Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GF8600? да или не...

Featured Replies

Здравейте на всички... искам да попитам, защото на последък съм малко озадачен... значи показва се директХ10 и рпоизводителите на видеокарти почват да кихват съответните модели... на съответната цена разбира се... първият модел беше 8800... ама той струва меко казано майка си и баща си... на скоро (не толкова скоро де) се заговори за средния клас 8600... и аз разчитах много на 8600 моделите, като евентуално бъдещо видео... нямам да дам 1000+ лева за 8800, за това пък далеч по-скромната цена от около 350 за 8600 ме задоволява... и тук идва голямото НО...

Дочух от едно приятелче коментарът "Много зле на тестовете..." и се ошашках... щото съм фен на джифорс и това ще да я бъде марката за мойто видео... ама ако наистина 8600 моделите са толкова зле...

Бих искал ако можете да ми помогнете да ми дадете линк на някакви сравнителни тестове... или нещо такова... в смисъл искам да знам на нивото на коя видеокарта приблизително е 8600... в смисъл сравнена с моделите от серията 7600 например...

Не е сбъркало приятелчето, наистина в момента 8600 са трагедия като цена и на тестовете.

Ето линк (благодарности на зимляка cool.gif ) - цък - долу на страницата с Next можеш да сменяш тестовете.

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Това, което ми направи впечатление в тея тестове е, че на стратегиите 8600 се справя по-добре... в смисъл аз търся картата заради ДХ10... а не толкова заради игрите... доколкото съм и стратегически фен на мен ще ми свърши работа, но дали няма да има някакъв среден вариант между 8800 и 8600, щото едното е адски добре, пък другото е адски зле... в смисъл 8600 се справя по-зле от 6800 ултра дори... щото доколкото аз знам 7600 е по-слаба от 6800 ултра...

може би евентуално покачване в производителността на 8600? дали не се чува нещо от Нвидиа?

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

DirectX 10 все още е рядкост, мисля че сега не е добър момент за закупуване на такава карта, особено ако се търси изгодна цена.

По-добре да се изчака и ATi(AMD) да пуснат моделчетата си и цените да се пооправят малко, както и драйверите (все пак тези карти са с доста по-различна архитектура) и да се навъдят DX 10 игри :P

• Автор
По-добре да се изчака и ATi(AMD) да пуснат моделчетата си и цените да се пооправят малко, както и драйверите (все пак тези карти са с доста по-различна архитектура)

какво значи много по-различна архитектура?ще трябва да сменям дъното, за да мога да ползвам ДХ10? или ще се измъдри някаква синхронизация?

Дъното ми е с енфорс чипсет (ей го на) и дали няма да прави мизерии с радеонките?

Не, не. Нищо му няма на дъното - myd имаше друго предвид. А именно, че на този етап купуването на DX10 карта заради самият DX10 е безмислено. Все още не се знае как ще се представи картата когато се появят истински Dx10 приложения(най-рано след няколко месеца) - да не се повтори историята с FX-овете и подръжката им на DX9. biggrin.gif

• Автор

в общи линии не разбрах нищо... :) само разбрах, че дънцето е добре ;) значи няма да бързам с видеото, просто щото нямам пари, но се интересувам за да си направя съответните планове... така и така ДХ10 е на път и ще трябва да се примирим с него... дали обаче енвидиа няма да се стегнат малко и да пооправят 8600?

в общи линии не разбрах нищо... :wors: само разбрах, че дънцето е добре :) значи няма да бързам с видеото, просто щото нямам пари, но се интересувам за да си направя съответните планове... така и така ДХ10 е на път и ще трябва да се примирим с него... дали обаче енвидиа няма да се стегнат малко и да пооправят 8600?

Става дума, че това не са пълни сравнения между двете поколения карти (7600 и 8600) именно поради наличието на поддръжка при новото поколение на DirectX 10, което е наложило и промяна в архитектурата на самите чипове (сливането на шейдърите - изчислителните процесори, специализирани досега в отделни типове изчисления). И 8600 все пак е по-добре от старото поколение (с някои уговорки).

А за "оправяне" не се надявай - най-евтиното, което ще си струва парите, от NVidia ще е 8900 GS. Просто каквото плащаш - това и получаваш - в случая 32 шейдъра (процесора).

P.S.: Картите засега са PCI-Express v1, ама скоро и това ще "оправят" производителите ;) ...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Автор

8900GS? майко мила... това ако нв струва 1500 кинта... аз само да спомена че в момента съм с 6100 вградено и единствения му кусур е, че при 1024х768 на ъндърграунд 1 насича леко... пък аз сталкер няма НИКОГА да играя, просто щото не съм шутър фен... така че 8600 ще ме задоволи... просто търся на какво ниво е... пък и търся евентуалната дх10 карта... това е... но очаквах повече от 8600 ако трябва да бъда честен...

