Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Ще си задам въпроса тук, понеже не знаех точно къде...Та вкарах си с "Import" уейвчета за звук, но не знам как да ги направя вместо стандартните звуци. Има ли такъв начин изобщо? :)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Има ли такъв начин изобщо?
Да, има: Skype > Настройки > Общи > Оповестяване и внасяте вашите звуци с натискане на „Внеси звук/сигнал". Сетне за всяко събите назначавате ваш звук, който, ако е съвместим файл ще се покаже в списъка вдясно.

Майк Бартлет (Mike Bartlett), продуктов мениджър в Skype за Windows, е излязъл с коментар „10 дни по-късно...“ по повод на 4.0 бета1.

Имате възможност да да дадете критики, предложения и препоръки. Очаква се новата бета2 на четворката да отрази някои от отзивите на потребителите. Това е експериментална версия (доста познати функции липсват, а други са преместени/променени) за изпробване на нова организация на работната среда, и ако не сте я пробвали ви препоръчвам да го направите на резервен компютър.

Здравейте

искам да запитамнещи защото не съм на много на ти с компютрите по скоро на вие :P

та въпроса ми е :

инсталирах си skype 3.8, ноо сега вече неиска въопще да ми го отвори ,тамън го зарежда и после веднага прекъсва :yanim:

Опитвам се да си направя 2 скайп. Направий си 2 потребителски акаунт,кликвам с десен бутон на скайп иконата,въвеждам си името и паролата.Давам ОК и ми излиза ето това:

C:\ Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

The service cannot be started,either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

OK

Не знам как се превежда и какво да правя.Пък искам да си направя 2 скайп.... Благодаря предварително...

Опитвам се да си направя 2 скайп. Направий си 2 потребителски акаунт,кликвам с десен бутон на скайп иконата,въвеждам си името и паролата.Давам ОК и ми излиза ето това:

C:\ Program Files\Skype\Phone\Skype.exe

The service cannot be started,either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it.

OK

Не знам как се превежда и какво да правя.Пък искам да си направя 2 скайп.... Благодаря предварително...

Start>Run>Services.msc

Провери дали е стартиран сървиз

Fast User Switching

Ако не е - стартира (и направи да се стартира автоматично)

yozova, потърсете в тази тема за SkypeLauncher. Всичко това, което описвате вече не е необходимо.

Ето оттук можете да изтеглите програмата: http://www.download.com/SkypeLauncher/3000...4-10844575.html

Допълнение

Тема на автора на програмата, Stefan82, във форума на Skype: http://forum.skype.com/index.php?showtopic=88055&st=0

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Преди всичко беше наред, но сега когато искам да си сложа видео от т.нар. "video mood message" (откъдето търси в сайтовете dailymotion и metacafe) то не се появява на аватара ми. Аз съм го намерил, включил, но то само си се зарежда без името му да се пренесе на аватара ми, след това като дам на "save mood message", също не се показва, стой си каквото е било на аватара ми. Прейнсталирах скайп и не става.

Преди всичко беше наред...
Тук става и няма проблем с двата сайта за видеосъдържание. Предполагам сте с 3.8.0.139? Обновете си контролата ActiveX flash и плеъра за flash на Adobe. Обновете ОС. Потърсете в тази тема, имаше подобни проблеми, има и решения с описания.

А аз искам да попитам, мога ли да добавя видео специaлно от YouTube към описанието до снимката, а не от някой друг сайт с клипове ? Тоест, искам да има Thumbnail към YouTube видео, както примерно DailyMotion.

...мога ли да добавя видео специaлно от YouTube към описанието до снимката, а не от някой друг сайт с клипове? ...
Директно – НЕ. След регистриране в metacafe и/или dailymotion и качване на това съдържание от YouTube (вероятно след разрешение, ако не е ваш авторски материал) – ДА.

YouTube не е част от мрежата за споделяне на видеосъдържание в Skype. Засега.

Можете ли да ми кажете как се прави степен след някоя дума в скайп ама искам да е число.

Примерно думата е :

супер (след думата да има степен 3 примерно) :P

Имам проблем. Когато някой ми пише разбирам само ако му пиша и аз (аз все още незнам, че ми е писал) и тогава ми излизат неговите съобщения. И това се случва при доста абонати напоследък...(не при всички). Ако имате идея как да го оправя пишете плс sad.gif

как се прави степен след някоя дума
Ами това зависи от ползване (въвеждане) на специален глиф, вариант на 3, само че горен индекс на 3; ако има такъв в системния шрифт го въвеждате като уникод, или си го добавяте на клавиатурната подредба и си го въвеждате.

Примери: ½, ¾, ¼, ©, ®, ™, °.

Имам проблем. Когато някой ми пише разбирам само ако му пиша и аз (аз все още незнам, че ми е писал) и тогава ми излизат неговите съобщения. И това се случва при доста абонати напоследък...(не при всички). Ако имате идея как да го оправя пишете плс sad.gif

Е това според мен е защото някой абонат ти е писал докато си бил Offline.

Е това според мен е защото някой абонат ти е писал докато си бил Offline.

Ами дори и така да е някой ми казват като играем примерно: "Пиша ти в Skype", а аз не съм получил съобщения...мн е гадно sad.gif

Dowper, коя версия ползвате? Четох, но не успях да разбера. Колко време вашите приятели са в Skype? И какви верси ползват те? Интересуват ме номерата.

Съществуват много проблеми с доставянето/недоставянето и латентността на статусите. За тези неща е писано многократно в темата. Общият извод е, че това е архитектурен проблем и важи принципът „Колкото повече, токова повече“. Препоръчвам ви да ползвате последните версии и да оставяте програмата да работи, като настроите интервал, след който програмата да превключва на „недостъпен“. Добре би било и вашите приятели да сторят същото. Така винаги, когато ползвате Skype вашият статус ще се превключва на линия, а след 7–12 дни работа записите ще се обновят в супервъзлите и да се надяваме, че почти веднага ще получавате съобщенията на вашите приятели.

