Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Киселото мляко и търговците в храма

Featured Replies

Домашно приготвено и "Елена".

Не си падам нито по боклуците на Данон, нито на "баби" и "дядовци".....Там е само химия. :speak:

(позволих си да те цитирам със съкращения - дано не съм изкривил смисъла на думите ти)

:speak: Не мисля...Позицията ти е сериозна и задълбочена.

Сега по същество: Не съм сигурен дали някой от т.нар "експерти" (отвън) има интереси в посока на това да ни "светне" за далаверата. За съжаление и те скачат по поръчка на някого. И по-скоро очаквам от тях да утвърдят неправомерно позициите на големите компании в този бранш при евентуален публичен или юридически спор.

Този проблем - когато се осъзнае, разбира се - може да се реши единствено от нас самите. Според мен всеки от нас има свободата и умствения капацитет да се запознае с истината. Макар и "беззъба" Асоциацията на потребителите не е безгласна. По-горе качих линкче, което показва техни изследвания. Тъй като ги проверих от личен опит (за няколко дни купих от повечето млека, поразпитах тук-там и т.н) твърдя, че са верни.

Достатъчно е да направим няколко неща:

Първо: Да проявим малко взискателност към това какво "мляко" ще дръпнем следващия път от щанда. Да подходим като към лечебна храна, продавана без рецепта. Грешният избор не би ни навредил, но верният ще ни лекува.

Второ: Да "бъзикаме темата" пред повече хора. Ей така - на майтап - без да й придаваме излишна сериозност, която по-скоро отблъсква. Ясно е, че това не е вселенски проблем. Хората в момента се вълнуват от наистина по-важни неща.

Трето: Нашето мъничко решение не опира изобщо до нашите пари. Което е най-хубавото. Боклуците често са и по-скъпи. Просто липсва инфо.

ПП: Благодаря на автора на това полезно мнение-анализ. Добре дошло би било и само да кажете вие какво "мляко"купувате (ако купувате...)

Да, вярно, пропуснал съм да кажа.

Два пъти седмично ми доставят от провинцията домашнозаквасено мляко - краве или смес. Сега през лятото по обясними причини ще носят по-често.

Няма купешко мляко, което дори отдалече да се доближава до вкуса на селското.

Данон е единственото мляко, което бихме консумирали, ако го нямаше селското.

Ами със закон.

В държава, в която законите се спазват, това би помогнало естествено.

У нас ще има полза от такъв закон едва след много години.

• Автор
В държава, в която законите се спазват, това би помогнало естествено.

У нас ще има полза от такъв закон едва след много години.

...или пък точно сега, когато - обединени в една политическа и културна общност - ще търсим и ще подкрепяме все повече онова, което ни отличава от останалите държави. Едно от онези малко на брой неща, за които признават приноса ни по света. Принос, който отскоро е вече на сметката и на Евросъюза.

ПП: Между другото не знам какво прави френската държава с прочутите си сирена, но надали би било толкова лесно да се изпедепцаш на техния пазар с "нещо", на което си лепнал етикетче за синьо сирене...ако не е истинско синьо сирене. :whist:

А да не говорим за чувствителните французи, които без да се церемонят много-много, в хор ще изчуруликат "Но, мерси!"...Нали?

Ами защо тогава техни компании се бъзикат тук с нас...?

Редактирано от ivosla (преглед на промените)

Ами защо тогава техни компании се бъзикат тук с нас...?

Защото не човещината и моралните ценности управляват света, а презрените, но всемогъщи пари...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.