Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой ще стане селекционер на България?!

Featured Replies

Краси Балъков се срещна с националите

Красимир Балъков посети последната тренировка на националите преди двубоя с Беларус и се усамоти за кратък разговор със селекционера Станимир Стоилов, предаде "Дарик радио".

Краси не пропусна да си размени думи с Димитър Пенев, Стилиян Петров, Митко Бербатов и Чавдар Янков. Легендарният халф се поинтересува от възстановяването на Мартин Петров.

• Отговори 151
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Балъков и Стоилов поемат националния

БФС ще предложи на Красимир Балъков да стане селекционер на националния отбор, а Станимир Стоилов негов помощник. Очаква се днес да бъдат проведени последните разговори с бившия халф на "Спортинг" и "Щутгарт" и той да приеме предложението. Треньорът на "Левски" и временен селекционер на "А" отбора - Станимир Стоилов, е дал принципното си съгласие да помага на Балъков поне до края на тези квалификации и така да се осъществи приемственост между сегашния и бъдещия треньор на представителния ни отбор.

Още вчера сутринта в сградата на БФС се проведе разговор между шефа на централата Борислав Михайлов и изпълнителния директор на "Левски" Наско Сираков. Както е известно, именно Сираков стои зад кандидатурата на Красимир Балъков за селекционер. На следобедната тренировка на тима на стадион "Васил Левски" се появи самият Балъков, който се ръкува с всеки от играчите поотделно и разговаря с някои от тарторите - Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров. Вечерта в понеделник Балъков се е срещнал със Станимир Стоилов в резиденция "Бояна", където отборът е на лагер.

"Срещнахме се с Балъков, но не сме обсъждали кой ще е треньор на националния тим - заяви Стоилов на пресконференцията след вчерашната тренировка. - Изобщо, не е приятно в часовете преди мача с Беларус, който е от изключителна важност най-важният въпрос да е свързан с това кой ще е треньор. Много по-голямо значение има спокойствието в отбора и резултата от мача в сряда. Ако спечелим, ние имаме шанс дори да излезем на първо място в класирането и тогава вече ще бъде по-лесно."

При схемата Балъков треньор, а Стоилов помощник, Димитър Пенев ще остане като главен мениджър на отбора, въпреки че функциите му и в този момент не са много ясни. Пенев обаче е твърд в намерението си да напусне сегашния си пост в ЦСКА - заместник на Александър Томов, и да се отдаде изцяло на представителния отбор на България.

Нашит тим остана последен вариант за Балъков, след като той бе уволнен от швейцарския "Грасхопърс". Очакваше се той да стане треньор или на "Волфсбург", или на "Херта", но в крайна сметка и двата клуба предпочетоха други специалисти. Балъков бе първи вариант за заместник на Христо Стоичков, но отказа с мотива, че иска да поеме отбора от началото на квалификациите, а не от средата.

Източник: Монитор

Пак се почна...има цяло лято,дано измислят нещо разумно от БФС

Боби Михайлов: Супер победа! Към 1-ви август ще е ясен селекционерът

50534.jpg

БФС Борислав Михайлов изрази задоволство от постигната победа на националния отбор над Беларус (2:1) в европейската квалификация тази вечер. Михайлов обеща, че към началото на август месец ще се разбере кой ще бъде заместник на временния селекционер Станимир Стоилов.

“Беше тежък мач. Беларус е труден отбор, а и е много неприятно да играеш срещу един и същ тим в рамките на 4 дни. Сега не е момента да говорим за селекционер на националния тим. Нека мине малко време, но аз съм ви казал, че към 1-ви август ще е ясен селекционерът на А отбора. Благодаря на Станимир Стоилов. Той дойде и помогна в много важен момент на националния отбор. Не сме говорили с Краси Балъков за поста. Не сме говорили още с никого. Сега трябва да не губим в Холандия, за да запазим шансовете си за класиране. Групата е равностойна”, коментира Боби.

sport1

Аааа, ми да не бързат толкова много, че ще се припотят...Че какво толкова е станало, нямаме треньор вече месец и няма и да имаме по думите му още 2...

Да , :ph34r: Българска му работа ...

• Автор

Националите отказаха чужденец за треньор

Футболистите от националния отбор категорично са отказали да работят с чужд треньор, стана ясно вчера.

Под ръководството на временния селекционер Станимир Стоилов държавният ни тим взе 6 точки от двата мача с Беларус и ще прекара лятната ваканция на второ място в група “G” от европейските квалификации. Лидер в потока е Румъния, а зад нас е Холандия, където гостуваме в решителна среща на 8 септември.

На сондажите с лидерите в националния отбор Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров и Димитър Иванков президентът на БФС Борислав Михайлов е получил ясен сигнал, че съблекалнята трудно ще приеме чужденец за наставник.

