Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси и проблеми при използването - част 2

Featured Replies

Той ако е администратор на форум или друга уеб, едва ли ще пита за bbcode. Камо ли за SOA. Иначе bbcod-овете се интерпретират обичайно от еднжина на CMS/форума точно като html, така че информацията за html бутони ще е му е достатъчна.

Най-добре Еминем да обясни какво му трябва.

ПП:Дали пък (гледайки в кристалното кълбо) не му трябва нещо от типа на:

[url=skype:ИМЕ_НА_АБОНАТ?call][img=http://mystatus.skype.com/smallclassic/ИМЕ_НА_АБОНАТ][/url]

Topper, май скоро си го лъскал това кълбо ;-) само да се надяваме че EmineM ще намери начин да го имплементира

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 365,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• трябва да разрешиш активно съдържание (ActiveX) да се инсталира

Публикувани изображения

Едва ли ще има и благозвучно "10х"

Когато изключвам скайпа, след като се изключи, ми се затваря по един процес...
Ами погледнете си внимателно операционната система.

И аз да питам нещо.

Що при инсталирана нарочно стара версия 1.4 на Скайпа на много слаб компютър със само 96 мегабайта РАМ памет и Уиндоуз 2000, показва че има само 65000 потребители ползващи програмата в момента?...

Може ли да се надяваме че ползвайки версия 1.4 минаваме гратис и не ни търсят за дойни П2П крави?

Щото ако е така ще черпя.

Ако искаш, може да почерпиш, гизмо ::(y) Преди няколко страници с топър, с Филипов, а с теб изписахме маса неща, около настойката за изключване на SuperNode. Пробвано е и работи. А това най-вероятно е бекенд проблем по подръжката на варианта на версия 1.4. Допускам, но няма как да съм сигурен, за да го твърдя, че 1.4 ще излезе от употреба. Вероятно. Иначе това за п2п крави и прочее не го разбирам. Топологията остава п2п, както това е обяснено в осъвременената статия за Skype във Википедия.

Моя пост някой погледна ли го въобще!? :angry: :angry:
Уважаеми, а преди да се нервирате на капитана, защо не погледнахте какво ви отговорих тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=932637 (под вашето питане?)

Е, може - да си я напише сам. EmineM, ако редактираш кода за генериране на bbcode можеш да го докараш до използване на информацията от скайп, мисли си за нещо като SOA
Да уточня, има десетки реализации на присъствие, Skype бутони и подписи за различните CMS. Както безплатни, така и платени. Има дори разширение за Dreamweaver, което поставя подобни неща в кода на страници. Търсете. Има Google, а има и специален подфорум във форума на Skype. Лично аз знам за поне 3 самостоятелни български реализации.

И да, топър е много прав. ЕминеМ, обяснете точно какво разбирате под: „Не, няма за bbcode, а само за html!“, за да пишем конкретно.

Доколкото знам не, можеш само да променяш шрифта
В прозореца на чата може да се сменя шрифт (писане и показване) и тапет (фон) на рамката на прозореца.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Той ако е администратор на форум или друга уеб, едва ли ще пита за bbcode. Камо ли за SOA. Иначе bbcod-овете се интерпретират обичайно от еднжина на CMS/форума точно като html, така че информацията за html бутони ще е му е достатъчна.

Най-добре Еминем да обясни какво му трябва.

ПП:Дали пък (гледайки в кристалното кълбо) не му трябва нещо от типа на:

[url=skype:ИМЕ_НА_АБОНАТ?call][img=http://mystatus.skype.com/smallclassic/ИМЕ_НА_АБОНАТ][/url]

Да, точно това ми трябваше.

Само че:

Нямате право да използвате такова разширение на картинка в този форум. Валиден формат е: http://www.domain.com/picture.gif, невалиден формат е: http://www.domain.com/picture.one.gif

Редактирано от EmineM (преглед на промените)

ЕминеМ, да беше казал, че искаш като моя подпис тук в калдата (или подобен). Пиши ми ЛС, с кода който ползваш, ще го погледна и ще ти пратя кода, а и подробни разяснения (ако имаш въпроси) относно страницата с бутони за Skype и как да го ползваш в такива форуми. Ако не ме лъже паметта преди време отговарях тук в темата как става това.

