Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте дъно за с.А, подходящо за клок

Featured Replies

Процесора е AMD Athlon 1700+ Tbrend socket A трябва ми дъно което е подходящо за да клокна процесорчето , препоръчайте ми такова да знам какво да търся втора ръка ?Не съм сигурен темата за тук ли е или за Обяви.Но мисля че тук ще чуя повече аргументи за дъната които ми предлагате , отколкото от някой който просто има дадено дъно и иска да ми го пробута.

Предварително благодаря :speak:

Ами-и,освен да търсиш някое Abit NF7-S Rev. 2.0 или пък някое DFI NFII Infinity , DFI LanParty NFII Ultra-B също върши добра работа :hush: ( но пък дали и къде ще се намерят ....... :speak: )

Biostar M7NCD Ultra - също върши работа,но няма чак толкова опции за клок като по-горните.

Иначе има и Асуси - A7N8X-E Deluxe,A7N8X - или пък EPoX 8RDA+ .

EPoX 8RDA+ както казва кокомил и производните на това дъно а те са много,но не знам откаде ще ги намериш...............

EPoX 8RDA+ про

EP-8RDA3+

EP-8RDA3I Pro

EP-8RDA6+ Pro

EP-8RDA3G

EP-8RDA3I.................................

Gigabyte 7N400 ... също не са лоши за клок :ph34r:

Gigabyte 7N400 ... също не са лоши за клок :yanim:

ти вицове ли разказваш?

ако е така този беше добър

за дъната както каза кокомил

asus A7N8X-E deluxe и Epoks-a

да обобщя

ако вземеш каквото и да е дъно с чипсет nf2 400 ultra няма да имаш проблеми с клока (единнственото е да не е gygabite)

ти вицове ли разказваш?

ако е така този беше добър

за дъната както каза кокомил

asus A7N8X-E deluxe и Epoks-a

да обобщя

ако вземеш каквото и да е дъно с чипсет nf2 400 ultra няма да имаш проблеми с клока (единнственото е да не е gygabite)

Първо говоря от личен опит с дъно 7N400-L1 и Barton процесор, второ с едно такова дъно може да се направи съвсем приличен клок, трето:

Много неоснователно заключение според мен ;)

myd, зависи какво разбираш под приличен клок. Ако е увеличаване на шината от 166 на 200MHz и +5% напрежение към процесора -да,става. Но ако целиш 220-240шина синхронно с паметта, забрави за GB - имат доста бъгав BIOS и много малко настройки за паметта(тайминги напрежение и т.н.), нямат възможност за повишаване напрежението на чипсета и т.н. Всичко това с LanParty и NF7-S става доста по-лесно и удобно, въпреки че специално LanParty-то не е лъжица за всяка уста и изобщо не се препоръчва на начинаещи клокъри, които лесно могат да се объркат в многото възможни настройки. За това препоръчвам Epox 8RDA3+ или ASUS A7N8X (Deluxe), но задължиително флашнато с моднат BIOS, понеже има бъг в оригиналния такъв и не пали с процесори с множител 10 и 10,5 при 200 и нагоре FSB.

Всъщност,обърнете внимание на първите три дъна,които съм написал - Abit NF7-S , DFI NFII Infinity , DFI LanParty NFII Ultra-B - тези са най-добри cool.gif

Съгласен съм само че на Abit - най-добрия модел за сокет А за мен е Abit An7 mGuru (аз съм с него и е пушка)...В този клас от PC WORLD едно време го определиха като дъно за ентусиасти с много добри възможности за овърклок...и бая пари се оръсих тогава...но цената беше по-висока заради втория интерактивен процесор mGuru - подобен на CoreCELL...на MSI

an7-top-500.jpg

http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...pMODEL_NAME=AN7

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

myd, зависи какво разбираш под приличен клок. Ако е увеличаване на шината от 166 на 200MHz и +5% напрежение към процесора -да,става. Но ако целиш 220-240шина синхронно с паметта, забрави за GB - имат доста бъгав BIOS и много малко настройки за паметта(тайминги напрежение и т.н.), нямат възможност за повишаване напрежението на чипсета и т.н. Всичко това с LanParty и NF7-S става доста по-лесно и удобно, въпреки че специално LanParty-то не е лъжица за всяка уста и изобщо не се препоръчва на начинаещи клокъри, които лесно могат да се объркат в многото възможни настройки. За това препоръчвам Epox 8RDA3+ или ASUS A7N8X (Deluxe), но задължиително флашнато с моднат BIOS, понеже има бъг в оригиналния такъв и не пали с процесори с множител 10 и 10,5 при 200 и нагоре FSB.

