Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Изтрива се не само конфиг-а, а и целия профил, който се пази на машината

Все същатата простотия е и като изтрия цялата папка sad.gif Пърия път като се вписах показа абоната след това пак същото.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

В настройките на Skype: Инструменти > Настройки потърсете „Пускай Skype със зареждане на Windows“ и сложете отметка, докато сте вписан с това Скайп име. Същата настройка я има в основния прозорец преди вписване – „Skype със зареждане на компютъра“. Вижда се, когато се отпишете.

Ако говорите за прекия път до Skype с права на друг потребител в Windows мисля, че това е в настройките на този пряк път, но доколкото знам винаги се извежда питане за име на потребител и парола за този акаунт в Windows.

Поставете отметка на настройката и мисля, че ще работи.

Впрочем потърсете в тази тема за SkypeLauncher и си я изтеглете от форума на Skype. С нея могат да се пускат толкова копия на Skype, колкото желаете, без да създавате нови акаунти и пароли в Windows.

:wors: мерси много брат :) с тая прграмка SkypeLauncher наистина е по лесно ,ай имаш една почерпка от мене :offtopic_s:

Някой може ли да ми каже,коя е последната версия на Скайп ?

Преинсталирах си windows-а и нямам запазен Скайп инстал. :angry:

3.8.0.139 е последната публична версия за Windows.

Филипов, БКД (бърз клавиатурен достъп) за кирилица временно не работи. Ще работи пак със сигурност...

Фоли, и двамата трябва да благодарим на немския програмист, който я е направил и поддържа. Проверявай в тази тема за подобрения.

Светльо, проблемът е по-сложен от това, което изглежда. И е дискутиран тук. Има дадени решения, за които капитана спомена. Ще погледна внимателно нещата. Ако все пак смятате, че нещо се различава при вас – пишете. Първият ми съвет е без нищо да променяте е да проверите как стоят нещата от друга машина към друг доставчик на интернет.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Ако даден абонат ме блокира без аз да знам,в мойта листа с абонати,този абонат който ме е блокирал"обмислящ пълномощно" ли ще ми изписва ?

Ами от друга машина и друг доставчик пробвах и там няма проблеми (поне докато бях вписан, а това беше около 30 мин). А за решенията които намерих бяха или да си изтрия цялата папка от машината или просто да пишем по по-дълго време, за да може да се оправи. Кажете ако съм пропуснал нещо, защото нито едно от двете не помага за сега?

Ами от друга машина и друг доставчик пробвах и там няма проблеми (поне докато бях вписан, а това беше около 30 мин). А за решенията които намерих бяха или да си изтрия цялата папка от машината или просто да пишем по по-дълго време, за да може да се оправи. Кажете ако съм пропуснал нещо, защото нито едно от двете не помага за сега?

В такъв случай проблема е или машината ти или доставчика. Защо не пробваш да създадеш друг потребител и да стартираш нещата като него и дай да видим какъв е резултата

Ако даден абонат ме блокира без аз да знам, в мойта листа с абонати,този абонат който ме е блокирал "обмислящ пълномощно" ли ще ми изписва?
Зависи. Може да пише „извън линия“, ако ви е блокирал без да ви маха от своя списък и да пише така, когато ви е премахнал, но ще зависи и от версиите, с които сте. Имаше грешки с някои комбинации и по-стари.
Зависи. Може да пише „извън линия“, ако ви е блокирал без да ви маха от своя списък и да пише така, когато ви е премахнал, но ще зависи и от версиите, с които сте. Имаше грешки с някои комбинации и по-стари.

Мерси за инфото,найстина може да е от версийте на скайпа,няколко дена поред,като влизах ми изписваше на този абонат е "обмислящ пълномощно" а след това "извън линия",но когато изписваше "извън линия" виждах как си обновяваше профила,има ли някой сигурен начин да разбера какво става в тази ситуация ?

