Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за конфигурация

Featured Replies

Здравейте!

Ще помоля, ако някой може да ми направи една конфигурация за компютър.

За някои от нещата може да се каже, че разбирам, ама други са ми по-сложни.

Общо взето, ако някой даде някакво предложение ще съм доволен.

Компютъра ще се използва за игри, но в никакъв случай само за това. Смисъл такъв, че искам да ми тръгват новите заглавия, но да не е до голяма степет едниствено геймърски.

Цените да не са от най-високите ... средни ... или може би мааалко над средното ниво.

Благодаря предварително! :speak:

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

• Автор

Няма точна цифра.

Както казах по-горе ... средни цени.

Например една видео карта струва от 100 до 500 лв. и се ориентирам горе долу по средата 200-250 лв.

Почти за всички продукти да е така.

Средната цена на всеки е различна,затова кажи твоята.Моята средна например е 600-700 лева,не казваш без монитор ли го искаш?Кажи някаква цена или колко ти се дават пък тук ще получиш съвет как да ги похарчиш най-добре.

• Автор

До 1500 лв., без монитор. :whist:

Ето някакъв пример:

K8 Athlon64x2 3800+ DUAL CORE Socket AM2, BOX

500 Samsung, SerialATA, 7200, 16MB

2 х 1GB DDR-2 800MHZ

Asus P5LD2-VM/C, i945G, LGA775, DDR2, VGA+PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA

GF G7900GS, 256MB Chaintech GAE79GS PCI Express TV Out

Sony Black DVDRW AWG170A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x24x48

Има и още няколо неща, а и такива за които не се сещам, така че ... вие сте наред. :clap:

Редактирано от OuTbReAk (преглед на промените)

Понеже цялата тема стана един голям :whist: и авторът и отказва да даде най-важната информация, именно цената, ето моето предложение:

56911927zb9.jpg

P.S. Виждам, че OuTbReAk е пояснил вече и предложението ми е "неподходящо", но го оставям, може пък след време да помогне на някой :clap:

Понеже цялата тема стана един голям :offtopic_s: и авторът и отказва да даде най-важната информация, именно цената, ето моето предложение:

:offtopic_s: ....или "скромната" конфигурация на kokomil- цък

Дъно - ASUS P5B-E PLUS

Рам - 2х1GB DDR II 800 SUPER T CL5

Процесор - INTEL CORE 2 DUO E4400/ Box

Видео - ASUS EAX1950PRO/HTDP

Хард - 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB

Кутия + захранване - FOXCONN 3GTLA-481/420W PFC

Оптично устройство - LG GSA-H30N DVD RW SATA BLACK

( Това вече сериозно cool.gif )

• Автор

Intel'a е по-добър от AMD'то?

На Intel'а изобщо не му разбирам .... 1,86 Ghz не е ли малко в сравнение с 3,8 Ghz на AMD'то или съм в грешка?

Видео картата не е ли добре да има TV OuT?

И някакво предложение за 500 Gb хард, заради новите формати на филмите и т.н.?

А и някаква друга кутия ... смисъл малко по тарикатска ... с диспейче и по възможност прозрачна?

Въпросите ми може да са тъпи, ама все пак да се информиран. :offtopic_s:

Редактирано от OuTbReAk (преглед на промените)

• Автор

Огромни благодарности! biggrin.gif

Може да давате предложения за други части ... не само за тези, които съм посочил по-горе. :offtopic_s:

Intel'a е по-добър от AMD'то?

На Intel'а изобщо не му разбирам .... 1,86 Ghz не е ли малко в сравнение с 3,8 Ghz на AMD'то или съм в грешка?

И някакво предложение за 500 Gb хард, заради новите формати на филмите и т.н.?

А и някаква друга кутия ... смисъл малко по тарикатска ... с диспейче и по възможност прозрачна?

Въпросите ми може да са тъпи, ама все пак да се информиран. :offtopic_s:

Всъщност Athlon64 3800 X2 работи на 2.0 Ghz, но в този случай C2D е по-добрия вариянт. Писано е много по форума за тези процесори и при добро желание може да поразгледаш някои теми :offtopic_s:

За 500 GB твърд диск- този

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Всъщност Athlon64 3800 X2 работи на 2.0 Ghz, но в този случай C2D е по-добрия вариянт. Писано е много по форума за тези процесори и при добро желание може да поразгледаш някои теми :wors:

За 500 GB твърд диск- този

А защо да не ползва RAID ;) 2x250GB ;) Ако искаш по-бърз трансфер де...

И малко оф по това, дали си заслужава при гледане на HDTV RAID-а :wors:

зависи... ще си включваш ли видеокартата към телевизор? не? тогава за какво ти е ТВ аут? мойта няма ТВ аут... пък си работи достатъчно добре... Що се отнася до Х1950про... зимай я без да се замисляш...

До 1500 лв., без монитор. :)

Ето някакъв пример:

K8 Athlon64x2 3800+ DUAL CORE Socket AM2, BOX

500 Samsung, SerialATA, 7200, 16MB

2 х 1GB DDR-2 800MHZ

Asus P5LD2-VM/C, i945G, LGA775, DDR2, VGA+PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA

GF G7900GS, 256MB Chaintech GAE79GS PCI Express TV Out

Sony Black DVDRW AWG170A, +R 16x, -R 16x, +RW 8x, -RW 6x, DVD 16x, CDRWR 48x24x48

Има и още няколо неща, а и такива за които не се сещам, така че ... вие сте наред. :)

Цифрата 1500лв. може да бъде средна цена за сървър примерно. За добре сглобен компютър(без монитор) трябват не повече от 1000лв. Тази конфигурация, която си дал няма да ти тръгне поради простата причина, че процесора и дъното не са съвместими. Ето ти една примерна конфигурация:

Дъно - Asus M2N, nForce 430, AM2, DDR2, PCIExpress, SB5.1, Lan1000, Serial ATA Raid - 130.28лв

Процесор - K8 Athlon64x2 3800+ DUAL CORE Socket AM2, BOX - 150.47лв

Видео - GF EN7300GT Silent, 256MB Asus EN7300GT Silent/HTD/256M PCI Express TV Out - 155.44лв

HDD - 320, Seagate, ATA100, 7200, 16MB - 155.71лв (не виждам смисъла на 500GB HDD)

RAM - 2x1GB DDR-2 667MHZ - 75.46х2 = 150.92

До тук общо: 742.82лв

От тук нататък можеш да си прецениш каква записвачка да си сложиш и каква кутия със захранване. Дори и за добра звукова карта ще ти останат пари.

liubo11,ако ще дава 100$ за видеокарта мисля че може да вземе по-нова.Например тая или аналогична.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.