:):P;):yanim:

а до колкото Gygabyte GN-7N400 имам в мазето едно такова (някой иска ли го за подарък) и имам достатъчно опит с такива дъна

(ако могат така да се наричат). По бъгаво нещо не съм имал до сега .Замених го с въпросния Asus .

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Вземи си нещо с Nforce2 Ultra , ако можеш да си намериш.

Тези дъна ги имаше масово преди 1,5-2г, сега са рядкост , и не си заслужават парите .

"Препоръчайте дъно за сокет А подходящо за клокинг" <-> "Как да си сложа на "Москвича" течен азот ?" :)

myd, зависи какво разбираш под приличен клок. Ако е увеличаване на шината от 166 на 200MHz и +5% напрежение към процесора -да,става. Но ако целиш 220-240шина синхронно с паметта, забрави за GB - имат доста бъгав BIOS и много малко настройки за паметта(тайминги напрежение и т.н.), нямат възможност за повишаване напрежението на чипсета и т.н.
Еми за мен е приличен, щом навремето от евтин Barton 2500+ направих един от най-скъпите и бързи процесори на пазара - 3200+ и то чрез напълно безопасно повишение на напрежението с 1.5% :)

За липсата на настройки за таймингите на паметта съм съгласен, за напрежението на паметта не мога да се сетя дали имаше, за чипсета определено нямаше, това наистина са недостатъци за по-екстремен клок.

а до колкото Gygabyte GN-7N400 имам в мазето едно такова (някой иска ли го за подарък) и имам достатъчно опит с такива дъна

(ако могат така да се наричат). По бъгаво нещо не съм имал до сега

За това хората са измислили ъпдейт на биоса и аз имах проблеми в началото, но турих последната налична версия и не съм имал оплаквания.

И никъде не съм казал, че е по-добро или наравно с разни Abit, Asus, Epox, DFI, по-зле е, но си остава вариант, ако не могат да се намерят другите.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Истината е че всички си имат кусури - не едно и две Асус-ки дъна имат проблеми със съвместимостта с някои памети, а пък ЕПОКС-ите - проблеми с кондензатори (говоря от личен опит). Виж B-boy[styLe] извади дънце :) !

Все пак щом ZzZaPyr пуска подобен въпрос, едва ли му трябва нещо супер-хипер-трипер клокърско (а може и да греша ;) ). Гледам има достатъчно предложения, от тук нататък избора е негов.

PS: Тъй като се спомена MSI мога да добавя K7N2 Delta серията, даже и KT880 Delta - нищо че е с VIA чипсет, клоква се прилично.

За това хората са измислили ъпдейт на биоса и аз имах проблеми в началото, но турих последната налична версия и не съм имал оплаквания.

И никъде не съм казал, че е по-добро или наравно с разни Abit, Asus, Epox, DFI, по-зле е, но си остава вариант, ако не могат да се намерят другите.

Без коментар

Без коментар

Ти първо изясни какво разбираш под

бъгаво нещо
много е лесно да се лепва такова определение, че и още малко ще изкараш всички дъна от тази марка такива :ph34r:

FSB 220 опуши чипсет-а на гигадръвчо

втори опит при 210 загуби биос ром-а

снениха ми го и сега си още в кутията долу в мазата

a7n8x-e deluxe FSB 260 работи и до днес вече 3 години с атлон 1800+ и рам на pqi за рутер 24/7

а и като гледам май си единствения дето го харесва

общо взето е така за марката

не правят компоненти с добра слава

имат 2-3 дъна с по прилични показатели дето ги препоръчвате защото са по ефтини от марковите

аз бих предпочел да си взема syntax дъно отколкото ggigabyte защото знам че поне няма да рева после дори и дъното да не е кой знае каква стока

а и още един пример ga-7n400ls на 1 година без мъчене си замина безславно заради чипсета

не е клоквано или мъчено

това са малко от примерите

много от приятелите ми си взеха продукти на гигабайт заради цената но се оказа че не са това за което ги мислят.