Е не вече незнам направих друг потребител и пуснах скайпа от него. Всичко беше ок в началото. Абоната с които имам проблеми си писахме снощи и за това сигурно още снощи не се беше прецакало. Но сега като пуснах пак този новия потребител изчаках малко даже, но нищо не показваше sad.gif Набрах абоната показа се всичко точно на линия и след точно 10 минути пак същото. Просто вече незнам какво може да е. За интернет доставчика аз съм на Евроком и не мисля че е от това. И единственото което остава май е това машината да не е нещо в ред. Между другото за абоната който говорим машината му беше на ремонт и докато влизаше от другаде нямаше проблем, а откакто е със собствения си се получи това. Това го казвам понеже тази същата машина преди пак беше правила такива неща, но тогава се оправи само с изтриването на папката от машината. Плс помагайте защото вече незнам.

П.С. Интересното че цепи секундата направо точно 10 минути показва че е на линия и после извън линия

Редактирано от svetli0 (преглед на промените)

Мерси за инфото, найстина може да е от версийте на скайпа, няколко дена поред, като влизах ми изписваше на този абонат е "обмислящ пълномощно", а след това "извън линия", но когато изписваше "извън линия" виждах как си обновяваше профила, има ли някой сигурен начин да разбера какво става в тази ситуация?
Не, разбрали сте ме грешно. Ако човекът ви е блокира и ви е премахнал от списъка ще виждате "обмислящ пълномощно". Ако ви блокира, но без да ви маха от неговия списък с по-новите ще виждате „извън линия“. НО, писах, че ме/у отделните версии, с които сте (аз не знам с кои сте, вие знаете) може да възникнат неточности. Това, което описвам е с най-новите към момента.

Впрочем вече за преден път ви пиша в тази тема, че човек може да даде пълномощно НЯКОМУ и БЕЗ да позволява другият да вижда неговия статус. После може да се ползва Skype от множество машини/устройства и обновяването на настроение и др. да се прави от някои от тях. Освен това има и препращане, което работи м/у две Скайп имена. Помислете, че може да сте в единия списък на човека, но да не сте в другия. Надявам се това да ви е било от полза.

Е не вече незнам направих друг потребител и пуснах скайпа от него. Всичко беше ок в началото. Абоната с които имам проблеми си писахме снощи и за това сигурно още снощи не се беше прецакало. Но сега като пуснах пак този новия потребител изчаках малко даже, но нищо не показваше :( Набрах абоната показа се всичко точно на линия и след точно 10 минути пак същото. Просто вече незнам какво може да е. За интернет доставчика аз съм на Евроком и не мисля че е от това. И единственото което остава май е това машината да не е нещо в ред. Между другото за абоната който говорим машината му беше на ремонт и докато влизаше от другаде нямаше проблем, а откакто е със собствения си се получи това. Това го казвам понеже тази същата машина преди пак беше правила такива неща, но тогава се оправи само с изтриването на папката от машината. Плс помагайте защото вече незнам.

П.С. Интересното че цепи секундата направо точно 10 минути показва че е на линия и после извън линия

Първият съвет, който ви дадох показва, че нещата се въртят при вас или около доставчика на свързване с интернет, или около компютъра, или друго някое облужващо устройство. Същото ви посъвета и капитана.

Вашите нови опити в същата обстановка и с друго Скайп име само потвърждават това. Съмнявам се това да има нещо с кода на Skype за Windows. За Евроком нито добро, нито лошо във връзка със Skype, въпреки, въпреки... хм.

Щом сте убеден, че не е от доставчика – добре, но моят втори съвет е да използвате мрежови инструменти за анализ на свързването от ваша страна. Бихте могъл да обясните проблема на своя доставчик и да поискате помощ. Освен това посетете познат, който е в същия сегмент към същия доставчик, пробвайте с вашето Скайп име от неговата машина. Ако се съмнявате във вашата машина трябва на място да ползвате специалист, който да прегледа ОС и всички услуги, процеси и приложения. Иначе в тази тема има основни методи как да върнете Skype в начално състояние и да запазите важните за вас данни, и др. Дали в крайна сметка не е зловреден код (процес), който имате на машината си, и/или примерно процес от типа на услуга на ОС за безжичен достъп WiFi (мисля си за един такъв проблем с драйвер на Intel) ние тук няма как да знаем. Най-добре е ваш приятел на място да погледне.

