Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Футбол от България

17 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Левски
      29%
    • Литекс
      0%
      0
    • Лудогорец
      17%
    • Славия
      0%
      0
    • ЦСКА
      52%
    • Черноморец
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Смех в залата :lol6:

ЦСКА си търси шофьора из София с автобус на Кремиковци

Публикувано изображение

Падналата в София мъгла свари доста неподготвени част от щаба на армейците. След като Стойчо Младенов обяви, че "червените" ще пътуват с автобус до Бургас, се оказа, че возилото мистериозно е изчезнало заедно с клубния шофьор. На тяхно място се появи автобус с надпис "Кремиковци", който озадачи играчите и част от тях се уплашиха, че ще пътуват до Бургас именно с него.

Оказа се, че кремиковското возило е със статут на такси. Именно с него хора от щаба на армейците заминаха да търсят оригиналния рейс и оригиналния шофьор.

Sportal.bg

• Отговори 773
  • Прегледи 78k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Станимир Стоилов: Нека да променят формата на шампионата

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов за пореден път призова да се направят промени във формата на шампионата. Повод за това бе несъстоялият се мач с Черноморец от 12-ия кръг и лошото време и мъглата, което може да доведе до отлагане и на дербито с Локо (Сф).

"Аз нищо не мога да направя. Ако срещата бъде преместена, тя ще се проведе на следващия ден, както е по наредбата. Всички знаем, че в този период от годината терените са в тежко състояние и не са годни за игра. Аз не за първи път казвам, че трябва да се промени формата на шампионата", сподели Мъри ден преди мача с "железничарите".

"Най-добре ще е да играем по програма пролет - есен. Първенството да започва в средата или края на март и да свършва октомври или началото на ноември, за да има перфектни терени. Когато през юли и август стадионите са добри, ние сме по лагери и подготовки в чужбина. Жалкото е, че никой не иска да направи дори опит за промяна", допълни Стоилов. "Ако не се получи и това се окаже грешен ход, ще върнем стария вариант. Това няма да навреди на никого", каза още наставникът на шампионите.

Източник: ТопСпорт

Приказва си Мъри, защото знае, че няма да се промени нищо. Ако пък все пак променят периода, да го питам как ще играят през големите жеги, започващи още през юни-септември.

• Автор

Левски даде 50 бона на Черноморец

Футболистите на Черноморец прибраха 50 хиляди лева премия от Левски, за това че успяха да измъкнат точка от лидера ЦСКА. Веднага след издънката на "сините" срещу Локо (Сф) човек на шампионите заявил на Херо и компания, че ще получат 100 хиляди лева, ако бият "червените" и 50 бона при частичен успех. "Акулите" се хвърлиха здраво и все пак стигнаха до 1:1, като по този начин не позволиха на "армейците" да дръпнат с 10 точки пред Левски.

УЕФА изхвърля Черно море за 5 години заради уговорен мач

Публикувано изображение

УЕФА ще извади Черно море от евротурнирите за 5 години, твърди "Меридиан Мач". Според източник на вестника санкцията ще бъде наложена заради мача ФК Македония - Черно море 0:4 за купата Интертото в началото на сезона, който според хората в централата е уговорен с цел "облагодетелстване". УЕФА ще изпрати в БФС до дни подробен доклад за въпросната скандална среща, изготвен след 4-месечно разследване. Според документа срещата е договорена между двата клуба, за да се спестят загуби на букмейкърите, защото за победа на домакините са били заложени огромни суми. Дежурният делегат на срещата и съдийският наблюдател Уно Тутк от Естония са свидетелствали, че са дочули от представители на македонския отбор и Черно море, че мачът е уговорен. Двамата са обявили, че футболистите на двата отбора видимо са показвали на терена, че мачът не е истински.

Към доклада на УЕФА до БФС ще бъде прикрепена и пълна сводка с движението на коефициентите преди мача ФК Македония - Черно море във всички букмейкърски къщи. Както е известно, въпросната среща беше извадена от тиражите още няколко часа преди началото й.

