Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

А аз спокойно и тихо бих се занимавал със строго еснафското си подобряване на благосъстоянието на семейството ни, докато околните разнищват целия свят на съставните му части.

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

...Още по интересно е че ... загубите на олигарсите от РФ са ... съизмерими че и повече от тез ина "злите западняци"... :)

Ето , че започваш да забелязваш някои от нещата....   

Всяка , която и да е тя система , съществува в условия на конфликт между поне две страни с еднакви , но противоположни интереси.

Затворена система (каквато към момента вече е (!) икономическата система на планетата) , за да просъществува във времето е необходимо вътре в нея да се поддържа динамично равновесие - едновременно удовлетворяване на страните с еднакви , но противоположни интереси на всички нива на развитие .....(не само там "горе")... 

Иначе системата се саморазпада !  (що империи са се саморазпаднали няма да посочвам)

При това за да се постига равновесиеколичествените изменения следва да претърпят качествено превръщане......(това е теорията съответстваща на практиката)....

Казано с други думи , следва да надмогнем атавистичното мислене.

Необходимо е ново мислене !

И повечето започват да се почесват по главата , що е пък това ново мислене....! :)

Пък то е просто за разбиране - да надмогнем собствената си лакомия във всичките й аспекти на разглеждане . Трудно е за правене !.....

И средствата разпилявани за въоръжения и военни конфликти , да се пренасочат към по-смислено предназначение...

Това съвсем , ама съвсем на кратко и сигурно се досещаш , че тук има много , много да се мисли и пише ....!

Във всеки случай това е пътят на спасението.......иначе следва Апокалипсис - когато някой идиот натисне копчето ! Пък идиоти наспорил Господ....   :)

Ей ти и Украйна - същността на играта там е пак лакомия....(без да уточнявам чия :) )!

....дето Христос щял да ни спасява...(друга тема за размисъл)!

.....какви християни са американците (и европейците) , щом като им зашлевиш плесница , не си обръщат и другата страна ? Какви ценности , каква демокрация........?!  

С мислене на диваци от каменната ера.... и още , и още , и още...! Пак е просто.....!  :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

А аз спокойно и тихо бих се занимавал със строго еснафското си подобряване на благосъстоянието на семейството ни, докато околните разнищват целия свят на съставните му части.

От работа гърбат се става, богат не се става. 

Ако не знаеш кога е криза, а кога подем, как точно ще увеличиш еснафщината ?

Не казвам, че е лесно. И аз от време на време още, срам не срам, отивам да работя за заплата. Но поне се опитвам да позная. Та от скромния ми опит, сега САЩ са в подем, не са в криза.

Всички икономически показатели се подобряват. Къде по бързо, къде по бавно от очакваното.

Не знам защо, фалита, или.. айде да кажем.. кризата, кризите във демократичните общества

Абе, не го слушай бай си Стефан. Той пише на три ракии, като му дойде музата, без понятие да си има от икономика. Няма криза в САЩ. Точно обратното се наблюдава.

....Абе, не го слушай бай си Стефан. Той пише на три ракии, като му дойде музата, без понятие да си има от икономика. Няма криза в САЩ. Точно обратното се наблюдава....

Ето ! Това е типично заклинание произлизащо от безхаберие ! :)

....дето Христос щял да ни спасява...(друга тема за размисъл)!

.....какви християни са американците (и европейците) , щом като им зашлевиш плесница , не си обръщат и другата страна ? Какви ценности , каква демокрация........?!  

С мислене на диваци от каменната ера.... и още , и още , и още...! Пак е просто.....!  :lol6:

:D

И в тази тема взе да става купон! 

:D

И в тази тема взе да става купон! 

`ми то си е купон и без това !  :)

Като не разбрал горното , поне долното дикиш хванало......! :lol6:

`ми то си е купон и без това !  :)

Като не разбрал горното , поне долното дикиш хванало......! :lol6:

Какво да ти кажа, баю. Противоречиш си. :tongue2:

Преди няколко дни защитаваше сталинизма, а сега пишеш за "ново мислене"? Дали нямаш предвид "нов сталинизъм" или?…  :D

От работа гърбат се става, богат не се става.

Ако не знаеш кога е криза, а кога подем, как точно ще увеличиш еснафщината ?

Не казвам, че е лесно. И аз от време на време още, срам не срам, отивам да работя за заплата.

Моят опит показва обратното - без работа е много...рисково да се очаква да забогатееш. Разбира се, мисленето е на първо място.

Ако пък визираш борсови спекулации, не е за мен.

Преди няколко дни защитаваше сталинизма, а сега пишеш за "ново мислене"? Дали нямаш предвид "нов сталинизъм" или?…  :D

Я , покажи ! Да видим какво не си разбрала ....(твоя воля , разбира се).

Сещам се за кой пост говориш...

Само за отправна точка !

Като кажа че 2+2 е 4 (количествено) , защитавам ли това твърдение ?

Ако отговорът ти е "да" тогава значи , че и сталинизма защитавам.... :)

Какво да му защитаваш ?

Ами то така си съществува ! Не само при Сталин , а изобщо в човешкото мислене .

Значи !

Не го защитавам , а го обяснявам.

Ново мислене означава да се разбира кога , защо и как 2+2 не е 4 , и какво следва от това ....

И да се действа в съответствие с това ново мислене....

Къде сега виждаш противоречие с горното ?

Ами 2+2 си е 4 , ама не винаги и при всички условия......

Това е качествено превръщане в мисленето !........

Т.е. развитие = конфликт -> качествено превръщане -> равновесие с възникване на нов конфликт за решаване .......и т.н. до безкрай , където " -> " не е математически знак , а е означение за преминаване от едно състояние в друго....казано с други думи това е Диалектика !