На вмиманието на желаещите да ползват версия 1.4 на Скайпа.

Ако не ви се появяват контактите след инсталацията може да го разкарате и да сложите последната версия само за да излязат там контактите ви и веднага я махате и нея като избирате да ви запази данните за сметката.

После като си инсталирате пак версия 1.4 ще ви излязат всичките контакти. При мене така заобиколих проблема.

Сега и 1.4 ми показва 12 милиона потребители.

Какво печелите ползвайки старата версия?

При условие че контактите ви ползват от по-новите версии разговорите ви ще са по икономичния аудио кодек G.729 което ще ви позоли да си говорите без да насича и с хора със пуснати П2П програми за сваляне на файлове.

Иначе на последните версии им трябва точно три пъти повече bandwidth за разговор между тях. Което бързо става проблемно когато на някой от контактите ви upload-а му е едва 128 kbps или е пуснал да сваля торенти.

Друга полза е че версия 1.4 ще ви заема много по-малко от RAM паметта.

И да се надяваме че 1.4 няма да се сработва добре с версиите инсталирани на Супер възлите и че по този начин няма да ни отчитат като надеждни Relay Nodes и ще ни оставят на мира процесора на компютъра и връзката към интернет.

Уважавам съображенията, които излагаш, но аз в личен план никога не бих се върнал точно към 1.4. Причините съм ги излагал по повод на други „връщания“. Най-сериозните аргументи „против“ не са идеологически: супервъзли и прочее мними заплахи. А са: съвместимост, сигурност и развитие на качеството при разговор. Skype отдавна ползва собствени кодеци и нови модули за потискане на фонов шум, регулиране силата на звука на устройствата, собствен uPNP и много други, на които няма да се спирам.

Предлагам всеки да прецени минусите и плюсовете от връщането към тези стари версии, но да съзнава факта, че за тях няма поддръжка и нека човек сам си носи рисковете от ползването. Допускам, че скоро обратната поддръжка ще бъде закономерно премахната и развитието на продукта ще може да се освободи от ненужната поддръжка (в новите варианти) на стари кодеци и стари функции.

Имам чувството, че Филипов говори все повече на изуст (сигурно ходи на специално маркетинг обучение). Като се почне от собствените кодеци и собствените алгоритми, което хич не е така, та се стигне до uPNP за което "не иска да говори". Обясних ти, че това няма нищо общо със звука, а още един начин Скайп да си управлява мрежата без знанието на потребителя и да си изгражда "skype friendly" обкръжение. Обаче ти си настояваш. Предлагам да престанеш да дезинформираш, както да спреш да отричаш и за нодовете, че стана банален. Поддръжка - с това се славят скайп и по-точно с липсата на такава (не е мое мнение, но и тук се наблюдава компетентните съвети)

Успех

Поддръжка - с това се славят скайп и по-точно с липсата на такава (не е мое мнение, но и тук се наблюдава компетентните съвети)

Успех

Аз пък не мога да се оплача от потдръжката. Винаги когато съм имал проблеми съм им писал и хората са ми отговаряли до 24ч. с пълни и подробни обяснения за отстраняване на проблема.

Здравейте! Искам да отворя хронологоята от друг скайп, за който затрих потребителското си име и паролата . Като отворя фаиловете с notepad или wordpad излизат само гарги, йероглифи и чавки. явно скайпа кодира файловете си някак.

Едва ли ще намериш такава...Файловете са криптирани.Поне таки си пише на сайта на Skype.

За загубена парола помага, ако си дал валиден e-mail адрес...И можеш да си резетнеш забравената/загубена парола:

https://secure.skype.com/store/member/login...=login_required

Иначе за хронологията на разговорите, ако си в режим offline (извън линия), отваряш чат прозорец и въвеждаш /htmlhistory

Така ще се отвори хронологията на разговора в браузъра :P

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Уважавам съображенията, които излагаш, но аз в личен план никога не бих се върнал точно към 1.4.

Не те и карам точно теб да се връщаш.

