Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за откриване и премахване на вируси, троянски коне и..

Featured Replies

С Яндекс версията на К А V е поорязана - затова се отказах да пробвам този вариант .... Поздрави

Като и добавиш Comodo firewall комбинацията е убиец тествай я с каквото искаш да видиш закакво става въпрос. cool.gif

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 169,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Логът вече беше искан, чети преди да пишеш. От HiJackThis, можеш да получиш само най-основната информация. Освен това ComboFix в случая е подходящ, затова вземи да прочетеш нещичко.

• Avira те е почистила много добре. Вече може да се каже, че си чист. Браво на B-Boy

• Благодаря б-бой :Р Сложих и WoT

Публикувани изображения

С Яндекс версията на К А V е поорязана - затова се отказах да пробвам този вариант .... Поздрави

Орязана е проактивната защита.Основните неща са налице.

Различия между платената версия Касперски Антивирус и Антивирусната защита Касперски Антивирус и Яндекс Онлайн Предложения и промоции ЛК-Кав/Яндекс

Комодо ще поеме проактивката,Касперски Антивирусната и онлайн защита.

Относно това дали ще бъде занапред...Зависи от много неща,както се изрази един от мениджърите "Посморим как идут дела ..."Какво ли имат впредвид?

Като за безплатно приложение е супер.

Поздрави

Засича го през I.E. 7 (едва успях да затворя браузъра - от таскбара...постоянно се "самопоканваше")

Засича се и с напълно изключена евристика - като при втория опит направо си килнах процес iexplorer.exe...

Наистина със ИЕ 7 пълен блокаж,успях след няколко последователни потвърждения.На какво може да се дължи това самопоканване ,питам, понеже за първи път се сблъсквам с подобно поведение на Авира.

K I S 8.0.0.357 на другия ми компютър още не го вижда - троянецът прониква - после пакетът блокира клавиатурни шпиони - нормално .... Хубава комплексна програма - разчетена да противодейства и на непознати атаки. Няма ли още съфорумци да пробват с други програми и да споделят ..... Поздрави

K I S 8.0.0.357 на другия ми компютър още не го вижда - троянецът прониква - после пакетът блокира клавиатурни шпиони - нормално .... Хубава комплексна програма - разчетена да противодейства и на непознати атаки. Няма ли още съфорумци да пробват с други програми и да споделят ..... Поздрави

Аз ще споделя следното: Сутринта бях с Авира, след обяд с КИС и нито едната с нито един браузер (Опера, лисицата и ИЕ) не намери нищо, нито е ставало нещо необичайно с компютъра ми. Дори след обяд правих тест с Хайджак и всичко от логфайла беше легално (с тикчета след анализа). Дали може да има нещо общо факта, че съм зад рутер?

Мисля, че вече админите на сайта на 7sport.net са решили този проблем...или просто при последната актуализация на Avira-та са били премахната сигнатурите за този обект.

Това е един от най-често посещаваните портали от мен - почти ежедневно ! Смених толкова програми и пак ще ги сменям - ако имаше заплаха - щях да съм между първите съмняващи се! Какви вируси - това са халюцинации на неадекватен защитен софтуер ! С извинение към авторите му... Поздрави

Reported Attack Site!

This web site at www.7sport.net has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences.

Attack sites try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.

Some attack sites intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.

Предупреждение- посещаването на този сайт може да повреди компютъра Ви!

Предложения:

* Върнете се на предната страница и изберете друг резултат.

* Опитайте да откриете това, което желаете с друго търсене.

Или може да продължите към http://www.7sport.net/ на свой риск. За подробна информация по проблемите, които открихме, посетете диагностичната страница за безопасно разглеждане на Google за този сайт.

Повече сведения за това как да се защитите от зловреден онлайн софтуер, може да откриете на StopBadware.org

If you are the owner of this web site, you can request a review of your site using Google's Webmaster Tools. More information about the review process is available in Google's Webmaster Help Center.

Съветът е предоставен от Google

post-70316-1213377011_thumb.jpg

BitDefender

Kaspersky

Avira

Dr.Web

Това са тези които са пробвали.Явно други антивирусни решения или няма или ...страх лозе пази.Засега май Авирата се представя най добре.

Възможно ли е да се активира през определени интервали?Пращах адреса на няколко места но резултата е "НЕ Е ЗАРАЗЕН" :yanim: или както казва

B-boy проблема е решен от админите там.

Някой мислил ли е по въпроса,за подобна но "затворена" така да се изразя тема,където ще се дават такива адреси,и където ще се иска потвърждение че всички последствия са за сметка на тестуващите?Самите адреси да не могат да се виждат без съотвената регистрация там.

Интересно ще падне голямо :rolleyes: но и натрупаният опит ще е от полза.

