Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със spyware (merged)

Featured Replies

Hijack-a е велик бреее :)

Той оправи работа приятел.Мерси,ще черпя cool.gif

• Отговори 209
  • Прегледи 33,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Eeeee вие модераторите давате лош пример на потребителите.Не използвате ТЪРСАЧКАТА!!!

Аз имах абсолютно същия проблем и бех писал там ми помогнаха. cool.gif

Ето и темата.

Постояно ми се пускат различни сайтове.

Ако имаш време е прочети внимателно. :)

Велик е ако знаеш как да го използваш във комбинация със други програмки

Мога само да предложа няколко неща:

2-статии за превантивна защита занапред (след като изчистиш системата да я направиш по-сигурна) с тези две статии:

http://www.akula3a.hit.bg/windows.zashtita.html

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27960

после щом е толкова упорит винаги трябва да имаш под ръка тези 2 инструмента:

a-squared Free (бившата Anti-Trojan 5.5.xxx)

securitystatus.jpg

ewido anti-spyware (бившата ewido security suite/ewido anti-malware)

Mainewido.png

и накрая алтернативни средства за борба с вредителите.(инструменти които чистят паразити които не се засичат от стандартните антивирусни програми)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=23033&hl=

Успех! :)

Eeeee вие модераторите давате лош пример на потребителите.Не използвате ТЪРСАЧКАТА!!!

Аз имах абсолютно същия проблем и бех писал там ми помогнаха. cool.gif

Ето и темата.

Постояно ми се пускат различни сайтове.

Ако имаш време е прочети внимателно. :)

Мислиш ли че ньс я прегледал темата,като от снощи се занимавам с това животно.

Вьв твоята тема,няма нищо което да ми помогнеше.

Тия скенери нищо не хванаха,и програмите сьм изредил всичките.

:)

Айде сьс здраве

Дали щях да пускам тема,ако се бях справил.

Но сега вече всичко е наред-отровихме гадината.

Имах същия проблем с OHPE ver 4.12_23 от 3 дни!Благодарение на Вашите съвети успях да изчистя "тази гадина"от компютъра си единствено чрез скенера на Ewido anti-malware!Имам инсталирани антивирусни NOD32 и AVG 7.1 Email Server Edition,но и двете програми не се справиха с премахването на вируса от системата!Справи се единствено Ewido,като при сканирането тя установи и премахна 5132 зарази от тип key-loger,malware и spyware!Използвах също и Spybot - Search & Destroy,която също откри spyware и ги доизчисти!Препоръчвам Ви тези програми за сигурност-Ewido anti-malware и Spybot - Search & Destroy/незаменими са!/ :ph34r::baby:

Този проблем се появи от два дена в един компютър в работата. Чудя се дали да не преинсталирам Windwsa с предходно форматиране, защото ми отне два дни да локализирам проблема. И тъкмо когато всичко беше наред - и пак се случи. Досадно изскачане на прозорче с "уплаха някаква" и те щели да утешат РС-то ми само да си изтегля програмата им. До колкото знам линка за това се крие в регистрито към експлоръра. Нооо, там още не са ми ясни правилата. Ако някой се справи с конвенционално оръжие да свирка! За в бъдеще да си занем.

Този проблем се появи от два дена в един компютър в работата. Чудя се дали да не преинсталирам Windwsa с предходно форматиране, защото ми отне два дни да локализирам проблема. И тъкмо когато всичко беше наред - и пак се случи. Досадно изскачане на прозорче с "уплаха някаква" и те щели да утешат РС-то ми само да си изтегля програмата им. До колкото знам линка за това се крие в регистрито към експлоръра. Нооо, там още не са ми ясни правилата. Ако някой се справи с конвенционално оръжие да свирка! За в бъдеще да си занем.

Не е необходимо изтеглете си AVZ и ще го пипне и ше го унищожи, не прощава на нищо cool.gif

Проследи какво точно ми предложиха,аз се оправих.

