Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Футбол от България

17 гласували потребители

1. 1. Кой ще е шампион тази година?

• Левски
      29%
    • Литекс
      0%
      0
    • Лудогорец
      17%
    • Славия
      0%
      0
    • ЦСКА
      52%
    • Черноморец
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз си мислех да заложа бая пара на ЦСКА днеска................. и имах някакво обикновено усещане!

• Отговори 773
  • Прегледи 78k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Единственият отбор в 'А' група, който играе смислен футбол е Черноморец. Класирането го показва :cool:

Боже, божеее....това Стоичков ли е? :cool: Подпухнало, побеляло, тъжно, некадърно и просто момче от...наше село!

Абе 94-год като станахме четвърти, всеки го въздигаше в небесата, а сега ви е черен като нямате файда!!!

Всеки остарява и то най-вече от проблеми!Щото е некадърен, затова ли е финансово и материално обезпечен?!Егати завистта и злобата дето витае в този комент! Той затова така се държи, и като е от село какво, колко села станаха градове, че всички сме граждани?! Затова избяга той, затова! И аз да съм и аз ще се махна, лошото е че винаги ще има носталгия по родината!

• 5 седмици по-късно...

Съдя опорочи един мач игран доста над стандартите за Българският футбол. А наглите ловчанлии ще казват,че било свирено по правилата...Скоро няма да имаме футбол нито на клубно,нито на национално ниво.  И Перуката и оная клоака Момиров да се хванат за ръчичка и да ходят да се хвърлят от 3 буна в морето.Няма да пише повече по темата,че ще кажа непочтени неща

Червеният картон на Кръстовчев си беше измислен. Иначе за гола в предпоследната минута не разбрах защо протестират - според мен си беше напълно редовен. Но че съдията изтърва мача - спор няма... Лошото е, че какъвто ни е футбола - такива са ни и съдиите. Разни пасти, каубои, банички, и не знам още какви екземпляри, които щом излязат пред повече от 3-4 хиляди души публика, се спичат и започват да свирят, все едно за пръв път чуват за футбол. За смешното БФС и трагикомичните съдийски комисии пък изобщо да не говорим...

Червеният картон на Кръстовчев си беше измислен. Иначе за гола в предпоследната минута не разбрах защо протестират - според мен си беше напълно редовен. Но че съдията изтърва мача - спор няма... Лошото е, че какъвто ни е футбола - такива са ни и съдиите. Разни пасти, каубои, банички, и не знам още какви екземпляри, които щом излязат пред повече от 3-4 хиляди души публика, се спичат и започват да свирят, все едно за пръв път чуват за футбол. За смешното БФС и трагикомичните съдийски комисии пък изобщо да не говорим...

Това си беше нарочно,каквото и да ми говори някой.Видя се как свири за едните и как за другите.То беше очевадно. 

ivo23,хванал си се на въдицата на комсомолският секретар Батков,агент-доносника на ДС-"Николай"-Г. М.,и на един бивш футболист,който сега се вживява като треньор,а най-големият му успех в тази игра,са 10-15 гола общо на "Вечният враг"...

Чудя се ! Не може да не се осъзнава факта,че тези тримцата искат да се легитимират с този отбор,като "вечни",и да се опитат да излязат от смешната ситуация до която го докараха...

"Батков вън !",се преориентира,като "Момиров-вън !",та даже и "Михайлов-вън !".

Убеден съм,че милионите почитатели на отбора,много скоро ще се произнесат,към тази "троица",и никой-никога няма да чуе за тях. Б.Михайлов,обаче отдавна е записан със Златни букви в историята на клуба.

Позор !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

ivo23,хванал си се на въдицата на комсомолският секретар Батков,агент-доносника на ДС-"Николай"-Георги Марков,и на един бивш футболист,който сега се вживява като треньор,а най-големият му успех в тази игра,са 10-15 гола общо на "Вечният враг"...

Чудя се ! Не може да не се осъзнава факта,че тези тримцата искат да се легитимират с този отбор,като "вечни",и да се опитат да излязат от смешната ситуация до която го докараха...

"Батков вън !",се преориентира,като "Момиров-вън !",та даже и "Михайлов-вън !".

Убеден съм,че милионите почитатели на отбора,много скоро ще се произнесат,към тази "троица",и никой-никога няма да чуе за тях. Б.Михайлов,обаче отдавна е записан със Златни букви в историята на клуба.

Позор !

