Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Miranda IM - дискусия

Featured Replies

Специално си изтеглих bulgarian.lng от сайта на sizyphos , но не знам как да я кирилизирам , просто няма такава опция в менюто ... Ако някой може да помага cool.gif

• Отговори 124
  • Прегледи 26,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Специално си изтеглих bulgarian.lng от сайта на sizyphos , но не знам как да я кирилизирам , просто няма такава опция в менюто ... Ако някой може да помага  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Има няколко варианта, но най-лесния е следния:

Изтегляш файла langpackbg.mil.zip от тук и в него ще намериш два файла: langpack_bg.txt и ReadMe.txt и просто следваш указанията на автора:

За да побългарите вашата Миранда просто копирайте файла langpack_bg.txt,

там където е инсталирана Миранда. Стандартно това е C:\Program Files\Miranda IM

След като копирате файла стартирайте Миранда и готово! Вече интерфейса е на Български

език!!!

Ако искате да премахнете БГ езика, просто изтрийте файла.

Този превод ми отне 2 месеца и няма начин да няма правописни грешки.

Все пак това е към 300КВ файл :wors: Ако откриете нередности, чувставайте се свободни да

ми пишете.

За другите варианти можеш да прочетеш тук.

mirandata по добре не я кирилизираи ще видиш че не свичко е преведено а някои думи са преведени и не изцяло от!!! руски сериозно сравни словореда и има и пропуснати думи, та да знаеш имах ядовве с кирилизирането.

mirandata по добре не я кирилизираи ще видиш че не свичко е преведено а някои думи са преведени и не изцяло от!!! руски сериозно сравни словореда и има и пропуснати думи, та да знаеш имах ядовве с кирилизирането.

<{POST_SNAPBACK}>

При мене засега работи добре, пъки какво толкова гледаш от превода

Също така се свързах с автора на превода и момчето каза ,че е превело всичко, както и по-известните плъгини.

Ако имате въпроси и предложения, ето ги координатите му:

• 3 месеца по-късно...

Някой би ли ми казал как да сменя облика на Miranda-та. Свалям си кожи от сайта им, разархивирам дирецторията й ама нищо не се получава. Моля, някой ако знае как става да каже, че аз за пръв път работя с нея(т.е. опитвам се ;) ) и ми е бая зор.

Редактирано от kal (преглед на промените)

Незнам защо неможеш да се справиш със сменянето на "кожата" , но мисля, че ще ти

е доста по-лесно ако инсталираш първо Miranda Instaler и след това инсталираш плъгините с него.

Оф, изпоти ми се мишката докато се рових за решение и накрая ми светна.

Значи ето я историята.

Навремето е имало плъгин - Lizard, който е бил спрян, защото е причинавал множество проблеми и сега кожите за него са достъпни само за архивни цели. В момента има още два плъгина, които поддържат кожи за Миранда, като единия е за една игра в самата Миранда - Battleship 0.0.1.2, като кожите за нея са тук.. Третия плъгин за кожи се казва PopUp Plus 2.0.3.8 и кожите за него можеш да намериш тук.

В крайна сметка не съм си играл да слагам кожи, защото просто нямам време, но ако се наложи може да си поиграя и да ти кажа, макар че не виждам голям смисъл, защото на мен например Мирандата постоянно ми е затворена, използвам само прозорците за писане.

Мирандата нqма кожи а има Customise от там дърпаш и слагш на плъгини. Просто разцъкай официалния сайт, аз там не видях истински скин. Все пак програмата е с цел функционалност.

Много хора използват тази програмка, която е заместител на стандартното ICQ. Програмката е лека, бърза и сравнително лесна за употреба щом веднъж й се свикне. Най-големия недостатък и от друга страна предимство е факта, че всичко това се дъли на използването на допълнителни функции (plugins), които добавят функционалност и придават всички гореизброени качества на продукта.

Ще се опитам в тази тема да представя най-важните и най-известни плъгини за Miranda, като някои от тях вървят със самата програма, а други трябва допълнително да се инсталират и конфигурират. Ще посоча и други плъгини, които придават още повече функционалност и правят продукта по-приятен.

Забележка: Всички посочени плъгини са тествани от мен и работят без проблем.

Ето ги и тях:

ICQ Protocol 0.3.3.1 (Oscar v.8) - основен протокол, без който Miranda си е чиста обвивка.

Send/Receive messaging (SRMM 2.0.0.0) - това е протокола за изпращане на съобщения. Аз съм с оригиналната версия (1.0.4.2), защото във версия 2.0 са орязани доста неща, които са ми полезни.

SmileyAdd 1.0.4.3 - с помощта на този плъгин можете да добавяте усмивки в съобщенията си. В допълнение към този плъгин можете да изтеглите набори от усмивки, които са по-различни от стандартно включените в Miranda от тук.