786096.gif                  ......  :)

....Като зад всяка написана дума (и между думите ! :) ) в горната дефиниция стоят купища изписани книги !!!

Да кажем в най-висшата форма на абстрактно мислене - математиката !

Задача за решаване = Дадено -> да се докаже -> решение     ->>   нова задача за решаване въз основа на предходната......  :)

Аз подозирам, че не знае как да си свали демо от интернет, какво остава да е търгувал с реални пари. И по добре за него.

Аз подозирам, че не знае как да си свали демо от интернет, какво остава да е търгувал с реални пари. И по добре за него.

Виждам , че отправяш закачки и само заради това ти отговарям !  :)

От "демо" продукти много , ама много отдавна нямам никаква нужда !

"Демо" продуктите аз ги създавам , както може да се види тук из темите !

Обяснимо е - те са за начинаещи като теб ! :)

Просто съм вътре и като присъща част в игрите които са ми интересни..... :)

Забавно ми е с моя ум и с умовете на хората да си играя... :)

На мен парите никога не са ми били цел в живота - тъпо е просто , не ми подхожда на интелекта !  :)

Пък като средство , с лекота ги добивам колкото са ми достатъчни....

Колко му трябва на Човек ?!  :)

Песничката е фрашкана с акъл , но масово се възприема твърде повърхностно....червено , зелено и свежа плът!

Изчерпихме същността само в три думи......И колкото повече , толкова повече ...и още , и още , и още...! :lol6:

""Абе, не го слушай бай си Стефан. Той пише на три ракии, като му дойде музата, без понятие да си има от икономика. Няма криза в САЩ. Точно обратното се наблюдава.

Реджеп ага!

Не съм писал никъде във форума за някакви кризи, а и както си забелязал, пиша от време навреме. Нали написах, че от икономика не разбирам и не давам "акъл" като теб и други. Сега за алкохола! Явно си в голяма заблуда. Аз не употребявам алкохол  или ако си позволя, това е на 24 декември, ако знаеш какъв празник е. Няма смисъл да ме месиш в твоите глупости. А и да ме слуша някой от Вас, съвсем не го искам. Пиша това, което знам и съм преживял. Лошото е, че ти не умееш.

Не съм писал никъде във форума за някакви кризи

Дори и да си съименник с бай Стефан, няма как да не си разбрал, че не става въпрос за теб. 

Ако не си забелязал, от два дни насам бай Чечи пише странни постове на тема икономика. Мисля и сам можеш да прочетеш по нагоре в темата. Няма нужда да ти цитирам, а и не съм длъжен.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Дори и да си съименник с бай Стефан, няма как да не си разбрал, че не става въпрос за теб. 

Ако не си забелязал, от два дни насам бай Чечи пише странни постове на тема икономика. Мисля и сам можеш да прочетеш по нагоре в темата. Няма нужда да ти цитирам, а и не съм длъжен.

Може и така да е Реджо! То не е само едно магаре с име Стефан. Що се отнася до бай ти Чечи!(не му знаех името) Ами пише човекът, щото му е ясна ситуацията. А за да я разбереш, трябват гънки моето момче в горната глава.Не се напрягай, щом не ти се удава.

Абе Реджо!

Американците как викат когато "манифестират" по улиците? Като руснаците - Ура или... Help? Лека вечер, ага!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Истината сама се пази, казал Хермес Трисмегист. Този, който я научи не може да я предаде на другите, защото и да им я каже, те няма да му повярват.

• 1 месец по-късно...

Пореден пирон в ковчега на капитализма - под мъдрото и стратегическо ръководство на гросмайстор Путин, руската рубла отбеляза 15% спад спрямо долара за един месец.

Авторитетни икономисти отбелязаха, че това развитие ще доведе до застрашително увеличаване на конкурентноспособността на Руската икономика, което ще ускори краха на Американската икономика, чрез вътрешното разлагане на презадоволените Американски потребители.

Китай веднага отговори на Руската девалвация чрез административно поевтиняване на юана, явно предварително синхронизиран с БРИКС ход за допълнително дестабилизиране на световната икономическа ситуация.

Ловкият маньовър със спада на фондовата борса в Хонг Конг вече се оценява от експертите като отвличаща операция, която да заслепи едрия капитал и да го заблуди за истинските планове на БРИКС.

Броим седмиците, а защо не - и дните до фалита на Америка. Ексклузивно за форумните членове споделям за резервния ни план - Йелоустоун. Няма да пиша повече, да не би капиталистите да са проникнали и тук.

Да, да, знаем - гърците фалират, американците фалират ..... кога ще фалираме и ние така се чудя.

Да, да, знаем - гърците фалират, американците фалират ..... кога ще фалираме и ние така се чудя.

Не разбрах, вие одобрявате или неодобрявате гросмейсторские ходь другаря Путина?

Не разбрах, вие одобрявате или неодобрявате гросмейсторские ходь другаря Путина?

На какъв език пишеш?

Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход!

Макар че ти и на български не можеш да пишеш правилно

Добър ден на всички.Повече от ясно е че нещо се задава , нещо ще разклати света ни както може би никога до сега , било то нова световна война или масивна финансова криза.В двата случая ние ще го ядем и най-вероятно както никога до сега.Занимавам се с валута и ми се налага да следя курсовете и стоковите борси , от няколко месеца насам Долара и британския Паунд флуктуират/колебаят много често и с все по-големи стойности.

Иначе за Yellowstone там ще е вече страшно защото няма да засегне само щатите а цялата планета , ако го активират изкуствено да изригне това ще е края.Съмнявам се дори БРИКС да го направят това тъй като това ще повлияе и на тях , но знае ли човек какъв луд седи зад кормилото... 

Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход!

.............

То да е само това. Български думи с руски окончания.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.