Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българският национален отбор по футбол

Featured Replies

Може би назначаването на Матеус е правилен ход. Времето, разбира се, ще покаже, но и на мен ми направи впечатление това, че националите вчера играха с една идея по-борбено, силово и задружно, отколкото при Мъри. Дори и само това да подобри Матеус, пак е нещо... Чакаме следващите мачове, за да можем да направим по-точна преценка, но от видяното вчера можем да си позволим поне минимален оптимизъм.

• Отговори 757
  • Прегледи 59,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Честита победа! Успехът е първи за националите от началото на 2010 г. Личеше, че има повече оптимизъм и желание в отбора. Дано с Лотар Матеус нещата се променят. Времето ще покаже.

Редактирано от Dimitar_86F1 (преглед на промените)

Приятелски мачове с най-добрите отбори в света поиска националният селекционер Лотар Матеус. Според него само в мачове с Бразилия, Аржентина и Германия "трикольорите" могат да израстват като отбор. Германецът припомни, че докато е бил начело на Унгария, неговият тим се е изправял именно срещу такива съперници. "Бих искал моят отбор да играе срещу отбори като Бразилия, Аржентина, Германия. Когато бях треньор на Унгария, играхме точно срещу такива съперници. Защото това са отборите, от които можеш да се учиш. Уважавам всички други тимове. Но мисля, че за в бъдеще играчите ми ще успеят да се развият, когато играят срещу най-добрите в света. Не мисля, че можем да сменим стила на игра на отбора. Не е правилният момент да променяме и системата, с която играем на този етап. Може би е удачно да използваме максимум още една. Можем да променяме играчите в бъдеще. Но що се отнася до нашата система, може да се наложи тя да бъде изменена по време на даден мач, така че трябва да имаме и втори вариант", добави той. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Мисля,че е напълно прав,но нашия Боби ще кажа няма пари.

евала отлично предложение по-добре да падаме с двуцифрен резултат на нула, ама от най-добрите в света и след тва да има разбор и извличане на поуки....а не на квадратни корени офф: ами как да има те перуките не ги правят заради хубавата(?) му усмивка или брой изиграни мачове за националния отбор

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

Матеус с експериментален състав срещу Саудитска Арабия

Селекционерът на България Лотар Матеус ще заложи на експериментален състав в контролата със Саудитска Арабия. С оглед отсъствието на Мартин и Стилиян Петров, Ники Михайлов и Валентин Илиев, сред титулярите място ще намерят няколко играчи, които рядко получаваха шанс за изява досега. Дебют за България ще направи вратарят на Шериф (Тираспол) Владислав Стоянов. Игралият добре срещу Уелс Павел Виданов и Петър Занев ще действат като бекове, а Иван Иванов и Йордан Милиев ще са в центъра на отбраната.

По всяка вероятност Матеус ще започне с по-офанзивна схема. На върха на атаката ще действат Рангелов и Домовчийски или Макриев, а Ивелин Попов и Николай Димитров ще ги подпомагат отляво и отдясно. Двойката вътрешни халфове пък ще са Чавдар Янков и Станислав Ангелов.

Мачът със Саутитска Арабия е с начален час 18:30 и ще се играе на едно от помощните игрища на стадион "Кемал Ататюрк" в Истанбул.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Виданов, Милиев, Иванов, Занев, Попов, Ангелов, Янков, Димитров, Домовчийски, Рангелов

Източник: ТопСпорт

• Автор

Боримиров става дясна ръка на Матеус

Възпитаният по немски от дългия си престой в "Мюнхен 1860" Даниел Боримиров ще вземе да стане помощник на Лотар Матеус в националния отбор. Офертата на селекционерът ще е към боса на БФС Борислав Михайлов. 40-годишният Боримиров бе съотборник на 7 години по-големия от него Боби в легендарния български отбор от 1994 г. Все още не е ясно дали Боримиров няма да седне до Матеус още на контролния мач на 17 ноември в София. Победата с 2:0 над Саудитска Арабия обаче може и да се окаже последен мач в щаба на досегашната немска връзка Цанко Цветанов. Той остана след напускането на Станимир Стоилов. Временен асистент бе и младежкият треньор Михаил Мадански.

