Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Купих си лаптоп коя версия да му кача??

Последната стабилна

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 362,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Купих си лаптоп коя версия да му кача??

Като за лаптоп бих качил някоя от по-лекичките от тука:

http://www.oldapps.com/skype.htm

особено ако ще го разнасяш насам натам и ще го пускаш и от бавни връзки към интернет.

nasko67, моето мнение е като на капитана (capnemo) – качете последната стабилна публична версия от страницата за изтегляне на Skype. Особено, ако е нов или сравнително съвременен лаптоп. Свързването с интернет отдавна не е проблем в България. А предимствата/недостатъците от ползването на стари версии на Skype сме дискутирали в тази тема. Ако желаете се осведомете.

Като за лаптоп бих качил някоя от по-лекичките от тука:

http://www.oldapps.com/skype.htm

особено ако ще го разнасяш насам натам и ще го пускаш и от бавни връзки към интернет.

По-старите версии са с по-ниско качество на звука, а и защо да седи с версия, в която има бъгове, оправени в последната. Не казвам, че и в последната няма бъгове, но все пак.

3.8.0.139 е доста стабилна при това.

Проблема е в това, че при опит да свържа Skype със страница ми в myspace.com ми забива след, като напиша майла и паролата си за сайта. Това го пробвах и на др. компютър в приятел смених програмата и с по-стара версия и всичко се повтаря. Ако някой е със същите проблеми и ги е оправил моля да каже как, защото идеите ми свършиха

Редактирано от Mladenec (преглед на промените)

Проблемът е в това, че при опит да свържа Skype със страница ми в myspace.com ми забива...
Пробвайте да изчистите бисквитките от браузъра, който ползвате, както и бисквитките от Настройки > Поверителност > Неприкосновеност в Skype.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Пак го има проблема съмнява ме, че е неоправен бъг от, както направиха промени в myspace от тези седмици и незнам кога ще стане.

Пак го има проблема съмнява ме, че е неоправен бъг от, както направиха промени в myspace от тези седмици и незнам кога ще стане.
Ще проверя и ще пиша допълнително за 3.8.0.139 и вписването в myspace.

Допълнение

Не, няма докладвана такава грешка. Ще проверя по-късно от моя страна с 3.8.

Това от скоро го забелязах при Vista и XP го има. Значи, като да дам напред и започва да ме свързва екрана побелява и спира да работи програмата. Преди помня, че, излизаше надпис-отметки с какви препрадки, снимки да ползвам след това

Свързването с интернет отдавна не е проблем в България. А предимствата/недостатъците от ползването на стари версии на Skype сме дискутирали в тази тема. Ако желаете се осведомете.

Той може като "по-голям" майстор и да намери и споделена връзка с бавен upload или пък dial-up V96 модем със само 33 килобита в секунда за upload.

Ако е пуснал от последните версии и иска да си говори с човек имаш също една от последните версии на скайпа ще му трябват задължително гарантирани 100 килобита в секунда upload, за да го има качеството което софтуера е способен да предложи при Wide Band кодека му.

А ако е пуснал от старичките дето аз ги харесвам, ще се вмести в само

33 килобита в секунда за upload.

Може да ви се стори въпроса много тъп,но този нов скайп ме обърка от всякъде.

Добавих 2-ма мой фр-та , за да им покажа този нов скайп и да си го изтеглят,но никъде неможе да намерим къде се напуска общо чат ? ohmy.gif

При старата версия имаше бутон "Напусни" горе в дясно,а сега .. просто много съм объркам с тази версия и .. ohmy.gif

Редактирано от BalthazaR (преглед на промените)

BalthazaR, да така е с 4.0 бета1, но ако погледнете няколко страници назад в темата ще видите, че тези неща са коментирани. Това е много предварителен вариант на бъдещата работна среда. За напускането на дискусията се писа също, и да в сегашната бета1 липсва удобен бутон и команда за напускане. Калински преедложи да ползвате командата /leave

Гизмо, разбрах те, ти ползвай (щото разбрах, че това е на много стара машина), но има други също толкова важни аргументи против ползването на стари версии. Доста се изписа, който иска да чете по-назад в темата. В конкретния случай човекът, задал въпроса сподели, че си е купил лаптоп и питаше за подходяща версия на Skype. Предполага се, че не си е купил машина отпреди 5-6 години нали? Какъв е проблемът тогава? В новите версии са отстранени куп грешки, има нови функции, подменена е цялата звукова библиотека, има настройки за изключване/отказ от инсталиране на определени модули и е подобрена сигурността. Все едно, човек да си купи лаптоп на 2 години и да тръгне да му качва Windows 98. Не, че някой не го е правил, но не виждам защо трябва да продължаваш да твърдиш и да мериш трафик, когато отдавна всички ползваме неограничен достъп. Меренето на трафик има отношение при достъп от мобилни устройства, но да се надяваме, че като се появят планове за мобилен неограничен трафик и това ще отпадне като аргумент. „Най-хубавата кола е новата“.

