Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за защита от троянци с резидентен щит

Featured Replies

Може заглавието малко да е объркващо, но е точно това което търся -антиспай(ад)уер програма, която да е с добра резидентна защита, специализирана в хващането на троянци (не ми трябва да е силна в ловенето на спай- или адуер, тъй като периодично си сканирам с 2-3 програми). Искам да я добавя към антивирусната ми НОД32 (с препоръчителни настройки от сайта) , който по наблюдения е малко глух за троянците.

От разгледаните теми за сега избора ми е между AdwareSE или XoftspySE, тъй като за Spyware Terminator се чуват противоречиви отзиви. Очакавам Вашите мнения пък може и въз основа на тях на някоя друга програма да се спра.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор
SpySweeper е може би пионера,със сигурност ще ти свърши работа.

Тя е една от 3-те, които ползвам за сканиране, но иначе е тежичка за резидентна защита, пък и задава много въпроси. За известно време преди съм ползвал Ad-watch на AdwareSE и бях доволен, тъй като му бях задал настройки да не ме пита за всяко нещо, а да реагира както съм и задал. По-скоро клоня към този вариант, но незнам дали AdwareSE е ефективна срещу троянците и по-точно резидентната й защита. Чакам скоро да излезе финалната й версия 2007 и сигурно ще я пробвам, но това не пречи и да чуя компетентни мнения от форума.

Тя е една от 3-те, които ползвам за сканиране, но иначе е тежичка за резидентна защита, пък и задава много въпроси. За известно време преди съм ползвал Ad-watch на AdwareSE и бях доволен, тъй като му бях задал настройки да не ме пита за всяко нещо, а да реагира както съм и задал. По-скоро клоня към този вариант, но незнам дали AdwareSE е ефективна срещу троянците и по-точно резидентната й защита. Чакам скоро да излезе финалната й версия 2007 и сигурно ще я пробвам, но това не пречи и да чуя компетентни мнения от форума.

Тя също би те пазила.

И двете програми, около които гравитираш са много подходящи за целта. Но и те, а и почти всички с такова предназначение са доста тежички при активна защита, нерядко дори повече от антивирусната програма или пакет. Та по тази причина в конкретния случай бих заложил на Ad-Aware SE, въпреки че предпочитанията ми са към XoftSpy SE. Трябва да съобразиш дали ще ти понесе натоварването на системата.

По принцип бях доволен от Spyware Terminator, но го заместих с tool-а на Майкрософт - Windows Defender, защото е писан все пак от създателите на операционната система, и знае какво точно да гледа. Бих ти предложил вероятно най-добрата програма срещу троянци и червеи - A-squared. Немско качество, но ще ти е малко трудно да `и подкараш резидентния щит, защото иска $. За Ad-aware не те съветвам, защото щитът `и не прави нищо особено, а само си смуче процесора. Същото важи и за резиденцията на Spybot. За Spyware Sweeper няма да говоря - всички знаят, че е най-добрия, но е много тежък.

Сложи си или Windows Defender или Spyware Terminator. Терминатора е много добър, защото по твое желание можеш да интегрираш ClamAV - много добра безплатна антивирусна в допълнение, но ти препоръчвам да я използваш само при скенерите, а не и в background режим, защото може да изпадне в борда с NOD-а (всичко си пише как и какво да направиш). Такъв проблем съм нямал, но все пак.... да не кажеш, че съм те подвел. И имай предвид, че повечето години ги открива именно ClamAV :)

Гледай да си имаш всички updates на Windows-а и ще забележиш, че нищо няма да откриват в бъдеще.

Успех в избора cool.gif

Много добри са също и CounterSpy

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=36882

както и AVG Anti-Spyware

http://www.kaldata.com/comments.php?id=167...p;highlight=avg

Но първата е платена изцяло, а втората се плаща за да имаш защитата в реално време...

Наистина макар и по-слабичка Windows Defender ще ти свърши работа...все пак дефинициите са дело GIANT AntiSpyware (купена от Microsoft)...

