Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

В САЩ се бачка като вол. Там няма 38-40 часова работна седмица, както е в Европа.

Ако и българинът се научи отново да бачка по минимум 6 дни в седмицата, вместо да се тръшка и  оплаква по цял ден, нещата ще стоят съвсем различно.

Работят...."РАБОТЯТ" 24/7:

https://www.youtube.com/watch?v=yHRjGZ_gWoU

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

Най-лесния начин - оказва се, че под България има милиарди и милиарди куб.метри природен газ и милиарди и милиарди барели петрол, който лесно могат да бъдат усвоени. Вместо да облагородяваме пустинята(както го правят едни господа в арабския свят), ще направим здравеопазването и образованието безплатни.

Друг начин - цък.

:)

Разбирам. Значи, в елинистичната класическа драма, този подход се нарича deux ex machina - в безнадежден момент се появява някое божество в някакво приспособление и спасява ситуацията.

За съжаление, това "оказване" е медиен шум и не съответства на реалността.

Обаче, имаме злато! Тонове злато. Е, досаден детайл е, че са много равномерно пръснати в рудата и изискват знанията и уменията как да бъдат добивани на компании като Dundee Precious Metals.

Тези, които Ви насаждат омраза срещу "изедниците и използвачите", отлично знаят това, но нямат никакви скрупули да Ви заблуждават и мамят, с цел да продължат да Ви стрижат.

Да, вторият вариант съм го виждал преди доста години, успешна сатира е на родното мислене и все повече ми изглежда като единствен сценарии за постигане на някакъв успех в условия на независимост.

Ако това е нивото, на което искаш да водим разговора - внезапно откриване на природни богатства, то ти препоръчвам да го спрем и без да губиш време да отидеш на някоя бензиностанция и да намериш билетите от лотарията, явно за теб това е начинът.

Отвори българските хроники, Форс.

Иначе едно изследване на Галъп: http://www.gallup.com/poll/175286/hour-workweek-actually-longer-seven-hours.aspx

Българските хроники успешно настигнаха американските, откакто им станахме територия, нали от тях се учим на "добродетелност", "цивилизованост" и hardwork.

Отговорът на всички разглеждани проблеми е прост и той е :

Съзнателно преодоляване (вероятно и регулиране) на човешката лакомия във всичките и форми .

Реализацията обаче ми се струва чиста утопия , най-малкото защото лакомията е безкрайно присъща на вида ни.

И забележете - съществува единствено при човеците !

Т.е. наред с Разум , сме получили и този "подарък"..... :)

В крайна сметка лакомията както е основна причина за процъфтяване на вида ни , така също се явява и основна причина за унищожението му !

Явява се основно противоречие , подлежащо на незабавно вече решение !

Няма на къде да се бяга ! В Космоса може би , ама за там още сме хилавички недорасляци....

Системата се затвори !

Първо трябва тук и сега да се справим !

Първата жертва са САЩ - безусловни шампиони по лакомия.....! :)

И ако въобще има някакво извън сетивно Съзнание (Бог примерно) , ето на - Йелоустон на тях се падна ! :lol6:

Всичко хубаво, ама ако изключим Йелоустоун, как ще ги бием Американците :)

Както LaForce установи, силните бият слабите, природен закон :) Пък и не за всички американците са лоши - разни елити са се укрепили тук-там и се чувстват добре.

Самите американци пък, явно са подучули за подобни намерения и се готвят - май няма с добро да се дадат :)

Предлагам спокойно да си седим тук и да не решаваме глобални проблеми, ами да помислим как да си оправим личните дела, а после и тези на близките ни хора. Ако това минава през световните проблеми или сте много известни личности или нещо не е наред.

Ми май не е така, щом вече много американски икономисти твърдят, че изнасянето на почти всички производства извън САЩ е било грешка!

Аз също смятам, че е така, но кой е безгрешен?

Американците, като нация организирана и умна, започнаха вече да връщат някои производства обратно. Но не си мисли, че ще е значителна част - ще поддържат само тези умения, които са им необходими и те уверявам, че няма да шият маратонки и дрехи в CONUS.

Работят...."РАБОТЯТ" 24/7:

https://www.youtube.com/watch?v=yHRjGZ_gWoU

Само такива ли са американците? Няма ли случайно такива, които работят?
Предлагам спокойно да си седим тук и да не решаваме глобални проблеми, ами да помислим как да си оправим личните дела, а после и тези на близките ни хора. Ако това минава през световните проблеми или сте много известни личности или нещо не е наред.

Така е. За съжаление, всеки диалог минава през това че злите хамериканци са виновни за абсолютно всичко и са оправдание за всяка "неволя".

