Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протест "Френската гимназия пише ти шестиците"

Featured Replies

Подкрепяте ли протеста на преподавателите от 9 ФЕГ София, които ще пишат шестици на всички ученици, за да им увеличат заплатите? Мислите ли, че са избрали подходяща форма на протест? Как бихте се чувствали, ако бяхте отличник/двойкаджия в това училище?

Интересна форма на протест. И много удобна за учителите общо взето от тях се изисква минимум усилия, за да надраскотят дневника с 6- тици.Лично аз подкрепям може и тези горе да се светнат. Учениците най - вероятно яко се кефят още повече, че е края на годината. Но защо ли имам чувството, че ще уволнят един- двама учители и останалите ще са подплашат??? cool.gif

От една стана все пак са измислили начин според, който да не ущетят учениците (в началото бяха казали, че няма да дадат дипломите или нещо от този сорт...).

Учениците сигурно се радват, но от една страна не е честно. Все пак има хора, които са се трепали цяла година, ходили са редовно, а други са мързелували, бягали от часове и са се правили на големите хитряги, и изведнъж всички получават едни и същи оценки - малко не е честно спрямо другите.

Аз лично не бих се чувствала отличничка.

760 пълни шестици! C est la viе!

Целият випуск 2007 от 8-и до 11-и клас на Френската гимназия в София завърши като отличници! Това стана факт, след като на 18 юни вечерта учителите се събраха и измислиха една невиждана до момента форма на протест срещу ниските заплати - да напишат само шестици за годината.

По-късно стана ясно, че решението е взето напълно отговорно и зад него застават всички учители от Френската гимназия.

През целия вчерашен ден бележките бяха тема номер 1 сред учениците, които не спираха да си викат един-друг "как си бе, отличник?".

В гимназията и в просветното министерство мнозина силно се съмняваха, че всички учители ще напишат шестиците. Оказа се обаче, че стачкоизменници почти няма, а оценките са реални за срока и за годината.

Шестиците като годишни оценки според преподавателите не са професионален компромис, защото повечето деца са си отличници, а от протеста печелят много малко от учениците.

Догодина 760 ученици от Френската гимназия в София ще получават стипендия за отличен успех.

Източник: Новинар

Искам и аз да съм ученик сега там....по наше време никиой не надигаше гллава да стачкува....ама са прави хората,сега ще има и други у-ща пълно с пълни отличници

Искам и аз да съм ученик сега там....по наше време никиой не надигаше гллава да стачкува....ама са прави хората,сега ще има и други у-ща пълно с пълни отличници

Абе, неотличниците ще се кефят много, но не е честно за тези, които са учили, за да имат шестици. А пък,от друга страна, това си е начин на протест и така може наистина да им обърнат внимание. Ама вярно щеше да е гот,ако и аз бях там, по математика да имам 6, както не отбирам нищо ;)

• Автор

В интерес на истината само двама учители са отказали да пишат пълни шестици. А какво мислите за идеята на "новоизлюпените отличници" да дадат стипендиите си във фонда на гимназията? Аз лично, ако бях на тяхно място, по-скоро бих дала заветната сума от 21 лева на някой от учителите.

Абе, неотличниците ще се кефят много, но не е честно за тези, които са учили, за да имат шестици

Честно.... Не е честно 4-ти клас дете на учител да яде само картофи и сланина, за да може батко му войник да има пари, като се връща в полагаема. Не е честно пияна шматка да шофира така, че да убие 3-ма младежи. Още да ти изброявам ли?

Животът не е честен и колкото по-бързо се пригодиш към това, което ти сервира, толкова по-добре за теб.

Айде щом няма пари за заплати, да видим как ще се намерят за стипендии.

И все пак, аз лично не бих протестирала по тоя начин...

Lagrima de oro, дарението е нещо много лично. Никой не може да задължи учениците. Идеята е силно идеалистична ( тоест - адски неприложима към съвремието ни). Похвално е, повече от похвално, това, което би напарвила, иначе :eek: Но и никой себеуважаващ се учител не би приел тази сума от ученик. Дори като дарение.

Честно.... Не е честно 4-ти клас дете на учител да яде само картофи и сланина, за да може батко му войник да има пари, като се връща в полагаема. Не е честно пияна шматка да шофира така, че да убие 3-ма младежи. Още да ти изброявам ли?