Възможно е след доклада на УЕФА и изваждането на Черно море от евротурнирите БФС да изкара варненския клуб и от професионалния футбол. Ако това стане, черноморци ще се окажат във "В" група от новия сезон.

Черно море е първият клуб, на който УЕФА налага подобно наказание. Европейската футболна централа до този момент не е взимала подобни мерки в цялата си история. Според запознати и другият участник в скандалния мач - ФК Македония, ще бъде наказан да не играе в Европа за 5 години.

Sportal.bg

А браво,сега я втасахме...

• Автор

Наско Сираков скочи на ЦСКА

Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков нападна колегата си от ЦСКА Емил Костадинов дни преди вечното дерби. "Аз знам със сигурност, че Костадинов е влизал в съдийската стая преди мача с Черноморец. Естествено, че това не е нормално. Питайте него защо го е направил. Аз никога не съм влизал в някоя съдийска стая по какъвто и да е повод", заяви вчера шефът на "сините" на "Герена".

"Учуден съм от думите на Сираков. Явно някой го е подвел. Лъжа е, че съм влизал съдийската стая и очаквам той да се извини за обвиненията към мен. Истина е, че говорих с Борислав Александров в коридора, но нищо повече. От моя страна винаги е имало коректен тон към съперниците. Не знам защо Сираков реагира по такъв начин", отвърна на нападките на "синия" шеф Костадинов.

Сините фенчета се самонавиват за успех.

Да се не скриеш пак след мача брачед ....хахахаха? Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Стойчо: Бием Левски и сме шампиони

Евентуална победа на ЦСКА в неделя в дербито срещу Левски до голяма степен ще реши титлата в полза на "червените", уверен е наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов. Двубоят е насрочен за 2 декември от 15:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". ЦСКА води с осем точки на съперника си, но е и с мач повече. "Готвим се сериозно за този мач. За мотивация е излишно да говорим, защото за такива срещи всеки е настроен да покаже най-доброто от себе си. Дано да стане зрелищен мач, защото в последните години се позагуби красотата и блясъкът на дербито", коментира Стойчо Младенов на брифинг на стадион Българска армия.

"Няма значение дали водим с пет, седем или две точки. В такива мачове няма място за дребни сметки. Публиката заслужава зрелище и се надявам и двата отбора да атакуват. Аз не веднъж съм казвал, че мотото на ЦСКА е победа на всяка цена. Ние ще направим всичко възможно да я постигнем, независимо че и равенство ни устройва, предвид преднината ни в класирането", продължи Младенов.

"Не мисля, че има някаква разлика между терена на Националния стадион и този в Бургас, където играхме предишния кръг. Предпочитаме да се концентрираме върху предстоящия мач на нашата база в Панчарево. Освен това, в дните, когато ни е отредено да тренираме на Националния стадион, имаме работа, която не искам да се вижда от никой", каза по повод решението му "червените" да не тренират на Националния стадион преди двубоя Стойчо Младенов.

По отношение на съдията Антон Генов, който бе определен да ръководи вечното дерби, Стойчо Младенов каза: Аз вече изразих моето желание за чуждестранен рефер. Доколкото разбрах и колегата Станимир Стоилов също е искал съдия от чужбина за този мач. Това кой ще е съдията не зависи от мен, други хора го решават. Не е сега моментът да говорим за съдията, но аз вече нееднократно казах, че 11 мача това първенство сме ощетявани от съдиите и това е факт. Надявам се да запазим добрия тон и изходът от мача да се реши на терена", каза още Стойчо Младенов.

В лагера на ЦСКА няма проблеми с контузени играчи и спортно-техническият щаб ще разчита на най-доброто за дербито с Левски. Стойчо Младенов е запознал чуждестранните футболисти на ЦСКА със значението на мача с Левски.

"Чужденците са запознати кой е основният ни съперник и каква е стойността на победата в този мач. Излизаме с уважение към съперника. Левски градят своя отбор от 4 години, имат по-добър синхрон от нас. Ние сме нов отбор, но имаме своите предимства и се надявам да се поздравим с победа в неделя", завърши Стойчо Младенов.