MultiWindow 0.5.0.9 - с помощта на този плъгин можете да разделите основния прозорец на Miranda на полета, в които в последствие да сложите допълнителни бутони.

TopToolBar 0.6.0.11 - с помощта на този плъгин можете да добавите бутони за допълнителни функции в Miranda. Плъгина изисква наличието на MultiWindow плъгина. Иконки за този плъгин можете да намерите тук.

History++ 1.4.0 - с помощта на този плъгин можете да съхранявате получените и изпратени съобщения в т.нар. "история" (history). Много удобен и полезен плъгин, особено ако забравяте както мен.

Find A Message 0.2.1 - с негова помощ можете да откриете дадено съобщение във вашата "история" с множество допълнителни опции.

Log Statistics 0.1.1.3 - доста забавно плъгинче, което ви показва различна статистика за това с кого най-много сте комуникирали, колко време, кои са най-често използваните от вас думи и т.н.

AlwaysOnline 0.3.5.8 - доста старичък плъгин, но и доста полезен, особено когато имате нестабилна връзка. Може да задавате време за реконектване и други опции, които да ви държат винаги онлайн.

Birthday Reminder 0.3.1.4 - с този плъгин може да следите кога вашите познати и приятели имат рожден ден и да бъдете известяват определен брой дни по-рано. Хубавото е, че данните се теглят от базата данни на ICQ сървъра, но също така могат да се зададат и ръчно.

Change ICQ Details+ 0.3.4.0 - можете лесно да смените вашите лични данни в ICQ базата данни.

PopUp 1.0.2.0 - предоставя popup възможност за различните плъгини в програмата.

Last Seen Plugin 5.0.1.1 - на мен този плъгин ми е много полезен, защото мога да следя за това кога даден потребител си променя статуса и всичко това се записва в лог за по-нататъшно преглеждане, а и също така ми изскача диалогов прозорец с информация за това, от който имам достъп до различни опции.

NewStatusNotify 1.1.2.0 - има аналогично действие на горния плъгин.

WhoIsReadingMyStatusMsgNotify 0.0.1.0 - това е нещо като "противоположен" плъгин на горните два. Чрез него можете да видите кой ви чете статуса и съобщението към него.

WUMF: Who uses my files? 0.1.0.2 - предназначението му е да ви покаже кой е в компютъра ви и какво прави там. Може също така да си направите и лог, който да следи кой какво пипа.

Traffic Counter 0.0.3.7 - показва ви какъв трафик генерира програмата.

Дотук написах плъгините, които аз използвам и които са ми били препоръчани от някого. Знам че има още много други и различни плъгини, така че се чувствайте свободни да споделите какви други плъгини използвате и с каква цел.

Можете също така да попитате за който и да е друг плъгин и ще ви отговоря за какво служи и как се настройства.

Дано да съм ви бил полезен с тази тема, която стана цяла статия :P

Изключително полезна информация :beer: искам специално да ти благодаря за разясненията и смления вид на поднасяне на инфо-то, убедена съм, че не само мен улесни невероятно много :P

Мерси, много ме дразнеше липсата на "муцуни" в Мирандата, сега ще пробвам дали от другата страна ще ги получат без проблем... cool.gif

Tragedy, много хубава тема.

Има нещо което адски много ме дразни: когато повече хора ползват компютъра, програмката използва само една контакт листа. Та ме интересуваше дали има такова допълнение, което да помни на всеки отделен номер контактите и да ги сменя както при АйСиКю-то. И още едничко: което да показва снимките на потребителите.

Ако някой случайно знае такива да пише. Благодаря ви предварително!

Tragedy, много хубава тема.

Има нещо което адски много ме дразни: когато повече хора ползват компютъра, програмката използва само една контакт листа. Та ме интересуваше дали има такова допълнение, което да помни на всеки отделен номер контактите и да ги сменя както при АйСиКю-то. И още едничко: което да показва снимките на потребителите.

Ако някой случайно знае такива да пише. Благодаря ви предварително!

<{POST_SNAPBACK}>

Миранда работи с потребителски профили, които са под формата на .dat файлове. В тези профили са записани потребителските настройки, базата с потребители (ако се съхранява локално) и цялата "история" (ако е включена опцията). В случая просто трябва да създадеш нов профил. Тука обаче идва интересното - по подразбиране ако профила ти е само един той се зарежда автоматично, а когато са два или повече ти се появява меню за избор. В случая ако ти е само един профил, няма да можеш да създадеш нов. Варианта е да отидеш в главната директория на Миранда и да намериш .dat файла, да му направиш копие. Спираш Миранда, пускаш я отново и ти се появява менюто за избор на профил, там си създаваш нов профил (после ще изтриеш копието, което направи преди малко). В новия профил си задаваш другия ICQ номер и си правиш настройките. Лошото обаче е, че превключването между профилите става с изключване на Миранда и не се изисква парола, а другия вариант е просто да си пуснеш два пъти програмата, като всеки път зададеш да ти зареди различен профил.