Източник: 24 часа

Люпко Петрович: Готов съм да поема националния отбор на България

12 юни 2007 | 14:53

51350.jpg

"Готов съм да поема националния отбор на България, заяви вече бившият треньор на Литекс (Ловеч) Люпко Петрович. Българският футбол върви нагоре и за мен ще бъде огромно удоволствие да остана и да работя в България. Чакам от ръководството на БФС да ме потърсят", добави Петрович, извел Цървена звезда до най-високото отличие в европейския клубен футбол - КЕШ през 1991-а година. Късно снощи стана ясно, че ръководството на ловчалии няма да

продължи договора на сръбския специалист и за новия сезон 2007-08 година за наставник за пореден път бе назначен Ферарио Спасов. "Имахме устна уговорка с ръководството на Литекс моят договор, който изтича това лято, да бъде продължен с още една година. Изчаквах дълго време в Белград да ми се обадят и да потвърдят това. За съжаление обаче това не стана факт. Междувременно имах много сериозни оферти от два клуба, но аз не ги приех, защото исках да бъда докрай лоялен към Литекс и да изчакам тяхното решение, каза още Петрович по повод раздялата си с отбора на Гриша Ганчев. Тръгвам си с най-добри чувства от Ловеч. В отбора изживяхме страхотни моменти, изживяхме и трудни мигове, но като се замисля хубавото е много повече. Разделям се като приятел с г-н Ганчев и всички от ръководството и им пожелавам успех в евротурнирите и в новото първенство на България", завърши Петрович.

БТА

"Готов съм да поема националния отбор на България, заяви вече бившият треньор на Литекс (Ловеч) Люпко Петрович...

БТА

Случайност ли е?

Не знам,но като че ли плювнах на някой в устата....

Дано Люпко поеме националния ! :lol6:

Мисля,че Люпко е добър вариант. Да,чужденец е,но от толкова време е тук,че вече всички го приемат за наш човек ;) Футболистите го познават,уважават го и бързо ще свикнат с методите му. Предпочитах Мъри да остане,но щом това е невъзможно...Като няма риба,и ракът е риба,дет се вика :clap:

• Автор

БФС преговаря с Алберто Дзакерони

Ръководството на БФС е започнало преговори с италианеца Алберто Дзакерони за национален селекционер. 54-годишният специалест е бил начело на Удинезе, Милан и Интер и е единственият чужд треньор, който засега дава съгласие за започването на преговори с Българския футболен съюз. Разговорите между БФС и Дзакерони са в начална фаза, а италианецът обмисля и предложение от Цървена звезда. Според хора близки до БФС, от футболината ни централа са предложили годишна заплата от 50 хиляди евро като в течение на преговорите тя може да достигне до 650 хиляди. Според сръбската преса обаче, от БФС вече са закъсняли с офертата си към Джакерони, тъй като той почти сигурно ще подпише с "Цървена звезда".

Ако преговорите с италанеца пропаднат от футболната централа ще търсят нов вариант за селекционер като е по-вероятно той да е българин, тъй като до момента всички чуждестранни специалисти са отказали предложението да поемат националния ни отбор. Сред спряганите имена бяха Люпко Петрович, Ерик Геретс, Матиас Замер и други.

Източник: ТопСпорт

Глупости на тракалета,аз искам Люпко....

Момчета защо смятате , че ще има надежда в следващия треньор , който и да бъде той !!! Колкото и да му мислите новия треньор ще дойде и ще си отиде така както направиха последните няколко . Националния ни отбор е едно странно явление както политиката у нас .

Кога ще имаме добър отбор ? - то е все едно да питаш - Кога ще дойдат политоческата сила , която ще оправи България ?

Ами за мене отговора е някъде там . Ето защото този въпрос , който зададе създателя на темата за мен е абсолютно незначителен , макар че уважавам всяко едно мнение по тази тема .

Това мое мнение !!!

Момчета защо смятате , че ще има надежда в следващия треньор , който и да бъде той !!! Колкото и да му мислите новия треньор ще дойде и ще си отиде така както направиха последните няколко . Националния ни отбор е едно странно явление както политиката у нас .

Кога ще имаме добър отбор ? - то е все едно да питаш - Кога ще дойдат политоческата сила , която ще оправи България ?

Ами за мене отговора е някъде там . Ето защото този въпрос , който зададе създателя на темата за мен е абсолютно незначителен , макар че уважавам всяко едно мнение по тази тема .

Това мое мнение !!!

Ами да ти кажа,че мен си ме интересува и съм оптимист,че ако не за тези за следващите кфалификации ако имаме добър треньор ще успеем.Вижда се че имаме футболисти,само някой трябва да им намери местата по игрището и да ги успее да ги развърти със смените,за да не се изморяват от сгъстения цикъл

Ами да ти кажа,че мен си ме интересува и съм оптимист,че ако не за тези за следващите кфалификации ако имаме добър треньор ще успеем.Вижда се че имаме футболисти,само някой трябва да им намери местата по игрището и да ги успее да ги развърти със смените,за да не се изморяват от сгъстения цикъл

А бе по принцип и мене ме интересува , ама взе да ми писва доста често . А пък и да така да чакаш някой Ото Рехагел да те направи европейски шампион или да земем 2-3 място , няма да стане . Много сме далече . Другото , което е , наште от едно време си нямат въздух да тичат пълни 90 мин. , просто защото в родното първенство не тичат толкоз - 80 футболисти са от там . В БГ на мач се тича по 60-70мин макс . Айде стига толкоз , че взех да ставам като всеки българин разбиращ от фубол , политика и тнт

Поне на първо време да започнем да играем смислен футбол,защото в последно време си преритваме топката май(изключвам последните два мача)

...Сред спряганите имена бяха Люпко Петрович, Ерик Геретс, Матиас Замер и други.