ПП това, което описвате с вашия приятел ме кара да се замисля за доставчика, не за компютъра.

На едно място в скайпи има две полета в който може той да напише 10 минути. Я му кажи да напише 999 и в двете (като мене) и да го рестартира да видите какво ще стане.

Аз се ловя на бас че, интернет доставчика няма да си играе да се бъзика с потребителите на по 10 минути спиране на скайпи. Когато има ядове с доставчик проблема е постоянен във времето.

Гизмо, пиши на човека, след като знаеш за това място. Аз не знам.

Гизмо, предполагам говориш за тези две полета

Смени на "отсъстващ" при бездействие за (както ти казваш) 999 минути

А другото е за недостъпен. Не мисля че може от това да е защото може въобще да не ги е активирал даже. Все пак ще пробвам, защото вече се отчаях. Ако е от интернет доставчика не трябва ли да ми прави проблеми и с дугите абонати? Ще пробвам от друга машина и ще кава какъв е бил резултата. Междо другото вчера си писахме около 4 часа и се надявах все пак да стане по-добре, но вместо това имам чувството, че става все по злеsad.gif Като някои пише съобщенията си остават недоставени трябва да се набере, за да покаже че е на линия. А току що като пробвах да набера (няколко пъти) и ми изписа "Провален разговор". Трябваше да рестартирам, за да се оправи.

П.С. Има ли някакъв начин да се направи така все едно Скайп не е инсталиран на тази машина?

Редактирано от svetli0 (преглед на промените)

Имам един въпрос. Как мога да разбера кой е инкогнито (invisible) в skype. Значи аз по принцип пращам съобщение, ако не се изпрати значи е офлайн, също и ако камерата му се появи, ако му звъня, ако следя аватар и инфо промени докато е офлайн..., мога да проверя с пинг, но тогава може компота му да е вкл. без да е пуснал skype. И тей де интересува ме един ткф нали други начини има ли? Почти сигурен съм, че този въпрос е зададен, започнах да търся от началото и стигнах до 20-та страница и не съм проверявал повече, не съм преглеждал старата тема, има много писано и има много да търся.

Редактирано от JesusOfSuburbiA (преглед на промените)

Като направя нов User Account на Windows-a и се впиша от него няма проблеми, но ако се отпиша на следващото вписване вече не показва кога абоната е на линия. Това говори ли ви нещо от какво може да се получава?

Може някой да е решил да е така и да е успял да го направи.

Можеш да провериш дали потребителя има желание ти да го виждаш кога е на линия като му предложиш да си инсталира гугъл толк и да го остави да тръгва винаги заедно с ундоуза. Ако този човек иска ти да го безпокоиш ще направи това. Ако не му пука за теб ще ти измисли някаква тъпа причина поради която не било могло да пуска втора програма за чат едновременно със Скайпи.

Извинете ме ако задавам вече зададен въпрос. Примерно аз съм изтрил някой от списъка си (не съм го блокирал). Той ще може да вижда кога съм на линия, но ще може ли вижда моя аватар ? Благодаря предварително!

Е не вече незнам направих друг потребител и пуснах скайпа от него...
Чак сега „зацепих“ ::смях!. Моите извинения на гизмо и светльо! Да, тези полета определят по-скоро за вашия профил дали да превключва на тези статуси или не и след колко време. Даването на много по-високи стойности помага да се избегне нежелана смяна на статуса. Светльо, много е възможно това прекъсване през 10-те минути да се получава и от другата страна, т.е. вашия познат. Това може и да е неговата машина, но и неговата мрежа, т.е. доставчик/хардуер/софтуер. Но нека бъде ясно, че тези две полета не определят периодична загуба на присъствие през 10 минути... т.е. човекът отсреща да е „извън линия“ и да се получава това недоставяне на съобщения, точно по часовник. В крайна сметка бих могъл, ако ми пратите вашите config.xml файлове да седна и да ги погледна за нещо необичайно в тях... На ЛС, ако решите. Но не смятам, че Skype имат избирателен подход към различен тип хардуер и мрежи. По-скоро трябва да се търси външна причина: в ОС, в хардуер или софтуер.