Твърдо НЕ! 8600 с тая шина на 128бита са голяма излагация.Щом х1950Про я бие в повечето тестове и е на почти на една и съща цена.....

Редактирано от nordviking (преглед на промените)

8900GS? майко мила... това ако нв струва 1500 кинта... аз само да спомена че в момента съм с 6100 вградено и единствения му кусур е, че при 1024х768 на ъндърграунд 1 насича леко... пък аз сталкер няма НИКОГА да играя, просто щото не съм шутър фен... така че 8600 ще ме задоволи... просто търся на какво ниво е... пък и търся евентуалната дх10 карта... това е... но очаквах повече от 8600 ако трябва да бъда честен...

"Препоръчителните" цени при излизането ще са 250 $ за варианта с 256 MB памет и 300 $ за този с 512. Разбирай, че в България ще са такива около месец по-късно biggrin.gif .

Твърдо НЕ! 8600 с тая шина на 128бита са голяма излагация.Щом х1950Про я бие в повечето тестове и е на почти на една и съща цена.....

Скоро Радеонката (последния мохикан с този лейбъл) ще е и по-евтина и единственото предимство на 8600 ще е DX 10-поддръжката :) .

Само на 3DMark-овете могат да се перчат, в реалните игрови тестове е по-друга картината.

Като се има впредвид цената на 8600GTS, срещу нея трябва да се сложи X1950Pro и 7900GS, като те лесно я отнасят на тежките режими - с тая смешна 128bit шина накъде :rolleyes:

Ето тестче - на всичкото отгоре 8600GTS е зверски клокната, а другите участници са на default честоти.

В момента чакането му е майката. Докато не видим алтернативните модели на АТИ (АМД) все едно да си правим сметката без кръчмаря. Ако не ти е 100% наложително да минаваш на ДХ10 точно в този момент, най-добре не се хвърляй на тоя ГТС. Докато не я видиш картата в реално ДХ приложение и сравнена с конкуренцията по възможности и цена, няма как да прецениш дали е правилния избор. Поне засега...

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

не си струва парите ли? а за 230лв струва ли си парите? ГТ версия? я пак се замисли? верно че не е най-доброто на пазара, ама...

Твърдо ниииииее :) , за производителноста, парите са му много, а ако имаш 100 излишни лева отгоре по добре си земи 8800GTS 320M

slasher66,

просто не знаеш колко си прав!!! Но да не забравяме, че DX10 поддръжката на 8-на серия на nVidia не е кой знае колко ясна... Поне аз нито съм я тествал, нито отзиви съм чел. Както един колега тук се изказа, "да не стане като с FX серията" на същият производител......

Аti R600 чипа бяга доста напред пред nVidia

ето една обширна статия

• Автор

колкото и да си говорим аз все още не съм (а и не мисля че скоро ще ми се наложи) да ползвам ДХ10 продукти... не знам дали е излязъл на пазара или не, но не мисля че на средностатистическия потребител ще му е толкова голям проблем, че картата му не работи с ДХ10... не зная и колко бързо (и дали) ще се напълни пазара с ДХ10 продукти до такава степен че да не можем вече със "старите" видеокарти... не зная и защо всички говорят против 8-ма серия на НВидия, след като тя е създадена за ДХ10 поддръжка, а не зная някой да си е направил тест как работят 8600гт и Х1950про например под ДХ10... всички тестове са правени под ДХ9, което означава че тея карти няма да покажат на каквос а способни докато не се тестват под ДХ10... аз отворих тая тема, ама сега като се замисля спора е малко (или повече) безсмислен...

• 5 седмици по-късно...
Не е сбъркало приятелчето, наистина в момента 8600 са трагедия като цена и на тестовете.Ето линк (благодарности на зимляка cool.gif ) - цък - долу на страницата с Next можеш да сменяш тестовете.
Моля, пак заповядай, зИмляк, ама кога ще се научиш да не даваш грешни съвети...Тя напуква 7600, а е нейна наследница...Пълната подръжка на HDTV PLAYBACK е голямо предимство...И си е много добре ориентирана-тази седмица ще си я взема, сменяйки моята вярна Х1600PRO.
А шумът на 1950 ще те издуха от десктопа на 2 метра, май забрави да споменеш.

Е па зимляк, този пост е от Април, а вече сме Юли, цената на 8600GT падна доста и дооптимизираха драйвърите, за заместник на 7600GT става, но да я видим на DX 10 тестовете и тогава ще я хвалим :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.