• Автор

Може би така ще направя ще пробвам няколко варианта по отделно да видя кой най-добре ще пасне на системата ми.

• 1 година по-късно...

Това е една от винаги актуалните теми - може-би най-ефективна противотроянска програма с резидентен щит е Trojan Hunter 5.0 - отлично се сработва с антивирусите - недостатък е - не е безплатна - понякога я инсталирам за да я ползвам за около 2 часа - като контролен противотроянски скенер -унищожава без проблеми генераторите им... ЗАЩО ? - Продуктът на Мишел-Майкъл е специализирана програма за търсенето и унищожаването им - с мощна евристика - просто по своята си част превъзхожда всички антивируси .... ПОЗДРАВИ

За шпионски софтуер съм съгласен че е добре да има защита в реално време допълваща антивирусния софтуер, но за троянците не е е така

Защо ли? Ами просто антивирусния софтуер толкова се разви, че много от самостоятелните анти-троянски програми бяха преустановени...

Примери?

a-squared - ще кажете това е анти-шпионско приложение.Грешка.

Това е бившата програма Anti-Trojan 5.5.4xx за която спорихте с Mithu и чак я сравнявахте с avast!

anti-trojan.gif

Това си личи и по дефинициите й:

46143228xw8.jpg

a² personal is primarily a Trojan scanner and remover. But beside Trojan Horses and Backdoors, it also detects other harmful software like Worm-Virurses, Dialer and other dangerous tools which are used by attackers to spy your files. The advanced background guard gives harmful programs no chance to get on your PC. As from now you have the full control over all active programs and their rights on your computer.

Втори пример: преустановяването на най-добрата анти-троянска програма за напреднали потребители в света

TDS 3.2.1 (Trojan Defence Suite на DiamondCS)

a00bc55decf44796363ec2790c77e1b6_TDS_3_Trojan_Defence_Suite.gif

Existing anti-virus scanners improved anti-trojan performance

For a long time anti-virus scanners lagged behind when it came to trojans, but today the leading anti-virus scanners are generally doing as well as, if not better than the anti-trojan scanners, and in many ways even have the upper hand over existing anti-trojan scanners (for example some anti-virus scanners have comprehensive unpacking engines). TDS was initially created because of the poor performance of anti-virus scanners when it came to trojans (in particular remote access trojans), but as they've since 'caught up' the need for anti-trojan scanners is declining.

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=939420

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?p=514250

За Trojan Hunter и Trojan Remover съм съгласен че могат да се използват от време на време за проверка на хардиска, но да се държат активни няма много смисъл при наличието на добра антивирусна + защитна стена.Поздрави!

Да - As quared Anti-malware 3.1 също е отлично решение - съобразно въпроса в темата .... Комплексна защита на добро ниво с вграден бг превод - а в комбинация с Comodo Firewall Pro вече се получава нещо като интегриран пакет с доста качества .... Няма да го сравнявам с други програми за да няма раздразнени .... Споделено мнение не означава наличие на спор и всеки може да провери изказаните твърдения ...Поздрави

Да - As quared Anti-malware 3.1 също е отлично решение - съобразно въпроса в темата .... Комплексна защита на добро ниво с вграден бг превод - а в комбинация с Comodo Firewall Pro вече се получава нещо като интегриран пакет с доста качества .... Няма да го сравнявам с други програми за да няма раздразнени .... Споделено мнение не означава наличие на спор и всеки може да провери изказаните твърдения ...Поздрави

Ти обаче май пак не четеш...

Да - As quared Anti-malware 3.1 също е отлично решение - съобразно въпроса в темата ....

Аз не съм казвал такова нещо:

За шпионски софтуер съм съгласен че е добре да има защита в реално време допълваща антивирусния софтуер, но за троянците не е е така

Защо ли? Ами просто антивирусния софтуер толкова се разви, че много от самостоятелните анти-троянски програми бяха преустановени...