Пък и нещо не ми се спори, щото малко ми е писнало.

Аз си имам някакви "особени" съображения поради които ще го ползвам 1.4 до като не го направят да не може да работи (ако това изобщо се случи някога).

Който знае какво и как да пробва сам ще се убеди какво съм писал, а пък другите потребители да са живи и здрави и щастливи.

На един компютърно неграмотен съсед му подарил някой си един компютър Compaq - Pentium 3 - RAM 64 KB - Windows 98.

И човека се радва че си има компютър за без пари и иска да си го ползва, по-точно децата му да го ползват.

Я да ми кажеш ти сега как ще стане ако му инсталирам Уиндоуз 2000 да ползва послената версия на Скайпа на която й трябват 46 RAM от 64-те KB с които разполага компютъра му?

И аз имам един още по-стар компютър с който си правя разни пробички без да ме е грижа какво може да му се случи. Та на него последната версия на Скайпа се инсталира и тръгна и зае 46 KB RAM от 92 KB. И от там се сетих да сваля стара версия и видях ползите да си я инсталирам и на моя компютър въпреки че няма недостиг на RAM.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Аз пък, топър, имам чувството, че прекаляваш с личните оценки, и квалификации по мой адрес. Просто спри да оценяваш и коментираш хора, които не познаваш, нито пък да ми вменяваш мотиви и дезинформации. Не смятам въобще да ти отговарям на въпроси, които, слава Богу изяснихме в тази, а в други теми, посветени на Skype. Като не ползваш, нито одобряваш Skype, или като ползваш принудително Skype (заради твои познати) бъди мъж и следващият път, когато пред себе си видиш поредното ЛСКП на Skype просто не слагай отметката, че си го прочел и си съгласен, а спри програмата и не ползвай. Другата алтернатива, която аз виждам за теб, и за такива като теб, е или да напишеш, или да подпомогнеш написването и използването на друг конкурентен на Skype продукт, който да стане привлекателен за хората и те да го предпочетат пред Skype.

Не виждам защо все не харесваш и плюеш по тези, които ползват Skype и не мога да си обясня защо все се натискаш да плачеш в теми, посветени на потребителите на Skype, или на проблемите, които потребителите имат със Skype? Какъв е твоят интерес? (Моля те, да не отговаряш – хич не ме интересува; въпросът ми е реторичен!)

Здравейте! Искам да отворя хронологията от друг скайп, за който затрих потребителското си име и паролата. Като отворя фаиловете с notepad или wordpad излизат само гарги, йероглифи и чавки. Явно скайпа кодира файловете си някак.
Не може. Потребителското име го имате (профилната папка е кръстена на това ваше Скайп име). Остава „да си спомните паролата“. Ако сте регистрирал адрес за е-поща, поискайте служебна парола. Писано е в темата по-назад. Ако не сте регистрирал е-поща, мисля, че няма начин някой да ви прати служебна парола.

ДОПЪЛНЕНИЕ: B-boy[styLe], извинявай не видях, че си отговорил. Това да не се брои. Извинявам се!

Не те и карам точно теб да се връщаш.

Пък и нещо не ми се спори, щото малко ми е писнало.

Аз си имам някакви "особени" съображения поради които ще го ползвам 1.4 до като не го направят да не може да работи (ако това изобщо се случи някога).

Който знае какво и как да пробва сам ще се убеди какво съм писал, а пък другите потребители да са живи и здрави и щастливи.

На един компютърно неграмотен съсед му подарил някой си един компютър Compaq - Pentium 3 - RAM 64 KB - Windows 98.

И човека се радва че си има компютър за без пари и иска да си го ползва, по-точно децата му да го ползват.

Я да ми кажеш ти сега как ще стане ако му инсталирам Уиндоуз 2000 да ползва послената версия на Скайпа на която й трябват 46 RAM от 64-те KB с които разполага компютъра му?

И аз имам един още по-стар компютър с който си правя разни пробички без да ме е грижа какво може да му се случи. Та на него последната версия на Скайпа се инсталира и тръгна и зае 46 KB RAM от 92 KB. И от там се сетих да сваля стара версия и видях ползите да си я инсталирам и на моя компютър въпреки че няма недостиг на RAM.

