Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам нов процесор...?!

Featured Replies

• Автор

Ем значи препоръчаите ми процесор и виео карта нз казва ли са ми че ати е.......А N-Vidia e the best но незнам препоръчаите ми дадени модели и ми даите линкове в JARA :)

Socket A или K7 процесорите, особено Barton-ите са поизчезнали, ето 2 видеокарти от JAR-а, които са по-мощнички и съответно по-скъпички (над 200лв) : цък и цък cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

А за процесор линк!?Иначе мерси... ;)

А за процесор линк!?Иначе мерси... :whist:

Ами не мернах процесор за твоето дънце, може да се намери някой Sempron, но ти си имаш вече такъв biggrin.gif

Пусни и обява за Barton-ец втора ръка ако искаш, но според мен е най-добре да събереш пари за по-сериозен ъпгрейд на компа, включващ ново дъно, процесор, видеокарта и евентуално рам памет :ph34r:

Много си е добро компютърчето, само както вече се каза ако може да му се намери един Barton...

Между другото на шота се вижда, че процесора не бачка на макс - показва 100Мхц шина, при положение че трябва да работи на 166Мхц.

Всъщност дънцето носи здраво на клок, така че вероятно няма да е проблем и процесора да се пусне на 200Мхц шина. Само едно по-стабилно захранване му трябва...

Много си е добро компютърчето, само както вече се каза ако може да му се намери един Barton...

Между другото на шота се вижда, че процесора не бачка на макс - показва 100Мхц шина, при положение че трябва да работи на 166Мхц.

Всъщност дънцето носи здраво на клок, така че вероятно няма да е проблем и процесора да се пусне на 200Мхц шина. Само едно по-стабилно захранване му трябва...

Ха, виж това захранване го бях забравила...Направо да го сменя, мощността на тази китайска работа със сигурност е завишена, така че за какъв клок си говорим?! biggrin.gif Сменяй това захранване с едно фортронче, ако не искаш скоро да гръмне, аз бях с такова, докато не ми гръмна, добре че защитата на дъното ми - Асус се е включила, че не знам колко компонента щях да сменям тогава!!!

Човече, виш ся какво ще ти кажа : Значе нали си поръчал още една рам (става мн добре) . Отиваш до Джар (нали ти е супер близо) с компа и им казваш, че искаш по-мощем процесор, който да пасва на същото дъно.И видео карта която да ти възпройзвежда директ хикс девет.. И искаш да им оставиш твойте (съответно да смъкнеш цената).

Те ти казват имаме еди - какъв си процесор в наличност и еди - каква си видео карта, толкова и толкова пари ще ти струва след като вземем и твойте . Хората ще ти обяснят всичко, точно и ясно . Прибираш се у вас ПРЕИНСТАЛВАШ компа.

И това е, другото е излишно. (поне според мен)

P.S Успех

Редактирано от Air_Alex (преглед на промените)

• Автор

Ем добре но някои знае ли горе доло колко пари ще ми искат....???Горе доло за един по хубав процесор и една видео карта.. ???А рамта съм я поръчал........... :speak::)biggrin.gif ви знаете какво ми трябва ;) и след това какво ми препоръчвате да си сложа Windows SP2 или SP3?Вчера го преинсталнах и сложих SP2 а до оня ден бях с SP3 :P

Ем добре но някои знае ли горе доло колко пари ще ми искат....???Горе доло за един по хубав процесор и една видео карта.. ???А рамта съм я поръчал........... :speak::)biggrin.gif ви знаете какво ми трябва ;) и след това какво ми препоръчвате да си сложа Windows SP2 или SP3?Вчера го преинсталнах и сложих SP2 а до оня ден бях с SP3 :P

Ами зависи какво ще имат под ръка и дали ще е първа или втора ръка... Варианти - много. Примерно не повече от 200-тина лева (за Barton 2500+ и Radeon 9550). Но аз ти препоръчвам да инвестираш в едно хубаво захранване (и 350W Fortron PNF ще свърши работа, но може и 400, ако не ти излиза скъпо) и да си клокнеш процесора (с който си в момента) още малко. След това инсталираш един "нов" Windows XP SP2 (3-ките, които се мотат в нета все още са измишльотини на разни "хакери" и "разбирачи", шанса е голям само да си изпатиш от такъв) и с новата памет ще хвърчи (особено ако си го поддържаш чист).

