Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

на 12/6/2015 at 15:22, язе написа: Kакво ще рече не ще? Та тя е фалирала вече. 18 трилиона дълг, ило по 50 000 на калпак. Кой ще ги връща и как точно ще стане? Америка се крепи на войната и мародерствата. Еле Русия още малко да се окопити от Елциновите разграбвания и чау бау на Америка.

А на бас че този ти пост ще остане без отговор.

Ако не се лъжа дълга на Русия май е около 350 милиарда. Ама на фона на 18 трилиона си е капка в морето.

Супер! Единственото интересно, обаче е, дали малкият размер на руския дълг ще направи Русия по-привлекателна за кредиторите.

Според мен, само за Китай, а това ще е началото на края.

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

преди 4 минути, Blago72 написа:

Супер! Единственото интересно, обаче е, дали малкият размер на руския дълг ще направи Русия по-привлекателна за кредиторите.

Голям анализатор се извъди Владо. Ще е голяма загуба за Путин да те няма в екипа си като баш съветник или шеф на съветниците.

За кое начало на края намекваш ? За края на Америката ли?

преди 1 час, Blago72 написа:

За кои кредитори? За тези дето ги създават Русия и Китай, или за МВФ... За разлика от САЩ, Русия си е самодостатъчна.

преди 9 минути, язе написа:

За разлика от САЩ, Русия си е самодостатъчна.

:) да бе :)

преди 4 минути, miro20 написа:

:) да бе :)

Не бе. :)

преди 4 минути, Blago72 написа: Супер! Единственото интересно, обаче е, дали малкият размер на руския дълг ще направи Русия по-привлекателна за кредиторите.

Голям анализатор се извъди Владо. Ще е голяма загуба за Путин да те няма в екипа си като баш съветник или шеф на съветниците.

За кое начало на края намекваш ? За края на Америката ли?

За Америка, разбира се.

А за анализатор, виждам, че започваш да разбираш за какво ми плащат :D

преди 7 минути, Blago72 написа:

За Америка, разбира се.

То сигурно не знаеш вица за българския икономист – само един такъв е достатъчен да затрие Америка:) Та и твоите анализи са същата работа:)

Все пак най-после си призна, че ти плащат, остава да си признаеш и че е за тролстване – ще ти олекне:)

преди 27 минути, Blago72 написа:

За Америка, разбира се.

Извинявам се, че се намесвам, ама:

Цитат

работя безумно интересна работа... по-известна като machine learning...

https://www.kaldata.com/forums/topic/245826-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BA-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B4/?page=3#comment-3211624

Последно? Анализи или роботика? Да не вземеш и ти да се окажеш като един тукашен форумен "инженер", дето практикува инджинерлъка си по цял ден по форумите и коментарите по сайтовете...

Цитат

А че всеки от нас са купили, е повече от ясно и не изисква много размисъл.

https://www.kaldata.com/forums/topic/57338-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82/?page=11#comment-3249231

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

преди 45 минути, язе написа:

Не бе. :)

Кое им е "самодостатъчно" ?? в момента са на принципа.. "може на мене да ми е зле, ама важното на вуте да е по зле"

За тяхно съжаление, тактиката.. светът ни налага санкции и ограничения срещу нашата икономика, и срещу нашите граждани , се разбира като .. - ние ще предприемем ответни мерки - още по големи санкции срещу нашата икономика, и още по големи забрани срещу нашите грждани .

:)

преди 27 минути, Blago72 написа: За Америка, разбира се.

А за анализатор, виждам, че започваш да разбираш за какво ми плащат [emoji3]

Извинявам се, че се намесвам, ама:

Цитат работя безумно интересна работа... по-известна като machine learning...

https://www.kaldata.com/forums/topic/245826-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BA-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D0%B4/?page=3#comment-3211624

Последно? Анализи или роботика? Да не вземеш и ти да се окажеш като един тукашен форумен "инженер", дето практикува инджинерлъка си по цял ден по форумите и коментарите по сайтовете...