Гизмо, аз затова искрено казах, че „уважавам твоите съображения“. Разбирам и хората със слаби машини, или там, където достъпът до интернет е скъп и т.н. Само маркирах неща, които в тази тема съм споделял, а и други са казвали за това връщане. За проби – нямаш грижи! Естествено, че ако човек има такива машини, освен основната, то той може да ги ползва за подобен род експерименти. Аз имах предвид някои загуби, които претърпях от подобни връщания. В крайна сметка машините, а и достъпът до интернет в България доста напреднаха, така да кажа, ако сравняваме 2008 г. с 2005 г. И последно: забравих да ти благодаря за номера със списъка с абонати в 1.4 и показването на броя на реалните абонати. Това е ценно и ще помогне на хора, които са с такива версии да поправят това. Ти вероятно следиш разни програми, които ползваш и знаеш, че реализирането на обратна съвместимост (формати, кодеци, протоколи, БД и мн. др.) понякога е трудно осъществимо, да не кажа с цената на много компромиси с производителността, надежността и т.н. Лично се надявам поддръжката за 1.4–2.5 да се прекрати скоро, защото само звуковата библиотека бе на три пъти основно пренаписвана след 2.5, а много бъгове по ЗБ са свързани с тая пуста обратна съвместимост. Поздрави и ползвай!

ПП1 Ние не спорим, не се караме, а споделяме мисли. Надявам се да е така.

ПП2 За компака: ако има някаква възможност за добавяне на повече оперативна памет ще е добре, че тия с тия 64 МБ кое по напред: ОС, браузър, Skype ли? ::дружеско намигане (КБ го чета МБ).

Ами примерно няма ли някой ускорител с който да се изпращат файлове по Скайп по-бързо ?

Ами примерно няма ли някой ускорител с който да се изпращат файлове по Скайп по-бързо ?

Разбира се че има, нарича се финикийски знаци и се използва за закупуване на по-бърза връзка до Интернет

Ами примерно няма ли някой ускорител с който да се изпращат файлове по Скайп по-бързо?
Доколкото знам – не, няма. Скоростта на изпращане и получаване (прехвърляне на файлове) зависи от пропусквателния канал и на двете (или повече) машини, според скоростта на свързване с интернет. Зависи и от ще куп настройки, та дори и от това, какви други програми ползват достъпа до интернет.

Искам да кажа, че за прехвърлянето на файлове по Skype с пълна сила важи принципа на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!“.

Във версиите след 3.2 насам прехвърлянето се ограничава по време на разговор, независимо какъв: обикновен, конферентен, или с видео. Ако затворите разговора скоростта се повишава.

ДОПЪЛНЕНИЕ: Този път моите извинения на капитана!

ПП2 За компака: ако има някаква възможност за добавяне на повече оперативна памет ще е добре, че тия с тия 64 МБ кое по напред: ОС, браузър, Skype ли? ::дружеско намигане (КБ го чета МБ).

Да бе да, мегабайти са ама в моя Уиндоуз ми показва кило-октети щото така е френски, например 46000 Ko при налични 98000 Ko и от там съм се подвел внимавайки октетите да ги напиша в байтове и махайки нулите а пък Кило си е останало.

Например на тоя компютър е:

Mйmoire phisique (Ko) Total 523760

което ще рече 512 мегабайта

А иначе Windows 98, Millennium или 2000 си работят и при само 64 MBytes of RAM. Само дето като пуснеш програми имащи нужда от повече RAM и върви много бавно щото пише и чете по/от диска в суап файла.

Пускал съм фотошоп 7 на един компютър Сименс с Millennium и 64 MB RAM и работеше да обработва снимки но бавно, бавно.