А иначе продължвам да твърдя, че проблем със скоростта на свързване няма в България. Беше време. Справка: свободните WiFi зони в София вършат чудесна работа със Skype през еееPC и всякакви други устройства. Все по-честа гледка са хора с такива устройства по паркове и заведения, даже на улицата. Във всички големи градове има такива зони. Да не говорим за скоростта на бизнес и на домашния интернет. Искрено се надявам с излизане на следващото поколение на Skype след време да прекратят използването на всички стари версии за Windows.

искам да попитам дали някой има представа как мога да видя абонатите (листа с имената) на друг скайп потребител и дали това въобще е възможно. благодаря предварително.

Редактирано от ivan_p (преглед на промените)

искам да попитам дали някой има представа как мога да видя абонатите (листа с имената) на друг скайп потребител и дали това въобще е възможно. благодаря предварително.

Възможно е ако се логнеш с неговата парола и име за малко.

Остава да се сетиш как да се добереш да паролата му.

В конкретния случай човекът, задал въпроса сподели, че си е купил лаптоп и питаше за подходяща версия на Skype. Предполага се, че не си е купил машина отпреди 5-6 години нали?

Ако си беше купил чисто нов лаптоп от магазина нямаше да пита коя версия да му слага ами щеше да си свали от сайта която му дадат, демек последната.

Що му е да пита на нов компютър коя версия да слага?

А иначе забележи че със Скайп българите имат право да разговорят и с хора от чужбина. И до сега не съм го видял Скайпа да ползва един аудиокодек за изпращане на данни и друг за приемане на такиви. И следователно той може да говори и с хора с ограничени връзки към интернет и това си е същото като и неговата да е ограничена, защото се брой по-слабата от двете страни.

Аз като съм на гости в София ползвам телефонната линия на БТК с Dial-up свързаност (само 33 килобита в секунда скорост!!!) и със Гизмо работи за разговори до чужбина. Трябва и със скайпа да работи ако знае как да го принуди да ползва икономичен кодек.

Друг вариант, има си кабелен интернет в къщи и като удари гръм и всичко изчезва за до понеделник вечер. Тогава може да се свърже чрез БТК (плащайки на минута) да си види и-мейлите и да проведе и разговор по скайпа.

Или пък отишъл е някъде на гости където няма интернет и пак се свързва там през БТК (даже и няма той да го плаща после).

„Чисто нов“ и „втора ръка“

Няма значение дали е втора ръка или нов. Човекът не е споменал какъв е. Всеки лаптоп произведен през последните 5 години е достатъчно съвременен за 3.8.0.139. Скоростта на свързване в България също е на ниво. Безсмислено е да се качват стари версии.

Новата звукова библиотека на Skype

За гизмо си има отделна тема. Не ползвам и не ме вълнува особено. Skype не е гизмо и икономичността няма нищо общо с използваните кодеци. За разлика от всички имитатори, ЗБ на Skype предлага качество на звука и намаляване на неизбежни проблеми: фонов шум, закъснения и т.н. С новите версии няма значение къде се намираш, за да се чувате добре. Отдавна имаме в България качествена широколентова свързаност с интернет, като достъпът е неограничен, т.е. човек плаща месечен или друг абонамент. Защо мислиш, че всичко трябва пак да мери на килограм, т.е. на килобайт? Беше време, гизмо. Днес никого вече не интересуват тези проблеми, след като се ползва неограничен трафик.

Когато гръм удари...

Когато гръм удари, виновен е доставчикът. Хората тук се научиха... Всичко е под земята и в сградите. Никога не изключвам компютрите в лошо време. Та, хората се научиха и изоставят некадърните доставчици на интернет. А това направо ми домиля: бТк и как хората го ползвали, за да си проверяват пощата и едно-друго! ::смях В София има поне 20 доставчика, които са достатъчно надеждни, за да не си изключвате компютрите, освен когато вие желаете. Без да се сетя изобщо за бТк.

