Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Постоянно ми забива компютъра!

Featured Replies

Компонентите го карат на замръзване.

Температурите са нормални.

Напреженията са прилични.

Хммм

Къде са ти антивирусната и защитната стена?

Неактивни?

Като ти забива машината изкарва ли ти някакав син екран?

Някава грешка?

Никъкви грешки нищо. Абе просто прави снимка и това е. Нищо не помръдва.

• Отговори 53
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

слагай НОД32,обаче не от нета,защото в много случаи!!!кракът и е заразен с ВИРУС!!!ако я нямаш на диск сжаляй Аваст 4.7 ;)

слагай НОД32,обаче не от нета,защото в много случаи!!!кракът и е заразен с ВИРУС!!!ако я нямаш на диск сжаляй Аваст 4.7 ;)

А не става ли да направя една преинсталация един формат на харда и тогава вече да слагам антивирусна. А тази Антивир. как е и нея ми препоръчаха.

А не става ли да направя една преинсталация един формат на харда и тогава вече да слагам антивирусна. А тази Антивир. как е и нея ми препоръчаха.

сега съм с НОД32-много добра ;) бил съм и с Аваст,ноАваста не ми е направила такова впечатление както НОД32 :)

Като инсталирах НОД32 и при всяко включване на компютъра ми изписва следното: The current virus signature database is out-of-date. It is highly recomended that you updat NOD32 immediately to ensure that newly discorerd viruses will be detected

"Result: 5 malware found" освен с антивирусна провери и с някоя антиspy програма-напр. spybot s&d !

Тества ли компонентите за дефекти...Например РАМ-а...Да си барал някакви настройки в БИОС-а...Можеш да заредиш LOAD FAIL-SAFE DEFAULTS или LOAD OPTIMIZED DEFAULTS (ако Биос-а ти разполага с такива профили)...За Рам-а иначе препоръчителната настройка е за *By SPD*...(Serial Presence Detect)...

Да не си овърклоквал примерно видеокартата?

Има ли по-сериозни данни в Event Viewer-a (Control Panel => Administrative Tools => Event Viewer)

Какво става и в Device Manager (My Computer => Properties => Hardware => Device Manager)

Можеш да направиш един лог файл с HijackThis и да го пратиш за анализ на www.hijackthis.de

Според мен трите възможности от казаното до сега са:

1.Проблем с рам паметта.

2. Калпав дата кабел на твърдия диск .

3. Конфликт на драйвери (малко странно ми се струва)

Еееее не писна ми вече от тоя компютър. Пак същите изпълнения. Преди се пооправи нямаше такива изпълнения но сега пак забива писна ми. И от сервиза ми казват че всичко на компа си му е в ред ама явно не му е. Сега пак както си работя, работя, чатя и т.н. и искам да пусна някоя друга програма и процесора се товари на максиму изведнъж компютъра забива - прави снимка и непомръдва. Защо се товари процесора като имам вече 2ГБ рам памет нз. Ето я и сегашната ми конструкция: Дъно: JETWAY - M2GT3-PTD S.AM2, nForce 4, PCI-E, USB2.0, LAN

Процесор: SEMPRON 2800+ S.AM2 64BIT BOX

RAM: PQI - 2х1GB DDR ІІ 800 MHz

SOUND: ON BOARD - 5.1

FDD: SONY - 1.44''

HDD: SAMSUNG - 250GB 7200RPM 8MB SATA.

Това се забелязва вече почти около 2 седмици. Просто си нямам на идея защо прави така дали ще е от жегата(едвали).

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
- прави снимка и непомръдва. .....

Това се забелязва вече почти около 2 седмици. Просто си нямам на идея защо прави така дали ще е от жегата(едвали).

Оня ден една колежка домъкна домашния си компютър в службата. И нейния със същия Семрон като твоя. И на нея като на теб работи, работи, порови в нет-а и забие. Пуснахме му Евереста, тест за стабилност - държи. Температурите също добре. Накарахме я да порови в нета и след 10-тина минути заби с артефакти на екрана. Отваряме го и като пипнахме радиатора на видеокартата беше адски горещ - нейната няма вентилатор. Боцнахме накриво един малък вентилатор от стар процесор с контрол на скоростта и го захранихме от куплунга на дъното за системния вентилатор и вече 3 дни няма грижи.

Оня ден една колежка домъкна домашния си компютър в службата. И нейния със същия Семрон като твоя. И на нея като на теб работи, работи, порови в нет-а и забие. Пуснахме му Евереста, тест за стабилност - държи. Температурите също добре. Накарахме я да порови в нета и след 10-тина минути заби с артефакти на екрана. Отваряме го и като пипнахме радиатора на видеокартата беше адски горещ - нейната няма вентилатор. Боцнахме накриво един малък вентилатор от стар процесор с контрол на скоростта и го захранихме от куплунга на дъното за системния вентилатор и вече 3 дни няма грижи.

не че нещо разбрах от това което ми каза. скаран съм със конфигурациите и така нататък. Само разбрах че радиатора не се е охлаждал. И че нешо сте правили и сте сложили някъква перка да охлажда ли. Нещо такова разбрах. А между другото компютъра ми е още в гаранция и не мога да го отварям. Затова и съм скаран с конфигурацията му и т.н.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

не че нещо разбрах от това което ми каза. скаран съм със конфигурациите и така нататък. Само разбрах че радиатора не се е охлаждал. И че нешо сте правили и сте сложили някъква перка да охлажда ли. Нещо такова разбрах. А между другото компютъра ми е още в гаранция и не мога да го отварям. Затова и съм скаран с конфигурацията му и т.н.