Снимките на потребителите можеш да видиш като влезеш в User Details и после отиваш на таба Photo. От там избираш Link и в диалоговия прозорец избираш ICQ web photo. Това е варианта, не намерих специален плъгин за това.

Сетих се да ви кажа един трик: как можете да копирате ICQ номера на даден потребител. За съжаление това не става от диалоговия прозорец с помощта на който си пишете. Чукнете върху User Details и след това върху таба ICQ и там вече можете да маркирате номера на потребителя :wors:

Добавка: Значи не съм търсил като хората, по отношение на въпроса за снимките. Има специален плъгин, който слага снимка на потребителя до прозореца, в който си пишете. Картинката обаче е само от вашия компютър. PicPlugin 0.0.0.3a - това е плъгина, но реално не видях с какво е по-добър от начина, който описах по-горе. Даже не може да се зададе да изтегли снимка от базата данни на ICQ сървъра.

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

Искам да добавя още 2 плугина които според мен си заслужават:

1. RSSNews 0.0.3.3 - позволява получаването на RSS новини като съобщения, лично аз съм си настроил доста такива + тези от www.kaldata.com

2. Keyboard Notify 1.3.0.0 - Позволява да си изберете кои светлинен индикатор от клавиатурата ви да мига при получено съобщение /ако таскбар ви се скрива автоматично/.

Също така в 0.4 финал версия е добавено по подразбиране показването на снимката на човека с които си пишете. Но пък е орязана една доста използвана поне от мен функция за изпращане на съобщения до няколко потребителя едновременно, така че не бързайте с новата версия ако сте доволни от старата.

Благодаря за точното допълнение, наистина съм изпуснал тези два плъгина. Лично аз използвам RSSNews и съм много доволен. Ето и последните версии на двата плъгина:

RSSNews 0.0.3.6

Keyboard Notify+ 1.4.1.0

Това което използвам е nConvers++

С него получавате не само разширена функция на Хистори, но и още допълнителни настройки по интерфейса.

Привет!

Секретарка съм в един офис и реших да си инсталирам Миранда, понеже е по-поносима за моя сандък:wors:

Но, не мога да разбера как да си инсталирам тези plugins.Когато ги download-на, ми се появява winzip или когато ги инсталирам в Miranda Installer, после незнам какво да направя и каде да натисна за да мога да ги ползвам.Пробвах се с емотиконите, но нищо.

Ще съм ви благодарна за помоща:)

4ао!

Привет.

Имаш два варианта за инсталиране на плъгините. Единия е с Miranda installer както си опитала, а другия е просто да разархивираш плъгините в директория Plugins в Miranda. И при двата варианта резултатът е един и същ.

След това би трябвало плъгините автоматично да ти се активират, освен ако няма конфликти с инсталирани преди това плъгини. Самото активиране/деактивиране на плъгините става след като отидеш на Options (бутона горе в ляво в прозореца на Миранда) и в новопоявилия се прозорец чукнеш в лявата част върху Plugins и в дясната част ще ти се появи списък със всички възможни плъгини. Ако искаш да активираш някой просто чукни върху отнетката пред името му и обратно за деактивирането. След тази операция ще трябва да рестартираш Миранда, за да се активират напълно плъгините.

Настройката им става отново чрез Options и в лявата част под Plugins трябва да откриеш името на плъгина и да чукнеш върху него, след което ще ти се появи в дясно прозорец с настройки.

Успех и пиши какво е станало.

Има ли плъгин за видео чат в Миранда? по специалнона за мрежите на ICQ и Yahoo?

Не успях да открия специален плъгин за видео чат, а интересното е, че с един мой колега си говорехме за това по-рано днес и стигнахме до този извод. Все пак се поразтърсих и открих само един плъгин, който е на базата на MetMeeting за видео чат Call Netmeeting 1.0.0.96 - Allows VideoChat and VoIP... Establishes a call using Netmeeting. It is required that the other side has an Netmeeting running. Like Netmeet plug-in, but with source-code.

Утре ще поразпитам и други колеги, дано някой да знае има ли такова чудо.

В случая ако ти е само един профил, няма да можеш да създадеш нов.

Има и такава възможност, просто когато се стартира мирандата трябва да се държи натиснат клавиша "Ctrl", по известен като контрол ;), тогава излиза менюто за правене на нов профил.

А някой да е успял да подкара IEVIEW. Ако е така нека да обясни как става. Качих го и ми си появи в настройките но няма никакъв ефект от това.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.