Ами ако не се лъжа съм с 3.8, от новите беше, а относно на другите незнам. Има и нещо интересно. С един приятел това става постоянно, но със сестра му не е така, а те са от 1 комп...

Значи преинсталирах си windows-а ама преди това си бях запазил хронологията на скайпа "C:\Documents and Settings\UserApplication Data\Skype" и бях с версия на скайпа 3.2.0.175 (kaldata.com) изтеглих я от дата.бг след като я изтеглих си инсталирах скайпа качих си хронологията "C:\Documents and Settings\UserApplication Data\Skype" и само папката със скайпа си пейстнах там влизам си в акаунта сичко си ми е наред имам си хронология сичко си ми е както преди самоче бях с един тапет на скайпа и исках пак да съм си със същия влизам там да сменям тапета и то няма никви тапети влизам да си сменям аватара пак няма никви аватари нали преди имаше там вградени в самия скайп сега ги няма даже в "My Docoments" няма никви папки че на скайпа а пред имаше не папки на скайпа а там "Pictures, Wallpapers,..." и там бяха вградените картинки в скайпа и wallpaper-и сега го няма даже като го инсталирах влезнах там да вида дали ги има и пак ги нямаше да речем че е от тва че съм качил хронологията не е от това щото и преди тва ги нямаше и нз сега кво да правя ако може малко помощ да ми кажете от какво се дължи това и как да го оправя ще съм ви мн благодарен : ) Един потребител ми каза да ви напиша тук а иначе ето къде си бях постнал темата http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=89047

Значи преинсталирах си windows-а ама преди това си бях запазил хронологията на скайпа "C:\Documents and Settings\UserApplication Data\Skype" и бях с версия на скайпа 3.2.0.175 (kaldata.com) изтеглих я от дата.бг след като я изтеглих си инсталирах скайпа качих си хронологията "C:\Documents and Settings\UserApplication Data\Skype" и само папката със скайпа си пейстнах там влизам си в акаунта сичко си ми е наред имам си хронология сичко си ми е както преди самоче бях с един тапет на скайпа и исках пак да съм си със същия влизам там да сменям тапета и то няма никви тапети влизам да си сменям аватара пак няма никви аватари нали преди имаше там вградени в самия скайп сега ги няма даже в "My Docoments" няма никви папки че на скайпа а пред имаше не папки на скайпа а там "Pictures, Wallpapers,..." и там бяха вградените картинки в скайпа и wallpaper-и сега го няма даже като го инсталирах влезнах там да вида дали ги има и пак ги нямаше да речем че е от тва че съм качил хронологията не е от това щото и преди тва ги нямаше и нз сега кво да правя ако може малко помощ да ми кажете от какво се дължи това и как да го оправя ще съм ви мн благодарен : ) Един потребител ми каза да ви напиша тук а иначе ето къде си бях постнал темата http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=89047

Като за начало си изтегли версията от официалния сайт. Недей вярва на сайтове като дата.бг . След деинсталирай текущата версия и почисти всички следи в C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype. След това инсталирай изтеглената версия и кажи какъв е резултата.

П.П. А потребителя, който те е насочил тук е модератор и ти показва че не си чел правилата на форума и не си ползвал търсачката му:)

Не погледнах че е модератор сори, а колкото до резултата изтеглих скайпа от тук http://www.skype.com/intl/en/download/skyp...ws/downloading/ и никаква файда и от офицялния сайт sad.gif

Преди да го инсталираш (и след като деинсталираш старата версия) почисти ли директорията, която цитирах по-горе?

Да 1 го деинсталирах после влезнах в C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype върнах до C:\Documents and Settings\User\Application Data\ и изтрих цялата папка Skype.

Уважаеми, breakforce,

тапетите се пазят в: C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Wallpapers\, аватарите – в C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\Pictures\ и т.н. Затова следващият път архивирайте цялата папка C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\.

Иначе тук е писано за и против ползването на стари версии. Потърсете, ако желаете. Относно ползването на инсталационни пакети винаги е добра идея да се ползват, тези които можете да изтеглите от http://www.skype.com/intl/en/download/ – не виждам защо пак трябва да се връщаме на нещо, което отдавна сме коментирали тук в тази тема.

Допълнение

Сещам се и друго: добра идея е да записвате аватари и тапети някъде другаде и да ги зареждате в програмата от там, а Skype автоматично ще ги копира в \Wallpapers или в \Pictures... Например потребителските сигнали/звуци се пазят в \Content. Представям си че те са още по-ценни за някой, който желае да ползва собствена сигнализация в Skype.

Уважаеми, Dowper,

благодаря за информацията. Особено е ценно това за вашия приятел и сестра му. Бих ви препоръчал освен „колкото повече, толкова повече“, т.е. да оставате свързан за по-дълго време, да се опитате да премахнете при вас, а и при приятеля ви следните файлове:

1. config.xml [от всяка профилна папка на отделно Скайп име]

Пример: C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\<профил>\

2. shared.xml [от централната папка на Skype в %APPDATA%]

Пример: C:\Documents and Settings\<акаунт>\Application Data\Skype\

Това трябва да стане при изключена програма и да сте наясно, че знаете паролите си за достъп до отделните Скайп имена; също така ще трябва да направите наново всички настройки в програмата.

Тези два конфигурационни файла ще се генерират автоматично. Добре е да се направи и от двете страни, т.е. и при вашия приятел. Успех!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.