Existing anti-virus scanners improved anti-trojan performance

For a long time anti-virus scanners lagged behind when it came to trojans, but today the leading anti-virus scanners are generally doing as well as, if not better than the anti-trojan scanners, and in many ways even have the upper hand over existing anti-trojan scanners (for example some anti-virus scanners have comprehensive unpacking engines). TDS was initially created because of the poor performance of anti-virus scanners when it came to trojans (in particular remote access trojans), but as they've since 'caught up' the need for anti-trojan scanners is declining.

Да всеки си има мнение поздрави...Но все пак си мисля че малко необмислено някой път пишеш...

Слабите страни на пакета са добре преценени - затова на феновете на Авира препоръчвам комбинирания пакет Avira/Premium версия/ + Comodo Firewall Pro + Process Guard 3.15 + 2IP Net Monitor - така вече всичко е различно ! Поздрави

За какво ми е AVIRA PREMIUM след като ще ползвам COMODO? Че е слаба защитната стена на Avira така е, но щом ще ползвам COMODO мога да си карам на безплатната AVIRA!

Иска ми се да създадат програма обединяваща възможностите на 32-те програми от http://www.virustotal.com/ ! И понеже е невъзможно - през определено време сменям програмите - заради многовариантните вредоносни кодирания ! Който е без защита следва да е наясно - без да усети могат да му копират и отмъкнат всички файлове и папки , които си харесат ! И не само това - чрез отдалечено управление могат да ползват чужд компютър за извършване на различни кражби и престъпления! Ако съм незащитен - не бих ползвал Интернет !!! Поздрави

Ами забрави да споменеш и http://virusscan.jotti.org/ , но чак такаво ниво на сигурност си е леко казано параноично освен ако не пазиш данни на "ПЕНТАГОНА".А и да ти кажа всичко зависи от задклавиатурното устройство.Това че имаш някакви програми за защита и си спокоен от опитите за проникване на някакви "пишман" хакерчета не означава че ако попаднеш на истински такива ще се чудиш от къде ти е дошло! Не те подценявам просто не са решили да се занимават с нас...няма да имат никакви дивиденти.Поздрави!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Честно да ви кажа има 1 спасение от вирусите.

Сваляш има вероятност от вируси

Не сваляш няма никакви проблеми :P

Много съм доволен може би най от SuperAntiSpyware страшно лови вируси ... не е извстна много но ако пробвате няма да съжелявате.

Честно да ви кажа има 1 спасение от вирусите.

Сваляш има вероятност от вируси

Не сваляш няма никакви проблеми :wors:

Много съм доволен може би най от SuperAntiSpyware страшно лови вируси ... не е извстна много но ако пробвате няма да съжелявате.

Известна е достатъчно, само че не лови вируси а шпионски софтуер.Правиш ли разлика?

Виж тази тема:

Какво е spyware?

""За какво ми е AVIRA PREMIUM след като ще ползвам COMODO? Че е слаба защитната стена на Avira така е, но щом ще ползвам COMODO мога да си карам на безплатната AVIRA!"" На разсъждаващите по този начин препоръчвам да посетят официалния сайт на АВИРА и да се запознаят с различията между версиите за домашно ползване - безплатната Авира е доста "поорязана" ! Логично е - просто за да се продават платените версии.... За другото - антиетични са всякакви оценки за непознати хора - дори при наличие на противоположни мнения ...Поздрави

Ти за две седмици напълни иначе подредения форум със спам.Извесни са ми разликите на безплатната и платената версия, но не са чак кой знае какви.Силата на Avira е да идентифицира и унищожава зловреден код а не да спира мрежови атаки.Затова и я класифицирах като антивирусна програма с екстри (говоря за Premium версията) отколкото пълноцене продукт за защита.

За какво да ползвам про версията щом ще ползвам качествена защитна стена...или дай сега като можем да кракнем платената защо да не си караме с нея а?

Единственото преимущество на пакети ALL-IN-ONE е че има по-малко конфликти между отделните модули, но предпочитам сам да си сглобявам комбинацията за защита.