Не знам дали някой ще изхвърли Пентиум 3 компютър в София вместо да го даде на хлапето си да се радва. Така че, старите щайги ще си останат още доста време в употреба. И на тях им трябват по-лекички програмки. И татковците като не са прочели ти кво си писал тука и си им слагат стари версии на Скайпа да им върви по-гладко на хлапетата.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Аз пък, топър, имам чувството, че прекаляваш с личните оценки, и квалификации по мой адрес. Просто спри да оценяваш и коментираш хора, които не познаваш, нито пък да ми вменяваш мотиви и дезинформации. Не смятам въобще да ти отговарям на въпроси, които, слава Богу изяснихме в тази, а в други теми, посветени на Skype. Като не ползваш, нито одобряваш Skype, или като ползваш принудително Skype (заради твои познати) бъди мъж и следващият път, когато пред себе си видиш поредното ЛСКП на Skype просто не слагай отметката, че си го прочел и си съгласен, а спри програмата и не ползвай. Другата алтернатива, която аз виждам за теб, и за такива като теб, е или да напишеш, или да подпомогнеш написването и използването на друг конкурентен на Skype продукт, който да стане привлекателен за хората и те да го предпочетат пред Skype.

Въпреки, че не смятам за нужно и аз, ще ти отговоря - не съм коментирал никога потребителите на скайп, ако не си забелязал. Коментирам компетенцията ти и елементарните маркетингови трикове (собствени кодеци, собствени алгоритми и т.н.). И сигурно за 20-и път ще подчертая - не лъжи потребителите, че uPNP има нещо общо със звука - на практика ще им отовори портове в персоналните рутъри или модеми (които все повечер навлизат в употреба заради ADSL или лична защита и ниска цена на устройствата). Явно Скайп мислят далновидно за целостта на криптираната си среда. Типично.

За твое успокоение - не ползвам Скайп, явно не можеш да го разбереш. А дали участвам в разработката на конкурентен продукт няма и да разбереш - няма да се тупам колко много зависи от мен. Поне превода ще е адекватен. Пък съвсем скоро след бета тестове може да се появи и софтуер за надеждно терминиране на нелегитмно ползване на Скайп ;)

Искам да попитам има ли някакъв начин някой абонат който съм блокирал да ми пише и аз да получавам съобщенията?

Редактирано от svetli0 (преглед на промените)

Искам да попитам има ли някакъв начин някой абонат който съм блокирал да ми пише и аз да получавам съобщенията?
НЕ, освен, ако сте го блокирал неправилно. Тоест, блокирал сте по име и фамилия, а не по Скайп име.

Как да сте сигурен, че блокирате правилно?

1. Ползвайте нови версии (от 3.2 насам, желателно последната публична).

2. Винаги блокирайте, като преглеждате профила на абоната: заставате на ред „Скайп име“, и там след натиснат десен бутон на мишката избирате „Копирай“. Така е сигурно, че имате в клипборда Скайп името, а не името и фамилията, които могат да бъдат сменени.

3. После добавете копираното Скайп име в списъка на „Блокирани абонати“. И край.

Разбира се много спамъри ползват сходни Скайп имена и еднакви име и фамилия. Може да ви се струва, че е същия абонат, защото нямате навик да поглеждате и сверявате Скайп имената. Тогава блокирате и това Скайп име. И спамърите са обречени.

Ако често получавате нежелани съобщения, или нежелани разговори, тогава повишете настройките от Непрекосновеност в Настройки.

В смисъл само хора, които сте добавил във вашия списък да могат да ви се обаждат и да ви пишат. Доколкото знам спамърите нямат лек за това. Разбира се инсталирайте само екстри, които носят знака Skype Certified, ако ползвате такива.

ПП1 Гизмо, разбрах и благодаря. Все пак смятам, че технологиите вървят напред, а не назад. И на мен ми е жал за старите машини, но такъв е животът. Развива се. Иначе споделям мисленето ти, но уви от гледна точка на жизнения цикъл на всеки продукт опазването на пълна обратна съвместимост не е възможно във всички случаи и на всяка цена (т.е. компромис). На френски МБ обаче се съкращава Мо, а не КВ, поне доколкото аз чета и говоря този език. Но да не спорим – разбрах те.

