Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Канадец открил гроба на Исус Христос?

Featured Replies

Канадският режисьор Симха Якобович твърди, че е открито мястото, където са погребани Исус Христос, неговата майка Мария и Мария Магдалена. Мястото се намира в Ерусалим, в района Талпийот. Саркофазите, в които се намирали тленните останки на Спасителя и хората от най-близкото му обкръжение, ще бъдат представени на специална пресконференция в Ню Йорк на 26 февруари тази година, съобщава сайтът YNetnews.com, електронната версия на вестник“Йедиот Ахронот“.Заедно с известния режисьор и продуцент Джеймс Камерън, Якобович е заснел филм за историята на тази находка, направена още през 1980 г. Тогава в Талпийот е открита пещера, в която имало десет саркофага със различни надписи. Разчитането им е отнело дълги години, резултатите са били обявени през 1997 г. Разшифроването е извършено от професор от университета Бар-Илан Амос Клонер. Новият филм на Якобович, чието име сайтът YNetnews.com не съобщава, е откупен от няколко големи телевизии, сред които американската Discovery, британската Channel 4, канадската Vision и израелската Channel 8.

Източник: БГНЕС

И на мен не ми звучи много реалистично тази находка ...

И все пак, ако с някаква сигурност се установи, че това са техните останки, Христос е бил погребан с майка си и Мария Магдалена - може би още едно потвърждение за по-специалната връзка между тях.

Това никога няма да се разбере.Аз пък съм чел,че е погребан в областта Кашмир в Индия...Но,както се казваше в една реклама, "това ли е най-важното?" :ph34r:

Самият факт,че филмов режисьор твърди, че е открито мястото,ме навежда на някои мисли.....

Няма ли най-накрая тези хора да спрат с това ! Първо беше Шифърът на Леонардо и другите глупости, по-едно време се заговори за плащеницата, след това започнаха други фантасмагории , а сега и това ! Където и да е погребан , сам или не , хората няма да се спрат и ще продължават да ровят в тема , която може би не трябва да пипат! То не са книги, не са филми, факти и какво ли не , няма нищо лошо в средствата за информация и в това да се представи нечия гледна точка , но всичко се върти около него , какво толкова не могат да превъзмогнат американците,че не се задоволяват и продължават да дълбаят ! Какво се опитват да направят и да докажат не знам , но вече ме дразнят!Мел Гибсън беше достатъчно красноречив с филма си, но явно не е достатъчно!

Мел Гибсън беше достатъчно красноречив с филма си, но явно не е достатъчно!

Кой филм на Гибсън имаш в предвид?

СТРАСТИТЕ ХРИСТОВИ

:speak:

Интересен факт при заснемането на филма е, че ръцете който се въждат в сцената с приковаването на Христос на кръста са на Мел Гибсън, защото никой от целия му екип не е посмял да изпълни тази роля.

СТРАСТИТЕ ХРИСТОВИ

:wors:

Интересен факт при заснемането на филма е, че ръцете който се въждат в сцената с приковаването на Христос на кръста са на Мел Гибсън, защото никой от целия му екип не е посмял да изпълни тази роля.

:ph34r:

Твърде любопитно - не бях го срещала. Явно се страхуват, че ще ги сполети нещастие. :P

А относно гроба, също не вярвам, че е едновременно и на тримата. Струва ми се невъзможно да се установи - няма ДНК за сравнение. А и това какво ще промени? Все едно да знаем гроба на Левски - ще променим ли отношението си? Е, може би аналогията ми не е удачна, тъй като откриването на гроба на Христос ще подкопае неговата божественост...

• 9 години по-късно...

Чудо: Божи гроб е непокътнат

proxy.jpg?t=HBhLaHR0cDovL21lZGlhMi5pbnRv

Археолозите, които изследват гроба, където се предполага, че е било положено тялото на Исус в Йерусалим, установиха, че погребалното ложе се е съхранило непокътнато.

Вижте в СНИМКИ магията на Божи гроб в Йерусалим

Това е станало независимо че стените на пещерата, в която се намира, били разрушени в началото на XI век по заповед на халиф Хаким, който по онова време управлявал Йерусалим, заедно с първоначалната сграда, построена над Божи гроб.

За пръв път от 450 години археолозите отместиха мраморната плоча над него. Тя била поставена през XVI век, тъй като много поклонници в църквата „Възкресение Христово” се опитвали да отнесат части от реликвата.

Под мраморната плоча учените откриха много каменни парчета. А под тях друга плоча с изсечен на нея кръст, датираща от времето на кръстоносните походи.

Във варовиковия камък изследователите намериха издълбана ниша с реликви, която се е запазила напълно. Археолозите изследваха погребалното ложе в продължение на близо 60 часа, след което, на 28 октомври, върнаха мраморната плоча на мястото ѝ.

Реставрацията се извършва от специалисти от Техническия университет в Атина съвместно с учени от университета във Флоренция и експерти от Армения.

Вижте в галерията Храмовият хълм и Западната стена - свети места в Йерусалим

Смята се, че мястото, където Исус е бил погребан, е открито по чудо три века след разпъването му на кръста от посланици на римския император Константин, обявил християнството за държавна религия.

Пещерата се намирала под основите на езически храм, издигнат по заповед на император Адриан. Той разпоредил на мястото на разрушения от римляните през 70 година Йерусалим да бъде създадена нова колония.

Според израелския експерт Дан Бахат, „не е възможно да се каже с абсолютна точност, че мястото, където е Божи гроб, е същото, където Исус е бил погребан, но няма друго, което толкова точно да съответства и затова няма основание да отхвърляме истинността му”.

https://www.vbox7.com/play:8d2bed7179

vesti.bg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.