Аз бях на мача и видях отрпката Йорданов как свири,бях и на мача в Своге и видях дузпата която дадоха за Спортист на 20 метра пред мен. Не слушам нито Батков,нито Марков.Постът ми е писан веднага след мача като се прибрах.

Момиров от както е начело на съдиите винаги се е заяждал с Левски.Чу ли го вчера как сравнява ситуацията с Анри и мача Франция - Ейре? Нямат нищо общо двете ситуации,но той трябва да си каже подлогата мръсна. Аз лично нямам нищо против Михайлов, но не става за ръководител на БФС. Нищо сериозно не са направили до този момент и само се крият като мишки. Да бяха помислили как да направят А група по-интересна и да ограничат корупцията, да бяха помогнали за собствеността и концесиите на спортните бази и т.н. и т.н.

Както и да е,видя се,че Левски заигра футбол,но чак когато дойде паузата и ще излязат от форма. Рядко изпускам мач поне в София,а когато мога ходя и в провинцията

Както и да е,видя се,че Левски заигра футбол...

Ти сериозно ли ?
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Лечков потвърди: Махаме Момиров

Първият вицепрезидент на БФС и член на Изпълкома Йордан Лечков потвърди, че председателят на Съдийската комисия Димо Момиров ще бъде освободен от поста си днес. Това ще стане на извънредното заседание на Изпълкома този следобед. "Димо Момиров ще си ходи. Правили сме компромиси, но много им стана на Черно море", заяви Лечков пред Гонг.

Извънредното заседание на ръководителите в българския футбол бе свикано вчера от президента на БФС Борислав Михайлов. Формалният повод са скандалите в събота и неделя около мачовете за Купата на страната. В неделя Левски загуби с 4:1 от Черно море във Варна, но след двубоя основната тема бе съдийството на Станислав Ставров. Мачовете Локо София - Славия (1:2) и ЦСКА - Литекс (1:0) също протекоха при сериозно напрежение, свързано с поведението на футболистите на терена и съдийските решения.

Последните мачове обаче са формалният повод за свикването на Изпълкома. Димо Момиров и управляваната от него комисия са критикувани цяла есен от почти всички отбори в България.

Според "Меридиан мач" фаворит за наследник на Момиров е сегашният заместник-председател на Съдийската комисия Костадин Гергинов. Ако Гергинов оглави комисията, почти със сигурност той ще повика за свой заместник Красимир Керезов. Двамата са представители на софийската съдийска колегия и по този начин контролът върху реферите ще се върне в столицата. Ежедневникът пише още, че скандалният арбитър Станислав Ставров също ще получи сурово наказание.

Източник: НетИнфо

Цялата Съдийска комисия освободена

Цялата Съдийска комисия беше освободена с решение на днешното заседание на бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Новината бе обявена от члена на Изпълкома Наско Сираков. 

Съдийските бригади на Черно море - Левски и ЦСКА – Литекс, водени съответно от главните рефери Станислав Ставров и Александър Костадинов, също са наказани.

На 18 януари се свиква редовно заседание на Изпълкома, когато ще се определи новия председател на комисията.

Публикувано изображение

Крайно време беше. Това първенство наистина няма да завърши, ако мачовете продължават да се свирят по този начин.

УЕФА спря правата на Генов, подозират го в уреждане на мачове

УЕФА спря правата на българския съдия Антон Генов заради подозрение за участие в уреждане на международен мач. 

От европейската футболна централа съобщиха във вторник, че няма да назначават Генов да ръководи мачове между национални отбори, както и в срещи от Шампионската лига и Лига Европа преди разкриването на повече подробности около разследването. 

От УЕФА заявиха, че има "видни примери за нередовни залози" по време на приятелския мач между Македония и Канада на 14 ноември. 

„След интервю с Антон Генов УЕФА реши да не назначава съдията на международни мачове до ново известие”, заявиха от УЕФА. 

Антон Генов отсъди общо четири дузпи (по две за всеки отбор) при победата на Македония с 3:0 над Канада в Струмица. Много от букмейкърите заявиха, че са приели големи залози на опцията, че в мача ще бъдат реализирани поне три гола. Друго играно събитие от залозите за този мач е бил броят на отсъдените дузпи. 

43-годишният Антон Генов е в листата на съдиите на ФИФА от 1999 година насам. Миналият месец от УЕФА заявиха, че разследват трима топсъдии във връзка с уредени мачове.