а понякога да не кажа доста често нещата и проблемите са си абсолютно "локално производство" :) 

Виждаш че умишлено се спекулира с еденичното , представяйки го за глобална практика и принцип.

Това е спекулация. 

Класика :)

Българските хроники успешно настигнаха американските, откакто им станахме територия, нали от тях се учим на "добродетелност", "цивилизованост" и hardwork.

Това е, че не се учи българинът. Само е територия. Поговорката "Залудо работи, залудо не стой" отдавна е само поговорка.

Всеки път, като си идвам, установявам колко мудно се случва всичко в България, как хората се "ослушват" на работното място и колко бързо и ефективно се работи в Западна Европа. Обемът работа, който един западняк може да обърне за един час е по-голям от обема, който свършва един българин за половин работен ден. Не, че няма и работливи българи. Но те някак се стопяват на фона на масата. 

В САЩ се бачка като вол. Там няма 38-40 часова работна седмица, както е в Европа.

Ако и българинът се научи отново да бачка по минимум 6 дни в седмицата, вместо да се тръшка и  оплаква по цял ден, нещата ще стоят съвсем различно.

Стига врели - некипели! В САЩ, както и навсякъде другаде, хората бачкат според масрафа си! Аз лично, мнооого рядко виждам някой да бачка по 6 дни в седмицата. Има дори сфери, в които това е табу. Който може да си свършва работата за шест часа, си я свършва, слага си шапката и си отива дома. Има я и другата крайност, работодателят да не дава да се работи повече от 4 часа на ден (защото тогава има възможност да не осигурява работника). А на басейна, на океана, по кръчмите и моловете, целодневно, седем дена в седмицата има по много хора. Отново, всеки според масрафа си. Ай трагедии, ай!

Всичко хубаво, ама ако изключим Йелоустоун, как ще ги бием Американците :)

Само такива са. Като манталитет. Има и такива които работят легално, но не отказват каквато и да е "работа", стига да е безопасна, в смисъл да не ги хванат, или опасна, ако си струва годините в затвора и риска от нараняване или смърт. Всичко се смята преди да го направят, изключая наркоманите, които са безмозъчни и крадат каквото им падне.

Стига врели - некипели! В САЩ, както и навсякъде другаде, хората бачкат според масрафа си! Аз лично, мнооого рядко виждам някой да бачка по 6 дни в седмицата. Има дори сфери, в които това е табу. Който може да си свършва работата за шест часа, си я свършва, слага си шапката и си отива дома. Има я и другата крайност, работодателят да не дава да се работи повече от 4 часа на ден (защото тогава има възможност да не осигурява работника). А на басейна, на океана, по кръчмите и моловете, целодневно, седем дена в седмицата има по много хора. Отново, всеки според масрафа си. Ай трагедии, ай!

Като не виждаш, да беше погледнал статистиката за Америка в линка, който съм дала по-горе? В Северните щати се бачка определено много повече, от колкото в южните. Южните свалят средното за страната с масрафа си. :-)

Като не виждаш, да беше погледнал статистиката за Америка в линка, който съм дала по-горе? В Северните щати се бачка определено много повече, от колкото в южните. Южните свалят средното за страната с масрафа си. :-)

Тц! Аз и на север съм бил и там рядко съм виждал хора да работят по уийкендите. И там по бреговете на Мичиган всеки ден, седем дена в седмицата е пълно с много хора през лятото, а по кръчмите и моловете целогодишно. Разбира се, моите наблюдения са далеч от твоята статистика, но нищо, всеки с масрафа си...

Тц! Аз и на север съм бил и там рядко съм виждал хора да работят по уийкендите. И там по бреговете на Мичиган всеки ден, седем дена в седмицата е пълно с много хора през лятото, а по кръчмите и моловете целогодишно. Разбира се, моите наблюдения са далеч от твоята статистика, но нищо, всеки с масрафа си...

Статистиката не е моя. Ето още http://20somethingfinance.com/american-hours-worked-productivity-vacation/

И тук заведенията са пълни през седмицата. Предимно с туристи и емигранти обаче.

Само такива са. Като манталитет. Има и такива които работят легално, но не отказват каквато и да е "работа", стига да е безопасна, в смисъл да не ги хванат, или опасна, ако си струва годините в затвора и риска от нараняване или смърт. Всичко се смята преди да го направят, изключая наркоманите, които са безмозъчни и крадат каквото им падне.

Ами...добре. Аз съм виждал предимно други, дето работят по повече. Ама, въпрос на среда.

