Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

интернет провайдъри във Варна

Featured Replies

Здравейте,

Искам да си прекарам интернет но се чудя при кой,бях видял оферти на НОВО ,чували сте някви неща за тях или за някой друг

Аз съм към БТК :offtopic_s: не съжалявам - плащам и си получавам скоростта, за която плащам.

Зависи и от кой кв. си. Примерно във Владиславово има доста доставчици. В момента Интербилд се опитват да вземат от хляба на БТК ама скоростите, които обявяват са далеч от истината. Едно аверче сключи договор към тях за 1мбит/с и получава реално средно малко над 256кбит/с, понякога скоростта му стига до 512кбит/с. Сп-нет и те не са много стока. Мнет - интернета се държи, но тарифите им са малко кофти. Владиславово нет - ниски скорости и редовни проблеми с нета.

За други доставчици не мога да ти дам информация, понеже не съм си имал работа с тях.

Наслука! :lol6:

Аз съм на Skynet и не съм никак доволен , защото поддържам сървър а те постоянно ми махат и променят реалното Ай-пи ... 1мбит - 32 лева. Виж услугите на Homelan , не знам какво е качеството ,но никои не е останъл недоволен от тях (поне до колкото чета) http://homelan.bg/

А да и в никакъв случай не избираи INTERBILD !!!

• 2 месеца по-късно...
Аз съм на Skynet и не съм никак доволен , защото поддържам сървър а те постоянно ми махат и променят реалното Ай-пи ... 1мбит - 32 лева. Виж услугите на Homelan , не знам какво е качеството ,но никои не е останъл недоволен от тях (поне до колкото чета) http://homelan.bg/

А да и в никакъв случай не избираи INTERBILD !!!

А можеш ли да ми кажеш адреса на SkyNet (имам предвид интернет адреса)?

ми аз съм на spnet. изключително доволен съм. всички портове са отпушени, 256kb (2048kbit/s)=36лв. динамично IP, но имам hostname и мога да се свървам навсякъде към вкъщи. връзката е качествена, само при последната буря във варна се загуби нета за 10мин, но иначе с дни не прекъсва. мога да го споделям.. кеф.. на 6м качват скоростта, на моменти го предпочитам пред БТК, най - малкото знам, че като спре не ми се налга да се разправям че има проблем в модема и т.н... а иначе, не се връзвайте никога към мрежата на Interbild.. пълна скръб са..

Всичко зависи какви са ти приоритетите (компромис цена/качество/скорост). Аз се спрях на BTC ADSL просто защото съм в центъра (до морската градина) и единствената ми алтернатива беше INTERBILD. Разучи кои от посочените по-горе провайдери работят в твоя район и после дай списъка за да отсеем заедно имената :ph34r:

HomeLan

vladislavovo.net

Spectrum Net

Interbild (много оплаквания съм чувала за тях)

MNET (обвързано е с кабелната им телевизия)

Във Варна зависи къде живееш,следователно изборът се свежда до кварталният интернет доставчик или BTK ADSL.

Варна е раделена на райони от интернет доставчиците,и положението е същото,като при кабените телевизии.

Мога да споделя впечатления от Херос-нет (това е кабелната телевизия Херос),от който общо взето съм доволен,като се има предвид че играя игри на международни сървари.За download speed-a може да се каже че варира според времето.

Например през ранните утринни часове съм засичал да тегля с 7mb/s от Zamunda или AvatarBG,или 400-500kb/s от дата.бг,иначе през деня когато е натоварена мрежата,скороста е доста по ниска,както при повечето кабени доставчици.При БТК ADSL амплитудата при промяната на скороста за download e много малка,и почти незабележима.Например при пакетът 1024 (БТК),dowload теоретически е около 128kb/s,а това което ползваш е 90-120kb/s,докато при Херос нет (който в момента ползвам),download варира от 30-700kb/s от дата.бг,и ако уцеля някой от същия доставчик да сийдва някой торент,тогава съм стигал до 7mb/s (както вече споменах).

