Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Miranda IM - дискусия

Featured Replies

Tragedy, благодаря за информацията.Знаех си,4е ние блондинките сме скарани с компютъра, но 4ак пък толкова. Разархивирах ги тези файлове и нищо.С Miranda Installer нищо не става, стои си и нито приема, нито предава. И сега си гледам емотиконите, но не и в Миранда. Вси4ките са с .ico разширение и са много хубавиsad.gif((3-ма души се опитаха да ми пмогнат, но или това е само за избранници да използват иконките или аз съм виц-блондинка;)

• Отговори 124
  • Прегледи 26,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не видях най-готиното плъгинче - tabSRMM - за да се отварят всички чатове като табове в един прозорец, както е в GAIM

А някой да е успял да подкара IEVIEW. Ако е така нека да обясни как става. Качих го и ми си появи в настройките но няма никакъв ефект от това.

<{POST_SNAPBACK}>

Цяла сутрин се мъча и накрая успях ;) То не било наистина толкова лесно, но ще се опитам да ти обясня.

Дарки в горния си пост даде решението на проблема, само че последната актуална версия е TabSRMM 0.9.9.94. Съответно последната версия на IEVIEW e IEView 1.0.2.1. И двата плъгина за са версии на Миранда над 0.4, което ще рече последната версия. След като изтеглиш двата плъгина от първия вземи файловете tabsrmm_unicode.dll и някой от двата tabsrmm_icons.dll (разположени са в папките Icons и ICONSXP в архива) и ги сложи в директория Plugins на Миранда. От втория архив (плъгин) копирай всичките папки в главната папка на Миранда. След това пусни програмата и имай в предвид, че понякога tabSRMM плъгина не се активира автоматично, а ще трябва да му сложиш отметката пред името в Plugins листа в опциите на Миранда. Виж също така да не ти е включен и стандартния плъгин за получаване и изпращане на съобщения Send/Receive Messages (srmm.dll). След това отиди в Options -> Message Sessions -> Message Window -> Message Log и там сложи отметката пред Use IEView as default message log. В IEVIew Plugin можеш да зададеш използването на външни css файлове, там можеш да зададеш и емот-иконките, които ще ти излизат, както и готови теплети (има един включен в архива). При мен така проработи и вярвам, че и при теб няма да има проблем. Ако има нещо - пиши.

Tragedy, благодаря за информацията.Знаех си,4е ние блондинките сме скарани с компютъра, но 4ак пък толкова. Разархивирах ги тези файлове и нищо.С Miranda Installer нищо не става, стои си и нито приема, нито предава. И сега си гледам емотиконите, но не и в Миранда. Вси4ките са с .ico разширение и са много хубавиsad.gif((3-ма души се опитаха да ми пмогнат, но или това е само за избранници да използват иконките или аз съм виц-блондинка:wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Привет блондинке :nono: Не знам кой с кого е скаран, но защо не пробваш да инсталираш наново Миранда и да направиш всичко чисто и отначало. Аз успявам без проблем. Ако не успееш и така пиши ми ЛС и ще ти изпратя настроена Миранда, работеща без проблем. Относно емот-иконките: за стандартните ли говориш, или за някакъв пакет, който си изтеглила. Ако е последното кажи откъде, за да го погледна. Иначе иконките вървят на цели пакети с разширение .msl (ако говорим за т.нар. smileys), а разширението .ico при Миранда е за иконките, които ти се появяват в прозорците на програмата или в системния трей.

Забравих да те питам с коя версия на Миранда се мъчиш.

Tragedy може ли да публикуваш една работеща версия на Miranda :)

Tragedy може ли да публикуваш една работеща версия на Miranda :)

<{POST_SNAPBACK}>

Какво разбираш под работеща?

В смисъл, че има в нашия сайт, само пусни една търсачка. Има също така и на официалния сайт работещи версии.

Или искаш версия с инсталирани и конфигурирани плъгини?

Да това имах предвит извинявай.С инсталирани и конфигурирани плъгини. Извинявай и благодаря.

Извинявам се за късния си отговор, но ето обещаните неща:

Miranda 0.3.3.1 с направени настройки, освен номера на ICQ-то.

Miranda 0.4 с направени настройки, освен номера на ICQ-то. Имайте в предвид, че при тази версия MultiWindow плъгина дава грешка, която засега не успях да отстраня, но работя по въпроса.

