Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Футбол от България

17 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Левски
      29%
    • Литекс
      0%
      0
    • Лудогорец
      17%
    • Славия
      0%
      0
    • ЦСКА
      52%
    • Черноморец
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

Грандовете ще получат стадионите за 35 години

Най-големите и популярни български футболни клубове ще получат базата за дългосрочно стопанисване, стана ясно от заседанието на тройната коалиция в Хисаря. Управляващите се ангажираха да отстъпят правото за ползване за 35 години с възможност за възвращаемост на инвестициите и задължително запазване на спортното предназначение на обектите.

Все още се търси юридическата формула за осъществяването на това прехвърляне. Засега най-вероятно изглежда стадионите и прилежащите им територии да бъдат отдадени на концесия, въпреки че има известен отпор от големите клубове срещу точно този вариант. Друга по-подходяща засега обаче не е измислена, тъй като наемните отношения са още по-неудовлетворителни за клубовете.

Засегнати от това решение на коалиционните партньори са сравнително малко отбори - "Левски", ЦСКА, "Локомотив" (Сф) и "Ботев" (Пд), тъй като само техните съоръжения са държавна собственост. Всички останали футболни клубове от столицата и провинцията се разполагат на общинска територия. "Държавата прави всичко възможно да реши възможно най-скоро този проблем, но той не е лесен", коментира заместник-председателят на Държавна агенция за младежта и спорта Иван Леков пред "Дарик".

Очаква се правителството и депутатите от мнозинството да ускорят приемането на поправките в закона за спорта, където се регламентира възможността за дългосрочното предоставяне на спортните бази. Във всяка от концесиите ще бъде фиксирано изискване да се запази спортният характер на базите, но също така ще се даде възможност чрез различни бизнес форми да се изплати бъдещото подновяване и модернизиране на стадионите. Друго категорично изискване е клубовете и техните собственици да кандидатстват с ясна инвестиционна програма и да гарантират капитала за инвестициите. Това беше договорено от председателя на ДАМС Весела Лечева и президента на БФС Борислав Михайлов на среща с премиера Сергей Станишев преди седмица.

Според Леков няма да е необходимо да се променят други закони, въпросът може да се реши само със спортния закон. Поправките обаче отлежават от пролетта на миналата година, но по различни причини парламентарната комисия за младежта и спорта не ги е разглеждала.

Източник: Дневник

Редактирано от Fifa (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 773
  • Прегледи 78k
  • Създадено
  • Последен отговор

Просия с SMS за децата на ЦСКА Томов твърди, че клубът се финансира перфектно, но цеди запалянковците Просията Пуснете SMS на номер 1948, за да подпомогнете децата, които тренират в ЦСКА. Този призив много пъти бе обявяван по високоговорителите на стадион "Българска армия" по време на мача с Литекс. Vashiat SMS e priet. Mojete da go vidite na www.cska.bg/redline/ Nai-aktivnite ot vas shte specheliat nagradi! Това съобщение ще получите, ако изпратите такъв SMS. Струва лев и двайсет с ДДС. Това си е просия. Така се събират пари за сирачета, за недъгави, за болни, които нямат ни майка, ни мащеха, нито държава да се погрижи за тях. В България за съжаление такива деца има много. Но спортът е символ на силата и красотата, не на недъзите. На хората, както и на обществото. Тогава какво означава този призив? Че децата на ЦСКА са сирачетата на българския футбол? Грандоманията След мача ЦСКА - Литекс Александър Томов, сякаш е напълно глух за това, което се пуска на стадиона, заяви: "Създал съм прекрасни финансови условия в клуба." Това ни принуждава да попитаме: Г-н Томов, ако има "прекрасни финансови условия", защо просите по този начин? Излиза, че Томов или няма пари и е излъгал за прекрасните финансови условия, или се опитва да изцеди някой лев от феновете. Няма друга причина да събира милостиня за школата на ЦСКА чрез SMS. Реалният живот В ЦСКА децата си плащат, за да тренират. На 4-и километър събират между 10 и 25 лв. от дете всеки месец. Клубът рядко осигурява екипировка на малките, освен ако не се броят позахабените фланелки от мъжкия тим, които се доизносват от юношите. Този харч също се поема от родителите. Томов, който иначе твърди, че раздава най-големите заплати в цялата "А" група, сега иска от привържениците на ЦСКА да внесат чрез SMS милостинята си към подрастващата генерация в клуба. За какво са му тези пари? Не е ясно. Ясно е обаче, че е позор за ЦСКА да набира средства по такъв начин. По принцип българинът е състрадателен и склонен да участва в подобни кампании. Сигурно е, че стотици привърженици на ЦСКА ще пуснат SMS на номер 1948 от чиста обич към клуба, без дори да се замислят на каква шейна всъщност ги качва Александър Томов. Едно е ясно - школата на ЦСКА действително се нуждае от пари, тъй като мизерията там е пословична. Друг е въпросът дали те ще отидат по предназначение, или ще бъдат похарчени за нещо друго в процъфтяващия откъм финанси ЦСКА. 7дни СПОРТ