Естесвено трябва да се отбележи че при BTK ADSL много по-рядко спира нета,не като при Херос нет.

Като препоръка за града,мога да кажа само едно: BTK ADSL е най добрата алтернатива за Варна засега.

С почти 100% сигурност мога да кажа че BTK ADSL е най-евтиният вариант за Варна,освен това няма кой да ти даде по стабилна връзка,било то междунарона или в България.

Това са ми впечатленията от нета,който съм ползвал във Варна,2 год БТК,и 1 год.Херос нет.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

това с разделението е така, но основните доставчици към които трябва да се насочват хората са тези които предлагат най - високо качество / най - ниска цена. за сега са btk и spnet. те поне имат горе долу доста голямо покритие. а интербилд предлагат интернет с най - ниско качество на най - висока цена. а и факт е, че блокират част от портовете до 1000, като се оправдават за вируси??? по порт 25??! принципа при намиране на доставчик е: да няма т.н. "нереално IP" и мрежа тип: скоростта не е фиксирана а зависи от броя на маймуните на клона... а когато клона се счупи??

и аз съм в ценъра (червеният)

Редактирано от altoas (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да ми каже мнението си за този доставчик http://www.pro-lan.net/ ; цените и офертите им изглеждат доста добре, обаче незнам колко това което пишат е вярно. Аз много исках да се пусна на HomeLan , обаче там където съм(в Почивка) нямат покритие, всъщност и за тези не съм сигурен.....

Чувам че скоро ще навлезе една нова софийска фирма с оптика и някакви невероятни скорости. Не знам дати и къде какво ама ако това дето ми го казаха е истина Дупе да им е яко на варненските ланаджии и БТК. Иначе и аз съм на БТК и е сравнително стабилен. Малко ме дразнят с обслужването ама иначе става. :)

• 2 години по-късно...

и аз искам да се оплача от ИНТЕРБИЛД просто на какво станах свидетел преди по малко от 24 часа не е истина Наясно съм че са боклук но не знаех че можеби са най лошите .. та бяха ми казали че ще се обадят да се уговорим кога ще ми донесат рутер.. но когато звъннаха бяха долу пред входа ми и ме помолиха да им отворя ! като изключим факта че трябваше да излизам точно тогава реших че ще стане набързо но УВи бяха 2 момчета около 23-4 годишни (защо 2ма нямам идея-политика на фирмата) та включихме рутера но едното моче почна да търси в менюто да открие това за октриване на уайерлес-а и търси търси НО аз питах няколко пъти как така стационарния ми комп ще засече рутера като няма блутуут ? или поне кабел (то е логично) реакцията на мочето беше "ААААА да бе!" и ми каза да си купя блуутут а през цялото време в отворената кутия седеше кабела за свързване на рутера с компа .. е простоо нямам думи !!

Преди години бях към Интербилд, злите езици твърдяха че не само са мутри, а и сървърите им се помещават в тоалетната(в буквалния смисъл). По-недоволен никога не съм бил. После ползвах pro-lan(иначе казано спектрум нет) и се "родих". Не мога да ги препоръчам горещо, но не беше никак зле за парите които плащах.

П.С. Уеуе, ама това било 3 годишна тема :) Като се сетих за Интербилд не се стърпях :cool:

Редактирано от mikepatton (преглед на промените)

За Интербилд - или лошо или нищо. Иначе, който живее като мен в Чайка или в Младост .. е със PON70 на Спектрум направо се родих. 8,6МВ/с за ъплоуд и даунлоуд за БГ, и същия даунлоуд от чужбина. Ъп за навънка около 2-2,5 МБ/с. Обаче ... както се каза и по горе - интернета НЕ спира.помня два случая - единия поради срив в трансформатор нямах нет за 12 часа и ми дадоха 3 дни подарък, и втория при бурите за 5-10 мин.А най хубавото е, че въпреки че ИП-то не се води статично, дефакто е такова. Вероятността да ти се смени е 1 път на 5 години, без значение дали компютъра ти е пуснат постоянно или го пускаш за по половин час на ден - все си е едно и също. Умно са го направили.