Няма проблеми вече,сьбери цялата артилерия от програмите който ми предложиха,и атакувай cool.gif

Не е необходимо изтеглете си AVZ и ще го пипне и ше го унищожи, не прощава на нищо cool.gif

Да ти недава господ това животно на компа че AVZ ще си седи и ще гледа само.

А ето и теста сьс AVZ .

1ja3.th.png - Погледни долу в дясно,часьт е 10:15

Веднага след това пускам най-бьрзо сканиращата.

Ето резултата - 2tx4.th.png - Часьт е 10:17

А ето ми и вьорьжението с което се пазя от "Злонамерен софтуер"

3ge9.th.png

Може и да е добра програмата,но за този проблем си трябва сериозно подхождане.

Чукни на снимката за по голям размер.

А ето и теста сьс AVZ .

1ja3.th.png - Погледни долу в дясно,часьт е 10:15

Веднага след това пускам най-бьрзо сканиращата.

Ето резултата - 2tx4.th.png - Часьт е 10:17

А ето ми и вьорьжението с което се пазя от "Злонамерен софтуер"

3ge9.th.png

Може и да е добра програмата,но за този проблем си трябва сериозно подхождане.

Чукни на снимката за по голям размер.

Баце, кажи ми че си ги ползвал само за вируса. Защото като гледам колко са много и лошо ми става!

backata XoftSpy не ти трябва...дори да намери нещо понякога трудно го изтрива използвайки команден ред...А Ad-aware винаги намира нещо от рода на RegData Vulnerability като 2-записа...Не видях SpyBot S&D - който напоследък намира само ако са изключени предупрежденията за Security Center...От безплатните и a-squared Free 2.0 & Microsoft Windefender beta 2 не са за изхвърляне (макар Microsoft AntiSpyware Beta 1.0.709 да се справяше по-добре...)

Баце, кажи ми че си ги ползвал само за вируса. Защото като гледам колко са много и лошо ми става!

Е само за вируси........

С тея всичките махнах животното,по принцип си използвам само SpySweeper.

И при необходимост Ewido това е.

Здравей backata значи късно видях темата и я прочетах и видях някъкъ`ф Скриншот си дал с няква удивителна и аз има по рано такъв проблем и ходих на лекар и ми изписаха ето тва нещо:

SmitfraudFix.zip

Употреба

разархивирах на Desktop-а като папка SmitfraudFix

отворих папка SmitfraudFix и с двоен клик на smitfraudfix.cmd

избрах опция #1 - Search by typing 1 и натиснах клавиш "Enter"

излезе ми списък на заразените файлове

тогава избрах опция #2 (Clean) - и натиснах клавиш "Enter",

Това реши проблема ми ,но от първия път неможа да изчисти всички

Malware-та ,чак след като рестартирах компютъра "SmitfraudFix" излезе

със старта на Windows и всички Malware-та бяха отстранени.

забележка:

при мен когато SmitfraudFix се показа след рестарта ми даде грешка ,че

има проблем при чистенето на Malware-та ,аз кликнах на ignore и SmitfraudFix

изтри всичко за винаги.

Аз така се оправих и сега :wors: спокойно !

• 1 месец по-късно...

Имам един компютър в офиса, който не бях го пипал от 2 месеца и днес сядам и хоп изненада. Отварям IE и е пълно с спайуеър, скороста на ОС-то е ужасна. Пуснах Spybot и Нод и малко поизчистих, но положението е още трагично. Какво мога да направя още, без преинсталация, защото Windows-a e пълен с важни файлове и не знам кое да спася?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Имам един компютър в офиса, който не бях го пипал от 2 месеца и днес сядам и хоп изненада. Отварям IE и е пълно с спайуеър, скороста на ОС-то е ужасна. Пуснах Spybot и Нод и малко поизчистих, но положението е още трагично. Какво мога да направя още, без преинсталация, защото Windows-a e пълен с важни файлове и не знам кое да спася?