Имам един въпрос. Как мога да разбера кой е инкогнито (invisible) в skype...
На вашия въпрос е отговаряно многократно в тази тема (двете ѝ части)... Ползвайте търсачката с ключови думи. Но доколкото знам освен описаните няма някакъв необичаен и нов, който да дискутираме.

Като направя нов User Account на Windows-a и се впиша от него няма проблеми, но ако се отпиша на следващото вписване вече не показва кога абоната е на линия. Това говори ли ви нещо от какво може да се получава?
Светльо, предполагам искате да пуснете второ копие на програмата Skype? Потърсете в тази тема за SkypeLauncher... Дал съм препратка към темата на това безплатно помощно приложение във форума на Skype. След вписване там можете да го изтеглите и вече не е необходимо да правите нови акаунти в Windows, за да пускате няколко копия на Skype. Всичко става от вашия профил, дори е възможно с една подпорграма на SkypeLauncher да се настрои със зареждане на ОС да се вписвате автоматично с няколко Скайп имена от вашия основен акаунт в Windows.

Иначе и това, което забелязва гизмо е напълно вярно и би трябвало да вземете и неговите препоръки предвид.

Извинете ме ако задавам вече зададен въпрос. Примерно аз съм изтрил някой от списъка си (не съм го блокирал). Той ще може да вижда кога съм на линия, но ще може ли вижда моя аватар ? Благодаря предварително!
Уважаеми, точно на предната страница дискутирахме проблема... Ако изтриете човек от вашия списък, той няма да ви вижда кога сте на линия, и ако е с новите версии НЯМА да вижда вашия аватар (поради оплаквания за скам и спам това бе сменено). Може да го види, но трябва да натисне „Покажи/скрий аватара“ във вашия профил.

Имам една идея, незнам дали е възможна, но все пак може ли да се направи така, че като преименувам даден юзър когато е офлайн, името му да се промени като влезе. Т.е. преименувал съм го на "Пешо", а като влезе да се промени автоматично както той се е писал в профила, например "Петър".

1. Чак сега „зацепих“ ::смях!. Моите извинения на гизмо и светльо!

2. Ако изтриете човек от вашия списък, той няма да ви вижда кога сте на линия, ...

1. Аз пък си помислих че се бъзикаш че не ги знаеш къде са.

2. Я па ти ???

На моите 3 компютъра що се вижда кога е на линия сметката в списъка на контактите на която е изтрита една от сметките ми.

Знаеш ли колко си е ЗЕЛЕНО, па даже и ми показва кога не е активна сметката за повече от 5 минути (така за пробите само съм сложил да е кратко).

Версията от която го гледам е 350234, не е чак толкова остаряла.

Пояснение:

В сметка chochko е изтрита сметка kolyo без да е блокирана.

В скайпа със сметка kolyo се вижда кога на другия компютър сметка chochko е активна.

Имам една идея, незнам дали е възможна, но все пак може ли да се направи така, че като преименувам даден юзър когато е офлайн, името му да се промени като влезе. Т.е. преименувал съм го на "Пешо", а като влезе да се промени автоматично както той се е писал в профила, например "Петър".
Мисля, че това не е възможно, но има друго: Pamela за Skype тя позволява да получавате уведомяване за определен потребител, когато се върне на линия. Вероятно има и други програми за Skype с подобни функции.

Гизмо, дай да оправим терминологията... В Skype няма сметки, в Google също. Има „профил в Skype“ и „личен профил“, когато говорим за диалога, в който се въвеждат сведения за дадения потребител. По терминологията на Microsoft имаме „акаунт“. За „активност на сметка“ пак не говорим.

Иначе наистина не разбрах първоначално за кои полета със стойности имаш предвид. После се извиних, че не разбрах отначало. Не мисля обаче, че проблемът на светльо е от тези числа там.