Томов ПРЕЗИДЕНТ!!! :) Много, много жалко, че Левски в момента са много, много зле и много трудно ще стане сеира тройчо и компания хубавци да изпуснат титлата. А аз залагам, че 8 точки ще ги загубят още преди мача с Левски!! :)

Томов ПРЕЗИДЕНТ!!! :)

Много, много жалко, че Левски в момента са много, много зле и много трудно ще стане сеира тройчо и компания хубавци да изпуснат титлата. А аз залагам, че 8 точки ще ги загубят още преди мача с Левски!! :)

Колко залагаш? Готов съм да удвоя залога Публикувано изображение . Този слаб ЦСКА напълно нормално ще се препъне тук там, но дали трагичният Лефски ще влезе и в тройката с тази игра. Нека всеки си гледа в неговата градина и един ден (дай боже скоро, но едва ли) да спорим на кого отбора е по силен, а не както сега някакви заяждания кой бил по слабият.

Чудна работа !

Есента ЦСКА завърши Х с Литекс в първият кръг,и отново се заговори за "трагедии" и т.н.

Последваха 13 победи и 1 равен,и нещата си дойдоха на мястото.

Мисля,че и пролетта няма да е по-различна за ЦСКА.

Изненадите ще са по-скоро Локомотив София,Славия и Литекс,и горе-долу,това ще са отборите,борещи се за челните места,след ЦСКА.

Как мислите, че ще свършат днеска БЕРОЕ-ЛЕВСКИ ?!

Не би трябвало Берое да е проблем ! Разликата в класата е доста голяма.

Колко залагаш? Готов съм да удвоя залога Публикувано изображение . Този слаб ЦСКА напълно нормално ще се препъне тук там, но дали трагичният Лефски ще влезе и в тройката с тази игра. Нека всеки си гледа в неговата градина и един ден (дай боже скоро, но едва ли) да спорим на кого отбора е по силен, а не както сега някакви заяждания кой бил по слабият.

Чудна работа !

Есента ЦСКА завърши Х с Литекс в първият кръг,и отново се заговори за "трагедии" и т.н.

Последваха 13 победи и 1 равен,и нещата си дойдоха на мястото.

Мисля,че и пролетта няма да е по-различна за ЦСКА.

Изненадите ще са по-скоро Локомотив София,Славия и Литекс,и горе-долу,това ще са отборите,борещи се за челните места,след ЦСКА.

@oneliverpool, нали и аз това казвам... Левски са още по-зле в момента!

За разлика от спортните журналистите на правя трагедии, но просто съм готов да се обзаложа ей така за спорта, че ЦСКА ще изгуби поне 5 точки преди мача с Левски (не че е от значение)! ;)

ЦСКА спечели с 3-1 срещу Беласица, а Левски отново спаси кожата в 90' минута с 0-1 срещу Берое - на сините, отново им виновен терена... ЦСКА Шампион! :) :)

Редактирано от electric (преглед на промените)

ЦСКА спечели с 3-1 срещу Беласица, а Левски отново спаси кожата в 90' минута с 0-1 срещу Берое - на сините, отново им виновен терена...

