Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тече ток по кутията

Featured Replies

Инсталирах два вентилатора(входен и изходен) и сега усещам,че по кутията тече ток.Съвсем слаб(в момента нямам мултицет)но осезаем.Трябва ли да се притеснявам?

Разбира се ! Взимай мултицета и виж от каде е оттечката ! Колко е напрежението и т. н. !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Автор

Мултицета не го открива,цифров фазомер го засича,но не показва волтажа.Аз го усетих,когато местих кутията и докоснах един от винтовете с буза.Може ли цифров фазомер да хваща статично електричество?

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Провери заземяването на контакта- в краен случай трябва да е занулен. Вероятно е при теб да няма нито едно от двете. Друга вероятна причина, ако всичко с контакта е наред, е да си се бил наелектизирал, и когато си усетил да си се разредил през кутията на компюъра.

Успех!

Някои път става така когато нулата е слаба. Прегледаи дали правилно е заземен контакта( за нулен).

• Автор

Контактите са добре,но съм в блок до трафопост и имам проблеми с тока.Какво мога да направя и да очаквам ли проблеми?

чакай малко сега... усетил си го един път когато си местил кутията или го усещаш всеки път, когато пипнеш кутията? преди това не си го усещал, така ли? започнало е след инсталирането на двата вемтилатора... щом имаш проблеми с мрежата може и захранването да ти сдаде багажа...

Контактите са добре,но съм в блок до трафопост и имам проблеми с тока.Какво мога да направя и да очаквам ли проблеми?

Един UPS ще ти реши всичките проблеми - макар да не ми е ясно какво точно означава - имам проблеми с тока - високо напрежение или ... :brick wall:

• Автор
чакай малко сега... усетил си го един път когато си местил кутията или го усещаш всеки път, когато пипнеш кутията? преди това не си го усещал, така ли? започнало е след инсталирането на двата вемтилатора... щом имаш проблеми с мрежата може и захранването да ти сдаде багажа...

Преди това не съм го пипал и не знам дали е след монтажа.Кутията е с пластмасово покритие и не се усеща нищо,усетих го,когато докоснах с буза един от винтовете при местенето.

На първо време може да провериш дали ти е заземен контакта, както е казал tzwaro82. При нужда включи го в друг и виж тогава как е. При мене преди време контакта беше причина да тече слаб ток по кутията :brick wall:

• Автор

UPS имам,проблемите с тока са,че явно има някакви пикове и редовно ми горят крушки и слаби ел.уреди.

.

.. явно има някакви пикове и редовно ми горят крушки и слаби ел.уреди.

Не :nono: не пикове, по-скоро постоянно високо напрежение - 238 - 240 + волта. А, иначе съвета за заземяване или поне зануляване на контактите е много добър ;)

• Автор

Виках специалистите да си мерят тока,три пъти идваха и все си беше нормален.Тогава казаха,че това било от редки пикове.След като изгоряха импулсни трансформатори на два телевизора и едно видео,едно dvd и двигател на sd от уредба,съм накичил UPS-и на всичко,като на камиона на кока-кола от рекламата. ;) А всички контакти са занулени.

И при мен имаше такива усещания. Първоначално си мислех че е от комппютъра, но после се оказа че е от монитора.

Ако имаш нормално заземяване не би трябвало да има такива ефекти. Друга възможна причина може да са разните мрежови кабели или периферия.

Ако имаш тфт и периферията ти е ок, никакво заземяване за компютъра не ти трябва. Всичко ще е ок.

Най-лесно се мери с обикновен фазомер ;) .

П.

Пробвай да включиш само компютъра, махни всички връзки към него. Постави фазомера на винта. Ако не свети (за което се обзалагам) значи не е от него.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• Автор

Обикновен фазомер изобщо не свети,само цифров го хваща и то толкова слабо,че не отчита волтажа.А монитора в момента е една стара бракма IBM.Откачих всичко и пак премерих-пак отчита същото.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Обикновен фазомер изобщо не свети,само цифров го хваща и то толкова слабо,че не отчита волтажа.

Това е почти невъзможно. Между кои точки го измерваш ? Опитай да хванеш с едната ръка нещо заземено (например радиатора). Аналогично ако измерваш с мултицет едната сонда за винта - другата за радиатора.

• Автор
Това е почти невъзможно. Между кои точки го измерваш ? Опитай да хванеш с едната ръка нещо заземено (например радиатора). Аналогично ако измерваш с мултицет едната сонда за винта - другата за радиатора.

Оказа се,контакта е запрашен силно и зануляването дава лош контакт.След като го почистих и надрасках всичко се оправи,извинявайте за паниката. angry.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.