Цитат А че всеки от нас са купили, е повече от ясно и не изисква много размисъл.

https://www.kaldata.com/forums/topic/57338-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82/?page=11#comment-3249231

Machine learning далеч не е само роботика като дисциплина.

Събираме данни от нещо (web сайт, база данни), което си е отделна наука, след което търсим повтарящи се и значими модели на поведение.

Верифицираме тези модели срещу набора ни от бизнес цели и започваме да следим динамиката им във времето.

Искаме някакви допълнителни системи да работят с тези данни.

Иначе, да, най-вероятно съм самозванец :D

преди 7 минути, Blago72 написа: За Америка, разбира се.

А за анализатор, виждам, че започваш да разбираш за какво ми плащат [emoji3]

То сигурно не знаеш вица за българския икономист – само един такъв е достатъчен да затрие Америка[emoji4] Та и твоите анализи са същата работа[emoji4]

Все пак най-после си призна, че ти плащат, остава да си признаеш и че е за тролстване – ще ти олекне[emoji4]

За добро или лошо, пиша безплатно.

Най-малкото, имам опасения дали ще могат да ми отговорят на текущите изисквания за заплащане :D

Средната класа на САЩ е намаляла с 50%

Цитат

За първи път за последните 40 години болшинството хора в САЩ вече не са представители на средната класа, свидетелстват данни, публикувани в Pew Research Center.

http://www.dunavmost.bg/World/News/35145-sasht-potava-srednata-klasa-e-namalyala-s-50

Над половин милион бездомни хора живеят в САЩ

Цитат

За 2015 година 120.8 милиона възрастни граждани в САЩ са били регистрирани като семейства със среден доход. 121.3 млн жители на Щатите се отнасят към нисшата и висшата класа, т.е. техният доход е значително над или под средния. Над 2 млн. американци живеят с $2 или по-малко на ден.  Близо 60 млн.души (по официална статистика) живеят под прага на бедността. 

Pew Research Center е анализирал данните от правителството от 1971 до 2015 година.

на 8.12.2015 г. at 21:30, miro20 написа:

Кое им е "самодостатъчно" ?? в момента са на принципа.. "може на мене да ми е зле, ама важното на вуте да е по зле"

За тяхно съжаление, тактиката.. светът ни налага санкции и ограничения срещу нашата икономика, и срещу нашите граждани , се разбира като .. - ние ще предприемем ответни мерки - още по големи санкции срещу нашата икономика, и още по големи забрани срещу нашите грждани .

:)

При всяка конфронтация, тактиката е тази. Въпросът е, дали можеш да си я позволиш. Явно руснаците могат...

преди 1 час, язе написа:

При всяка конфронтация, тактиката е тази. Въпросът е, дали можеш да си я позволиш. Явно руснаците могат...

Могат я ... Пу взривява собствените си граждани , и не се церемони с един двама, а с цели кооперации...

Къв е проблема ? никакъв разбира се :)

преди 1 час, Wankata написа:

Над половин милион бездомни хора живеят в САЩ

аха.. като гледам коментарите... някой даже е сметнал.. 0.16 % от населението ...

Сложи по големи букви да е по атрактивно това с което спекулираш.

Сравни го и с изявленията на официални  руски статистики и изказванията на Медведев , Путин и другите ти любимци :

на 1:44 мин - 20 % са под чертата на бедност. Сравни го с тези 0.16 %  Или примерно 260 хил. бездомни руски деца, и 1500 приюта...

Другите факти също ще ти харесат. 200 човека на ден - безследно изчензали , всяка втора бременност - аборт, 8 незавършени разследвания за самолетни катастрофи, неграмотност, детска престъпност, наркозависимост.. все пътви места... чети и гледай.

