Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със spyware (merged)

Featured Replies

При мен конкретно като махнах първия път файловете които можа да изтрие Спайбот ми спря нета и от Файрфокс и от ИЕ,иначе се кънектвах към хъбове,теглех от торенти и т.н.

A ти къде го хвана? По торентите ли?

• Отговори 209
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ето още информация за това "чудо":

http://forum.evo.bg/viewtopic.php?p=50663&...560bb7d224a7586

http://www.cexx.org/newnet.htm

Removal Tool

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ми честно казано представа нямам къде го хванах ама мисля че вчера го нямаше.Не съм посещавал "особени места",главно български сайтове.

Ми честно казано представа нямам къде го хванах ама мисля че вчера го нямаше.Не съм посещавал "особени места",главно български сайтове.

<{POST_SNAPBACK}>

The NewDotNet software is what we like to call Foistware: it's something that you probably didn't ask for, and never felt a need for, but it came along anyway with an unrelated program you downloaded. New.net accomplishes this by compensating the authors of unrelated third-party software, which has ranged from media players to peer-to-peer file sharing programs, for "bundling" the browser plugin with their program

Да си свалял някакъв медиа плеър или р2р програма?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Да,вчера сложих нова програма за DC++,сега се сещам че се рових по международния нет за да си намеря подходяща(казал съм го в друга тема).Явно като съм се ровил съм го лепнал.

Да си свалял някакъв медиа плеър или р2р програма?

<{POST_SNAPBACK}>

Аз свалях Warez p2p програма и хванах гадината,но Спаиботa го ликвидира!!!

На първия линк, дето си го дал пише следното:

(http://www.pchell.com/support/savenow.shtml)

New.Net is product that is distributed in much the same way as SaveNow. Its an add-on program that has been distributed by KaZaA, Go!Zilla, Babylon, Cydoor, Gdivx, and WebShots in the past. Its purpose is to enable computers to access the website names and email addresses that are New.net has launched. Examples of these domain names are:. shop .xxx .club .ltd .inc .travel .tech .sport .family .law .med .mp3.

Although Newdotnet does not claim to be spyware, it has been associated with computer instability in certain situations. Both SaveNow and NewDotNet have been linked for computer instability according to the MS Knowledge Base Article 302463.

Има описание и на Microsoft:

http://support.microsoft.com/?kbid=302463

Според тези описания, май е адуер, а според мен (и не само) е спайуер.

New.Net is product that is distributed in much the same way as SaveNow.

Същата гадина хванах като свалих най-нова версия на плейъра RadLight

Counterexploitation (www.cexx.org), характеризира въпросното нещо като

Foistware: it's something that you probably didn't ask for, and never felt a need for, but it came along anyway with an unrelated program you downloaded.

На официалния сайт на програмата която теглих http://dc.peerweb.org/ пише:

PeerWeb DC++ is a Direct Connect client based on StrongDC++ and contains NO adware or spyware. The program has been modified for our community's personal preference and has additional features over StrongDC++. Got any feature suggestions or feedback on our PeerWeb DC++ client? Then post it on our forums.

Аз свалих няколко подобни програмки,включително и Strong DC++.Може да е от другите сайтове.Преди малко пак сканирах със Спайбот за да видя останало ли е нещо,чист съм като бебе :yanim:.Спайбот в случая върши работа но реших да споделя с вас защото това не е обичаен спайуер.

ДОБАВЕНО:

Гледам във форума на сайта http://dc.peerweb.org/forums/ няма нищо по въпроса така че не е от там.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Spyware стават все по-умни :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз хванах и този и Look2Me през WAREZ ,защото ми изтече серийния номер на GDATA AntiVirusKit 2006 и спряха да се обновяват дефинициите...

Само Spy Sweeper 4.5 го заличи напълно пробвах с 18 програми от рода на Anti-Malware...

Защото поне Look2Me е droper пълен с много гадинки които дезактивират действието на по комерсиален софтуер за защита и спря защитната стена на Windows SP2...заключва десктопа със съобщение че си заразен и не можеш да сменяш тапета на десктопта и заразява C:\WINDOS\System32\SERVICES\(скрита)explorer.exe...

Останаха и поражения - не можеш да убиваш просеци в TASK MANAGER и всички икони станаха ръбести (дори филмите са с по-лошо качество дори с пре-инсталиране на драйвърите за видеокартата и кодеците)...

Явно са нови гадините ,защото за тях е писано на дълго и широко в последния брой на PC WORLD BULGARIA...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

имам следния проблем всеки пън като си чекна системата със Спайбот ми открива някакъв спайуер HitBox който всеки път фиксвам но той сам се появява какво да направя за да го премахна завинаги

имам следния проблем всеки пън като си чекна системата със Спайбот ми открива някакъв спайуер HitBox който всеки път фиксвам но той сам се появява какво да направя за да го премахна завинаги

<{POST_SNAPBACK}>

http://www.spywareremove.com/removeHg1Hitbox.html

• 4 седмици по-късно...

A ти къде го хвана? По торентите ли?

<{POST_SNAPBACK}>

И аз хванах гада, нанесе ми непоправими поразии, които се оправиха единствено с формат С:. Очисти го AVG, то беше минал през файерлоуто й. Адварът въобще не е безобиден, затова мисля че е важно да се разбере източника. Поврежда системни файлове във уиндоус и регистри, които не се възстановяват и от restore sistem. Спира кънекта към интернет, повреди нетфремуърк и т.н. Без да съм сигурен, мисля че при мен влезе през торент с бит комет. Впрочем търся и читаво хапче за spy sweeper 4.5, с което се обновяват дефинициите. cool.gif

ама то от торенти не може да схване даже вирус! камоли спай шит!! или аз греша?

<{POST_SNAPBACK}>

Факт е, че exe-то на гадината се беше разтоварило в директорията на биткомет. Затова мисля така. Пък и май не съм свалял нещо друго. Като го махнах спря да се генерира, но прецака системата. sad.gif

Може да се хване от торентите,аз теглих антивирусна от Бол.бг която съдържаше trojan downloader.Автора твърдеше че всичко е чисто и трябваше да му покажа снимчица че не вярваше,после и други изпищяха.

• 2 седмици по-късно...

Деинсталира го ама не ти дава да делнеш папката му,само Spybot го оправя.

Значи като го пипнах САМО Spybot го хвана.Имах инсталирани Trend antispyware,XoftSpy,Ccleaner и Adaware.Всички освен Spybot мълчаха което ме кара да мисля че съм прав.При опит да делна папката ръчно не позволяваше,САМО Spybot и то след рестарт я махна.Така беше при мен,глупостите оставям на теб щом твърдиш че си "разбирач" би трябвало да си ги видял тези неща.

В такива моменти се радвам, че имам Спайбот.

; ) По принцип давам скан на всеки 12 часа, за сега нямам нищо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.