Желателно е да копирате програмата в главната директория на С устройството, т.е. директорията да бъде C:\Miranda или C:\Miranda 0.4

Ако имате някакви въпроси ме питайте.

Искам само да попитам има ли възможност Миранда да й се слага парола за различните юзери, че дори и да е един, рових навсякъде из настройките, но не намерих никъде такава опция, а съм виждал на един комп, че имаше парола, ще съм много благодарен ако помогнете ;)

Забравих да кажа, че зипа с настройките на Миранда 0.3.3.1 е малко повреден sad.gif

това ми дава рара:

! G:\miranda.zip: The archive is corrupt

! G:\miranda.zip: CRC failed in Miranda\Tools\MirInst\uninstall.exe. The file is corrupt

! G:\miranda.zip: The archive is corrupt

ама това не му пречи на работата ;)

Качих наново версия 0.3.3.1 - Miranda 0.3.3.1

Относно паролата - скоро дискутирах този проблем и засега не съм намерил решение, но продължавам да търся...

Имам следният проблем с Miranda 0.4. Не иска да се конектне към Yahoo.

Дава следното -> Server connection error Connection closed by server.

Някакви идеи защо става така ???

Относно паролите - явно не съм търсил, където трябва angry.gif

Ето ги и плъгините:

mSecure 1.0.2 - елементарно плъгинче, което защитава вашия профил. За да сложите парола на профила си, просто отидете на Options и в списъка вдясно под Plugins намерете mSecure и като го кликнете с мишката в дясната страна на прозореца трябва да ви излезе текстово поле, където можете да зададете паролата. Това е! За да махнете паролата, просто я изтрийте.

LSecurity 1.1 - това е плъгин подобен на горния, който обаче ви иска паролата на айсикюто, което е зададено за съответния профил. Плъгина е на ниско ниво, което означава, че можете да го премахнете като просто го изтриете от директорията с плъгините, но дори и в този случай ще можете само да стартирате Миранда, но не и да влезете във дадения ICQ номер.

PassProt 1.2 - много подобен на горния плъгин.

Secure Login 0.0.0.4 - това е допълнение към горния плъгин, което прибавя същите функции към MSN, YAHOO и AIM протоколите.

Това са плъгините, които намерих и тествах. При мен работят без поблем на версия 0.3.3.1 на Миранда. Ако имате някакви проблеми пишете.

Пускам втори пост по темата и нарочно отделно от първия, защото тук ще ви покажа някои интересни плъгини, които заслужават внимание и може да ви свършат работа.

Gmail Multiple Notifier 0.2.1.0 - самото име говори, че това е плъгин, който ви проверява GMail пощата и ако имате ново писмо ви известява.

Miranda IM Password Decoder 0.0.0.3 - и тук името говори само за себе си, а именно че това е плъгин, който е обратен на тези от горния ми пост (открива паролата на вашия профил).

Miranda ICQ Password Decryptor/Cracker 1.2 - ако случайно сте забравили паролата на ICQ-то си, този плъгин ще ви помогне да я възстановите.

И накрая един страхотен плъгин, за който преди време бяха питали, само че за ICQ, но тук е за Миранда:

BossKey 0.2.8.2 - това е плъгин, който скрива Миранда и нейните икони така че никой освен вас да не знае, че я използвате и я възстановява впоследвствие (двете операции се извършват с определен клавиш, който обикновено е F12, но може да се зададе и друг). Хитро :eek:

Добавка към последния плъгин: Току що видях, че с него можете да променяте автоматично и статуса си, както и съобщението на статуса. Абе този плъгин ме изкефи.

• 3 седмици по-късно...

След като прочетох постовете си инсталирах Миранда и пробвах да вляза от сайта в чата, но излезе съобщение - че нямам irc протокол, а иначе програмата работи ;)

• 2 седмици по-късно...

Този plugin не ще да върви MultiWindow 0.5.0.9, защото TopToolBar 0.6.0.11 плъгин не въри без другия. И кой е най добрият плъгин за Времето.

Като ги слахам в папката plugins само dll-лите или и xml файловете да слагам гледам че има някои и с такива файлове

дайте инструкции ?!