Животът не е честен и колкото по-бързо се пригодиш към това, което ти сервира, толкова по-добре за теб.

Айде щом няма пари за заплати, да видим как ще се намерят за стипендии.

И все пак, аз лично не бих протестирала по тоя начин...

Lagrima de oro, дарението е нещо много лично. Никой не може да задължи учениците. Идеята е силно идеалистична ( тоест - адски неприложима към съвремието ни). Похвално е, повече от похвално, това, което би напарвила, иначе :cheers: Но и никой себеуважаващ се учител не би приел тази сума от ученик. Дори като дарение.

Споделям мнението ти, Вили.

Нечестности в този живот колкото искаш - оценките са бели кахъри.

И все пак учителите са прави - образователната система и здравеопазването са две от най-важните институции в една държава, а при нас те са едни от най-западналите. И образованието и здравеопазването са в ужасна криза. Заплатите няма да ги коментирам - дин работник, който кърти, чисти и извозва може да взима по-висока заплата от държавните ни медицински лица и учителите.

Жалка картинка е нашето образование и лошото е, че независимо колко протести правят учителите и под каква форма ги провеждат, едва ли нещо ще се промени. sad.gif

Шестиците като годишни оценки според преподавателите не са професионален компромис, защото повечето деца са си отличници, а от протеста печелят много малко от учениците.

Догодина 760 ученици от Френската гимназия в София ще получават стипендия за отличен успех.

Че се и изхвърлят.. :cheers:

Много ми е интересно дали наистина ще им дават редовно стипендиите, силно се съмнявам! :ph34r:

Че се и изхвърлят.. :ph34r:

Много ми е интересно дали наистина ще им дават редовно стипендиите, силно се съмнявам! ;)

Още като прочетох новината се замислих:)

И мен ме съмнява да дават на 760 ученика стипендии, но ми е странно после как ще "отсеят" тези, дето наистина са си изкарали за стипендиите... :speak:

Aз съм си подготвена, знам,че има много нечестни неща в живота, просто си направих коментара ;)

Немски вестник се скара на учителите от Френската

Доста голям отзвук в международните медии намира необичайният протест на учителите от Софийската френска гимназия, написали шестици на всички завършващи, с цел да обърнат внимание върху недостатъчното заплащане на учителския труд, съобщава днес DW.

В статия на „Зюддойче Цайтунг“, под заглавие “Повече пари, иначе ще валят шестици”, се разглежда един по-различен аспект на проблема. Вестникът признава, че няма правото да дава акъл на учителите в далечна България, но все пак казва, че онова, което са организирали те, си е чиста проба недоразумение. Защото – пише вестникът- обикновено при стачка - се отказва работа, с цел да се повиши цената й. Никой пощаджия обаче не би излязъл да разнася писмата с личната си кола като по този начин демонстрира, пише немският вестник. Затова се пораждало съмнението, че на българските учители до момента явно им се е плащало, за да раздават лоши оценки.

Източник: dnes.bg

Много тъп коментар на немския вестник. Понякога ни критикуват с право, но в случая са се изхвърлили. Нека видим какво ще прави държавата сега.

Интересна форма на протест. И много удобна за учителите общо взето от тях се изисква минимум усилия, за да надраскотят дневника с 6- тици.Лично аз подкрепям може и тези горе да се светнат. Учениците най - вероятно яко се кефят още повече, че е края на годината. Но защо ли имам чувството, че ще уволнят един- двама учители и останалите ще са подплашат??? cool.gif

Обикновенно протестираш когато не ти пука особено дали ще те уволнят. С тези ниски заплати едва ли много се притеснямат тези учители. Те и чистачки да станат, пак ще взимат колкото ако са учителки, а не трябва да забравяме, че това са хора с висше образование. Ако те напуснат ми е чудно какви ли боклуци ще назначат.

ами...това беше в голяма изгода на учениците..но...тъй като гледам тоя министър нещо не го стресна много много това..ама не е чесно...и аз съм във ФЕГ..и аз искам 6 sad.gif:angry:

• Автор

Новото изхвърляне на министъра е следното : нямало да дадат стипендии на никого. Ясно беше, че това е възможна ответна реакция, но определено би ощетило много от учениците. В крайна сметка, никой не се обижда на отлична оценка, но освен псувни с това решение друго надали ще отнесе г-н Вълчев. Според мен и до това няма да се стигне, но шестиците вече са факт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.