То добре, но точно в Младост нямат покритие. Имат само в Чайка и Кайсиева градина.

spnet или в добрия случай homelan

Което вече е едно и също - spnet.

P.S. Казвам го за хората, които са склонни да се объркат поради една или друга причина.

аз съм на bgwan с реално IP съм, не филтрират портове и съм доволен - за една година ползване на пръсти се броят случаите да ми спре нетя... и тарифата си я бива... ползват някои трасета на "спекъл нет" и обикновено като има съботажи нета става бавен... щото интербилд обичат да режат кабелите на спекъл нет... тия последните също биват ама ползват pppoe и няма реално ип - викам им спекъл нет от едно време като продаваха карти за интернет и през модемчето на 33600 бита/сек, сега по биват - на работа ползвам техния нет...

п.с. с интербилд големи ядове - в една фирма на която поддържаме компютрите всяка сутрин са блокирани щото правели много заявки по 25 порт и сървърите приемат това за спам и казват че има вируси които пращат мейли... интересното е, че тоя спам се разпраща само като никой не е на работа и компютрите са спрени... а през деня когато наистина пращат и получават много поща няма проблеми... интербилд не са и с реални ип-та тоест ъплоад от торенти трудна работа, само даунлоад... интербилд наистина са мутри - имат сървъри за филми - доста пъти бяха удряни от НСБОПаджиите и конфискуваха компютри и пак си имат сървъри с филми... даже м-сат спряха сървърите си и тракера преди 5-6 години още, а на тия не им пука...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

прекрасно като отношение цени-скорости само покритието им да беше маааааалко по-надолу към центъра

д***** все повече ми отрязват възможностите и всичко отива към гореспоменатия спекъл

прекрасно като отношение цени-скорости само покритието им да беше маааааалко по-надолу към центъра

д***** все повече ми отрязват възможностите и всичко отива към гореспоменатия спекъл

колко надолу, щото зад лятно тракия има bgwan? пък и спекъл нет в центъра са силни (имах познат дето ползваше до Ботева градинка и беше доволен...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Моето мнение е че интербилд не си заслужава.

Това е нагла фирма освен главоболия друго няма да получите.

• 1 месец по-късно...

Аз ти препоръчвам Интербилд.Защо ли? Ето сега ще обясня.

Първо ги ползвам от 7 години и за това време са ми спирали нета не повече от 4-5 пъти и то в най - големите бури и вихрушки.Живея в Чайка , а там както знаеш е най-големия ветрилник.Комшията ми е на БТК и на него нета му го спират мноого често.

Второ скороста им е перфектна.От замунда свалям с до 3800кб/с.

Трето , гледам си филмите онлайн без да ги свалям.Децата са щастливи защото в сървърите им има БЕЗБРОЙ детски филмчета.

Четвърто , имам прекаран домашен телефон с 5лв безплатни минути към всички оператори на тънка тарифа.

Пето имам кабелна ТВ с дигитален декодер и с отлично качество на сигнала.

За всичко това плащам 40ЛВ и съм с Два телевизора.

Когато им се обадя са изключително любезни и при заявка идват точно на часа.Като ти влязат в апартамента си слагат специални найлонови торбички за да не ти цапат мокета с кални обувки.

В офиса им плащането става бързо.Имам рутер който ми го инсталираха и настроиха БЕЗПЛАТНО и сега имам два настолни компа и един лап топ .

И последно - тъй като имам алармена система на апартамента , смятам да се включа в СОТ към фирмата защото е само ....18 лв на месец!!!!

Малко са фирмите които имат такава организация и услуги.Били МУТРИ.ХА Ми те някои хора откриха топлата вода.....Коя голяма фирма във Варна не е мутренска.

Айде със здраве.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.