И както казах никъде не съм се заяждал с теб а просто ти отговярях конкретно на коментарите.Не държа моите да са правилни и не налагам мнение.При разговорите ви с Mithu редовно се отклонявахте от заглавието на дадена тема затова аз спирам дотук.Все държиш да си последен - така да е пиши пак.Аз като НЕЗАПОЗНАТ ПОТРЕБИТЕЛ ще гледам отстрани! Не може да се излезе с теб на глава...но кой съм аз че да оспорвам мнението на потребител регистриран в десетки форуми за сигурност...

""Не може да се излезе с теб на глава..."" Здравей - не си ме разбрал ,но нищо - просто си по-млад ....Пиши в стила си - интересно е - само се въздържай от лични оценки ... Какъв спам - нищо не рекламирам !?.... И аз харесвам Panda - но не са ли дразнещи твоите постоянни реклами на скъп продукт !? Panda Internet Security 12.00 Platinum e между най-скъпите пакети - иначе е качествен и отлично справящ се тежкоатлет ... Програмите следва да се ползват с валидни ключове - недостатъчно информираните ползват патч-фикс-крак ! Не искам да засегна никой - човек не знае колко не знае - отнася и за мен ... Поздрави

.... И аз харесвам Panda - но не са ли дразнещи твоите постоянни реклами на скъп продукт !?...

Кликни на линка, на това, което е според теб реклама на скъп продукт, за да видиш какво е всъщност.

Темата е все още актуална и ще продължи да бъде такава, въпреки че е пусната преди 1 година и 1 седмица. Вярно, че много програми се промениха за този период, а и има известен напредък по отношение за въпроса.

Не смятам за нужно да се хабят излишни ресурси и да се товари системата с нарочна резидентна защита срещу троянци - до голяма степен антивирусните програми имат дефиниции срещу подобен вид заплаха, а и антишпионските програми се справят в повечето случаи достатъчно добре с евентуалния проблем.

В най-добрият случай комбинацията между защитен пакет, съдържащ модул за уеб сканиране и подходяща (вярно, че трудно се намира) антиспай програма свеждат до мимимум заплахата.

Казаното дотук не прави излишни една или най-добре повече от 1 пасивни програмки (например споменатата по-горе a-squared free e много подходяща за целта, защото е предимно с антитроянска насоченост, пък после срещу другите заплахи, чудесна работа вършат AVG Antispyware Free, която всъщност може да замести онлайн скенера на ewido), с които да се проверява периодично системата. А като добавим и 1-2 онлайн скенера, особено онзи от подписа на B-boy[styLe], нещата придобиват почти завършен вид. И накрая, но не и на последно място са малките програмки, разкриващи евентуална подривна дейност - Trend Micro HiJackThis, Malwarebytes' Antimalware, AVZ...

Разбира се, риск винаги има, но един опитен потребител би следвало да "усети" нередностите, причинени от зараза. Защо казвам "опитен"? Защото неопитният няма и да помисли за подобни програми за защита, поне аз така мисля, а и го виждам ежедневно по форумите и не само там.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

""Не може да се излезе с теб на глава..."" Здравей - не си ме разбрал ,но нищо - просто си по-млад ....Пиши в стила си - интересно е - само се въздържай от лични оценки ... Какъв спам - нищо не рекламирам !?.... И аз харесвам Panda - но не са ли дразнещи твоите постоянни реклами на скъп продукт !? Panda Internet Security 12.00 Platinum e между най-скъпите пакети - иначе е качествен и отлично справящ се тежкоатлет ... Програмите следва да се ползват с валидни ключове - недостатъчно информираните ползват патч-фикс-крак ! Не искам да засегна никой - човек не знае колко не знае - отнася и за мен ... Поздрави

Добре всеки си има стил и пише според него, но под СПАМ имам предвид че често се отклонявате от заглавието на дадена тема.А и честото повтаряне в твоите отговори на комбинацията

AVIRA + COMODO + Process GUARD (която пази на Kernel ниво)...