ЦСКА Шампион! :yanim::super:

Докато има хора като теб дето се присмиват на селянията по игрища и терени все ще сме си на тва дередже.Току що се прибирам от Стара Загора.Не че мача беше кой знае какво,но като ги натиснахме в края на мача и почнаха да прилегват.Нещо им се доспа на господата в зелено на терена.

После пък се разбързаха кат им мушнахме гола...трагедияяяяя...такива отбори не заслужават да играят в А група.Те не играят футбол,а антифутбол.Не,че отбора ни е кой знае какво в момента,но поне се опитваме да играем...

Сините пак "мачкат".

Доколкото разбрах "червените също"

Сините пак "мачкат".

такова компетентно мнение може да напише само един изстрадал и нищо неразбиращ от футбол чорбар...

добре поне, че си се обосновал задълбочено...

3-1 е по-добре от 0-1 в 90 мин. Какво очаквате, да държа реч ли? Още повече за сините? Не мисля. Спасявайте се. Видя се колко можете в предишния и този мач. Измислени дузпи в първия кръг, сега изстрадано в последните минути. Но 3-те точки са си 3 точки. Пожелавам успех на отбора ви в полусезона.

Аз също искам да ви пожелая успех този полусезон и дано се класирате за евротурнирите, че да продължите приказката. Ако пък не успеете, то тогава всички ще знаем че не сте виновни вие, а терените. Нека цяла България се извини на Лефски, че им пречим да играят футбол.

нито ще ви отговарям повече на безмислиците, нито целта ми е да влизам в някакви измислени полемики... рядко отварям този раздел точно заради глупостите, изписани в последните три поста... попаднах с влизането обаче на поста на оставиме, който... айде да не коментирам... пишете си, величайте се, целувайте се в огледалата си... нито ми пука за Левски, още по-малко за ЦСКА или който и да е селски отбор... когато играят международни мачове, като нормален българин съм за нашия отбор, дори и да е Чепинец... гледам аз лично Диема-сещате се предполагам защо... дори при тъй-наречените от вас "дербита между вечните съперници" предпочитам английския футбол или разходка навън... друго освен побоища, псувни и постъпки на изверги, аз по нашите терени не съм виждал в последните години... вас ви четох преди време как злобеехте при загубите на Левски в шампионската лига... това ми стига да преценя манталитета на един човек... хев а найс дей от мен...

...Току що се прибирам от Стара Загора.Не че мача беше кой знае какво,но като ги натиснахме в края на мача и почнаха да прилегват.Нещо им се доспа на господата в зелено на терена.

После пък се разбързаха кат им мушнахме гола...трагедияяяяя...такива отбори не заслужават да играят в А група.Те не играят футбол,а антифутбол.Не,че отбора ни е кой знае какво в момента,но поне се опитваме да играем...

Ще кажа напълно безпристрастно мнение, понеже съм от Стара Загора, бях на мача, но не подкерпям нито един от БГ отборите.

@ivo23, Нормално е отбора на Берое да "поляга" на терена, все пак отбора се събра преди месец и се видя моментното им физическо състояние, просто накрая "клекнаха" от умора. Да не говорим, че те не знаят по имена още, както се казва! ;) Но защо Левски не си реши мача по-рано?! Наско Сираков къде ги видя тези положения на Левски за решаване на мача още през 1-вото полувреме (днес четох в няколко БГ спортни сайта такива изказвания)? Иначе ужасно слаб мач! Публикувано изображение И докато целта на Берое, отбор на месец-месец и половина, е да се спасят от изпадане, каква е целта на Левски всички я знаем. Е, аз разлика в класите на 2-та отбора не видях, разликата между Берое и Левски в този мач беше точно 1 гол в продължението (признавам, след добра атака) и физическото състояние! В Левски, освен 2-те бразилчета и Ники Димитров - другото е "куцо, кьораво и сакато"! Сигурно съм малко краен в това си мнение, но ако ръководството на Левски продължава да гледа на "една ръка разстояние" пред носа си и да се бие по гърдите колко е (бил) велик, нищо добро не ги чака. Ако играят така и през есента, помнете, Левски няма да може да премине дори предварителните кръгове на евротурнирите!!!

