Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Причини за нередовен цикъл

Featured Replies

Да,доста лекари съм питала за този проблем.Предписаха ми противозачатъчни,които пих само 3-4 месеца,регулираха цикъла,но се получаваха странични ефекти.И спрях.Причината за нередовния цикъл при мен са малки кисти в/у яйчниците,които не са опасни,но трябва да се следи да не се уголеми някоя от тях.Пречат единствено на забременяването,и ми казаха,когато реша да имам деца,да се подложа на операция,за да ги премахнат.Иначе след 2 години някъде отново се появяват при повечето жени.Доколкото разбрах е често срещано.

Хубаво е, че си разбрала защо е така. Аз съм пила такива хапчета в продължение на две години, а може би и малко повече. Но явно при тен е друго...

Ето още една причина, поради която жените трябва редовно да ходят на гинеколог, ама май за съжаление булшинството не го правят...

Посещенията при гинеколога са задължителни,дори да се касае само за профилактичен преглед.За съжаление на повечето от нас им липсва здравна култура.Пък и при жената,ако има някакви гинекологични заболявания,или инфекции,си проличава сравнително късно,когато може и да е вече фатално.

Хубаво е,че тук има толкова интересни и полезни,надявам се,теми :angry:

Редактирано от Club Plazma (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте. На 24 години съм и съм с нередовен цикъл, откакто въобще го имам, т.е. от 15-годишна. Отначало ми казаха лекарите, че се дължи на късното ми влизане в пубертета и, че по-късно ще съзрея. Вече съм на 24 и все още ми идва 3-4 пъти ГОДИШНО. Ходила съм на всякакви гинеколози, правили са ми хормонални изследвания, всичко ми е наред и анатомично и хормонално. Тровиха ме (буквално се чувствах натровена) с всякакви противозачатъчни - от ниско до високо хормонални. пила съм ги 3 пъти по 3 месеца и веднъж 6. Напълнях много, имах много променливи настроения и повече никога няма да пия. защото ефект нямаше. докато ги пиех, ми едваше точно на 28 ден, след това, имам чувството, че още по-рядко започна да ми идва. Нямам ненормално окосмяване, нито широки рамене. Бих казала, че дори фигурата ми е много женствена. Един лекар, който се занимава с хормонални проблеми ми каза, че съм родена, за да имам деца - анатомично съм перфектна. Не съм дебела, не съм и кльощава. Тежа 50 килограма, както винаги. Висока съм 165 см. Не спортувам, но съм вегетарианка от 9 години. И това не е проблем, защото се храня разнообразно и поемам всички необходими витамини. Никой лекар не можа да открие причината. Предположението, което ми се струва най-достоверно е, че имам по-бавен метаболизъм и вероятно ще вляза в менопауза по-късно. Проблемът не е единствено, че често се шашкам, да не съм бременна. Когато имам цикъл е много обилен първите 3 дни и много болезнен, но преди да пия противозачатъчни не беше така...Ако някой има представа на какво може да се дължи мега нередовсният ми и странен цикъл, ще съм благодарна, да получа някакво обяснение. Искрено се надявам всичко да е нормално с мен. Благодаря ви :)

Не е нормално това, какви лекари си посещавала и в кой град?