Що се отнася до въпроса:

Примерно аз съм изтрил някой от списъка си (не съм го блокирал). Той ще може да вижда кога съм на линия, но ще може ли вижда моя аватар? Благодаря предварително!
Аз имам предвид само случаите с 3.8. При старите версии вероятно е различно. И мисля, че при преден отговор на тоя въпрос на друг потребител тук писах, че варира според версиите. Според мен при иницииране (отписване/вписване) тази информация при 3.8 се опреснява и човекът, който е бил премахнат от списъка без да бъде блокиран няма да може да вижда промените във вашето присъствие, освен ако не греша. За аватара писах. Не мога да кажа нищо конкретно за 3.5.0.234.
Гизмо, дай да оправим терминологията...

Разрешавам ти да я оправяш колкото ти е кеф, при мене и на френски си му викаме сметки и нищо ни няма. А акаунт ми звучи малко наакано (насрано де), виж ъкаунт по-бива, но май не се възприема официално в България да се ползва Ъ както си е на английски. Уж като се пишели буквите както са на латински щяло да е по-добре. Не ми се спори в тая тема по преводи, ако има някъде отворена тема специално за това как да се превежда от английски компютърна терминология бих я погледнал.

Добре, но нека се въздържаме от ползването на нецензурни изрази в темата. Разбирам че ползваш работна среда на френски. В тази тема обаче четат българи и смятам, че е полезно да се позоваваме на българските термини. Без нищо лично го казвам. Не е упрек. Също и на мен не ми допада „акаунт“ в LIP на български за Windows XP и Home, но съм принуден да го използвам тук от обща терминологична прегледност (понеже така се дава в тази ОС). Иначе от години съществува циркулярен списък на преводачите тук: debian.fmi.uni-sofia.bg/pipermail/ ls-dict (по години) и нов циркулярен списък тук: osdir.com/ml/misc.translate.bulgarian

Ползвай ги и няма да сбъркаш. Иначе не ми е кеф да поправям, когото и да е.

Що се отнася до Skype, логично е терминологичните позовавания да са от българския превод на работната среда, когато се пише за българи.

Искам нещата да са прегледни и ясни. Мисля, че можем и е важно да го правим, когато пишем за всички.

ДОПЪЛНЕНИЕ

За звуковете Ъ и Ь се учи в университета. От самото предписмено развитие на славянските езици, та до днес тези две фонеми са се ползвали за означаване на твърдост и мекост. Някога Ь е имала и фонетична стойност, която днес е неизвестна. При различните писмени системи: прабългарска азбука, сричково писмо от Плиска, глаголица и кирилица тези звукове са се ползвали и като графични знаци за предаване на твърдост/мекост в съчетание с други фонеми. Слабо известен факт например е, че звукът и буквата ЬI по произход и употреба ВСЪЩНОСТ са български, а не руски (назовава се ЕРИ, т.е. ЕРЪ малъıи + I (имали сме и йота, т.е. I))! В старобългарските текстове се среща и твърдият вариант на „ери“ – ЪІ (ЕРЪ голѣмъ + I). Уникалното от нашия български фонетичен апарат е, че дори днес Ъ има звукова стойност. Но българските книжовни норми не позволяват изписване и въвеждане на заемки с Ъ в НАЧАЛНА, или крайна позиция. В този смисъл записването на update, като ЪПДЕЙТ е ГРЕШНО. Това са две отделни неща: транслитерацията и тази норма за Ъ в начална и крайна позиция. Надявам се това да не ти е било безинтересно.

Светльо, предполагам искате да пуснете второ копие на програмата Skype?

Това с пускането на два Скайпа знам как да го направя. Просто казвах, че изглежда някакси странно това че когато направя нов акаунт на Уиндоса само при първото влизане в Скайп от него всичко е нормално като се отпиша пак се прецаква.

Ще пробвам да се впиша в Скайп с моето име от друа машина както казахте и ще кажа какъв е бил резултата.

И само zmeYpc как мога да ти прата config файла, за да го видиш все пак.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.