Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Америка е пред фалит

Featured Replies

Тази тема ако не сте забелязали е пусната 2007 година .

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 778
  • Прегледи 52,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ех, Благо, като се правиш на интелигентен и разбиращ от чужди езици поне съгласувай по число думите. Ако ще е гросмайсторски (множествено число) ще е ходове, а не ход! Макар че ти и на български не м

• Что такое доллар. Самое простое объяснение из 15 пунктов Статията обяснява простичко доста неща.

• Палячо?! Може и да си позволява волности, той е екстравагантен тип, пък и не на последно място поведението му са пиар трикове, но той все пак е... Доналд Тръмп. И определено неговата кандида

Публикувани изображения

• 1 месец по-късно...

http://spodeli.eu/breaking-news-sasht-sa-pred-falit-prizna-finansoviyat-ministar-dzhak-lyu-video-articles-2338.html

Финансовият министър Джак Лю заяви в понеделник, че се тревожи, че изчакване до последната минута за повишаването на лимита на федералния дълг на САЩ може доведе до ужасен инцидент. Американският Конгрес трябва да даде възможност на правителството да вземе още пари назаем до 3 ноември.

Според Лю след тази дата държавата вече няма да има никакви възможности за маневриране. "Наистина се надявам Конгресът да предприеме действия за повишаване на лимита на дълга в скоро време. Ще използвам всички налични инструменти, които имам на разположение, но министерството на финансите няма да разполага с възможности за маневриране след 3-ти ноември", предупреди Лю.

Той добави, че хазната на САЩ има по-малко от 30 млрд. долара на разположение, като сумата бързо намалява. В момента американският брутен държавен дълг надхвърля 18.4 трилиона долара, като федералните задължения са малко под 18 трилиона долара, колкото е техният законен лимит.

Конгресът е в състояние на хаос вече над три седмици, след като говорителят на Камарата на представителите, Джон Бейнър обяви, че възнамерява да подаде оставка в края на октомври. Той е обвиняван от републиканците, че не е достатъчно остър в позицията си спрямо администрацията на президента Барак Обама и от демократите, че е прекалено непримирим.

На фона на страховете си за фалит на САЩ, Лю посочи, че Китай трябва освободи курса на юана, който все още има пространство за поскъпване. Лю и Бейнър често заемаха противоположни позиции в Конгреса, но въпреки това лидерът на републиканското мнозинство даваше възможности за действие на администрацията на Обама, както стана при сделката с Иран.

http://vbox7.com/play:c408d08098

Този филм го гледаме за незнам-кой-път.

Абе, какво стана с онзи пастор ли беше, който на няколко пъти "предсказва" края на света ?
И след всеки неуспешен опит определяше нова дата.

Липсва златното правило - след три неуспешни предсказания, те обявяват за вещер/вещица и отиваш на кладата за уикенд развлечение на пристолюдието.

Обама наложи вето на бюджета за отбрана и рискува неплатежоспособност

Президентът на САЩ наложи вето на бюджета за отбрана, гласуван от републиканското мнозинство в Конгреса.

Предвидените разходи на стойност 612 милиарда долара са твърде високи според Барак Обама, като се харчат пари за много ненужни програми. Например закриването на затвора в Гуантанамо се отлага.

Същевременно в документа има и много положителни моменти като реформата в пенсионирането на военните и финансирането на киберсигурността.

Обама поясни, че се противопоставя на увеличаване на разходите за отбрана, без то да осигурява растеж на американската икономика. (???)

Приетият от Конгреса закон не позволява и провеждането на някои необходими реформи за модернизирането на армията. След президентското вето предстои преразглеждане на текстовете. После те ще бъдат гласувани отново в Конгреса.

С решението си да наложи вето обаче Обама създава допълнително напрежение в отношенията си с републиканското мнозинство.

Този политически конфликт може да доведе сериозни проблеми за американската икономика, защото федералната администрация е на прага на неплатежоспособност. Ако до 3 ноември Конгресът не одобри повишаване на лимита на дълга на САЩ от сегашните 18 трилиона долара, държавата ще трябва да спре работа.

По данни, изнесени от финансовия министър Джак Лю, в хазната има по-малко от 30 млрд. долара и без емитиране на нов дълг, няма как да се финансира федералната администрация.

http://www.darikfinance.bg/novini/118605

• 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Щатският долар догонва еврото - гледам днес един долар се разменя за 1,84 лева...  Америка още колко години ще е пред подобен фалит!?

