Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избраха Платини за президент на УЕФА

Featured Replies

34971.jpg

Бившият капитан на френския национален отбор Мишел Платини бе избран за президент на УЕФА. Това стана ясно на заседанието на евроцентралата в Дюселдорф. Той измества от президентското място Ленарт Йохансон. 77-годишният швед бе сменен след 16 години начело на федерацията. Платини победи своя конкурент, след като получи 27 гласа от вота на 52-те страни членки на УЕФА. 23 гласа пък взе Йохансон, докато две бюлетини бяха обявени за невалидни. В речта си на последното заседание на централата, Платини обяви, че ще се бори основно за запазването на футболните ценности като уважение, толерантност, солидарност, свобода. В платформата на френския маестро бе включена промяна в структурата на Шампионската лига, според която първенците на България и Полша ще имат гарантирано място в груповата фаза на турнира. Той също така има желание да намали квотите на водещите първенства в турнира от четири на три.Веднага след избирането си Платини предложи на Ленарт Йохансон да остане почетен президент на УЕФА. Шведът пък бе първият, който поздрави претендента, който го измести от президентското място.

ТОВА Е МИШЕЛ ПЛАТИНИ:

platiniaaaaa44.jpg

Роден на 21 юни 1955 година в Жьоф. Започва състезателната си кариера в Нанси, а след това преминава в Сент Етиен, където печели шампионската титла във Франция през 1981. Закупен е от италианския отбор Ювентус през 1982. С екипа на „бианконерите” отбелязва 68 гола в 147 мача. С Юветой печели две титли, купата на Италия, КЕШ и КНК. Капитан е на националния отбор на Франция по време на Европейското първенство по футбол през 1984, когато „петлите” стават европейски шампион. Платини пък става голмайстор на шампионата с 9 гола. Рекордьор е по отбелязани голове с националната фланелка. Печели "Златната топка" на Франс Футбол в три последователни години (1983, 1984 и 1985) – прецедент в историята на отличието.

Отличия:

Клубни

1978 - Купа на Франция (Нанси)

1981 - Шампионска титла във Франция (Сент-Етиен)

1981 - Финалист за Купата на Франция (Сент-Етиен)

1982 - Финалист за Купата на Франция (Сент-Етиен)

1983 - Купа на Италия (Ювентус)

1983 - Финалист за КЕШ (Ювентус)

1983 - Голмайстор на Серия А (16 гола)

1983 - Златна топка

1984 - Шампионска титла в Италия (Ювентус)

1984 - КНК (Ювентус)

1984 - Суперкупа на Европа (Ювентус)

1984 - Голмайстор на Серия А (20 goals)

1984 - Златна топка

1985 - КЕШ (Ювентус)

1985 - Междуконтинентална купа (Ювентус)

1985 -Голмайстор на Серия А (18 goals)

1985 - Златна топка

1986 - Шампионска титла на Италия (Ювентус)

Национални

1982 - Световно първенство, четвърто място

1984 - Европейско първенство, Шампион

1985 - Междуконтинентална купа на нациите

1986 - Световно първенство, трето място

Източник: sportal.bg

Избирането на французина едва ли е изненадало някого, но нека да видим какво ще последва.

нека да видим какво ще последва.

ЦСКА някой ден ще играе в Шампионска лига(като станат шампиони).

• Автор
Ако си държи на думата, трябва да играем директно в ШЛ съвсем скоро.

Това е много добро обаче ... 1-вия отбор директно се класира , а 2-рия играе предварителни кръгове ...

но ще отрежат големи отбори от по-силните първенства

Така и трябва! Иначе ШЛ ще се превърне в турнир само за богаташи,които нонстоп ще си играят едни и същи мачове. Това е начинът - да се даде шанс и на по-бедните отбори от източна Европа,и по този начин лигата да стане по-интересна. ЛИчно на мен ми писна всяка година да гледам Реал-Байерн, Милан-Айндховен,и тем подобни...

но ще отрежат големи отбори от по-силните първенства

"Ти сега от страната на мечката ли си или от мойта"?

Ся щи кажа що Cesc се притеснява - той е фен на Арсенал,а те по принцип по-напред от 4-то място не могат да се класират - първите 3 места са резервирани за Юнайтед,Челси и Ливърпул,и за тях остава четвъртото.Ако Платини си удържи на думата,то Арсенал скоро няма да видят Шампионска лига. ТА затова е притеснен човека... :rolleyes:

Намерил кой да ми говори докъде можем да стигнем :rolleyes:

Вие пък въобще никога нема да видите ШЛ и само да ти кажа да не заблуждаваш хората-откакто Венгер ни е треньор(10 години) миналата за първи път бяхме 4ти

Платини- Плати Ни! :rolleyes::angry::jeer: не знам ала ние дали ще отидем по-нататък от групите ми е въпроса. иначе аз бях против тоя платини

• Автор
Платини- Плати Ни! :hush::wors::jeer: не знам ала ние дали ще отидем по-нататък от групите ми е въпроса. иначе аз бях против тоя платини

Е кво ... то като станем редовни учатсници в групите .. много ясно , че след време ( не определен период biggrin.gif ) ще излезем и от тях ... постоянство му е майката biggrin.gif

откакто Венгер ни е треньор(10 години) миналата за първи път бяхме 4ти

Свиквай,вече ще се случва редовно...Че и 5-ти,6-ти,и така нататък... :speak:

Свиквай,вече ще се случва редовно...Че и 5-ти,6-ти,и така нататък... :rolleyes:

Доста интересно, нямаме (Арсенал) загуба от отбор от първата 6ца, но пък сме на 12 точки от първия :speak:

Дано Платини си държи на думата!

Май прибързвате малко, фенове на Арсенал :rolleyes:, никъде не видях от коя година ще се промени формата на ШЛ.

Горното е малка закачка, но практически само 3 страни ще загубят от нововъведението - Англия, Испания и Италия (предупредих за това в темата за избор на футболист на годината и тогава все още предстоящия избор!), но пък те не са кои да е - Платини спечели само с 3 гласа разбика.

Чисто математически се освобождават само 3 места - според писанията за България, Румъния и ... третата така и не разбрах коя. И какво променя това практически?

• Автор
Доста интересно, нямаме (Арсенал) загуба от отбор от първата 6ца, но пък сме на 12 точки от първия :rolleyes:

Дано Платини си държи на думата!

Арсенал в последните си мачове играе много силно . Челси пък е пълната противоположност на играта на Арсенал ... не се знае какво ше стане , има време и мисля, че Арсенал имат шансове и за титлата .

Май прибързвате малко, фенове на Арсенал :clap:, никъде не видях от коя година ще се промени формата на ШЛ.

Горното е малка закачка, но практически само 3 страни ще загубят от нововъведението - Англия, Испания и Италия (предупредих за това в темата за избор на футболист на годината и тогава все още предстоящия избор!), но пък те не са кои да е - Платини спечели само с 3 гласа разбика.

Чисто математически се освобождават само 3 места - според писанията за България, Румъния и ... третата така и не разбрах коя. И какво променя това практически?

Полша е третата ... :rolleyes:

...Полша е третата ... :wors:

Да, пише го в първия пост - съжалявам, пропускът е мой.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.