Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои драйвери са по-хубави за АТI - оригиналните или Оmega?

Featured Replies

Кои драйвери са по-хубави за АТИ-Оригиналните или Омега?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Омега не вършат никва работа колкото пати ги сложа винаги дава грешка няква.С ати 9250 512мб.Препорачвам ти да си сложиш драивърите на ати.

• Автор
Омега не вършат никва работа колкото пати ги сложа винаги дава грешка няква.С ати 9250 512мб.Препорачвам ти да си сложиш драивърите на ати.

На син екран грешка ли?

Относително е да се каже кои са по-добри. Аз лично харесвам повече Омега-та, официалните ми правеха парчета. По-добре кажи каква ти е картата, някой може да сподели лични впечатления за тази карта кои драйвери най-добре прилягат.

Откъм производителност Omega-та би трябвало да са малко по-добри, но надали разликата е голяма. Откъм съвместимост не съм имал никакви проблеми с който и да било драйвер. Предимството на Omega драйверите е, че не изискват .NET Framework и не съдържат глупавия Control Center.

Присъединявам се към мнението на Miteto . Също харесвам Омега драйверите повече - при тях липсва досадният Control Center ,който според мене единствено товари системата ненужно. Омега драйверите имат същата функционалност както и Catalyst-a ,без толкова ненужни глезотии (лично мнение).

Зависи обаче и от картата -веднага давам пример: на GeCube Radeon X 550 PCI-E 256 MB/128 bit ( 460/500 ) Омега драйвера не иска да се инсталира :speak: Друг пример - GigaByte Radeon 9600 PRO AGP 256 MB/128 bit пък не можеше да работи с АТИ драйверите ....... само с Омега.

Добавено - Night_Raven ме изпревари с малко :) ( но пък мненията ни за Control Center съвпадат cool.gif )

• Автор
Присъединявам се към мнението на Miteto . Също харесвам Омега драйверите повече - при тях липсва досадният Control Center ,който според мене единствено товари системата ненужно. Омега драйверите имат същата функционалност както и Catalyst-a ,без толкова ненужни глезотии (лично мнение).

Зависи обаче и от картата -веднага давам пример: на GeCube Radeon X 550 PCI-E 256 MB/128 bit ( 460/500 ) Омега драйвера не иска да се инсталира :) Друг пример - GigaByte Radeon 9600 PRO AGP 256 MB/128 bit пък не можеше да работи с АТИ драйверите ....... само с Омега.

Добавено - Night_Raven ме изпревари с малко :ass: ( но пък мненията ни за Control Center съвпадат cool.gif )

Е моята видео карта е Radeon 9600pro и понякога драйвера на АТИ спира да реагира или ми дава син екран KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED защото драйвера се опитва да исползва място от паметта което не е заделено за него.

Моето мнение е, че зависи от това, как е свикнал потребителят. Аз съм привърженик на оригиналните драйвъри на ATi. Правя настройките през "досадния Control Center", след което спирам автоматичното му стартиране, за да не "товари". Преди време тествах Омега драйвърите, но така и не успях да намеря някои финни настройки, свързани с TV-Out. Откъм съвместимост смятам, че са на едно ниво, не съм чул в това отношение оплаквания, пък и при двата драйвъра има списък с поддържаните (и неподдържаните) модели. При производителността не можах да забележа разлика. Не съм правил тест с 3D Mark, пуснах няколко игри само.

Аз съм с Х800 и ползвам Омега и нямам проблеми.За разлика в производителността не знам дали има, но и мен ме дразнеше контрол панела и за това ги сложих.Явно е въпрос на личен избор :ass:

Най-добре е да се тества на конкретната машина кой драйвер ще се държи най-стабилно, защото някои компютри(видеокарти) работят по-добре с омегите, а други с официалните Ати дрйвери. А и от сайта на Ati(AMD) може да се изтегли само драйвера без гадния CCC и вместо него да се ползва например Ati Tray Tools.

Добавено:

Catalyst™ Windows XP 7.1 WHQL Driver Only

Ati Tray Tools

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Аз ползвам драйверите от тук www.ngohq.com, но не тези които са твикнати ами този който е с Control Panel и съм много доволен, това е комбинация от оригинален драйвер на ATI плюс Control Panel (да не го сбъркате с Control Center който е ужасно тежък).

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Аз съм с оригиналните без Control Panel, ползвал съм и Omega-та, които се водят по-оптимизирани и при инсталацията даже има опция за изключване на AGP Fast Writes, която прави проблеми и при клок :)

• Автор

Дайте ми драйвери на Омега които са подходящи за 9600pro.

Дайте ми драйвери на Омега които са подходящи за 9600pro.

Що не вземеш да попиташ търсачката, за да видиш какво ще намери? При мен откри това.

• Автор
Що не вземеш да попиташ търсачката, за да видиш какво ще намери? При мен откри това.

А що не вземеш да се сетиш че не случайно искам драйвери точно за този модел защото в темата която си писал има само за други версий и инсталирането им ще доведе до СЕНС-син екран на смърта или черен екран при буутване.Чети преди да пишеш.

А що не вземеш да се сетиш че не случайно искам драйвери точно за този модел защото в темата която си писал има само за други версий и инсталирането им ще доведе до СЕНС-син екран на смърта или черен екран при буутване.Чети преди да пишеш.

И къде в темата прочете, че посочените драйвъри не са съвместими с картата ти? Моделите, за които не стават са:

7000 Series

7200 Series

7500 Series

8500 Series

9000 Series

9200 Series

9250 Series

• Автор
И къде в темата прочете, че посочените драйвъри не са съвместими с картата ти? Моделите, за които не стават са:

Сори ама уча втора година Английски въпреки че разбрах какво означава "Not lonnger supported".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.