Публикувано изображение

Скандалите със съдийте продължават и на  международно ниво...

Аз спорт не гледам, ама най-симпатично ми прозвуча № 84. Мамуту Кулибали, та и за него си гласувах.

Моля Ви на живот и смърт е без майтап  :rolleyes:

http://chernomorepfc...-more/#more-958

Гласувайте за НОМЕР 10 АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ АЛЕКС

Не си ли малко нахален да казваш за кой да гласувам? От вашият отбор единствено за Димо Момиров бих гласувал, че най-много постижения за Ч.море има той този сезон.

Илиан Илиев с единия крак извън Берое

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев може да напусне отбора от Стара Загора, научи Гонг. 

Председателят на съвета на директорите на Берое Дамян Георгиев обяви, че между него и Илиев няма напрежение, но треньорът може да не води заралии през пролетния полусезон.

„Според мен няма напрежение между мен и Илиан Илиев, но разбрах, че той вече не иска да работи в Берое и щом е така няма да го задържаме”, коментира председателят на съвета на директорите на старозагорския клуб. 

„Аз няма да задържам човек, който не иска да работи с нас”, добави Дамян Георгиев.

Интерес към Илиан Илиев проявяват няколко отбора от А група.

Публикувано изображение

Ето така се руши всичко хубаво и позитивно в България

Наджи Шенсой поема Локо Пловдив

Наджи Шенсой е новият старши треньор на Локо Пловдив. Новината за Гонг потвърди един от новите шефове на Лаута Атанас Узунов. Вече е стартирала процедура по изваждането на работна виза на косовския специалист, който като наставник на Пирин през пролетния полусезон успя да победи Литекс на чужд терен и завърши наравно с ЦСКА у дома, а през миналия сезон стигна до финал за Купата. 

Шенсой, който за последно бе начело на Вихрен и помощникът му Добри Митов пристигат в Пловдив заедно с Коко Динев. 

По информация на Гонг договорът на Шенсой ще бъде за срок от година и половина, като най-вероятно ще бъде официализиран като половин плюс една година. Думата на косовския спец ще бъде най-тежката при зимната селекция на Локо Пд.

Публикувано изображение

• Автор

Публикувано изображение

БФС изритва Ботев (Пд) от “А” група на 18 януари

Ботев Пловдив най-вероятно ще изхвърчи от "А" група на 18 януари 2010 г. Тогава Изпълкомът на БФС ще обяви решението си, че пловдивчани са аут от елита. От футболната ни централа ще изчакат до тази дата, за да видят дали случайно няма да се състои сделката между Христолов и италианските бизнесмени, която се проточи твърде дълго.

Ботев ще загуби професионалния си статут в стил "Пирин по времето на Калъмбов". Клубът на Димитър Христолов ще бъде обявен във финансова несъстоятелност и ще бъде пратен във "В" група. Както е известно, клубът дължи крупни суми на БФС, държавни организации, играчи и треньори. Шансът за получаване на лиценз за новия сезон пък е твърде минимален. Според служители на Ботев през последните месеци Христолов умишлено е водил клуба към фалит, пловдивчани пък ще останат и без играчи.

Всички италианци вече подадоха молбите си до Арбитражния съд към БФС за разтрогване на договорите им по вина на клуба. Веднага след Нова година това ще сторят и 90 процента от българските играчи на клуба. "Пускаме молбите си и ние. Няма как да е другояче. Няма никаква яснота за бъдещето. Не знаем кога ще почваме подготовка. Не е ясно кой ще е треньорът", оплакаха се пък родните футболисти на Ботев.

Източник: gol.bg

Локомотив Пловдив продаден окончателно

Локомотив Пловдив е в ръцете на новия собственик Коко Динев. Преди минути завърши финалната среща между него и досегашния президент на тима Галя Топалова.

Двете страни окончателно си стиснаха ръцете, като единствено трябва да се спазят процедурите по Търговския закон, които и на книга ще станат факт на Общото събрание на 4 януари.

„Може спокойно да кажем, че сделката вече е факт и клубът е под управлението на Коко Динев", заяви Атанас Узунов, който ще бъде един от шефовете на

Публикувано изображение

Айде да видим фолк-осеменителя какви ще ги свърши

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

• Автор

Батков: Искам съдии от чужбина

Президентът на шампионите от Левски Тодор Батков засегна в интервю за Нова телевизия и темата за българското съдийство. Той е категоричен, че ще иска съдии от чужбина поне за пет от мачовете на неговия отбор.