"Имам идея за бъдещия ми екип. Но първо ще говоря с президента на футболния съюз", каза Матеус в отговор на въпрос на "24 часа". "През последните 10 дни бях изцяло концентриран върху изявите на националния отбор. Сега ще имам повече време за всички неща, които трябва да подредя. В дните досега имаше и добри, и лоши неща. Ще изслушам и мнението на треньорите. Ще си кажа и своето. Но трябва да работим заедно с федерацията и да вземаме заедно решенията. Затова и ще обсъдя идеите си с президента", каза Матеус. Той дори поканил Боримиров да пътува с отбора за Турция, където играхме със Саудитска Арабия. Дани обаче го нямаше в Истанбул. "Имахме вечеря с Лотар, но това не значи нищо", каза Боримиров. "На срещата ни бяха и Цанко Цветанов, и Мишо Мадански. Говорихме си за футбола у нас. Все пак сме приятели с Матеус. И да има идея да ставам помощник, аз не знам за нея. За да стане факт, трябва да ме потърсят и аз да си кажа мнението", обясни бившият халф, работил за последно като директор в "Левски".

"Един приятел ми се обади и ми каза, че съм направил трансфера на сезона с привличането на Матеус", радваше се Михайлов след 2:0 над арабите. "Вижда се, че Лотар гори в мачовете", добави той относно неспирните крясъци на немеца от пейката с резервите. Михайлов разпореди на агенция SPORTFIVE, организирала мача, да търси неустойка за БФС заради вълната от организационни проблеми в Турция.

Източник: 24 часа

Добра новина, но дано да не е последната. Надявам се да успеем да се класираме за Европейското.

България скочи с 11 места в ранглистата на ФИФА

Публикувано изображение

Българският национален отбор по футбол се изкачи с 11 места и вече заема 43-та позиция в месечната ранглиста на световната футболна централа ФИФА.

„Трикольорите", водени от новия национален селекционер Лотар Матеус, записаха победа при гостуването на Уелс с 1:0 в европейска квалификация, а след това сразиха Саудитска Арабия в контрола с 2:0. Тези две победи донесоха нови точки на българския тим и по този начин с актив от 605 точки България скача от 54-то на 43-то място в света.

Националните тимове на Испания и Холандия, които играха финал на Мондиал 2010, са на първото и второто място в класацията. Бразилия се изкачи с едно място и е трета в света, следвана от Германия. Хърватия и Русия пък влязоха в Топ 10 и са съответно на девето и десето място.

От съперниците на българския национален тим за класиране на Евро 2012 Англия е на 6-то място с 1205 точки, Швейцария е 23-та с 842 точки, Черна Гора е вече 26-та с 827 точки, а Уелс заема 104-та позиция с 319 точки.

Източник: gong.bg

• Автор

Матеус намери помощник

Селекционерът на България Лотар Матеус разкри, че ще обяви името на новия човек в щаба си в навечерието на мача със Сърбия. Контролната среща ще се състои на 17 ноември на Националния стадион "Васил Левски". Единственото ясно нещо до този момент за бъдещия асистент на германеца е, че той е българин. В евроквалификацията с Уелс и проверката със Саудитска Арабия на пейката седяха Цанко Цветанов и Михаил Мадански. "Изключително ми е забавно, когато ми превеждат какво се пише по вестниците. Понякога има неща, за които не знам. А се твърди, че вече са се случили. Знам кой ще седи до мен на пейката срещу Сърбия. Не мога да обявя името официално преди да сме договорили всичко с президента Боби Михайлов. Мога само да кажа, че става въпрос за българин", заяви Матеус пред радио "Дарик".