И най важното .. не ги казвам аз тези неща.. казват ги твоите любимци  и медии :) гледай си ги  и се учи. :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

20 %Под черрата на бедност!  В Сащ са надс 40 % вече... Да не говорим за България.

Много са зле американците, нали това коментираме.

Всеки момент чакаме и официален фалит на долара, тази тоалетна хартия :D

преди 2 часа, Blago72 написа:

Всеки момент чакаме и официален фалит на долара, тази тоалетна хартия :D

Ще отменят 40 годишен мораториум върху износа на нефт. Нещо там с фискалните политики и т.н. Демек...:emoji_smiley-06:

Всеки момент чакаме и официален фалит на долара, тази тоалетна хартия [emoji3]

Ще отменят 40 годишен мораториум върху износа на нефт. Нещо там с фискалните политики и т.н. Демек...:emoji_smiley-06:

Може ли анализ как това ще се отрази на САЩ и защо е лошо за тях?

преди 16 часа, Blago72 написа:

Може ли анализ как това ще се отрази на САЩ и защо е лошо за тях?

Къде съм написал, че е лошо за тях? Споделих информация. Статията я има в Bloomberg(ако си спомням правилно).

Не съм икономист, но като лаик си разсъждавам по следния начин(нали българите от всичко разбираме):

- САЩ ще започнат да изнасят петрол - приходи в бюджета(или където там отидат приходите). Това е добре, не е зле.

- Защо 40 години е имало забрана за износ, а сега, когато петрола е най-евтин ще започнат да изнасят? Не намирам логика, но явно си има причини.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 33 минути, A.com написа:

Къде съм написал, че е лошо за тях? Споделих информация. Статията я има в Bloomberg(ако си спомням правилно).

Не съм икономист, но като лаик си разсъждавам по следния начин(нали българите от всичко разбираме):

- САЩ ще започнат да изнасят петрол - приходи в бюджета(или където там отидат приходите). Това е добре, не е зле.

- Защо 40 години е имало забрана за износ, а сега, когато петрола е най-евтин ще започнат да изнасят? Не намирам логика, но явно си има причини.

виж сащ как изнасят петрол,танкерите влизат навътре в океана,после правят странен обратен завой и се връщат обратно!!:lol6::lol6:

Vendome%20Street_0.jpg

Atlantic%20Titan_0.jpg

http://www.zerohedge.com/news/2015-12-16/something-strange-taking-place-middle-atlantic-ocean

на 17.12.2015 г. at 23:38, A.com написа:

Отчаяна стъпка, за натиск срещу Русия. САЩ наистина се страхуват от Русия- факт!

на 18.12.2015 г. at 3:29, Blago72 написа:

Глен...

Ти сериозно ли? Смени го този източник.

откъде да знам,американска информация!били чакали добри цени!!!може и вярно да е,Ердоган търгува на половин цена краден петрол!кой ще си купи от америка,пак краден,но на висока цена!:lol6:

Отчаяна стъпка, за натиск срещу Русия. САЩ наистина се страхуват от Русия- факт!

Страхуват се единствено от ядрените им оръжия и възможността да попаднат в някой луд, което в Русия не би било прецедент за властимащите.

Друго "страшно" нещо, макари в по-малка степен би била емиграцията от Русия в Европа.

Иначе, един обикновена второкласна диктатура, какво толкоз.

преди 21 минути, Blago72 написа:

Страхуват се единствено от ядрените им оръжия и възможността да попаднат в някой луд, което в Русия не би било прецедент за властимащите.

Друго "страшно" нещо, макари в по-малка степен би била емиграцията от Русия в Европа.

Иначе, един обикновена второкласна диктатура, какво толкоз.

Русия има ядрени оръжия повече от 50 години, но никога не е и помисляла да ги използва. За разлика от САЩ, които ги използваха веднага, след като се сдобиха с тях. Та от чии луди властимащи трябва да се притеснява Света?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.