Статистиката не е моя. Ето още http://20somethingfinance.com/american-hours-worked-productivity-vacation/

И тук заведенията са пълни през седмицата. Предимно с туристи и емигранти обаче.

Твоя казвам, щото ти я даваш, а не че ти си я измислила. Не мога да припиша такъв капитален труд на един човек. Но че е рисувано на поразия с тъмно черни краски е видно за всеки видял нещата отблизо.

Твоя казвам, щото ти я даваш, а не че ти си я измислила. Не мога да припиша такъв капитален труд на един човек. Но че е рисувано на поразия с тъмно черни краски е видно за всеки видял нещата отблизо.

Значи не Америка, а Русия е пред фалит. Само не разбирам, защо Синдбад ти лайква постовете.

Това е, че не се учи българинът. Само е територия. Поговорката "Залудо работи, залудо не стой" отдавна е само поговорка.

Всеки път, като си идвам, установявам колко мудно се случва всичко в България, как хората се "ослушват" на работното място и колко бързо и ефективно се работи в Западна Европа. Обемът работа, който един западняк може да обърне за един час е по-голям от обема, който свършва един българин за половин работен ден. Не, че няма и работливи българи. Но те някак се стопяват на фона на масата. 

Не е така, всъщност поставени в равни условия не мисля, че ще има голяма разлика в производителността на труда м/у българин и европеец!Като под равни условия разбирам условия на труд, използвани машини и заплащане.Не може да се прави сравнение без да се взема в предвид в какви условия и с какви машини се работи!Естествено, че европеец с добри условия за труд и използващ най-съвременни машини ще бъде по-производителен от българин работещ в лоши условия и снабден с най-елементарни инструменти!Не знам къде си видяла тази мудна работа, но при частник в България отдавна не се работи само по 40 часа на седмица!Единствено жълтите ги признавам, че работят повече, за там няма спор, като машини са!

Не е така, всъщност поставени в равни условия не мисля, че ще има голяма разлика в производителността на труда м/у българин и европеец!Като под равни условия разбирам условия на труд, използвани машини и заплащане.

А всъщност, най-важното е българинът да бъде откъснат от манталитета си и да бъде поставен в подходящ за работа.

Виждали сме чудесата, които прави просто пребиваването в друга държава относно напр. навиците в цапането.

Да поентя, тъй като доказано не можем ефективно да съществуваме като общество, да не говорим като държава, най-разумно е да бъдем разформировани като такова и придадени към някое способно да ни управлява и организира. Ще е най-добре за всички.

Всъщност, можем.

Е той и Сталин ги пращал с тояги срещу картечници, ама все пак е имал бройка. За сиромашките държави армиите са напълно безсмислен и неоправдан разход ......... политиците също.

Е той и Сталин ги пращал с тояги срещу картечници, ама все пак е имал бройка. За сиромашките държави армиите са напълно безсмислен и неоправдан разход ......... политиците също.

Уважавам твоите мнения, но не даде смислен отговор какво правим с ангажиментите ни по линия на НАТО?

Както казват гърците - преговаряме ги.

Виждали сме чудесата, които прави просто пребиваването в друга държава относно напр. навиците в цапането.

А задавал ли си си въпросът защо е така?Аз съм си го задавал и съм стигнал до извода, че когато българина(тук не говоря за циганите) е в държава в която се спазват правилата и законите той ги спазва, тоест отговора е прост, когато в България започнат да се спазват правилата и законите от всички, нещата ще си дойдат на мястото.

Разбирам. Значи, в елинистичната класическа драма, този подход се нарича deux ex machina - в безнадежден момент се появява някое божество в някакво приспособление и спасява ситуацията.

За съжаление, това "оказване" е медиен шум и не съответства на реалността.

Обаче, имаме злато! Тонове злато. Е, досаден детайл е, че са много равномерно пръснати в рудата и изискват знанията и уменията как да бъдат добивани на компании като Dundee Precious Metals.

Тези, които Ви насаждат омраза срещу "изедниците и използвачите", отлично знаят това, но нямат никакви скрупули да Ви заблуждават и мамят, с цел да продължат да Ви стрижат.

Да, вторият вариант съм го виждал преди доста години, успешна сатира е на родното мислене и все повече ми изглежда като единствен сценарии за постигане на някакъв успех в условия на независимост.

Ако това е нивото, на което искаш да водим разговора - внезапно откриване на природни богатства, то ти препоръчвам да го спрем и без да губиш време да отидеш на някоя бензиностанция и да намериш билетите от лотарията, явно за теб това е начинът.