Матеус въвежда нова практика - събира отбор само от "А" група

Публикувано изображение

Националният селекционер Лотар Матеус продължава упоритата си работа с тима на България. Най-новата идея, която той смята да осъществи през зимата, е да събере на подготовка отбор, съставен само от играчи от родната "А" група. Тренировъчният лагер с тези състезатели ще се проведе на топло място, извън страната.

"Няма да получа играчи от чужди клубове, а с българските това може да се уреди, ще го обсъждаме с президента на футболния съюз Борислав Михайлов - заяви Матеус пред "Труд". - Ще отидем някъде на топло при добри условия. Искам така да се запозная по-добре с българските играчи."

Селекционерът на националния иска да създаде по-широк кръг от футболисти и таланти, които да тренират при него и да са му "под ръка" при нужда. Затова германецът ще кани разширен състав за всеки мач - с по няколко играчи повече, отколкото може да вземе в групата.

"Имам намерение да посещавам тренировки на българските отбори, особено там, където играят национали. Ще говоря с треньорите на моите футболисти, ще търсим заедно начини да подобрим формата на тези играчи. Клубовете знаят, че могат само да имат полза от силен национален отбор", допълни селекционерът.

Източник: sportal.bg

Намирам идеята за много добра, но и се чудя как досега никой от предшествениците на Матеус не се сети за такава една опция. Само че по наш си обичай сега ще трябва да изчакаме какво ще е становището на опозицията по въпроса - треньори в сянка, пренебрегнати треньори, клубни треньори и всякакви подобни "футболни хора" (както самите те много обичат да се наричат), които най-малко се интересуват от нивото на националния отбор.

Много ме кефеше като футболист, сега и като треньор ме радва. За мен той най-добрия треньор на националния за последните 20 години след чичо Пенчо. Малко време е начело трябва да работи с момчетата има желание горе-доло и опит. Дано успее. :rolleyes:

Дано да успее с националния ни тим!Скоро не сме имали успехи и крайно време е да се направи нещо по въпроса.Няма да е лесно,но се надявам и това да стане.Най-съдечно пожелавам успех на Матеус и националния отбор!

Много ме кефеше като футболист, сега и като треньор ме радва. За мен той най-добрия треньор на националния за последните 20 години след чичо Пенчо. Малко време е начело трябва да работи с момчетата има желание горе-доло и опит. Дано успее. :)

:rolleyes: Кой е този " чичо Пенчо " ... някой твой роднина :) ... или говориш за чичо Митко Страшният словоред !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Автор

Търсим контроли с Испания и Германия

Президентът на БФС Борислав Михайлов е направил начални сондажи за приятелски мачове на националния отбор срещу властващия световния шампион Испания и трикратния първенец Германия. Ако се стигне до договорки, те ще бъдат в началото на следващата година, а евентуални мачове ще очакваме - до края на 2012 г. “За всичко това е говорено, но не е факт, така че към момента няма нищо сигурно”, коментира Михайлов. Първият на българския футбол иска да осигури силни съперници за контроли на националите. Това е и желанието на селекционера Лотар Матеус, който преди дебюта си в Уелс (1:0) пожела за съперници Бразилия и Аржентина. “Най-големите играят помежду си или ходят на турнета за големи пари, много е трудно да пробием при тях - сподели Михайлов. - Ние играем добри контроли - Полша, Белгия плюс ЮАР, Русия и Сърбия, които бяха на световно. Това слаби отбори ли са? Да, липсват ни съперници от калибъра на Франция, Италия, Германия... Вероятно догодина или най-късно през 2012-а, може да се срещнем някоя от великите сили като Испания или Германия.”

В момента БФС търси съперник за 9 февруари. Приоритетът е да срещнем европейски отбор за проверка преди евроквалификацията с Швейцария в София на 25 март. Но ако не се намери подходящ тим за тест на наша земя, националите могат да отидат за приятелски мач някъде из топлите страни или в богатия арабски свят.