Що се отнася за гости/посещение, хората пак се научиха: имат си пуснат WiFi вкъщи или в офиса за посетители, или кабел от рутера за такива случаи. Това също не е причина, за да се ползват стари версии на Skype. И пак ти казвам никой нищо не плаща в тези случаи, защото ползва неограничено свързване. Разходите са единствено за електричество, ако се ползва, но да не изпадаме чак до такива подробности.

Заключение

Старите версии на Skype са за стари компютри. Или там където хората плащат за трафик. Щом ползвате компютър поне на 5 години и сте на неограничен е желателно да ползвате новите версии.

ПП Няма нужда да отделяме повече внимание на този въпрос. Изчерпан е. Дискутирахме и преди, а и сега. Нищо ново. Не виждам никаква основание да се ползват стари версии на нови компютри и с бърз интернет. Частният случай на бавните машини и дълбоката провинция, където няма избор на доставчици е ясен. Когато нямаш избор ползваш стари версии.

Безсмислено е да се качват стари версии.

От гледна точка на eBay/Skype не е добре да им се съботира оплетената п2п "паяжина" ползвайки стари версии.

От гледна точка на потребителите тука един от франция наскоро се похвали че си ползвал 2.5 въпреки че пробвал да види и новите. Модератор ти писа че е качил бета 4 и не я иска. В часта новини като излезе нова версия и се намира поне по един да каже че той си ползва стара някаква. Колкото е по-нова версията толкова е по-тежка и повече RAM заема. И съответно има нови досадни дразнещи функции.

Хайде нека пък и всеки отделен човек да има право да си ползва стар Запорожец ако иска, без да му натрапва никой нов джип BMW да му харчи по 20 кила но сто.

1. Skype не е гизмо и икономичността няма нищо общо с използваните кодеци.

2. Защо мислиш, че всичко трябва пак да мери на килограм, т.е. на килобайт?

Беше време, гизмо. Днес никого вече не интересуват тези проблеми, след като се ползва неограничен трафик.

1. Грешиш господин преводач, грешиш !!!

Като сложиш по-малък двигател на кола тя харчи по-малко бензин. И с аудиокодеците е същото. Що не питаш капитана да ти ги разясни на ЛП тези положения, та да си в час?

2. Мери се на килобита в смисъл на пропускателна способност, на английски се говори за bandwidth. Не става въпрос за това колко трафик ще навърти скайпа за един месец, а по колко килобита на секунда пропуска връзката към Интернет. Или ако предпочиташ СКОРОСТА на връзката за качване (upload stream). Ако твоя събеседник е с скорост от само 128 килобита в секунда и си е пуснал мулето да сваля филм, ще те питам тогава от къде той ще намери да задели 100 кбс специално за Скайпа. Такиви АДСЛ абонаменти има из Европа и също са на неограничен трафик, например:

www.voo.be

предлагат неограничен трафик за 34 € месец с download 4000 килобита в секунда,

upload 128 килобита в секунда

ето го и копирано от сайта им как го пишат на френски:

Vitesse de tйlйchargement: 4Mbps

Vitesse d'envoi: 128k

Trafic: illimitй

Има със сигурност и българи които го полват този абонамент. С тях как ще си говориш ако са закачили два компютъра зад рутера или пък са пуснали програма за торенти да свалят и качват нещо? С тия 128 кбс upload за къде по-напред? И новите компютри при тези потребители са за по 350 евро барабар с инсталираната Виста, с двуядрени процесори.

Когато гръм удари...

Когато гръм удари, виновен е доставчикът. Хората тук се научиха... Всичко е под земята и в сградите.

Хайде бе, я се разходи в кварталите с къщи в София да видиш къде висят кабелите за интернета. Миналата седмица на майка ми и изчезна Еврокома заради гръмотевиците. Телефонния кабел при нея е под земята, но струва два пъти по-скъпо с АДСЛ-а за интернета от колкото кабеларката.

А това направо ми домиля: бТк и как хората го ползвали, за да си проверяват пощата и едно-друго!

Що се отнася за гости/посещение, хората пак се научиха: имат си пуснат WiFi вкъщи или в офиса за посетители, или кабел от рутера за такива случаи.

Да, да, а знаеш ли че кабеларката дава достъп за определен МАК адрес и ако се опитваш за хитруваш ти режат интернета и после плащаш за да те закачат пак?

Отиваш при някого на гости и си пускаш твоя лаптоп като го свържеш към кабела на ЛАН-ката, така ли? Ми лаптопа няма да има интернет.

