Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се качва в hit.bg?

Featured Replies

Може да прозвучи глупаво, но не можах да разбера как да си "кача" сайта на хит.бг.

Четох FAQ-тата но не ми става с фтп клиента. Моля дайте ми инструкции! МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Може да прозвучи глупаво, но не можах да разбера как да си "кача" сайта на хит.бг.

Четох FAQ-тата но не ми става с фтп клиента. Моля дайте ми инструкции! МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

През FTP-то става прочети по внимателно,ако ти е голям сайта трябва да качваш през FTP иначе през "Файлов мениджър" там могат да се качват по 30 файла наведнъж.

Ако си с Windows, най-добрия (поне според мен) Open-Source FTP uploader е File Zilla. Можеш да си я свалиш от ТУК. Указания за работа с нея можеш да намериш ТУК.

От FAQ на hit.bg :

2. Как да осъществя FTP достъп до сайта си?

От съображения за сигурност в системата е предвиден отделен достъп до всеки създаден от потребителя сайт. Потребителското име, с което се осъществяват операциите е във формат потребител@сайт. Паролата за всички сайтове е една и съща.

пример: потребител: darkdog

парола: energy

сайтове: infected.hit.bg, free.hit.bg/mushroom

за сайт: infected.hit.bg

ftp free.hit.bg

user: [email protected]

password: energy

за сайт: free.hit.bg/mushroom

ftp free.hit.bg

user: [email protected]/mushroom

password: energy

т.е.

на това прозорче попълваш следното:

Хост: free.hit.bg

Потребителско име: [email protected]

За Линукс - gFTP там нещата са подобни

Това е. Успех! :help wanted:

Редактирано от Мишо (преглед на промените)

Прочети внимателно пак и пробвай. И едно допълнение към предния пост. Потребителското име е твоeтo + @ + името на сайта, а не самото ти потребителско име ! Така, че ако потребителското ти име е franco_becanq( и сайта ти е със същото име), то трябва да напишеш за потребителско име:" franco_becanq@franco_becanq.hit.bg". Попълваш паролата и ftp-то : free.hit.bg. Тия 3 неща са ти достатъчни, останалото е сайта ти да е читав.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Потребителското име е твоeto + @ + free.hit.bg, а не самото ти потребителско име ! Така, че ако потребителското ти име е franco_becanq( или сайта ти), то трябва да напишеш за потребителско име:" [email protected]".

Не е така! Потребителското му име е user@сайт.hit.bg или [email protected]/сайт

Т.е. ако потребителското ти име е franco, а сайта ти е becanq.hit.bg потребителското ти име ще бъде [email protected]

А ако сайта ти е free.hit.bg/becanq, потребителското ти име ще бъде [email protected]/becanq

Ако си с Windows, най-добрия (поне според мен) Open-Source FTP uploader е File Zilla.

И за линукс има File Zilla

И за линукс има File Zilla

Нима? Аз работя с gFTP и съм доволен, така че не съм се интересувал, но защо тогава във описанието в SourceForge пише

FileZilla is a fast FTP and SFTP client for Windows with a lot of features.

Да не би да е като отделен проект?

Ще спра с некомпетентните мнения и ще погледна първо :hush:

EDIT: Погледнах. Наистина има и за известно време май ще почна да работя с нея :whist:

Нима? Аз работя с gFTP и съм доволен, така че не съм се интересувал, но защо тогава във описанието в SourceForge пише

Да не би да е като отделен проект?

Ще спра с некомпетентните мнения и ще погледна първо :hush:

EDIT: Погледнах. Наистина има и за известно време май ще почна да работя с нея :whist:

И аз работих с gFTP ама ми потрябва цифрово изражение за правата върху файловете например 777 или 755

и с gFTP не мога да се орентирам.