И друго, ако отбор като Берое не заслужава да играе в А група, кой да играе там?! :eek: Наско пак се е изцепи - на терена на Берое не трябвало да се играе футбол от А Група. Е, нека влязат отбори, които ритат на някоя нива тогава! Да се чупят крака и да се пребиват на терена, това ли да е А Група? Много злобее този човечец, забрави къде е роден и откъде тръгна... И ако Берое играе антифутбол, как ще вкара 2 гола на Славия при това със съдия, който подпираше Славия много повече отколкото Бекяров Левски вчера! :nono: Просто явно имат цел - да събират максимално точки, за да не изпаднат...

post-23845-1205056264_thumb.jpg

Поздрави!

Че кой те кара да отговаряш бе? Хич даже не коментирай. Ако имаш да казваш нещо казвай. Ако ли не - можеш да ни освободиш от присъствието си. Хубаво си каза, че не отваряш раздела, че защо ли реши точно сега да го отвориш? Дишай си планински въздух и да ти е мирна главата. Чий го дириш тука тогава в темата за футбола от БГ? Е там темата за футбола от Англия, ама като те гледам и там не си от най-активните. Виж, в ония "смислените" теми за картинки, аватари и подписи си намбър уан. Ориентирай се натам. И какво очакваш? Когато Левски губи да ревем ли? По време на мача съм бил за тях, след това обаче си го отнасят. Нормално.

Че кой те кара да отговаряш бе? Хич даже не коментирай. Ако имаш да казваш нещо казвай. Ако ли не - можеш да ни освободиш от присъствието си.

Хубаво си каза, че не отваряш раздела, че защо ли реши точно сега да го отвориш? Дишай си планински въздух и да ти е мирна главата. Чий го дириш тука тогава в темата за футбола от БГ? Е там темата за футбола от Англия, ама като те гледам и там не си от най-активните. Виж, в ония "смислените" теми за картинки, аватари и подписи си намбър уан. Ориентирай се натам.

И какво очакваш? Когато Левски губи да ревем ли? По време на мача съм бил за тях, след това обаче си го отнасят. Нормално.

„Цяла България се надпреварва да коментира Левски. Кой трябва да продава, кой трябва да купува. Как да се организира отбора и как да си направи терена. Нямам намерение да пригласям на другите отбори. Гледам си развитието на нашия клуб, иначе всички са професори”, категоричен бе Станимир Стоилов извел Левски до три купи през миналия сезон.

Че кой те кара да отговаряш бе? Хич даже не коментирай. Ако имаш да казваш нещо казвай. Ако ли не - можеш да ни освободиш от присъствието си.

Хубаво си каза, че не отваряш раздела, че защо ли реши точно сега да го отвориш? Дишай си планински въздух и да ти е мирна главата. Чий го дириш тука тогава в темата за футбола от БГ? Е там темата за футбола от Англия, ама като те гледам и там не си от най-активните. Виж, в ония "смислените" теми за картинки, аватари и подписи си намбър уан. Ориентирай се натам.

И какво очакваш? Когато Левски губи да ревем ли? По време на мача съм бил за тях, след това обаче си го отнасят. Нормално.

отдавна се чудя теб кой те е направил модератор...

какъв език само...

каква мисъл...

каква модераторска мъдрост блика от изписаното...

нали точно вашата роля е да допринасяте да няма дрязги и безмислени простотии във форума...

или бъркам пак...

не си ми нито на нивото, нито на акъла, нито на манталитета...(това е присъщо за всички от ЦСКА или само за малка групичка, която ти ръководиш???)

видно е от постовете ти и езика, на които са написани...

единственото ти нормално изречение до тук...

всъщност по-горе има двама души, които са били на мача и мисля тяхното мнение е миродавно...(а и са по темата)

дори и да не съвпада с очакванията ти/ми...

така, че с чиста съвест можеш да триеш офтопиците безмислени...

като започнеш с твоите...

и приключиш с моите...

благодаря...