Това е равностойно да нарушаваш договора който ти позволява да ползваш само един компютър. Или ще си носиш и рутер с лаптопа и ще задаваш настройки да се представя като чели е с МАК адреса на компютъра на домакина.

Вярвай ако искаш, но като ходя при майка ми ползвам БТК през телефона с dial up свързаност. Моя компютър който съм го оставил там не може да звеме връзка към интернет от нейния абонамент, заради настройките по МАК адрес. Компютъра е с процесор от 1 Гигахерца и 256 RAM памет. Също е достатъчно за новите версии на скайпа. Но връзката към интернет през dial up на БТК е само 33 килобита в секунда. Дали ще си нося лаптоп с мене или съм оставил там един компютър си е все същото отностно възможностите за ползване на скайпа. А лаптом и нямам, имам само 4 десктоп компютъра вкъщи и три екрана за тях. Като пусна три от тях зад рутера с три скайпа и го пробвам в всякакви варианти как ще работи. Пускал съм и компютър да е на друго ИП пак по dial up по моя телефонен кабел да го скивам скайпа какво ще прави когато си мисли че два от компютрите са в различни градове.

И трябва да ти кажа че не е лесно да го накараш скайпа да работи добре на dial up от само 33 килобита в секунда, ако ползваш и от двете страни от новите версии. А на оная програма дето не я ползваш и новата версия сама се сеща да превключи на кодека iLBC и да работи икономично. Но понеже по принуда трябва да ползваме и скайпи, се опитваме да го накараме поне да работи нормално при всякакви условия.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Доста дълъг и несъдържателен коментар. Явно ползваш въпроса, за да раздухваш неодобрението си към Skype и да рекламираш други продукти в темата за Skype. Ще се опитам да засегна някои неща, които пишеш.

1. Никога по въпроса за стари/нови не съм говорил за 4.0 бета1. Говоря за публичните стабилни версии. Капитана така и писа на Наско67, когато пръв му отговори. Не виждам какво общо има 4.0 бета1 с въпроса за стари нови версии. Или се опитваш да ме упрекнеш, че я препоръчвам за нови компютри с бърз достъп до интернет? Не съм. Грешиш, или умишлено търсиш в какво да ме упрекнеш.

2. Темата за пробване на 4.0 бета1 е съвсем отделен въпрос. И изрично съм предупредил да не се ползва за основна версия.

3. Както споменах всяка нова публична версия има оправени грешки с/мо всяка предишна. В 3.8.0.139 с/мо любимата ти 2.5 има колосални разлики, както в качеството при разговор, така и във възможността да се ползват само тези функции, които човек иска. Пример: 1) при инсталиране може да не се качват Диспечерът на екстри и добавката за ИЕ; 2) може да се качи Диспечерът, но после да се изключи от Настройки; 3) всички преградки, освен основните (Абонати и Хронология) могат да се скрият; 4) показването на икони и емотикони може да се спре, както и видът на работна среда да е съвсем спартански 5) показването на известия и реклами – също: спират се от раз; 6) има режим на достъпност, при който и иконите в контекстните менюта изчезват и се ползва стил като в Windows 2000.

4. Ако според теб 20–30 МБ в оперативната памет са много, то тогава е наистина добре да не мърдаш от 2.5. Хората вече ползват компютри с поне 512-1024 МБ памет и това не е проблем.

5. Благодаря за скоростите, примерите и трафиците, но оставам на мнението, което изразих. Ако не знаеш в София има абонаментни планове от не един доставчик с пъти над 128 Кбит/с за около 20–30 лева/месец. Ако и това ти е проблем – вече не знам.

6. Видя ли, че доставчик се опитва да ме свързва по жицата – отрязвам го. За оптика чувал ли си? Специално Евроком са извън тази класация, която дадох за София. Но няма да е коректно да соча имена. Всеки сам си решава. Аз говоря за себе си.

7. MAC адресите отдавна не са проблем. Според това, което получавам вкъщи (месечен абонамент) имам право да закача каквото искам зад рутера, или да свържа по WiFi. За бизнесплановете да не говорим: ограничаване по MAC няма. И напротив това е описано в договора, щом си плащам.

8. Гизмо, аз уточних, че това, което споделям не трябва да се отнася за хора със слаби машини, или слаб достъп до интернет. Защо мислиш, че всички ползваме интернет като при майка ти? Казах, че да – за стари машини и кофти трафик да се ползват стари версии. Но не и за новите и с добър доставчик на интернет. Те спокойно си ползват последните публични и всичко е на шест.

