Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Забиване" на компютъра при стартиране на игри

Featured Replies

Здравейте! Имам следния проблем. При всяко стартиране на игра компютърът забива. Спира да работи всичко. Монитор, колони, мишка, клавиатура. Всичко. Това се случва някъде след една-две минути стоене в играта.

StarCarft не ми забива, но например MuOnline ми забитва. Кънтъра понякога, не винаги.

Наскоро е преинсталиран Windows-а.

Конфигурацията на компютъра ми е: P3 550Mhz, 384RAM, 64Mb Video - GeForce MX400 и версията на драйверите ми са ForceWare 81.98, мониторът ми работи на 1024x768, а хард дискът ми е 20гб. DirectX9.c, самоче някък си странно (бързо) се инсталира, от сорта на няколко секунди (под 10 бяха), което е малко странно, но едва ли е от това проблемът, би трябвало ускоритела да е добре, щом няма никакви проблеми с филмите, нито с програми.

Ще съм много благодарен ако някой може да сложи някаква диагноза на компютъра, по някакъв начин ако може да се разреши този странне проблем. :)

Благодаря предварително.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Извежда ли някакви съобщения за грешка, син екран или нещо подобно или си забива директно? Говорим за Windows XP, нали?

• Автор

Да, Windows SP2. Не излиза никакъв error или син екран. Направо си забива.

Няма да е зле да опиташ с друга версия на драйверите на видео картата и да провериш как са температурите на компонентите.

Прилича на да е от версията на DirectX. Внимавай с инсталацията - обикновено идват в саморазархивиращ се архив и сигурно като си го направил това си помислил, че са инсталирани, но всъщност трябва да стартираш setup.exe от файловете, които си разархивирал. Това е същинската инсталация, която е повече от 10 сек и иска рестарт накрая. Пробвай това да направиш.

По принцип повечето игри сами си инсталират DirectX (поне правят проверка за наличната версия и ако тя е по-стара преинсталират). При мен подобни проблеми със забиване на машината се получават когато RAM паметта не ми стигне, особено за някои по-лакоми игри.

Причините могат да бъдат много: Малко РАМ памет, лошо охлаждане на процесора и т.н.

Редактирано от stealth (преглед на промените)

• Автор

Охлаждането ми, може да охлади PC поне 1.8Ghz 512DDR RAM, 128VIdeo... Също така, от много време ползвам компютъра, никога не са ми забивали така игрите. Мисля, че 384RAM стигат да се играе CS и MuOnline... Компютъра е леден, също така изчистен е от всякаква прах навсякъде. :P

Ще махна всякакви DirectX-ове и ще ги инсталирам на ново. Също така мерси за обясненията, но от толкова години ползване, вероятно знам, че първоначално се саморазархивират файловете и чак след това се инсталира самият D.X. :)

Ще видя още какво може да се направи, ако имате някакви предложения. Значи мога да подчертая, че забиват предимно 3D игри. Игри от типа на StarCraft и Diablo2 - не. Но неможе да е от видео картата, би трябвало да е от оскорителя или от драйверите, просто и аз незнам от какво друго би могло да бъде.

Благодаря за помоща, ако имате още някакви идей, ще съм благодарен да напишете няколко реда за тях.

На един познат му правеше така,и се оказа че вентилатора на видео-картата беше заминал,и от температурата се беше скапало нещо по платката,защото с нов вентилатор също имаше проблеми,наложи се да се купува нова видео карта,и тогава всичко беше наред.

Щом казваш че ползваш РС-то от много време,може и при теб да има някакъв проблем в картата (ако е остаряла много),ако имаш възможност сложи друга само за проба.

• Автор

Еми да, има някаква възможност нещо да има на видео картата. Ще събера пари, то колко може да струва една GeForce 2 ^^ Ще видя да я сменя, може да се получи нещо.

Въпреки, че днес станах късно и никъде не излизах, поиграх доста дълго време кънтър и нямах никакви проблеми. :rolleyes:

Странна работа, нали? ^^

Благодаря все пак за помоща.

Редактирано от Timonos (преглед на промените)

Здравей! Бих искал само да допълня за DX9C! До колкото сам запознат тази версия си върви със SP2 cool.gif И аз когато минах на нея и пробвах по инерция да го инсталирам и се очудих че толкова бързо стана, а то всъшност се оказа, че я имам вече :rolleyes:

• Автор

Ахам, разбирам. Значи единствените вероятни възможности които останаха по проблема са видео драйверите или самата видео карта. ;)

Благодаря за помоща, ако го оправя в близките дни и се сетя, ще докладвам, че проблемът е отстранен. ;)

Здравей и добре дошъл във форума! ;)

Първо да те питам, забелязал ли си от кога се е получил този проблем? Примерно след преинсталация на Уин, настройки в биоса или просто така изведнъж?

Ако имаш възможност, пробвай с пръстомера да измериш температурата на видеото при игра (едва ли ти пише някъде температурата на видеото)... но на мен ми се струва като по-вероятна причина драйверите. Та пробвай да унинсталираш тези и да сложиш по-стари (от шестата серия някъде, тези и без това са прекалено нови за MX4 и не ти вършат работа).. Също така (ако не си го направил още), унинсталирай ДХ9 и наново го инсталирай...

Като предложение също мога да дам и от биоса да увеличиш AGP aperture size, но ако не си бутал там, едва ли е от това...

Пробвай и докладвай! ;)

• Автор

Да, наистина забравих да отбележа, че проблемите се появиха след преинсталиране на Windows-а. ;)

Едва ли е от прегряване на картата, защото просто няма време кога да прегрее в играта, то влизам и след минута забива компютъра. ;) В Биос не съм пипал нищо наскоро, сто процента съм сигурен, че не е от там.

Ще направя това което ми каза, след неповече от 15-20 минути ще пусна докладващ пост. :wors:

И за стотен път, благодаря на всички.

П.с. Искам също да попитам, как да унинсталирам сегашния DirectX? Няма го в Add/Remove-а, нито става от WIndows Компонентите, от къде другаде може да се махне?

Благодаря.

Редактирано от Timonos (преглед на промените)

Става с DirectX Uninstaller (33KB). Ще ти е нужен и диска с Windows.

Да, наистина забравих да отбележа, че проблемите се появиха след преинсталиране на Windows-а. :nono:

Едва ли е от прегряване на картата, защото просто няма време кога да прегрее в играта, то влизам и след минута забива компютъра. :wors: В Биос не съм пипал нищо наскоро, сто процента съм сигурен, че не е от там.

Ще направя това което ми каза, след неповече от 15-20 минути ще пусна докладващ пост. :wors:

И за стотен път, благодаря на всички.

П.с. Искам също да попитам, как да унинсталирам сегашния DirectX? Няма го в Add/Remove-а, нито става от WIndows Компонентите, от къде другаде може да се махне?

Благодаря.

Ами тогава остава единствено да го затриеш по най тривиалния начин ;) и после да ползваш 2-3 програмки за почистване на бакиите. Не съм го пробвал, така, че не гарантирам ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.