Каква точно ще е новата памет, че не разбрах?

• Автор

Ем кажете каква марка захранване да взема????Моито сега е на 350W!??

А рамта е Corsair

Ем кажете каква марка захранване да взема????Моито сега е на 350W!??

Chieftec GPS-300AB- 100L 300W - 30$ или Fortron 300W ATX-300PNR - около 25$. Това че твоето е 350W, не значи че наистина е толкова. :rolleyes:

Относно процесора - най-доброто за Socket A е Barton 3200+ на 2.2GHz реални с 512Kb L2 кеш и FSB 400MHz, аз съм с 2500+ , който в повечето случаи се клоква успешно до 3200+ и е по-евтин, така че провери и за него smile.gif
Виж моят Athlon 2000+ (Thoroubred) клокнат къде се нарежда в бенчмарка на Everest.Даже съм му намалил малко такта,заади рамта,иначе върви на честотата от подписа ми.A както myd ти е казал Barton-a се клоква още повече

В този дух на мисли,ако държиш да смениш само процесора - мини просто на Athlon.Иначе за по-сериозен ъпгрейд с повече части ще идат и повечко пари.

Ха, виж това захранване го бях забравила...Направо да го сменя, мощността на тази китайска работа със сигурност е завишена, така че за какъв клок си говорим?! Сменяй това захранване с едно фортронче, ако не искаш скоро да гръмне,

@MELL Моето е Codegen 420 W.....Винаги на ръба,но върви вече почти 3 години.Със стабилна електромрежа естествено.

• Автор

Ем много съм ви благодарен на сички.. ;)

• 3 седмици по-късно...

Ако не е много късно бих ти предложил това дъно :

цък

за около 100 на лева + процесор този:

цък

Дъното поддържа AGP 8x + PCI 16x видео карти , RAM-DDR + DDR II , ATA 133 + SATA HDD,supporting Intel Dual Core Pentium XE / Pentium D / Pentium 4 / Celeron D processors .

Тоест продаваш старият ти процесор + дъното за около 100-120 лв додаваш още толкоз и се сдобиваш с машина на, която можеш да сложиш всичките си останали части че и последни модели такива , когато имаш финансова въэможност за това.

Редактирано от ramboto (преглед на промените)

• Автор

Хм предложението е добро!?Но този магазин как мога да го посеа :?

Дъно с VIА и процесор Intel? - не че бих нарекъл Celeron процесор ама aйде, това все пак е Cedar Mill с 512 кеш и има много добри възможности за клок, но с това дъно няма шанс, а на default честота с тая 533шина е повече от слаб.

Едит:

И още нещо за дъното - ното AGP-то му е като хората, ното PCI-E е 16х sad.gif

• Expansion Slots

1 x PCI-E x4, support PCI-E x16 graphic card

A тук е списъка на подържаните от дъното видеокарта. Съвсем на са много, а и някои от тях работят само с определени драйвери, та трагедията е пълна. Дъното е абсолютно дърво.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Дъно с VIА и процесор Intel? - не че бих нарекъл Celeron процесор ама aйде, това все пак е Cedar Mill с 512 кеш и има много добри възможности за клок, но с това дъно няма шанс, а на default честота с тая 533шина е повече от слаб.

Едит:

И още нещо за дъното - ното AGP-то му е като хората, ното PCI-E е 16х sad.gif

A тук е списъка на подържаните от дъното видеокарта. Съвсем на са много, а и някои от тях работят само с определени драйвери, та трагедията е пълна. Дъното е абсолютно дърво.

Относно PCI-E видеото Lyudmil e прав , грешката е моя , но машинката си работи при това с WINDOWS-VISTA ( с включено AERO )и с 512DDR 400 , а с 2х 512 на DUAL CHANEL си е направо идеална за тия пари,с видео карта тази цък

Хм предложението е добро!?Но този магазин как мога да го посеа :?

Редактирано от iovi
Ползвай при последователни съобщения бутона "Редакция"! (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.