Някой мислил ли е по въпроса,за подобна но "затворена" така да се изразя тема,където ще се дават такива адреси,и където ще се иска потвърждение че всички последствия са за сметка на тестуващите?Самите адреси да не могат да се виждат без съотвената регистрация там.

Интересно ще падне голямо :rolleyes: но и натрупаният опит ще е от полза.

Това е добра идея, само трябва да се науча да преинсталирам сам Уиндоус и почваме да тестаме. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Наистина можем да си направим така добри изводи за различните антивируси от първа ръка.

Препоръчвам на ползващите Авира да я преинсталират - програмата е чувствителна при подобни атаки и някои от тях променят функционалността и ....При мен безплатният скенер на Dr WEB установява 3 вируса - но не може да ги лекува или изтрива ! Страницата-преводач на Google стана в йероглифи - K I S 8.0.0.357 и той не е идеален... Ще изчакам още констатации... Ако стартирам Twister вероятно ще ги разстреля - после някой пък отново ще го разстреля и него заедно с Win.... Поздрави

Кажете ми какво да правя,изписва ми след сканиране-eagatecom.exe c/windows/sistem 32/dllcache,и не мога да го махна :blink:

Кажете ми какво да правя,изписва ми след сканиране-eagatecom.exe c/windows/sistem 32/dllcache,и не мога да го махна :blink:

Не ми се иска да повтарям поста на колегата горе.Защо не махнеш Авирата,и не сложиш Кис?Има доста привлекателни промоции в темата.Почисти си ПЦ то и като искаш пак си сложи Авирата-та до следващото чистене.Като засече вируса ако не го изтрие веднага,влизаш в SAVE MODE стартираш отново Касперски и му даваш - Обработи.Не рекламирам просто ти е изход.

едит:Емотикончетата много ги харесва Касперски :angry:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

просто това което е влязло в компа не ми дава да сваля антивирусна програма,а антивира да го изтрия :blink: иначе досега да го бях направила :angry: и постоянно ме пита дали искам да рестартирам.

Не ми се иска да повтарям поста на колегата горе.Защо не махнеш Авирата,и не сложиш Кис?Има доста привлекателни промоции в темата.Почисти си ПЦ то и като искаш пак си сложи Авирата-та до следващото чистене.Като засече вируса ако не го изтрие веднага,влизаш в SAVE MODE стартираш отново Касперски и му даваш - Обработи.Не рекламирам просто ти е изход.

едит:Емотикончетата много ги харесва Касперски :)

Никси аз почнах да се убеждавам, че човека не иска да си реши проблема.

Е опитахме сес риск да ни набедят за рекламни лица на Касперски ама наистина щеше да му свърши работа. Поздравявам те! cool.gif

Препоръчвам на ползващите Авира да я преинсталират - програмата е чувствителна при подобни атаки и някои от тях променят функционалността и ....При мен безплатният скенер на Dr WEB установява 3 вируса - но не може да ги лекува или изтрива ! Страницата-преводач на Google стана в йероглифи - K I S 8.0.0.357 и той не е идеален... Ще изчакам още констатации... Ако стартирам Twister вероятно ще ги разстреля - после някой пък отново ще го разстреля и него заедно с Win.... Поздрави

Не те разбирам>

Това е един от най-често посещаваните портали от мен - почти ежедневно ! Смених толкова програми и пак ще ги сменям - ако имаше заплаха - щях да съм между първите съмняващи се! Какви вируси - това са халюцинации на неадекватен защитен софтуер ! С извинение към авторите му... Поздрави

Е как така изведнъж ти направи проблем сайта и как ти повлия толкова бързо на компютъра,че чак и препоръчваш да се преинсталира Авира,не те разбирам.Имам чувството,че преувеличаваш.

Що се отнася до предложението на nikssi аз съм,ЗА :)

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Мисля съвсем ясно съм се изразил - в конкретния случай впечатляват Norton-AVIRA-Dr WEB ! Всяко мнение си е субентивно ! Иначе предложението е супер! Поздрави

Сега пробвам в подробности новия КИС -когато достигнат това, което вижда Авира - тогава ще си струва ! Касперски просто има да догонва- и той като ЕSET !!! Поздрави

BitDefender

Kaspersky

Avira

Dr.Web

Това са тези които са пробвали.Явно други антивирусни решения или няма или ...страх лозе пази.Засега май Авирата се представя най добре.

Възможно ли е да се активира през определени интервали?Пращах адреса на няколко места но резултата е "НЕ Е ЗАРАЗЕН" :angry: или както казва

B-boy проблема е решен от админите там.

Интересно ще падне голямо ;) но и натрупаният опит ще е от полза.

Пропускаш Twister AntiVirus v.7 cool.gif -по мое скромно мнение най-ефикасното решение от доста време насам.

Препоръчвам за advanced users only!!!!