Не е така! Потребителското му име е user@сайт.hit.bg или [email protected]/сайт

Т.е. ако потребителското ти име е franco, а сайта ти е becanq.hit.bg потребителското ти име ще бъде [email protected]

А ако сайта ти е free.hit.bg/becanq, потребителското ти име ще бъде [email protected]/becanq

Прав си, заблудих се, защото потребителското ми име и сайта са едно и също. Сега си коригирам поста ;)

Но не забравяйте, че ако сайта ви има база дани (MySQL) и php HIТ.BG не е мястото :P на всичкото отгоре пространството е малко ;)

а прости сайтчета с HTML и CSS, също и флаш може да се качват там :P

А сега за самото ъплоудване:

Теглиш FTP клиент (FileZilla), правиш си регистрация в HIT.BG, отиваш на new site правиш и него, след това през FTP клиента: сървъра е ftp.hit.bg , порта е 21, на logontype посочваш normal, на user пишеш потребителското има@сайта.hit.bg и на парола знаеш :)

конектваш се в хит.бг, отваряш папката със сайта ти (като знаеш че трябва главанта ти страница да е задължително index.htm или index.html) и качваш каквото е в папката, но не самата папка :)

Това е надявам се да съм бил полезен като другите колеги по-горе :P

• Автор
Но не забравяйте, че ако сайта ви има база дани (MySQL) и php HIТ.BG не е мястото :P на всичкото отгоре пространството е малко :)

а прости сайтчета с HTML и CSS, също и флаш може да се качват там :P

А сега за самото ъплоудване:

Теглиш FTP клиент (FileZilla), правиш си регистрация в HIT.BG, отиваш на new site правиш и него, след това през FTP клиента: сървъра е ftp.hit.bg , порта е 21, на logontype посочваш normal, на user пишеш потребителското има@сайта.hit.bg и на парола знаеш :)

конектваш се в хит.бг, отваряш папката със сайта ти (като знаеш че трябва главанта ти страница да е задължително index.htm или index.html) и качваш каквото е в папката, но не самата папка :)

Това е надявам се да съм бил полезен като другите колеги по-горе :P

а за какво служат ФТП клиентите?

Редактирано от SkY_BoY (преглед на промените)

а за какво служат ФТП клиентите?

FTP означава File Transfer Protocol или Протокол за трансфер на файлове. Чрез FTP по-бързо се споделят файлове на сървъри с инсталиран FTP server, чрез FTP клиентите на потребителите. Още...

Разбрах за .dll file или нещо подобно което помага за по бързото download и opening на даден сайт в hit.bg т.е. исках да кажа че браузъра ускорява процеса на отварянето на сайт в hit.bg и може би не само там....uploadва се този файл в менегера на сайта който си направил....ако някой знае къде нещо подобно или дори знае от къде да download това чудо ще му бъда безкрайно благодарен :wors::wors::wors:;)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

много ви благодаря на всички, оправих се :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: !!!!!!!!!!!!!

А бе вие НАРЕД ЛИ СТЕЕЕЕЕЕЕ????????????????????????

Няма да ми знае, що е FTP, какво представлява ЪПЛОАДВАНЕ, няма да ми знае елементарни познания и да ръси глупости, пък тръгнал да ми ъплоадва сайт и да пита. СИГУРНО 100000 пъти съм писал как се качва сайта, я потърсете преди да пишете. Аз мога ли да отивам да работя като Електро Инженер и на първия ден от работата да питам: Абе, какво е това мощност???? Кви са тея волтове? За какво служи поялника?

Айде моля ви се, първо прочете книжки или като ва мързи малко се заинтересувайте, четете статийки поровичкайте компа. И аз не съм са родил научен, ама се интересувах, почнах да барам компа (макар и със страх, да не ма пребият нашите ) и сега знам повече от баща ми.

Тъй че, първо се чете, после се мъчиш, мъчиш се, мъчиш се и като не можеш тогава питаш.

Вие как мислите, че се научих да кача сайта си и той да изглежда така, както исках, да ми зареди картинките? Точно ми омръзна, викам КРАЙ, зарязах всичко и след година, две си викам:

Абе, чакай малко тука, при сейфането на сайт ми се създава папка index_files, ако я кача, сигурно ще ми се заредят картинките. Е пробвах експериментирах и хоп, стана.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.