„Категорично ние ще настояваме за дербитата да има чужди съдийски бригади, заяви Батков. Въобще не ме интересува някой дали ще се обиди и колко добри съдии имаме. Видяхме колко добри съдии имаме. Тези, които ни представляват в чужбина УЕФА ги лишава от права за корупция и за черно тото. Тези, които свирят вътре, виждате и при тях какво е положението. Ако искат да има първенство и Левски да участва в него, да бъдат така добри да се съобразят с нас. Нямам претенции от къде ще бъдат съдиите. Готов съм да заплатя всички разходи за тяхното идване.

Тодор Батков бе накаран да коментира и избирането на Николай Йорданов за съдия на годината у нас. „Това просто е скандално, възмутено заяви Батков. Това е хулиганско-мутренско поведение. По този начин реагира и вече бившата съдийска комисия награждавайки го този хубавец за съдия на годината. Каква му е заслугата? Че изпълни поръчка или какво?”

Източник: sport1

• Автор

Левски, ЦСКА и Черноморец се счепкаха за футболисти

Трансферният прозорец още не е отворил, но водещите отбори в "А" група се счепкаха за най-добрите футболисти от провинцията. Шест-седем играчи от Берое, Пирин и Локомотив (Пд) вече се завъртяха в трансферната центрофуга. Мераклии са трите най-богати клуба в "А" група - Левски, ЦСКА и Черноморец.

Кой ще отреже от Пирин

Готовият да продава играчи Пирин завъртя хубав алъш-вериш. Съсобственикът Петър Байкушев още през лятото изкара 150 000 евро от трансфера на Спас Делев в ЦСКА, а след това се повози на чартъра на червените за мачовете в Лига Европа. Сега Байкушев е напът да изкара същите пари и от Борис Галчев. Халфът се спрягаше и за Левски, но ЦСКА изпревари сините и вече са пред подпис с този футболист. Преди това Байкушев прати Даниел Пеев при Венци Стефанов в Славия, по неофициална информация срещу 100 000 лв. и солиден процент при трансфер в чужбина. Хитрият чичо Венци остана много доволен от сделката. Очаква се и Левски да се сдобият с ново попълнение от Пирин, това е македонският халф Драги Коцев.

Наддаване за Даксон

Наддаването за бразилския нападател на Локо (Пд) Даксон да Силва завърши с успех на Черноморец. Твърди се, че договорът е за повече от 200 000 евро. Към Даксон и от ЦСКА бяха афиширали интерес, но Балъков се оказа по-настоятелен.

- Имам впечатление, че в някои случаи Балъков нарочно вдига цените - коментира пред "7 дни спорт" висш шеф от столичен клуб. - Когато разбере, че се интересуваме от някой играч, той също отправя запитване за него. Най-често това води до повишаване на сумата, която се иска от нас.

Именно такъв е случаят с Иво Иванов от Берое. Защитникът беше набелязан от Левски, но точно тогава бургазлии също се включиха в наддаването. В резултат на това от Стара Загора сложиха цена на играча от 200 000 евро. Твърди се, че в момента Левски е фаворит за подписа му, но на каква цена?

И Своге излезе на пазара

Новакът в "А" група Спортист (Своге) също излезе на трансферния пазар с нападателя си Мирослав Антонов-Чилика. Никому неизвестният до юни тази година футболист първо се прочу с гола си в баража срещу Нафтекс, което беше и първо пряко предаване по телевизията на мач на тима от Своге. В 15 мача през есента Антонов вкара пет гола, единия срещу Левски при загубата 2:3. А който вкара гол на Левски, най-често отива на Герена. Вчера обаче тръгна слух, че и ЦСКА ще се намеси в наддаването за Чилика. "7 дни спорт" обаче научи, че Гонзо вече се е разбрал с шефа на Своге Ангел Бончев.

Акалски под прожекторите

Левски и ЦСКА се счепкаха пред сергията, отворена на Лаута. Изведнъж се оказа, че вратарят Кирил Акалски е харесан и от двата отбора. От ЦСКА обаче финтираха сините и го договориха с досегашната шефка Галя Топалова в комплект с Дани Кики и Димитър Илиев. Така ЦСКА стана отборът, който засега си осигури най-много нови футболисти. Наддаването продължава след празниците.

Източник: 7 Дни Спорт

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.