Това са издигания и агония, не се подвеждай по злият долар :D

Мисля, бяхме коментирали, че темата е 2007-ма :)

Америка не е пред фалит, а е фалирала отдавна. Просто няма кой да и вземе скалпа...  Засега. А САЩ като икономика е пълен въздух- автомобилната им индустрия е отживелица. Няма я вече. Военната... и тя изостанала с векове. Имат три гиганта, които обаче не произвеждат нищо- Гугъл, Ейпъл и Майкрософт... неща които нито се ядат, нито се пият.

на 11/26/2015, 4:26:05, attj написа:

Щатският долар догонва еврото - гледам днес един долар се разменя за 1,84 лева...  Америка още колко години ще е пред подобен фалит!?

Нищо подобно , еврото пада и от това долара , паунда и още доста валути заради това уж отиват нагоре.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

преди 6 минути, Blago72 написа:

Абсолютно е така..само не знам, защо пустата рубла така ни подвежда...

Ама пък кримнаш ! :)

на 11/26/2015, 4:26:05, attj написа: Щатският долар догонва еврото - гледам днес един долар се разменя за 1,84 лева...  Америка още колко години ще е пред подобен фалит!?

Нищо подобно , еврото пада и от това долара , паунда и още доста валути заради това уж отиват нагоре.

Дълбокомислено.

преди 6 минути, Blago72 написа: Абсолютно е така..само не знам, защо пустата рубла така ни подвежда...

Ама пък кримнаш ! [emoji4]

Ваш, ама без ток.

преди 10 минути, Blago72 написа:

Дълбокомислено.

Ваш, ама без ток.

Правилно разбра иронията . :)

преди 3 часа, miro20 написа:

Правилно разбра иронията . :)

Страхотни иронисти сте. Говорим за Америка, но незнайно защо намесихме рублата... Крим и ... би му макята.

преди 3 часа, miro20 написа: Правилно разбра иронията . [emoji4]

Страхотни иронисти сте. Говорим за Америка, но незнайно защо намесихме рублата... Крим и ... би му макята.

От скука си бърборим, докато броим дните до фалита.

преди 17 часа, Blago72 написа:

От скука си бърборим, докато броим дните до фалита.

Добре че амеренугите сами си печатат тоалетната хартия, пардон, доларите.

А за фалита са си фалирали и не го знаят само обикновените американци и такива като тебе.

Щото има само Путиновска пропаганда, а къде ли спи американската такава.

преди 17 часа, Blago72 написа: От скука си бърборим, докато броим дните до фалита.

Добре че амеренугите сами си печатат тоалетната хартия, пардон, доларите.

А за фалита са си фалирали и не го знаят само обикновените американци и такива като тебе.

Щото има само Путиновска пропаганда, а къде ли спи американската такава.

Като проверих последно, с долари можех да си купя всичко, което пожелая, най-вероятно и теб самия :)

С рубли също може, ама трябват все повече :D

Като проверих последно, можех да си купя всичко и с юани...

преди 3 часа, Blago72 написа:

Като проверих последно, с долари можех да си купя всичко, което пожелая, най-вероятно и теб самия :)

С рубли също може, ама трябват все повече :D

Мене точно няма да можеш, ама като те гледам тебе – нещо лесно са те купили:)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 2 часа, karadzha написа:

Мене точно няма да можеш, ама като те гледам тебе – нещо лесно са те купили:)

Къде ме гледаш колега, пък аз да не знам :)

А че всеки от нас са купили, е повече от ясно и не изисква много размисъл. Кой по-скъпо, кой - по-евтино. Кой с долари, кой с юани, а някои - може би дори с рубли.

преди 23 минути, Blago72 написа:

Къде ме гледаш колега, пък аз да не знам :)

А че всеки от нас са купили, е повече от ясно и не изисква много размисъл. Кой по-скъпо, кой - по-евтино. Кой с долари, кой с юани, а някои - може би дори с рубли.

Говори за себе си и за тези, които ти пригласят, за останалите – недей.

Купува се само това, което се продава...

Такъв стана животът, че всичко се продава.

преди 23 минути, Blago72 написа: Къде ме гледаш колега, пък аз да не знам [emoji4]

Говори за себе си и за тези, които ти пригласят, за останалите – недей.

Гледам от теб, та затова сгреших. Да указваш е лесно, трудно е ти да бъдеш такъв, какъвто искаш аз да бъда.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.