Мисля съвсем ясно съм се изразил - в конкретния случай впечатляват Norton-AVIRA-Dr WEB ! Всяко мнение си е субентивно ! Иначе предложението е супер! Поздрави

Аз лично не виждам причина да я преинсталирам...Минава теста с EICAR...значи си работи коректно.

http://www.eicar.org/download/eicar.com

Доста теми се насъбраха, показващи нуждата от по-добра самозащита на програмата, както и изграждане на някои прости правила при сърфиране в интернет пространството.

*dima1980

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=86472

*EXPI

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%EE%EA%E8%F0%E0

*Dhampius

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%EE%EA%E8%F0%E0

Определено трябва да поработят върху самозащитата на програмата.Опцията за защита на процесите от нежелателно затваряне е маркирана по подразбиране, но те бяха убити без проблем с Advanced Process Termination 4.2

Има един от най-високите показатели при засичане на зловреден код (detection rate), но това не е всичко при сформиране на крайната оцента за даден антивирусен продукт...В новата версия на Kaspersky доста са засилени и евристиката и засичането на зловреден код => в комбинация с Proactive Protection и Advanced Disinfection Technology (която позволява да се изтрият засечените файлове без да е необходим рестарт на машината поне в повечето случаи) се постига добър резултат при отстраняването на зарази...

Засега обаче съм си доволен от нея.Вярно, че не е съвършена.Аз самия бях учуден от някои нередности на 7-ма версия (въпреки, че не съм бил там, когато тези неща са се случили), но като за безплатен продукт върши работа.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=842668

Ако бъде засегната/поразена от по-агресивен вирус, просто ще я деинсталирам, ще почистя регистрите с инструмент създаден от Avira, ще сканирам с някой друг инструмент, който не се нуждае от инсталиране (standalone) или с някой онлайн такъв (въпреки, че не съм им фен заради инсталирането на ActiveX протоколи), ако се наложи ще почистя и с bootable rescue disk, ще преинсталирам Avira и това е.A и края на краищата затова съществуват и програми като Acronis TrueImage Home 11

За защита на процесите, могат да се тестват: ProSecurity (споменавана често от TNN), System Safety Monitor (с опцията Keep Process in Memory и има опция за рестартиране на "терминирани" процеси, но неможеща да се справи с Worm/Fujacks.X - Worm), COMODO, ProcessGuard, OnlineArmor и т.н.

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=209187

Ревю на ProSecurity

http://wiki.castlecops.com/Prosecurity

Сега пробвам в подробности новия КИС -когато достигнат това, което вижда Авира - тогава ще си струва ! Касперски просто има да догонва- и той като ЕSET !!! Поздрави

Аз не съм на твоето мнение. От дългогодишния си опит с Авирата мога да кажа че авирата подобно на bitdefender има доста параноична евристика и в следствие навика да вижда като вируси неща,които всъщност не са. Така ще поместя малко снимков материал от един проведен тест с архив съдържащ 100 вируса:

Да не говорим, че ако машината е заразена с много вируси се бъгва зацепва и наникъде. А пък държейки на обективността мога да ти кажа, че стената на каспера е в пъти по-добра от на авирата.

post-163281-1213419823_thumb.jpg

post-163281-1213419837_thumb.jpg

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Аз не съм на твоето мнение. От дългогодишния си опит с Авирата мога да кажа че авирата подобно на bitdefender има доста параноична евристика и в следствие навика да вижда като вируси неща,които всъщност не са. Така ще поместя малко снимков материал от един проведен тест с архив съдържащ 100 вируса:

Да не говорим, че ако машината е заразена с много вируси се бъгва зацепва и наникъде. А пък държейки на обективността мога да ти кажа, че стената на каспера е в пъти по-добра от на авирата.

Авирата е FREE, каква е разликата с комерсионалната версия в този случай? Конкретно при тази проверка питам,не какви модули има тази и онази.

едит:

Ако можеш премести поста или в темата за Касперски или в тази за Авира.Тука излизаме от конкретната тема,а се очертава интересна дискусия.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Сега и аз да кажа нещо,ако не исках да си оправя компютъра,въобще нямаше да питам,също и ако знаех как.Мисля,че този форум е за такива като мен,които не разбират много,а искат да се научат.Не се е родил човек,който да знае всичко.Благодаря ви за помощтта все пак.Ваньо,аз вчера сканирах с dr.web,и точно от там ми изписваше това съобщение,но не се изтрива.Снощи успях да сваля някаква версия на Каспаров,както ме посъветвахте,показвами че имам trojan-dowloader.vbs.small.az,и че немога да го излекувам,защото отсъства запис или нещо такова.Аколкото до антивира,как ли не се опитвах да го изтрия,нищо не постигнах,ако някой може да помогне....и ако не му е скука....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.