Ивоооо, Иво. Що се заблуждаваме с купите спечелени в България. Всички знаем за един отбор какво е важно. Дори и за най-големите. Не вземат ли европейско отличие, сезона се счита за изгубен. Естествено, че коментарите следва да бъдат основно за двата "гранда" в БГ футбола. Че за кой друг? Да не би някой друг да има успехите им? Е да, имало е и проблясъци, но всичко е било временно. Знаем и за Литекс (няколко силни сезона), както и за Локо Пловдив, но всичко покрай другите отбори отминава така бързо, колкото и е дошло. А в момента се коментира Левски, защото са преследвачите и се очаква да направят подвига от преди няколко години. Да ни настигнат и евентуално пак да вземат първенството. За това се говори и за всичките продажби и сформирането на отбора ви. То не че и за ЦСКА не се говори. Особено покрай Митал и бленуваните му милиони, които така и никой не видя. Там интригата също е голяма. Та за това е нормално да се пише за тези два отбора. А ти "приятелю" не ми говори за речник и кой къде ме е избрал. С твоите олигофренски изказвания, точно ти трябва да замълчиш. (И ако повечето потребители се чудят за какво става въпрос, може да им обясниш)

• Автор

Фифа отряза Гай за националния

ФИФА не позволи на Ибрахима Гай да сложи националната фланелка на България. Защитникът на Цървена звезда няма право да се състезава за родината ни, тъй като е играл за юношеския национален отбор на Сенегал. В БФС е пристигнал официален отговор на запитването за легитимността на играча, който се оказал отрицателен. Гай е вторият тъмнокож, получил подобна забрана от световната централа. Идентична бе ситуацията с бразилеца Тиаго Силва през 2006 г., който все пак записа една победа в контрола срещу Турция.

Източник: Дума

Извънреден Изпълком заради Литекс - Левски

Извънредно заседание на Изпълкома на БФС ще се състои утре от 11:00 часа в сградата на централата на улица "Иван Асен II" 26. Тема на сбирката ще бъде декларираното нежелание от страна на Левски да участва в четвъртфиналния двубой от турнира за Купата на България срещу Литекс под ръководството на италианския рефер Паоло Дондарини.

Очаква се утре сутринта да бъде взето решение дали Дондарини все пак да изсвири мача в Ловеч или да бъде търсен друг свободен чуждестранен рефер. Има вариант и българска съдийска тройка да бъде назначена в последния момент, но такова развитие на нещата е малко вероятно с оглед на парите, които са дадени за викането на чужд арбитър.

Левски има по-силно лоби в Изпълкома от Литекс. Всъщност ловчанлии нямат представител в БФС, който да защитава интересите им.

В най-важния колективен орган в системата на българския футбол влизат президентът на БФС Борислав Михайлов, първият вицепрезидент Йордан Лечков, Стефан Орманджиев, Камен Костадинов, Андрей Икономов, Пламен Бобоков, Емил Костадинов, Йордан Христосков, Иван Леков, Николай Цветин, Красимир Георгиев, Христо Порточанов, както и изпълнителният директор на Левски Наско Сираков, дългогодишният играч на "сините" Веселин Балевски и бившият ръководител в клуба Михаил Касабов. Последната дума за това кой да бъде съдия на мача между Литекс и Левски обяснимо ще има живата легенда на "сините" Борислав Михайлов.

Инфо: Нетинфо Спорт

Отборът на Левски е на път да опорочи турнира за Купата на България,което се е случвало в историята на отбора вече,когато през 1996 година на финала на същият турнир,футболистите му демостративно напуснаха терена.

Явно,когато не се чустват достатъчно подготвени се търсят всякакви причини за да се оправдаят пред свой благодетел от чужбина !

От Литекс,предложиха мача да бъде ръководен от г-н Тодор Батков ! :yanim:

На мен ми се струва,че преиграваш.Не може съдия който е извън нрядите на дадена футболна федерация да свири мач в България.Ние 2-ра категория хора ли сме,та ще се подиграват с нас? Няма значение кои отбори играят.Все пак става въпрос за мач в България.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.