Както вече казах по-горе:

Имайте в предвид, че при тази версия MultiWindow плъгина дава грешка, която засега не успях да отстраня, но работя по въпроса.

За времето, протокола е Weather Protocol 0.3.5.0, а екстри за него можеш да откриеш в тази директория - Weather Protocol

За да инсталираш дадеш плъгин, трябва да копираш само съответния .dll файл (в повечето случаи). Файловете .xml служат за инсталиране на съответния плъгин, като това инсталиране представлява самото копиране на файла в папката на Миранда (където е инсталирана). Препоръчвам ти ръчно да си копираш .dll файловете, както и съпътстващите ги текстови файлове с обяснения, за да имаш винаги помощна информация за дадения плъгин.

1 въпросче, относно plugina на sms- си. Не знам точно кой имам, мойеи да е само 1, но той работи с Gateway-и, Ето 1 примерен:

[Gateway]

Name=email2sms.ru

MaxChars=140

Prefix1=49171;T-Mobile(0171)

Prefix2=49179;O2(0179)

;add your favourite Prefixes here

Success=Message sent

[Request1]

;load referrer-page and get cookie

Type=GET

URL=http://www.email2sms.ru/sms.php

Referrer=http://www.email2sms.ru

[Request2]

;get time, sig and cookie

Type=GET

Referrer=http://www.email2sms.ru/sms.php

Key1=sig

Key2=time

[Request3]

;send message

Type=POST

Referrer=http://www.email2sms.ru/sms.php

PostString=iphone=$Prefix$Number&pb=&desc=&text=$Message&rus=1

Питам се някои може ли да напише 1 за наш сайт като http://smsbg.net/

Кога ще изкарат работещ plugin МultiWindow за тая версия?

и оше нещо има ли плъгин с който да вийдам дори invisible юзърите?

В петък търсих нова ресия на МultiWindow плъгина на сайта на Миранда, но не открих за съжаление. Ако някой е открих, нека да даде линк.

Относно invisible юзърите - навремето имаше такава опция, но сега не мога да открия. Единственото, което открих е един плъгин, за който твърдят, че показва невидимите потребители, но при мен май не работи.

Ето линк към него - ISee 0.3.4.23

Преди време nologo ми изпрати един пакет на Миранда с най-разпространените и използвани пългини. Пакета се инсталира много лесно и интуитивно и по време на самата инсталация, можете да изберете кои плъгини да сложите и кои не. Веднага след пускането, всичко е конфигурирано и работи чудесно.

Ето я и програмката - Miranda Pack

10x to nologo

Преди време nologo ми изпрати един пакет на Миранда с най-разпространените и използвани пългини. Пакета се инсталира много лесно и интуитивно и по време на самата инсталация, можете да изберете кои плъгини да сложите и кои не. Веднага след пускането, всичко е конфигурирано и работи чудесно.

<{POST_SNAPBACK}>

Различни сайтове правят подобни пакети.

Ето още два:

Asechka.ru

LemPack

П.С. още един руски пакет:

TiM Sky Pack

Редактирано от DarkLight (преглед на промените)

Единственото, което открих е един плъгин, за който твърдят, че показва невидимите потребители, но при мен май не работи.

Ето линк към него - ISee 0.3.4.23

<{POST_SNAPBACK}>

Нова версия на ISee, в смисъл нова, по-нова, от тази която е на страницата на Миранда.Някои да я пробва, аз нямам тази възможност и да каже дали работи!

Както вече казах по-горе:

За времето, протокола е Weather Protocol 0.3.5.0, а екстри за него можеш да откриеш в тази директория - Weather Protocol

За да инсталираш дадеш плъгин, трябва да копираш само съответния .dll файл (в повечето случаи). Файловете .xml служат за инсталиране на съответния плъгин, като това инсталиране представлява самото копиране на файла в папката на Миранда (където е инсталирана). Препоръчвам ти ръчно да си копираш .dll файловете, както и съпътстващите ги текстови файлове с обяснения, за да имаш винаги помощна информация за дадения плъгин.

<{POST_SNAPBACK}>

Това дава ли времето в България и по специялно за провинцията!

Аз искам да знам времето в Габрово примерно!!!И ако има опция да ми дава вренмето из планините ще е супер!!!

Ама аз не съм го слагал това и незнам как работи..трябва предполагам някакъж сървар ?!?!?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.