Като се има предвид, че в България за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони, единствения начин май ще си остане описаният в онази сатира. Все чакаме някой или нещо да ни оправи(в положителния смисъл). Ако нещо не ни падне даром, май ще си останем само с чакането и няма да направим нищо за да се справим сами в създалата се ситуация. А защо е така...?

А всъщност, най-важното е българинът да бъде откъснат от манталитета си и да бъде поставен в подходящ за работа.

Да поентя, тъй като доказано не можем ефективно да съществуваме като общество, да не говорим като държава, най-разумно е да бъдем разформировани като такова и придадени към някое способно да ни управлява и организира. Ще е най-добре за всички.

Викаш добрите навици да не се цапа се учат в чужбина а, хахахахахахаха :D :D  Успя да ме разсмееш... като гледам тука какви са " чистофайници " направо ми иде да взема калашника и да разстрелвам.... то затова все домовете им се чистят от чужденци и емигранти чистачи, затова и все някой трябва постоянно да им слугува, защото държа чисто.... тука съм се нагледал на такива мизерии, направо дето се вика в собствените им къщи, положението е почти като в кочина .. буквално.... И такива са не само пакита, индийци и други не традиционни етноси за Англия, а основно самите англичани..... а улиците им постоянно се обират затова и са предимно чисти, а не защото не цапат, да не говорим за работните им места... понякога се чудя аджеба тези дали изобщо майките им са ги учели на ред и потдържане на чистота.....

Като цяло бих казал че мизерниците тука са много повече от тези в Бг.... 

Значи не Америка, а Русия е пред фалит. Само не разбирам, защо Синдбад ти лайква постовете.

Синбад лайква постовете на гарвана заради нещо, което с твоя мисловен потенциал и капацитет  ти едва ли ще разбереш някога .... 

Като се има предвид, че в България за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони, единствения начин май ще си остане описаният в онази сатира. Все чакаме някой или нещо да ни оправи(в положителния смисъл). Ако нещо не ни падне даром, май ще си останем само с чакането и няма да направим нищо за да се справим сами в създалата се ситуация. А защо е така...?

Същото се казва и в Англия, богатия викат те е почти неприкосновен .... обикновенно бедните и средните като сгазят лука, духат супата, а мастите адвокати са сред най богатите и тук....за разни пък потомствени , големи бизнес акули  и политици да не говорим...  така че положението в Бг си е типично като навсякъде в света ...корупцията също.. но на по високо ниво ( викат му спонсориране, или лобиране , или заплащане за уж услуга , което ми напомни за раздуханите тук по едно време новини за няккви си мижави милиони на Камерън дето не бил декларирал, а се оказало че просто уж закъснял май, а те били от частната му дейност на политически и икономически съветник )  дребните не смеят чак толкова като при нас в Бг, но и те намират чалъми.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Америка е фалирала от 15 години насам, и като цяло целия запад е практически фалирал..

Америка е фалирала от 15 години насам, и като цяло целия запад е практически фалирал..

Ти пък откри топлата вода - виж кога е започнала темата и е открито за форумната общественост, че Америла е фалирала.

Добре, че доларът някак успя да запази покупателната сила и някакви остатъци от Америка произведоха телефона и компютъра ми, че да пиша във форума, да.

Викаш добрите навици да не се цапа се учат в чужбина а, хахахахахахаха :D :D Успя да ме разсмееш... като гледам тука какви са " чистофайници " направо ми иде да взема калашника и да разстрелвам.... то затова все домовете им се чистят от чужденци и емигранти чистачи, затова и все някой трябва постоянно да им слугува, защото държа чисто.... тука съм се нагледал на такива мизерии, направо дето се вика в собствените им къщи, положението е почти като в кочина .. буквално.... И такива са не само пакита, индийци и други не традиционни етноси за Англия, а основно самите англичани..... а улиците им постоянно се обират затова и са предимно чисти, а не защото не цапат, да не говорим за работните им места... понякога се чудя аджеба тези дали изобщо майките им са ги учели на ред и потдържане на чистота.....

Като цяло бих казал че мизерниците тука са много повече от тези в Бг....

...

/quote]

Навиците се учат в семейството, а българите понамаляват хвърлянето на фасове и други отпадъци на улицата, когато са в чужбина.

В Англия не съм ходил, но в Германия съм бил десетки пъти, къде ли не, и съм влизал в хорските домове. Бил съм и в Австрия, Испания, Гърция, Чехия, Унгария, Хърватска, Сърбия, Естония, Литва, Турция.

Такава кочина каквато е в София, не съм виждал никъде. Да ти кажа, според мен с Англия кочината я правят емигрантите май-май, поне от това, което съм виждал с емиграцията в други страни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.