9. Ако беше чел минималните изисквания на Skype щеше да знаеш, че има ограничения за ползването му при свързване по комутируема линия (мисля, че минимумът за сносно качество беше поне 56 Кбит/с, и то с уговорки, и за стари версии). Цяло чудо е, че работи. За паметта даже не ми се коментира. Как успяваш да заредиш ХР с няколко други програми, като ОС взема още със зареждане някъде към 128 МБ само за свои нужди!? Реторично питам, не ми се обсъждат тия частни проблеми. Добре е, че все пак някак работи при теб и ти съчувствам – да, не е лесно!

Поздрави!

ПП Дай това за стари/нови да не го дискутираме? Просто не виждам какво повече може да се изтъкне.

Доста дълъг и несъдържателен коментар. Явно ползваш въпроса, за да раздухваш неодобрението си към Skype и да рекламираш други продукти в темата за Skype.

Къде видя да съм написал името на конкурентна програма точно в предишния пост?

Между другото, можеш да му изсимулираш на Скайпи много бавна връзка и да го накараш да употреби кодека iLBC с версиите от преди преминаването към новия (за Скайпа е нов) Wide Band кодек. С НетЛимитер му намаляш KBytes до като се предаде. С версиите от преди които подържат iLBC ще работи и по телефонната линия на БТК-то, поне при прокараните преди няколко кодини подземни кабели из градовете.

Хубавото на старите версии е че няма нужда да го бъзикаш така ако всичките ти контакти са с нова версия, тогава си говорите по G.729 който също е икономичен.

А пък той човека с лаптопа изчезна и ни остави тука да се "разбереме" между нас ...

Може и да бъркам за конкурентните програми, извинявай, но някъде из примерите. Не съм прав и се надявам да ми приемеш извинението.

Това, за симулиране на зареждане на определен кодек за звук става с параметър в config.xml. Ако те интересува мога да погледна и да пиша пак. Не са ми нужни отделни програми. Никой, не би искал на нови машини да се мъчи с кодеци, които самата програма игнорира, според бързодействието и качеството на свързване. „Колкото повече, толкова повече“, но 3.8.0.139 „знае“ как да щади абонатите с бавни машини: те получават звуков или видеопоток с намаленено натоварване, т.е. по-слаб кодек и по-ниска разд. способност и размер на кадрите. Но и съвсем естествено с по-ниско качество, и съответно старите варианти нямат модули за потискане на фоновия шум, за автоматично регулиране на силата на звука на вх./изх. и т.н.

Пак го има проблема съмнява ме, че е неоправен бъг от както направиха промени в myspace от тези седмици и незнам кога ще стане.
Здравейте, както писах по-рано, че ще проверя за вписването от 3.8.0.139 в профила в MySpace. Проверих. Както можете да видите от моя профил съм вписан в MySpace и не наблюдавах това, което описвате. Някъде другаде трябва да търсите причината според мен. Освен това, както ви писах, няма докладвана грешка/грешки за проблеми с вписване от 3.8.0.139 в MySpace.
Това, за симулиране на зареждане на определен кодек за звук става с параметър в config.xml. Ако те интересува мога да погледна и да пиша пак.

Погледни, ама и когато друг Скайп ти звъни пак да работи задължително на G.729 .

Но много ми е интересно как така доброволно от Скайп ще да са съгласни потребителя да може да понижава умишлено качеството на звука преминавайки от Wide Band кодек на стандартен.

После контактите на потребителя може да мрънкат по форумите на инглиш че скайпа е по-лош от друг конкурент.

На едни американци им трябваше цяла година и половина да се заяждам във всеки удобен случай на форума им относно реда на избор на кодеците до като най-накрая тихомълком го промениха да е първо iLBC и после G.711. Но това върши работа само от софтуера към и от хардуерно устройство, а от софтуер до софтуер пак си е с предимство iSAC Wide Band, ако има поне 64 кбс (= ISDN например) за качване и от двете страни.

post-31313-1214750923_thumb.jpg

post-31313-1214750940_thumb.jpg

Радвам се, че ми отговори. Ето от мен информацията, защото аз нямам представа от какво е. За първи път ми се случва подобен проблем на различни компютри с различни ОС. Единственото, което не съм пробвал е от чужд акаунт да свързвам към myspace, но от моя е невъзможно - пробвал съм също и с две различни потребителски имена в myspace, но без резултат

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.