БФС не отписва възможността за съвместна кандидатура с Румъния за домакинство на “Евро 2020”. “Много пъти сме разговаряли с колегите - разкри Михайлов. - Догодина те откриват нов национален стадион. За съжаление ние нямаме подходящи арени към този момент. Но до 2020 г. има много време. Надявам се, че след спортната зала държавата ще построи и национален стадион. За нас по-важна сега е кандидатурата ни за европейското при младежите през 2013 г. С неговото провеждане съм сигурен, че можем да се справим.”

Източник: Труд

Мачове с топ отборите са несравнимо по-смислени от тези от нашата черга. Една загуба от силен съперник, пък дори и разгромна, определено е за предпочитане пред победа срещу опашкар.

...Но до 2020 г. има много време...

Източник: Труд

Всъщност до 2020 няма много време, ама хич даже. Домакините за тогавашното първенство ще бъдат определени далеч преди тази дата, а и как биха ни поверили каквото и да е домакинство, ако тепърва ще започваме да изграждаме/реновираме стадионите си. А подобни съоръжения не се строят за месец-два, особено при силно закостеняла бюрократична система.
  • Автор

Матеус обяви групата на България за мача със Сърбия

Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус обяви окончателния списък с футболисти за приятелския мач със Сърбия на 17 ноември от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски", предава официалният сайт на Българския футболен съюз. Ето и избранниците на Матеус:

1. Николай Михайлов (Твенте, Хол)

2. Боян Пейков (Локомотив, Сф)

3. Живко Миланов (Васлуй, Рум)

4. Иван Иванов (Алания, Рус)

5. Пламен Николов (Литекс)

6. Виктор Генев (Славия)

7. Веселин Минев (Левски)

8. Йордан Милиев (Левски)

9. Петър Занев (Литекс)

10. Владимир Гаджев (Левски)

11. Станислав Генчев (Васлуй, Рум)

12. Благой Георгиев (Терек, Рус)

13. Чавдар Янков (Ростов, Рус)

14. Ивелин Попов (Газиантеп, Тур)

15. Николай Димитров (Касъмпаша, Тур)

16. Валери Домовчийски (Херта, Гер)

17. Димитър Макриев (Ашдод, Изр)

18. Мартин Петров (Болтън, Анг)

19. Димитър Рангелов (Макаби, Тел Авив, Изр)

20. Валери Божинов (Парма, Ит)

Източник: actualno

• Автор

България-Сърбия пряко по ТВ+

Приятелската среща на българският национален отбор по футбол и тима на Сърбия ще се излъчва по TV+. На 17 ноември, сряда, от 19:00 ч. българските запалянковци ще могат да проследят контролната среща, пряко от националния стадион „Васил Левски”. Преди две години, сблъсъкът между двата тима завърши с погром за нашите.

Ще има ли реванш за командата на Лотар Матеус, очаквайте на 17 Ноември по TV+.

• Автор

Матеус изхвърли Домовчийски

Лотар Матеус тръшна вратата на националния отбор за Валери Домовчийски. Нападателят отказа повиквателната за контролата със Сърбия заради ангажименти с Херта. Селекционерът уважи мнението му, но и той взе своето решение. Съобщи го официално:

- Домовчийски няма да играе в националния отбор поне докато аз съм тук - обяви Матеус на пресконференция в Правец. - Ако за един футболист не е достатъчно голяма чест да представлява националния отбор, той няма шанс при мен. Не мога да разчитам на човек, който веднъж ще каже "да", друг път ще ми откаже.

Домовчийски беше наясно с това, казах му го в телефонния разговор, който проведохме. При това му го казах още при първия ни разговор, а не при втория.

Немецът повика още двама футболисти за контролата със Сърбия. Те са от Литекс - Христо Янев и възстановеният от контузия Николай Бодуров. Така групата стана от 21 човека. 14 от тях се явиха на сбора в Правец вчера по обяд. Останалите дойдоха по-късно снощи, Валери Божинов пък трябва да пристигне днес.

Източник: 7 Дни Спорт

• Автор

Матеус: Искам ви като мерцедеси

Лотар Матеус иска националният тим на България да работи като мерцедес. Той е заявил това пред играчите на сбора в Правец, където нашите се подготвят за двубоя със Сърбия утре вечер на "Васил Левски".

