Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

STFW!!! Да не съм в училище че да ме изпитваш?

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

STFW!!! Да не съм в училище че да ме изпитваш?

<{POST_SNAPBACK}>

Абе човек,проблем с нервите ли имаш?Първо,това е маясто,наречено ФОРУМ,в който можеш да получаваш информация.Такава поне е идеята.И да даваш.Второ,последното което съм имала на идея е да изпитвам когото и да било,камоли Теб.Питам-заштото имам някакъв проблем с него и ме интересува.И трето,но не на последно място по значение-като няма какво да кажеш-стой си в твоите темички и не пиши глупости,които никой няма интерес да чете.

Чували ли сте за този вирус и какво знаете за него? ;)

http://www.securitylab.ru/49892.html

http://www.f-secure.com/v-descs/mabutu.shtml

... и още 685 резултата в Google... Следващия път преди да задаваш такива въпроси пробвай сам да намериш нужната информация.

Имам един гаден malware - CoolWebSearchFile sad.gif((

Скенерите го откриват в C:/WINDOWS/TEMP/SE.DLL = High Thereat.

Пробвам с най- различни програми, но не мога да го премахна. Моля, ако някой може да ми помогне!!!

Имам един гаден malware - CoolWebSearchFile sad.gif((

Скенерите го откриват в C:/WINDOWS/TEMP/SE.DLL = High Thereat.

Пробвам с най- различни програми, но не мога да го премахна. Моля, ако някой може да ми помогне!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Изтегли това, сканирай с него и фиксирай въпросния файл. Успех

http://www.intermute.com/products/cwshredder.html

Можеш да се отървеш от с помощта на програмката CWShredder. Изтегли я от адрес: http://cwshredder.net/bin/CWShredder.exe

Успех !

Edit: Виждам че някой вече ме е изпреварил cool.gif

Редактирано от Int3rvisi0n (преглед на промените)

Изтрий папката ръчно, напълно безопасно е. Ако не иска в нормален режим - през Save Mode. CWShredder не е лош вариант. Ако не иска в нормален - пак в Save Mode. Избери си и си инсталирай и някоя от тези, да речем: http://www.kaldata.com/comments.php?id=4941&catid=1 и http://www.kaldata.com/comments.php?id=196&catid=1 + http://www.kaldata.com/comments.php?id=3021&catid=1. Има и много други, които да ти помогнат в случая... Изтегли си и някакъв друг браузър и смени Internet Explorer-a с него - FireFox, Opera, Mozilla, Netscape... Сложи си и един Ad Muncher - няма да ти навреди, има и опция да спира някои видове от тези гадини. Повече - в търсачката на сайта.

Много благдаря за съветите и вниманието. Ще опитам благодарение на вас тримата!

УСПЕХ и за вас!

Много благдаря за съветите и вниманието. Ще опитам благодарение на вас тримата!

УСПЕХ и за вас!

<{POST_SNAPBACK}>

==================================

УСПЯХ! ОЩЕ ВЕДНЪЖ МНОГО БЛАГОДАРЯ! :)

• 2 седмици по-късно...

От седмица забелязвам че се стартират ехе файлове с странни имена и при това се получава изходящ трафик от моя компютър.Става въпрос явно за някакав вирус но опитах да го изчистя с някой от най-разпространените антивируси но не откриват нищо

Редактирано от kal (преглед на промените)

Имах подобен проблем.

Нямаш вирус инсталиран на комюптъра, а някой е проникнал в него и прави разни неща. Препоръчвам ти да си инсталираш кръпките за сигурност на микрософт (SP1-SP2). Също така имаш нужда от защитна стена.

Та значи имам следният огромен проблем. Не знам точно какво скапах, обаче нещо прецаках System Process-а на Windows XP-то CSSRS.exe= Или пък някакъв вирус атакува компютъра, защото яко се скапа системката ми. Не мога да си отворя контрол панела, и в систем32, нещо модифицирало тоя файл CSRSS>EXE и като искам да го заменя с оригинален от друг компютър с XP, логично не ми разрешава. Пробвах да го килна с Wintask Professional, първият път успях да килна тая гадина, обаче след рестарта пак се скапа положението, и като се опитам да отворя Wintask излиза директно Don't send, Send Error Report... моля помощ. Някой да знае какво да направя за да възстановя оригиналният файл? Аз пробвах какво ли не, под SafeMode, сканирах с Addaware, Nod32, но нищо sad.gifsad.gifsad.gif=

Моля дайте идеи.:

Абе и аз така мислех, ама... писна ми бе, тая боза се скапва точно през 3 месеца бе... ако не е вирус ще е некой гаден update, ако не е update ще е нещо друго...

А защо не провериш дали вирусът,ако е вирус де,не се стартира със зареждането на уина.Изключи System Restore и виж в msconfig->startup има ли съмнителни субекти.

Успех!

Или пробвай под чист дос да си го замениш както си се опитам да направиш под уиндолс.

Само въпросче. Как да пусна тоя "чист дос", като аз съм с XP и съм на NTFS?

<{POST_SNAPBACK}>

Добре си направил с нтфс..Има как но, по-добре да преинсталираш ундолса по-бързо ще стане.