Източник: НетИнфо

Тройчо, тройчоoo..... 11 мача го ощетявали... смях!! Вечно някой друг му виновен! ;):););)

Не е сега моментът да говорим за съдията

Разбира се, че не e сега, за съдията се говори след мача... ако говори сега, после с кого ще се оправдава.. загубен отвсякъде!

Аз лично давам прогноза Х, но много бих искал да видя физиономията на великия треньор, след една загуба от Левски!

п.п. много е надъхан тоя тройчо бее, бря, бря.. още преди сезона реши, че са шампиони... ще видим :)

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

• Автор

Европол ни разследва за корупция

Българският футбол попадна в центъра на грандиозен корупционен скандал, разтърсил европейския футбол. Немското списание "Шпигел" постави България на първо място сред страните, чиито клубове са разследвани за уреждане на мачове от Европол. В началото на ноември служители на УЕФА предали досие от 96 страници с информация за 26 уговорени срещи в централата на европейската полиция в Хага. Списъкът включва 12 мача от предварителните кръгове на Купата на УЕФА, 8 срещи от Интертото, 3 квалификации за Шампионската лига, 2 мача за Купата на УЕФА и една квалификация за европейското първенство в Австрия и Швейцария. 15 от съмнителните срещи са от този сезон, а останалите са в периода от юли 2005 до ноември 2006 г. Президентът на УЕФА Мишел Платини потвърди за операцията пред в. "Велт ам Зонтаг".

- УЕФА разследва 15 мача в кооперация с Европол - каза французинът. - Обсъдихме проблема с представители на ЕС. През 2008 г. в Брюксел ще проведем конференция на тема корупция и пране на пари във футбола.

Македония ГП - Черно море не е единственият мач от евротурнирите този сезон, който е разследван за уговорки. Немското сп. "Шпигел" разполага със списък от 26 мача, срещу които европейската полицейска институция Европол провежда разследване за уговорки. Повече информация ще излезе в новия брой на списанието, който излиза в понеделник. От "Шпигел" не назоваха имена на замесени отбори, но уточниха, че повечето са от страни от Източна Европа като България, Грузия, Сърбия, Хърватия и Прибалтика. Списъкът, предоставен от УЕФА на Европол, съдържа 12 мача от предварителните кръгове на Купата на УЕФА, 8 срещи от Интертото, 3 квалификации за Шампионската лига, 2 мача за Купата на УЕФА и една квалификация за европейското първенство в Австрия и Швейцария. 15 от съмнителните срещи са от този сезон, а останалите са в периода от юли 2005 до ноември 2006 г. От УЕФА мотивираха решението си да алармират полицията с аргумента, че уговорките поставяли под съмнение легитимността на турнирите под егидата на евроцентралата.

"Шпигел" съобщава, че в началото на ноември петима служители на УЕФА са предали в централата на Европол в Хага досие от 96 страници. За 4 мача от евротурнирите този сезон в детайли се описват методите, чрез които те са били уговорени.

Според УЕФА центърът на тотомафията е в Азия. За разлика от Европа, където има предпазни механизми като максимални залози и системи, показващи повишено залагане на определен знак, букмейкърите в Далечния изток на практика нямат никакви ограничения.

Във фокуса на разследването е и прането на пари. Според Европол манипулирането на футболни мачове е идеален инструмент за пране и вкарване в обращение на пари от наркотрафик, проституция и контрабанда с оръжия.

Източник: 7 дни спорт

ОСТАВКИ В ЛЕВСКИ!

Публикувано изображение

В неделя вечер в 21 часа след загубата на Левски от ЦСКА (0:1) собственикът на „сините” Тодор Батков поиска оставките на цялото спортно-техническо ръководство. След поражението босът на шампионите напусна бесен стадион "Васил Левски". До сряда той ще бъде в чужбина и затова управителният съвет ще бъде, след неговото завръщане.