Защо не опиташ със сканирване онлайн на големите компании,и после под сейф мод да поизчистиш.И си свали Windows Advanced Care.

Просто преинсталираш Уйндоуса отново, но избираш да запази файловете, а не инсталиране на чисто, това е, така тези файлове, които липсват или са повредени, ще ти бъдат възстановени и системата ти ще бъде, като нова!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

В подобни случаи с клиент задължително му вадя диска, слагам го на служебната машина и правя чистене и пълен бек-ъп. Ако нямаш възможност да го сложиш на друга машина и файловете са наистина важни то се отбий в някоя фирма за тази услуга. След това формат и нова инсталация.

Използвай CCleaner, програмата е безплатна и е предназначена за почистване на регистрите и оптимизация. Почисти всичко чрез нея - темпорални файлове, кукита и т.н., т.е. възможните убежища на шпионския софтуер. Това ще елиминира голяма част от тях.

После използвай онлайн скенерите (стана вече дума по-горе), много от тях имат опция за триене на гадовете.

Препоръчвам ти например сайта на Ewido, защото сканира и чисти много бързо, при това на добро ниво - http://www.ewido.net/en/onlinescan/ . Има и още много други, използвай търсачката на форума и ще намериш обстоен списък с такива сайтове.

Не бързай с преинсталацията, винаги има време за нея.

Ще ти препоръчам първо да минеш с AVZ за да изчистиш евентуални нови гадини с рууткит, с които останалите програми не се справят добре.

Е понеже винаги има време преди да преинсталираш, както по-горе е написано, може ли някой да ме посъветва какво да правя?!

Компютъра е в окаяно състояние.Когато пусна уинамп (примерно) и фото-шоп заедно започва да цикли...Дава, че 100% от ресурсите се използват?!, което не е нормално...

Същевременно, B processes някакъв файл с наименование "svchost.exe" се стартира непрекъснато в local service,network service, system и моя акаунт на копютъра с административни права и то по 1000 пъти.Като се включи самия компютър също така цикли 100 часа докато се стартира...Хванала съм се за главата?!

С нортан антивирус под сейв моуд, намира някакви директории (заразени) до който няма достъп,дава -error 4. С ad-aware SE, намира също много неща, но пак по някаква си причина не може да ги изтрие.

Някой може ли да ми обясни какво е всичко това и как да го оправя.

И още една подробност, ако е от значение, не съм сигурна защото хардуера не ми е силната страна, всички тези бъг-ове по копютъра се появиха след като си инсталирах нова видео карт-а

Редактирано от Romantichkata (преглед на промените)

svchost.exe е системен процес не е вирус ... пробвай с някъкъв инструмент за отключване на забранени за изстриване файлoве ето една тук (безплатна) да изтриеш файловете , които са заразени (изполвай лог-а на нортъна) .

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

svchost.exe е системен процес не е вирус ... пробвай с някъкъв инструмент за отключване на забранени за изстриване файлове(не се сещам в момента) да изтриеш файловете , които са заразени .

Имаш предвид ръчно, направих го с unlocker,някой не ми дава и с този инструмент да изтрия, заключени са и не ги отключва.А други трия, след това сами се връщат пак...

За да не се връщат вирусите обратно изключи System Restore ето как става и това :

To turn off Windows XP System Restore:

NOTE: These instructions assume that you are using the default Windows XP Start Menu and have not changed to the Classic Start menu. To re-enable the default menu, right-click Start, click Properties, click Start menu (not Classic) and then click OK.

1. Click Start.

2. Right-click the My Computer icon, and then click Properties.

3. Click the System Restore tab.

4. Check "Turn off System Restore" or "Turn off System Restore on all drives" as shown in this illustration:

5. Click Apply.

6. When turning off System Restore, the existing restore points will be deleted. Click Yes to do this.

7. Click OK.

8. Proceed with what you need to do; for example, virus removal. When you have finished, restart the computer and follow the instructions in the next section to turn on System Restore.

За другото не мога да ти помогна ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.