Източник: ТопСпорт

Господа, защо ли това ми напомня една мрачна страница от нашата история, в която по подобен начин са ходили едва ли не от дворец на дворец да ни търсят княз? Не знам дали е уместно подобно мрачно сравнение, но очевидно сме в твърде неизгодна позиция и трябва едва ли не да се молим на някой спец, че да поеме националния отбор. Може и да намерим някого, но после и при пълно сгромолясване, от БФС няма да посмеят да го уволнят, че едва ли ще се намерят пари за неустойката...

Платини ни търси национален селекционер

52649.jpg

Лично президентът на УЕФА Мишел Платини е бил помолен от Борислав Михайлов да съдейства за намирането на нов национален селекционер на България, твърди "7 дни спорт". Французинът е приел присърце задачата и вече е свързал БФС с няколко специалисти от Франция и Италия, където има най-добри контакти. На Михайлов и компания остава да намерят парите. В противен случай националите ще бъдат водени от български специалист и най-вероятно това ще бъде Димитър Пенев. Категорично не се преговаря с Пламен Марков, както се твърдеше в медиите в последните дни.

sportal

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

БФС реши: Пената довършва квалификациите

БФС преизпълни с близо месец плана за намиране на национален селекционер. Борислав Михайлов уведомил членове на изпълкома, че спира издирването на треньор от чужбина. Двама от началниците потвърдиха пред "Стандарт": Боби е посочил Димитър Пенев за постоянен селекционер до края на европейските квалификации. За Стратега от Мировяне се застъпиха тарторите на националния тим. Особено мнение за Пената имаше самият Михайлов. Иначе другите силни в Изпълкома - Наско Сираков, Емил Костадинов и Йордан Лечков, отдавна се изказаха "за" бившия си треньор. Явно Михайлов е размислил, а и нито един от спонсорите на БФС не пожела да извади пари за известен специалист от чужбина.

Източник: sport1.bg

Тандем Пенев - Марков довършва квалификациите

Сря, 2007-07-04 11:20

Екип от двама бивши национални селекционери най-вероятно ще води отбора ни в оставащите евроквалификации, съобщи в. "Меридиан Мач".

Шефът на БФС Боби Михайлов и част от членовете на Изпълкома са се спрели на тандема Димитър Пенев-Пламен Марков.

Пената е изборът и на звездите на националния тим. Шефовете от БФС пък се надявали, че именно той е подходящият човек, който може да свали напрежението преди изключително важното гостуване на Холандия.

Пламен Марков е избран заради тактическите му познания и умението да разузнава съперниците на тима. Така националният тим ще мине на "шведския модел".

Добре известно е, че доскоро скандинавците бяха водени от двама специалисти - Томи Сьодеберг и Ларс Лагербак. От БФС решили да изберат български специалисти по две причини.

Първата е поради липсата на достатъчно време, в което да се ангажира чужденец. Втората е заради скромните ни шансове за класиране на първите две места в групата и липсата на бъдещи постъпления от УЕФА, с които да се обезпечи високата заплата на селекционер от чужбина.

Източник: sport1.bg

• Автор

Пенев довършва квалификациите, Бала поема след него

БФС се е договорило с Димитър Пенев да довърши квалификациите с отбора, а след това Красимир Балъков да поеме кормилото, пише "Меридиан мач". Според вестника Боби Михайлов се е разбрал с Бала и той ще подпише договор за четири години с опция за още две ако успее да класира отбора на европейско или световно. Заплатата на бившия капитан на националния ще е 10 000 евро месечно, но ще има сериозни бонуси при класиране.

Източник: Gol.bg

...той ще подпише договор за четири години с опция за още две ...

Източник: Gol.bg

Предполагам, че е само шега. Кой треньор получава предложение на 4+2 години? И кой ще му плаща неустойката?

Леле, че то Балъков за треньор ли подписва или за състезател с тези 4+2години.За поста няма желаещи така, че май се правят чудеса, за да поеме отбора някой.С тандем да не стане приказката "Много баби хилаво дете".

Предполагам, че е само шега. Кой треньор получава предложение на 4+2 години? И кой ще му плаща неустойката?

Леле, че то Балъков за треньор ли подписва или за състезател с тези 4+2години.За поста няма желаещи така, че май се правят чудеса, за да поеме отбора някой.С тандем да не стане приказката "Много баби хилаво дете".

Че какво му е лошото на договора,нормално е според мен,а дали Балъков става за треньор на националният отбор това ще видим по натам.Трябва ни някой млад и нахъсан треньор,койтоо да иска да се докаже.А той е бил помощник все на добри треньори

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.