Оставки са поискани на изпълнителния директор по спортно-техническите въпроси Наско Сираков, старши треньора Станимир Стоилов и неговите помощници Цанко Цветанов, Емил Велев, Валентин Захариев и Ясен Екимов.

По информация на Гонг в сряда ще има заседание на ПФК Левски Ад, на което ще вземе окончателно решение около съдбата на спортно-техническия екип на „сините”.

До сряда тренировките на шампионите няма да бъдат ръководени от Станимир Стоилов и неговите помощници. Към този момент не се знае кой ще води заниманията на Левски.

В 12 часа Наско Сираков, Станимир Стоилов и неговите помощници са подали оставките си пред изпълнителния директор по финансовите въпроси Константин Баждеков.

Новината бе потвърдена и от официалния сайт на клуба:

Водени от лоялност и коректност към клуба подаваме своите оставки пред Управителния съвет и лично на собственика на клуба.

През тези три години и половина работихме като екип за успехите на Левски.

Благодарим горещо на милионите привърженици на Левски за безрезервната подкрепа и обич!

Gong.bg

Изродщините започнаха вече.

Идиоти започват да си мерят пишките...

не са Наско и Мъри за оставка ... и голяма работа , че сме паднали от чорбата .. все пак за няколко години е редно и те един път да бият преднината може да се стопи ..

Явно има някакви търкания :help wanted: За мен проблеми в отбора се показаха още в края на миналия сезон... Много от сегащните играчи са изчерпани за отбора! Не мисля, че загубата от ЦСКА е причината за оставките... Дано да се по-стабилизираме и да заиграем като хората!

...Не мисля, че загубата от ЦСКА е причината за оставките...

Не, разбира се, това е само формалната страна на въпроса. Може да прозвучи малко еретично, но тази загуба може и да не е само в резултат на играта, т.е. възможно е мачът да е загубен умишлено. Не искам да подценявам успеха на ЦСКА, но една такава загуба практически развързва ръцете на Сираков и Сие да направят чистката в синия клуб, за която отдавна си мечтаят. Вярно, че и те могат да бъдат издухани от вихрушката, ако изобщо има такава, но не съм склонен да повярвам в това сега - мисля, че синият клуб в момента не е в състояние да прави сериозни трансфери или да привлече класен специалист за треньор.

Мъри остава треньор на Левски

Публикувано изображение

Станимир Стоилов почти сигурно ще остане начело на Левски. Това призна самият той днес. "Не сте разбрали правилно собственика и нас. Той не е искал оставки. Току-що говорихме. Мисля, че няма да имам проблеми да остана", довери Мъри. Стоилов говори от клуб "Илияна", където бе да гледа дъщеричката си, която е гимнастичка.

"Искам повече време. Ще потърся нови футболисти и ще градя нов отбор. Няма да е лов на вещици", категоричен бе специалистът. Мъри призна, че няма да води тренировките на отбора до сряда, но се надява всичко да е наред и да продължи на "Герена" като старши-треньор.

sportal

• Автор

Глоби в Левски с половин заплата

Здрави глоби ще бъдат наложени на шампионите след загубата от ЦСКА с 0:1. Според запознати собственикът на Левски Тодор Батков ще санкционира всички футболисти, участвали в неделното дерби, с половин заплата. Източниците поясниха, че наказанието е и заради равенствата с Пирин в Благоевград (1:1) и с Локомотив (София) в "Надежда" (0:0).

Управителният съвет на Левски се събира днес в 16,00 часа, за да обсъди бъдещето на "сините". Старши треньорът Станимир Стоилов ще запази поста си със сигурност, но това не може да се каже за Наско Сираков, който е от доста време в конфликт с Тодор Батков. Адвокатът е от няколко дни в чужбина. Твърди се, че той е заминал за Израел, за да се види на четири очи с Майкъл Чорни. Тодор Батков трябваше снощи да се прибере в София и днес да води заседанието на клубната управа.

