на това което ти представи ADMIRALAT, ще сложа алтернатива Athlon 64 X2 4600+ 2.4GHz AM2 при процесорната част, дъното за него е Asus M2N-SLI Deluxe, и малко рам памет за това чудо SuperT 2x1GB DDR2-800C4 (Micron D9).

За мерси не ме търси! :)

:)

Хмм,20 % повече такт за 13 % повече производителност...Макар че аз лично ако го видя това с очите си,няма да им повярвам.Освен ако конфигурацията не е на AMD.Но дори и там..... хммм ;)

Точния резултат е 16321 / 18094 и е след клок с nTune. Напълно е възможно да съм попаднал на куци бройки 667 A-DATA. Едната платка определено ми създаваше проблеми въпреки, че на пет часов тест с Memtest не показа никакви грешки.

Извинявам се ако съм подвел някого ;)

със Здраве :clap:

Аз ще взема отношение само по процесора, дъното и рам-та, та по моето скромно мнение AMD са по добрите процесори от Интел, и на това което ти представи ADMIRALAT, ще сложа алтернатива Athlon 64 X2 4600+ 2.4GHz AM2 при процесорната част, дъното за него е Asus M2N-SLI Deluxe, и малко рам памет за това чудо SuperT 2x1GB DDR2-800C4 (Micron D9).

Не съм съгласен със "скромното ти мнение"! Мисля, че се базира или на много стари данни, или на никакви данни. В тази тема има преки сравнения между AMD и Intel, прочети ги и си кажи отново мнението :)

Малко стара информация или говорене наизуст ;) Прочети темата, която iovi ти е посочил. Също погледни тези тестове :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.