Като има добри безплатни програми за какво да използвам платени...А ако наистина толкова ми харесват ще си ги купя ако са на РАЗУМНА за БЪЛГАРИЯ цена (смятам че дори 50 $ годишно не са много дори и за нас българите).Както каза и UNDERWATER не пиеш 10 бири и си взимаш пълната версия на Spyware Doctor...И така се спестява хем нуждата от влизане в warez сайтове, хем ще се отвеят съмненията относно ефективността на даден продукт след като се използва с крак/пач.

Отделно това че съм по млад не означава че не говоря неща за които не съм напълно сигурен и нямам опит в сферите в които взимам участие. (не казвам пак че не допускам грешки.Напротив често ако съм имал негативно мнение за даден продукт ако след излизането на нова версия реша че промените в продукта си струват веднага става титуляр за мен).

Не съм искал да убиждам и да квалифицирам, но ти пръв започна с подценяването: предполагам че и мен си визирал в това изречение.

За другото - антиетични са всякакви оценки за непознати хора

Каква реклама правя с подписа си - онлайн скенер.Даже не харесвам продуктите на PANDA.Просто от онлайн инструментите е може един от най-добрите.Да не кажа НАЙ!

Имай обаче едно наум.Това да пишеш във форум си е отговорност, защото много хора четат и попиват информацията.Не всички практикуват съветите публикувани в интернет и предпочитат да извикат някой приятел да им помогне при даден проблем, но все някой търси решение тук.В повечето случаи получават точен,ясен отговор на зададения въпрос, предоставен по достъпен начин и най-често на български, синтезиран и придружен със снимков материал.Разбира се всеки има право на мнение и всеки е прав за себе си, но гледам че не си писал от 2 години и почна да изравяш стари теми в които да предизвикваш дискусии и не забравяш да споменеш любимата ти комбинация за защита (няма нищо лошо разбира се в това)...но с мярка.Както каза и hlevoust темата ще е вечно актуална, но казах своето мнение че за мен няма нужда от резидентна защита против троянцки софтуер.

Причините:

Лични наблюдения

Дано знаеш английски и виж пак цитата за развитието на антивирусните енджини и т.н.

Не казвам че троянския софтуер също не еволюира.Използват се нови хитри тактики на заразяване чрез spyware, rootkits и т.н. но с правилни настройки на О.С. и ползвания софтуер, ако се четат внимателно съобщенията а не се цъква само на диалоговия прозорец О.К. само за да се премахне по-бързо съобщението, спазва се хигиена при сърфиране и т.н. вероятността от инфекция е нулева.Но никой не е застрахован.

Така че всеки е добре да се подсигурява допълнително (дали с IMAGE на О.С. после само да възстановява от снимката, дали с инструменти за сканиране под ДОС като разните му там спасителни дискове, дали с програми които не се нуждаят от инсталиране - portable на флашките - всеки си решава).

Поздрави!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

TNN и B-boy[styLe] - не се карайте. Всеки си има стил на писане.

И все пак, както са казали B-boy[styLe] и hlevoust, днешните антивирусни програми са на достатъчно високо ниво, за да осигуряват необходимата защита от развиващите се заплахи - освен от вируси още от спайуер, спам, червеи, троянци, рууткитове, фишинг и друг вид злонамерен софтуер. Така че, според мен, използването на добра антивирусна програма в комбинация с добра защитна стена или използването на една програма (цялостен пакет за комбинирана защита) е достатъчно, за да се предпази един домашен или офис компютър от днешните заплахи. Това обезсмисля използването на отделна, специализирана програма за защита, освен ако не се налага в даден случай.

Вчера ми се наложи да направя тест на някои скенери как засичат един обикновен и доста известен Троянец - Trojan Downloader. Ето и резултатите от сканирането, сами преценете ефективността на АВ-тата:

trojandownloaderscanresults2625.jpg

trojandownloaderscanresults707.jpg

http://virusinfo.info/showthread.php?t=2502 -Всевъзможни тестове за желаещите да проверяват ..... Не ми е нужно да споря с когото и да било - но понякога ме озадачават всевъзможните странни интерпретации, които се получават - май още по-малко трябва да се пише ... Поздрави

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.