Виж аз не знам от колко време след преинсталацията на уиндоуса ти е станал проблема ама знай 4е моя е беше по гаден.Значи след като преинсталирах уиндоуса добре (уж) обаче след 5-10 минути показва че някакав системен процес (Lsass) е прекъснат и като тебе Don't send, Send....Така до тъка нищо не ми прави НО малко след този надпис ми показва едно прозорче на което ми се отброяват някви секунди до рестартирането.Пробвах да го изтрия но той нали е в процес и не мога.И процеса му не мога да спра за да го изтрия.И така рестартирва се и се рестартирва.По 1 време обаче спря.Антивирусната (AVAST!) ми показа някакв надпис с името Lsass че мрежов щит е блокиран.И от тогава спря.Благодарение на аваста.Така че виждаш колко по сериозен е бил моя проблем. biggrin.gif

Dark-Master твоя проблем е съвсем елементарен. Казва се Sasser. Много известен червей, чак по телевизията имаше репортажи за него(преди година).

Djgeorgie, преинсталирай. Хубаво са те посъветвали преди мен. То бозата само това истински я оправя. Обаче преди това изключи мрежовия кабел, пък след преинсталацията да не забравиш да затвориш Shared Documents.

За да не отварям нова тема, ще опиша и моите подобни "гадости".

От както направиха телефоните инпулсни, нямах интернет и всичко си беше ОК. Отняколко месеца съм в интернет и започнаха проблемите ми: то надписи ли не не излизаха за грешки, преинсталации, видях се в чудо. Накрая когато стартирам компа, при зареждането напрограмата, когато на черен екран излиза бялата раирана лента ми спираше да зарежда някъде към 3-4 чертичка. Отново преинсталация и след 1-2 дни същото. С F8 влизах в доса на проба-грешка налучках как да стартирам Уиндоса - XP SP2 (за уточнение), но някои от програмите ми не работеха. Във фирмата от която си купих компа ми форматираха диска на "ниско" ниво, правили са запитване до Майкрософт... полза никаква. Накрая след не по малко от 30 преинсталации установих, че това се получава когато update-вам Уиндоса от Майкрософт..:shake_puter

Може да съм описал нещо като лаик, но не съм спец в тази област

Някой може ли да ми каже защо се получава така и как мога да открия кой файл ми прави проблем за да не го инсталирам?

Lastcyrol аз мисля че споменах че това стана веднага след инсталацията на уиндоуса и тогава не бях включен в интернет.И да допълня че не само C-то се форматира а сичките ми дискове.Сега какво ще кажеш.

Само въпросче. Как да пусна тоя "чист дос", като аз съм с XP и съм на NTFS?

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш да възстановиш копието на файла под Recovery Console - пуска се от CD-то на ХР и прилича по команди на ДОС (с help се извежда списъка им).

Ако ти е пуснат System Restore - направо му дай да ти възстанови Win-a, а ако не може го спри, защото ще попречи на ръчното възстановяване.

Иначе ако ти се занимава (и разбираш) - дръпни някое Live Linux CD и мини харда с антивирусна (F-prot, Bitdefender или някоя друга). Ако не можеш да активираш поддръжката за запис - поне ще разбереш със сигурност дали е вирус и кой точно е (така че впоследствие да си го изчистиш с програмка).

Ако действително се окаже Sasser или някой подобен - или преинсталирай или първо си възстанови защитата на ОС-а - изглежда не е достатъчна щом се е намъкнал и дори да го изчистиш пак ще си влезе... :yanim:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Няма да вземам отношение по темата, защото просто не ми се е случвало нищо подобно. Може би само опит на Sasser да се промуши през сървъра и да се закачи на него, но му отрязох квитанциите още след първото отброяване до рестарт. След това си му баих и айде чао. И то цялата работа заради колега, който си е спрял фаируол клиента на работната станция и тръгнал да тегли от някакво ftp. Щях да го убия, ама за сега е жив горкия само, че без админ права на работната си станция та да му дойде акъла.

А иначе мрежите на нашите кабелни оператори на Интернет бъкат от вируси, червеи и какво ли не още. Освен това винаги има поне двама трима любопитковци, които се упражняват в хакерство и гадост. Е, един му дадох урок, та още ми се сърди, че му форматнах харда докато се усети. Нищо, че беше с антивирусни, защити и какви ли не предпазни дивотии.

Ама поне се е чуло и сега ме заобикалят.

Lastcyrol аз мисля че споменах че това стана веднага след инсталацията на уиндоуса и тогава не бях включен в интернет.И да допълня че не само C-то се форматира а сичките ми дискове.Сега какво ще кажеш.

<{POST_SNAPBACK}>

То тогава най-лесно става, щото по време на инсталация на win, дисковете са споделени за писане, но скрити. Освен това, питай който искаш, Sasser crash-ва точно LSASS и после WinXP сам се рестартира, за да я зареди отново. Относно формата на дяловете ти, едва ли се дължи на Sasser-а. По-вероятно е да си имал и нещо друго на РС-то. Относно "Интернет"-а, те вирусите могат да се промъкват и през LAN, дискети, CD-та и други носители. Надявам се, че сега нямаш проблеми с тез гадинки, защото от опит знам, че е много досадно.

Със здраве

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.