Пусни си иконите за наблюдение на Евереста както е при мен цък избери да ти показва всички възможни температури и сядай да тестваш.Ако проблема идва от прегряване ще може да видиш кой компонент прави проблем.

Успех.

П.С. Иконите се вадят от менюто файл (горе в ляво)-->настройки и се води по снимката която съм ти дал.

Редактирано от Joll1Roger (преглед на промените)

Пусни си иконите за наблюдение на Евереста както е при мен цък избери да ти показва всички възможни температури и сядай да тестваш.Ако проблема идва от прегряване ще може да видиш кой компонент прави проблем.

Успех.

П.С. Иконите се вадят от менюто файл (горе в ляво)-->настройки и се води по снимката която съм ти дал.

Ако и неговата видеокарта е подобна(без да дава инфо за температурата) нищо няма да разбере от евереста. Обаче температурите паднаха, жегите засега ги няма и ако компютъра му сега работи добре значи най вероятно е подобен проблема.

Ако не сте забелязали видеокартата е вградена... Това означава, че е сметната да не грее. Би прегряла ако е адска жега, а съдейки по температурите на другите компоненти се вижда, че не чак толкова напечено. Следователно не е видеото. Идея нямам защо когато някой има проблем с компа му се нахвърляте да сканира за вируси. Ок, да сканира веднъж, ако няма значи не е от това. Карате го да слага 1000 антивирусни и междувременно да им търси и кракове... Ако няма вируси ще хване със сигурност. Windows забива при загуба на връзка с хард диска, аз на това залагам. Вариант, взима едно Live CD и зарежда него да види дали пак ще забие. Така ще спести преинсталиране на windows, сканирания и общо взето сичко с операционната система И хард диска.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

И нито по време на работата. Както си работя и се ровая във интернет и забива.

Само аз ли видях това или не обърнахме много внимание на това изречение?От това да разбирам ли,че при работа ofline,машината се държи добре,т.е. няма зацикляне?Ако е така е хубаво да сканираш с HiJackThis и да постнеш лога тук,за да го разгледаме.

http://www.kaldata.com/comments.php?id=204...ight=HiJackThis

Редактирано от Features (преглед на промените)

Само аз ли видях това или не обърнахме много внимание на това изречение?От това да разбирам ли,че при работа ofline,машината се държи добре,т.е. няма зацикляне?Ако е така е хубаво да сканираш с HiJackThis и да постнеш лога тук,за да го разгледаме.

http://www.kaldata.com/comments.php?id=204...ight=HiJackThis

Сега кое да ти постна нз. ама ти давам няколко предложения.

Ето едното което ми го изписва. http://hjt-data.trend-braintree.com/hjt/di...?report=3976318

Това което си дал показва възможностите и промените в различните версии на програмата , а не е логото конкретно за твоя компютър !!!

Четяйки поста се питам защо си губиш времето с глупости. Първо, дори и някой да ти обясни какво да правиш, нямаш техническите познания и способности да последваш съвета (както се и забеляза). Второ, компютърът е в гаранция, което означава, че не можеш да го отваряш (дори и да имаше техническите познания). И трето, след като е в гаранция, е много по-лесно да го занесеш там, от където си го купил и да накараш търговеца да си спази гаранцията. Всичко останало е загуби време!

Е момчето каза, че го е водил на доктор, но са му казали, че всичко хардуерни компоненти са си ок. Въпреки това аз си мисля, че не може да са си ок. Минава ми през главата дали да не е някой скрит процес, който в определени моменти ти гълта всички ресурси (съдейки от това, което каза, че от време на време процесорът ти работи на 100% и всичко ти забива). Давам ви само насока, ако искате да помислим върху нея.

Кликаш "Do a system scan and save log file".Това което ще се появи в новия прозорец,го постни тук.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.0 (BETA)

Scan saved at 21:28:08, on 02.7.2007 г.

Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nTrayFw.exe

C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe

C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe

C:\Program Files\FlashGet\FlashGet.exe

C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe

C:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\Acrotray.exe

C:\Program Files\Hewlett-Packard\OrderReminder\OrderReminder.exe

C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe

C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

C:\Program Files\Common Files\Ahead\lib\NMBgMonitor.exe

C:\Program Files\Adobe\Acrobat 8.0\Acrobat\acrobat_sl.exe

C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\reader_sl.exe

C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exe

C:\Program Files\JaSFtp7\jre\bin\javaw.exe

C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe

C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe

C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\TurboFTP\tftpsvc.exe

C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe

C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe

C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Documents and Settings\Admin\Desktop\Програми\Полезни програми\HijackThis 2.0.0 Beta (kaldata.com).exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local

O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{076ED81D-6A14-45A6-8A6B-95DD5DE2D557}: NameServer = 212.116.159.99 212.116.159.100

Ето го проблема:

Махни тази стена на мрежовата карта.Аз какви проблеми съм имал с нея....!

Ето го проблема:

Махни тази стена на мрежовата карта.Аз какви проблеми съм имал с нея....!

Изтрих го фаила даже цялата програма изтрих ама пак прави тоя проблем. Писна мииии sad.gif

Моя метод няма ли да приложиш. Вземи едно LiveCD било то с линукс или Win и пробвай. Ако проблема изчезне значи всичко е до софтуер и драйвери. Ако ли не, значи е хардуер. Метода е идеален според мен.

Моя метод няма ли да приложиш. Вземи едно LiveCD било то с линукс или Win и пробвай. Ако проблема изчезне значи всичко е до софтуер и драйвери. Ако ли не, значи е хардуер. Метода е идеален според мен.

катова цд търси тук

http://www.philka.ru/forum/index.php?showt...556&st=1050

записваш го с неро като имидж

и задаваш от биос да зареди първо от цд-то

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.