ХАЙДУК КУЛА: ПРЕДЛОЖИХА НИ 700 ХИЛЯДИ ЕВРО, ЗА ДА ПАДНЕМ ОТ ЦСКА

Босът на сръбския Хайдук Кула Никола Джомба твърди, че са му били предложени 700 хиляди евро, за да загуби мача с ЦСКА и армейците да продължат напред в турнира за Купата на УЕФА, гръмнаха сръбските медии.

Преди повече от година ЦСКА отстрани драматично сръбския тим във втория квалификационен кръг след 0:0 в България и 1:1 след продължения на реванша в Белград.

Генералният спонсор на Хайдук Кула заяви в интервю пред местните медии: „Всички знаят, че ние играем почтено. Цяла Европа знае, че ни бяха предложени 700000 евро, за да пуснем на българския ЦСКА, с които миналата година играхме в квалификациите за Купата на УЕФА. Това ни обиди. Няма сума, заради която да продадем мач.”

В първия мач на Българска армия двата отбора завършиха 0:0, а във втория ЦСКА стигна до равенството в продълженията, след като бе инкасирал едно попадение в 99-та минута, а в 119-та Александър Тунчев вкара, което класира армейците напред, заради гол на чужд терен. В следващия кръг ЦСКА отпадна от Бешикташ. Тогава ЦСКА бе воден от Пламен Марков, а собственик на тима все още бе Васил Божков.

gong.bg

Официално: Сираков и Стоилов остават, ще работят за "План 2009"

Публикувано изображение

След близо три часово заседание на УС на Левски, ръководството на клуба не прие оставките на Станимир Стоилов и Наско Сираков и те остават на работа в клуба. Това обяви един от участниците в срещата - Георги Марков. Сираков и Стоилов започват да работят по "план 2009", който трябва да достигне успехите от предишните две години.

"През последните години Левски постигна нещо голямо. Сираков и Стоилов трябва да продължат да работят в клуба. Скоро ще имаме стадион като "Алианц арена" в Мюнхен. Публиката на Левски заслужава силен отбор. Но в крайна сметка най-важното нещо са победите и коефициентите. Всичко друго е в периферията", заяви бившият кандидат за президент на България.

SPORTAL.BG

Нищо ново под слънцето, ще чакаме и план 2011...

Официално: Сираков и Стоилов остават, ще работят за "План 2009"

Публикувано изображение

След близо три часово заседание на УС на Левски, ръководството на клуба не прие оставките на Станимир Стоилов и Наско Сираков и те остават на работа в клуба. Това обяви един от участниците в срещата - Георги Марков. Сираков и Стоилов започват да работят по "план 2009", който трябва да достигне успехите от предишните две години.

"През последните години Левски постигна нещо голямо. Сираков и Стоилов трябва да продължат да работят в клуба. Скоро ще имаме стадион като "Алианц арена" в Мюнхен. Публиката на Левски заслужава силен отбор. Но в крайна сметка най-важното нещо са победите и коефициентите. Всичко друго е в периферията", заяви бившият кандидат за президент на България.

SPORTAL.BG

Нищо ново под слънцето, ще чакаме и план 2011...

На всичко друго бях склонен да повярвам Публикувано изображение

На всичко друго бях склонен да повярвам Публикувано изображение

Е, предполагам, че размерът на терена ще е същият, а останалото не е чак толкова важно ;).
  • Автор

Пролетният дял от А група в цикъл сряда-събота

Голяма част от пролетния дял от първенството на А група ще премине при сгъстения цикъл сряда-събота. От УЕФА има изискване всички национални шампионати да приключат до 17 май заради европейското в Австрия и Швейцария през юни. Това ще наложи мачовете у нас да се играят при по-натоварен график.

На своето заседание в средата на декември Изпълкомът на БФС ще утвърди началната и крайната дата на пролетния полусезон. Идеята е надпреварата в А група да бъде подновена на 23 февруари или на 1 март, но последната дума ще има Изпълкомът. Доста от клубовете се оплакват, че заради неяснотата около датите, не могат да планират точно лагерите си през зимния период.

Източник: Гонг

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.