Здравейте. На 24 години съм и съм с нередовен цикъл, откакто въобще го имам, т.е. от 15-годишна. Отначало ми казаха лекарите, че се дължи на късното ми влизане в пубертета и, че по-късно ще съзрея. Вече съм на 24 и все още ми идва 3-4 пъти ГОДИШНО. Ходила съм на всякакви гинеколози, правили са ми хормонални изследвания, всичко ми е наред и анатомично и хормонално. Тровиха ме (буквално се чувствах натровена) с всякакви противозачатъчни - от ниско до високо хормонални. пила съм ги 3 пъти по 3 месеца и веднъж 6. Напълнях много, имах много променливи настроения и повече никога няма да пия. защото ефект нямаше. докато ги пиех, ми едваше точно на 28 ден, след това, имам чувството, че още по-рядко започна да ми идва. Нямам ненормално окосмяване, нито широки рамене. Бих казала, че дори фигурата ми е много женствена. Един лекар, който се занимава с хормонални проблеми ми каза, че съм родена, за да имам деца - анатомично съм перфектна. Не съм дебела, не съм и кльощава. Тежа 50 килограма, както винаги. Висока съм 165 см. Не спортувам, но съм вегетарианка от 9 години. И това не е проблем, защото се храня разнообразно и поемам всички необходими витамини. Никой лекар не можа да открие причината. Предположението, което ми се струва най-достоверно е, че имам по-бавен метаболизъм и вероятно ще вляза в менопауза по-късно. Проблемът не е единствено, че често се шашкам, да не съм бременна. Когато имам цикъл е много обилен първите 3 дни и много болезнен, но преди да пия противозачатъчни не беше така...Ако някой има представа на какво може да се дължи мега нередовсният ми и странен цикъл, ще съм благодарна, да получа някакво обяснение. Искрено се надявам всичко да е нормално с мен. Благодаря ви ;)

И сестра ми и аз имаме подобни проблеми. Това, което мога да ти кажа, е всъщност това което и ти си написала като извод. НИКАКВИ ХАПЧЕТА! Просто ще си разбиеш хормоналния баланс отвсякъде. Знам и аз като пиех в какви настроения изпадах и т.н.. Не мерси! И при нас като ни правиха изследвания казаха, че абсолютно всичко е нормално, но... В крайна сметка лекарите стигнаха до заключение, че просто трябва да се надрасне и освен това почти на 100% са убедени, че след време като имаме деца вече, всичко ще се нормализира.

Подобни проблеми не съм имала и съвет не мога на никого да дам. За първи път чувам, че има жени с подобни проблеми.

Единственото нещо, което ще кажа е, че аз имам силен и болезнен цикъл, повече от редовен. Когато имам проблеми на нервна почва и съм силно стресирана, не прескача, а се появява два пъти в месеца. Това, което искам да отбележа е, че много хора ми казваха, че нещата с годините ще се променят, че след като родя, няма толкова много да ме боли и т.н. Нищо подобно и може би защото се бях разглезила 9 месеца да нямам подобни проблеми, сега ми се струва по-гаден и от преди. :)

Хмм.. аз какво да кажа, като моя цикъл шари из целия месец(говорим за различните дни от него), няколко пъти е бил редовен, но само толкова... А всички мои съученички са с нередовен цикъл.Казаха ми, че е от възрастта и че с времето ще започне да става редовен :yanim: Да чукна на дърво .. досега съм нямала ПМС ... но пък понякога оставам неприятно изненедана :whist:

• 2 седмици по-късно...

Извинявам се, че се мешам в женска тема, но от честата употреба на амфетамин + пушене на трева от време на време и 2-3 кутии с цигари на ден + секс всеки ден почти без пропуски, с прекъснат полов акт, цикъла възможно ли е да закъснява?

Редактирано от gsbg (преглед на промените)

Извинявам се, че се мешам в женска тема, но от честата употреба на амфетамин + пушене на трева от време на време и 2-3 кутии с цигари на ден + секс всеки ден почти без пропуски, с прекъснат полов акт, цикъла възможно ли е да закъснява?

възможно е въобще да не дойде при този начин на живот

• 1 месец по-късно...

От много секс мисля че може да закъснее , поне при мойта беше станало така :speak: Също и при вътрешна раничка, като в този случай това е съпроводено с кафяво течение

Стреса също може да спре цикъла

sad.gif

Междудругото, наскоро гледах по дискавъри как млада, 24 годишна жена, внезапно умира.

След изследванията на патологът се оказа, че е пушела по 2 кутии цигари на ден и е вземала противозачатъчни. Това, за съжаление, я е убило. Има много доказани вече случаи на смърт поради прекомерното пушене и пиенето на противозачатъчни. Имайте едно на ум, аз лично никога не съм ползвала нито едното, нито другото, но след гледаното реших да го споделя и с вас.

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.