Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първоначално запускане на компютър

Featured Replies

Бях решил сам да си сглобя едно компютърче но нещо почвам да се съмнявам дали ще се справя.Дъното е EPOX MF4Ultra 3 + Атлон 3600+Х2 + 200ГБ хард SATA + 7600 Галакси + 1ГБ рам + захранване Фортрон + ДВД.Механично предполагам няма да имам проблем да ги наредя но после не знам дали ще се оправя.Трябва ли да има някаква системна дискета за първоначално стартиране?Споделете опита си.Благодаря Ви предварително.

Редактирано от tany (преглед на промените)

Определено ще ти трябва :ph34r: , дори съм на мнение че ще ти трябва и CD за да инсталираш операционна система- например Windows XP. Успех !!!

ohmy.gif Мислиш като мене. Виж моята бъдеща конфигурация.

Configuration.png

Бях решил сам да си сглобя едно компютърче но нещо почвам да се съмнявам дали ще се справя.Дъното е EPOX MF4Ultra 3 + Атлон 3600+Х2 + 200ГБ хард SATA + 7600 Галакси + 1ГБ рам + захранване Фортрон + ДВД.Механично предполагам няма да имам проблем да ги наредя но после не знам дали ще се оправя.Трябва ли да има някаква системна дискета за първоначално стартиране?Споделете опита си.Благодаря Ви предварително.

Трябва ти Bootable диск, като от биоса задаваш First Boot Device да е DVD-то.

А при проблеми с разпознаването на S-ATA харда, ще ти трябва и дискета със съответните драйвери по време на инсталацията.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Днес сглобих РС-то но не смея да го пусна все още.Останаха ми два куплунга от предният панел на кутията и няма къде да ги включа.На единият пише POW SW,а пък на тези които включих не ми е ясно кое е + кое -.Всички имат по един бял кабел а другите са разноцветни.Този белият + или - е?

На кое дъно се спря последно? Кажи кой е точният модел. Обикновено схемата изглежда ето така:

86930061nx9.jpg

При PwrSw и Reset става въпрос за два бутона (включване и рестарт). При тях не е от особено значение кой пол къде ще е включен. При прекъсвачите това няма значение. При двата диода можеш да тестваш. Ако не светне някой от тях, обръщаш кабелите.

P.S. Коригирах схемата. Дадената в момента е точно за твоето дъно.

На EPOX MF4Ultra 3.При положение че объркам някой от тези куплунги може ли да дефектира нещо?

Значи како казах, при двата бутона е без значение как ще ги свържеш. При двата диода има значение къде ще са плюс и минус, но няма опасност да дефектира нищо. Напреженията са ниски.

Белият кабел е минус , цветният- плюс ! Разгледай внимателно дъното около пинчетата за включване, около тях с много ситни буквички , + и - е отбелязано кое къде се включва. Ако ти е трудно да се ориентираш , отвори си книжката и потърси в нея , има точно и ясно указание кое къде се включва - успех !

• Автор

Включих куплунгите,прекръстих се 3-и пъти и включих РС-то.Започна да зарежда влезнах в биоса и му дадох да чете от СД-то(както казах не съм много в час).Поставих Windows-a и рестартирах.Започна да се инсталира(само форматирането на харда отне доста време-може би около час,не знам дали е нормално)Самата инсталация премина нормално(според мен)След това от диска на дъното инсталирах всичко,същата процедура и с диска на видеокартата.На пръв поглед всичко нормално,качих БС плеъра и кодек,пуснах филм.Образа нямаше зелено(само червено и синьо)Отворих настройките на видеокартата но никъде не можах да намеря от къде да балансирам цветовете.Прищрака ми да сменя драйвърите на картата(на диска имаше 6-7 вида:56.64 - 66.93 GALAXY WHQL - 78.01 - 84.56 - 91.47 - 97.28 FOR 8 SERIES NO WHQL)Последните не съм ги качвал защото са само за 8 серия(поне така мисля)С 91.47 нямам зелено.С 84.56 проблема се оправи но нормално ли е с по стари драйвъри да върви а с новите да се мръщи?Дали да не сложа 66.93?Какво е това WHQL?Картата е тази http://htc.bg/pricelist.php?prod=2758&back=38

Редактирано от tany (преглед на промените)

С 91.47 нямам зелено.С 84.56 проблема се оправи но нормално ли е с по стари драйвъри да върви а с новите да се мръщи?Дали да не сложа 66.93?Какво е това WHQL?

WHQL е сертификацията на драйвера . Има си оптимални драйвери за всяка серия, общо взето . Можеш да пробваш nVIDIA Display Driver 94.24 English ( mirror ) . С тези работи добре.

(само форматирането на харда отне доста време-може би около час,не знам дали е нормално)

Не :nono: не е нормално.

• Автор

Не точно час ама не по малко от 30-35 мин.По принцип поради каквa причина бавно форматира(да не би че беше нов)

Сега какви програми трябват за тест?Или не е нужно!

Инструменти за тестване на хардуера за грешки!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34723

Темата далеч не е изчерпана а за хардуера може да се говори доста, но ако искаш тествай комнентите от горе от горе...

Ако си намериш и bootbale диска PC-CHECK на EUROSOFT също може да пуснеш една диагностика...

• Автор

Компютърчето бачка екстра,много съм доволен обаче радостта ми беше кратка.Сега като се заслушах от харда се чува едно чегъртане(Стържене).Просто не знам какво да правя!В гаранция е!Аман от буклуци.

Няма нужда от сервис. Сата дисковете, особено новите на Seagate са настроени фабрично в Performance режим на работа, затова са и по-шумни ( е, не всички). По-старите ( PATA ) фабрично са пуснати в по-тихия режим, затова ти е бил и по-тих.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.