- Искам ви като мерцедеси - казал Матеус на играчите. В тима твърдят, че германецът твърде често използва популярната марка германски автомобили при разговорите си с отбора. Веднъж, ядосан от нещо, казал: "Сега ми е ясно защо в Германия правим мерцедеси, а в България - баклава..."

Германецът, който работи навремето в Белград като треньор на Партизан, е амбициран да бие на всяка цена сърбите. Станало въпрос, че в състава на съперника има звезди от световна класа, като Неманя Видич от Манчестър Юнайтед и Александър Коларов от Сити. Матеус казал, че след като в мача с Уелс отбраната се е справила с играч от същото ниво като Гарет Бейл от Тотнъм, няма начин да се гипсира пред никого.

Вчера в Правец националите тренираха при закрити врати, като сутрешното занимание е било тонизиращо. Следобед е имало втора тренировка, която е била по-сериозна. Германецът е замислил няколко тактически уловки, които ще опита срещу сърбите. Наблегнал и на изпълнението на заучени положения, което според него била една от слабостите в състава ни.

Сутринта все още не бяха дошли нападателят на Парма Валери Божинов и халфът на руския Ростов Чавдар Янков. Към лагера на националите преди вчерашната тренировка се присъединиха Николай Михайлов, Благой Георгиев, Иван Иванов, Мартин Петров и Николай Димитров-Хичо.

Източник: 7 Дни Спорт

• Автор

Матеус избра Мартин Петров за капитан

Селекционерът на България Лотар Матеус обяви, че иска максимално много публика да подкрепи националния тим в мача със Сърбия утре. Немската легенда даде брифинг днес, на който обяви, че не се интересува от предния мач между "трикольорите" и "плавите", в който загубихме с 1:6, а иска само и единствено победа.

"За съжаление някой от футболистите са измъчвани от умора, други от дребни болежки. Дано отстраним тези малки пречки, за да започнат някои от тях титуляри утре. Рангелов има лека травма, но вероятно ще бъде титуляр. Мартин Петров и Чавдар Янков имат мускулни проблеми. В днешната тренировка ще бъдат пощадени от максимални натоварвания", обяви селекционерът.

Той се спря и на темата с капитанската лента в "А" отбора. "За капитанската лента ще преценим в последния момент. Това зависи и от контузените футболисти. Мартин Петров е играчът с най-много мачове за националния тим и ако е титуляр, той ще е капитан".

Източник: news.bg

Нова стъпка към възраждането и спомен за златното минало

Публикувано изображение

Днес в 19:00 часа, на паметната за българския футбол дата 17 ноември, националният отбор ще се изправи в контролна среща с отбора на Сърбия на стадион "Васил Левски". Точно преди 17 години на този ден, "Пеневата чета" постигна една от най-важните победи в историята на националния отбор. Тогава на стадион "Парк де Пренс" в Париж нашите спечелиха с 2:1 гостуването си на Франция от квалификациите за световното първенство в САЩ `94, което класира отбора за участие на Мондиала, и след това по американските терени същият този отбор стигна до незабравимото четвърто място в света.

Сега времената са други. Националният отбор стартира много неприятно квалификациите за Евро 2012, наложи се смяна на селекционера Станимир Стоилов с Лотар Матеус, най-добрият български футболист в последните години - Димитър Бербатов, се отказа да носи фланелката на "трикольорите", а българският запалянко е обзет от апатия. Все пак има и лъч светлина в края на тунела. Под ръководството на Матеус, отборът като че ли започна своето възраждане. С германецът начело, "лъвовете" записаха две победи в квалификацията с Уелс (1:0) и в контролата срещу Саудитска Арабия (2:0) и то без допуснат гол в своята врата. Сега обаче предстои среща с доста по-стойностен съперник и може би точно днес ще си проличи дали националите вървят в правилната посока или надеждите на българския фен отново ще бъдат излъгани.