нещо като култовата марка JNC и цитат:"ние господине ще ви сложим много хубаво захранване на JNC" .

по на татък извода е на теб и колегите

аз нямам какво да добавя по въпроса

а и превърнахме темата в мерене на пишки а не помощ за човека който е писал

Добавено :

понеже myd отвори дума за захранванията , моето работеше с същия enermax с който работи сега и asus-a .

другото дъно в примера работеше с fortron

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Аз също ползвам дъно на Gigabyte и съм имал главоболия с него. Наложи се да сменям кондензатори по дъното,защото се подуха след 3 години ползване. Дъното не е мъчено. Работило е при нормални условия без клок !!! :)

FSB 220 опуши чипсет-а на гигадръвчо

втори опит при 210 загуби биос ром-а

снениха ми го и сега си още в кутията долу в мазата

a7n8x-e deluxe FSB 260 работи и до днес вече 3 години с атлон 1800+ и рам на pqi за рутер 24/7

а и като гледам май си единствения дето го харесва

общо взето е така за марката

не правят компоненти с добра слава

имат 2-3 дъна с по прилични показатели дето ги препоръчвате защото са по ефтини от марковите

аз бих предпочел да си взема syntax дъно отколкото ggigabyte защото знам че поне няма да рева после дори и дъното да не е кой знае каква стока

а и още един пример ga-7n400ls на 1 година без мъчене си замина безславно заради чипсета

не е клоквано или мъчено

И мойто правеше проблеми над 200 шина, но как да очаквам повече от сравнително евтино по онова време (преди 4 години) дъно.

Държа се стабилно към 3 години и половина с клокнатия процесор, след което се гъкна заради гаф с тока (из целия квартал имаше измрели компове).

Тъй че останах с добри впечатления от него и мир на прахта му biggrin.gif

А и според мен не малка част от случаите на заминали дъна се дължат на дървени захранвания.

Те нещата са навързани - нямаш много средства, зимаш евтино дъно + мега жълто захранване за без пари, после дъното било виновно

и отнася псувните :ph34r:

Моите уважения,но това са най-палячовските дъна в историята,откъм цена/качество.Особено EPOX са най-калпавите и нестабилни дъна в своя клас,с безумно висока цена,"странни" проблеми и капризи (както много техници ги определят).ASUS AXXX за мен е един не малък провал.Та,kokomil добре ви е казал.зИмляк,твоето предложение е добро,тъй като Gigabyte се славят като най-надеждните дъна.Тук вече е личен избор.

Аз също ползвам дъно на Gigabyte и съм имал главоболия с него. Наложи се да сменям кондензатори по дъното,защото се подуха след 3 години ползване. Дъното не е мъчено. Работило е при нормални условия без клок !!! ;)

Пропусна да споменеш кой е моделът,и чипсетът :)

Моите уважения,но това са най-палячовските дъна в историята,откъм цена/качество.Особено EPOX са най-калпавите и нестабилни дъна в своя клас,с безумно висока цена,"странни" проблеми и капризи (както много техници ги определят).ASUS AXXX за мен е един не малък провал.Та,kokomil добре ви е казал.зИмляк,твоето предложение е добро,тъй като Gigabyte се славят като най-надеждните дъна.Тук вече е личен избор.

Пропусна да споменеш кой е моделът,и чипсетът :eek:

Моите уважения, но Gigabyte правеха(а и май и сега продължават да правят) едни от най-нескопосаните дъна за AMD, за разлика от изключително добрите си и стабилни Интелски платформи. Всичко на GB след GA-7VAXP не мога да го нарека стабилно и добре клокващо дъно. Епокса, вярно че имаха едни ревизии с кофти кондензатори, но бързо оправиха проблема със следващата ревизия, а за A7N8X и особено Delux-a( да уточня, че не говоря за A7V моделите с VIA :speak: ) с моднатия BIOS не мога да кажа лоши думи. Доста такива са ми минали през ръцете и са показали доста стабилна работа и много добри възможности за овърклок. A както казах, Lan Party-то е отлично дъно, но e прекалено сложно за начинаещи клокъри. За (мъртвите)Abit или добро или нищо. От как се преместиха в Китай и станаха abit вече са на светлинни години от това което бяха. NF7-S няма да се намери никъде, освен ако не си невероятен късметлия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.