Последната ни среща с отбора на Сърбия бе преди две години в Белград. Тогава българският отбор бе пометен от домакините с унизителното 6:1 и горе-долу по това време започнаха и раздорите в отбора. Към днешна дата западните ни съседи не са никак по-слаб отбор от тогава, макар че в състава липсват някои важни фигури докато същото не може да се твърди за нашия тим. В групата на селекционера Владимир Петрович личат имената на звезди на европейския футбол като Неманя Видич, Бранислав Иванович, Зоран Тошич, Никола Жигич, Александър Коларов и други. Със сигурност българите ще трябва да покажат най-доброто, на което са способни довечера, ако искат да постигнат положителен резултат. Вероятно в този двубой ще си проличи дали Лотар Матеус може да научи тези играчи да се раздават докрай във всеки мач, независимо кой е съперникът и какъв е залогът на срещата. А, в крайна сметка феновете искат да виждат точно това - пределна мобилизация и раздаване от играчите, и едва тогава ще напълнят отново стадионите.

Довечера българският отбор ще има и нов капитан. Ако се появи на терена, това ще бъде крилото на Болтън Мартин Петров, който официално бе избран от Матеус за втори капитан в отсъствието на титуляра Стилиян Петров.

Германският наставник на "лъвовете" преживя и първите си разочарования начело на отбора. Нападателят на Херта (Берлин) Валери Домовчийски, отказа поканата за участие в тази среща, което силно ядоса Матеус, който дори заяви, че вратата на националния отбор е затворена за Домо, поне докато той е начело на отбора. Дано все пак този скандал не се отрази неготивно на отбора като цяло, както в днешната среща, така и в следващите мачове. Освен това Благой Георгиев се контузи на вчерашната тренировка по нелеп начин и няма да вземе участие в мача. Така има голяма вероятност полузащитникът на Левски Владимир Гаджев да дебютира за тима. Предполага се, че той ще играе в центъра на терена заедно със Станислав Генчев. В отбрана ще действат Миланов, Иво Иванов, Милиев и Занев. по двете крила пък очакваме да видим Мартин Петров и Рангелов, а в предни позиции ще действат Ивелин Попов и Макриев.

Сега остава да видим, дали възраждането на тима ще продължи и може ли българският привърженик отново да мечтае, че отборът ще играе на голямо първенство, или това ще се окааже само кратка илюзия.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Миланов, И. Иванов, Милиев, Занев, Генчев, Гаджев, М. Петров, Рангелов, И. Попов, Макриев

СЪРБИЯ: Йогачевич, Коларов, Видич, Суботич, Иванович, Миляш, Петрович, Тошич, Радованович, Ляич, Жигич

Стадион: "Васил Левски"

Начало: 19:00 часа

Съдия: Мариуш Аврам (Румъния)

Но точно на една от най-знаменателните дати за българския футбол,

България падна с две места в ранглистата на ФИФА

Публикувано изображение

Националният тим на България се смъкна с 2 места в световната ранглиста на Международната федерация по футбол (ФИФА). Българският отбор вече е 45-ти с 597 точки, след като преди месец бе на 43-та позиция. Лидер продължава да е световният шампион Испания с още по-голям актив - 1920 точки, пред световния вицешампион Холандия - 1718 точки и петкратния световен шампион Бразилия с 1493 точки. В топ 10 има само една промяна. Отборът на Египет се завърна на 10-то място, а Русия отстъпи едва на 13-та позиция. Фаворитът в нашата квалификационна група за Евро 2012 Англия остава на шеста позиция с 1250 точки. Швейцария се изкачи с две места и вече е 21-ва с 852 точки, а Черна гора запаси 26-та позиция с 827. Уелс се смъкна със 7 места надолу и е на 111-то място с 273 точки.

Както винаги нашите телевизии трябва да си дават парите за турските боклуци,а некви сателитки да копуват мачове на националния отбор на България или мачове от евротурнирите.Ето линк за мача http://www.gledaisport.com/v-0/10/130/v-113136.html .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.