ПП2 Топър, айде няма нужда. Пак ми се обясняваш не какво имаш като факти и точни данни, а какво аз, или някой правил, или ще прави. И нагло лъжеш, че не си против потребители, които ползват, или уважават Skype. Следи от твои изцепки (по адрес на Skype и потребители, които го защитават, или са доволни от него) има в много теми в калдата (дори такива, които нямат нищо общо със Skype, но не ме интересува, нито ще става част от тази дискусия в нашата тема за Skype). Омръзна ми вече, а предполагам и на всички да ти четем заяжданията. Добре, че поне си призна най-сетне, че имаш икономически и лични интереси, за които пречка се явява Skype. А какво ще стане: „Поживем, увидем“, както се казваше преди време. Но слабо ме интересува какво привнасяш, къде работиш, даже хич, макар и да знам (не бъди толкова сигурен какво знам за теб и какво не: нека ти свети там една лампичка – „На каждой пожарной...“). Това е тема за Skype (в помощ на потребителите) и те призовавам да се придържаш към нея. Благодаря за помощта и съветите, които даваш на място тук, но другите интерпретации и лични квалификации не приемам и е желателно да ограничиш до минимум. Все пак важното е да има добър тон и да дискутираме свободно с оглед на полезната информация за българите, които предпочитат да ползват Skype.

;)

Имам икономически интереси ли?? Наглец - ти си на хонорар, не съм аз.

И пак си ти с изцепките - прочети какво означава uPNP, защото стана за смях с твоите леймърски коментари.

А какво знаеш за мен не ме бърка, аз не съм се крил. Виж, теб трудно може да разбере човек

ПП.Полезно е потребителите да знаят какво става с компютъра и вързката им, или ти не смяташ така? Най-малкото ги подвеждаш - uPNP библиотека за звук, врели-некипели

ПП2:Поне чети линковете, ще се ограмотиш малко

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Докладвам ти репликата за модериране. Стига с лични квалификации. Това не е тема за топър, а за отговори по питания на ПОТРЕБИТЕЛИ НА СКАЙП, БЪЛГАРИ!

Кое не ти е ясно, топър?

Що не отговори интелигентно на предния въпрос на потребител за блокирането?

ДОПЪЛНЕНИЕ: и спри да слагаш тоя смешен знак ОФФ ТОПИК. Всичките ти недоказани обвинения и хули са офтопик. Айде, няма нужда!

ПП1: Само неграмотен човек, или такъв с комплекс за собствената си неграмотност може да си позволи да интерпретира следния мой пасаж:

Уважавам съображенията, които излагаш, но аз в личен план никога не бих се върнал точно към 1.4. Причините съм ги излагал по повод на други „връщания“. Най-сериозните аргументи „против“ не са идеологически: супервъзли и прочее мними заплахи. А са: съвместимост, сигурност и развитие на качеството при разговор. Skype отдавна ползва собствени кодеци и нови модули за потискане на фонов шум, регулиране силата на звука на устройствата, собствен uPNP и много други, на които няма да се спирам.

като:

Най-малкото ги подвеждаш - uPNP библиотека за звук, врели-некипели
.

От приведените примери става въпрос, че се изброяват, споменават промени по кода на Skype, станали след 1.4. И то не детайлно, защото с Гизмо дискутираме дали да се посъветват хората да ползват 1.4, или не. Гизмо смята, че това е допустимо, и то на слаби машини, аз също мисля, че е оправдано, но с притеснение за сигурността и загуба на хронология и др. плюс предимствата в изброените нови неща...

Само неграмотен или недобронамерен човек може така да интерпретира чуждите думи.

Затова и тази категория хора обикновено слагат в подписите си изрази от рода на: „Грамотен ли си?“

Своего рода изкупление за собственото им неумение да боравят с чуждото слово и да анализират. Гра̀мотно (чете се с руско произношение)

...с Гизмо дискутираме дали да се посъветват хората да ползват 1.4, или не. Гизмо смята, че това е допустимо, и то на слаби машини, аз също мисля, че е оправдано, но с притеснение за сигурността и загуба на хронология и др. плюс предимствата в изброените нови неща...

Апаааа, не съм ги съветвал да слагат 1.4, а само съм им дал трик ако те сами искат да я сложат как да си върнат контактите и съм посочил ползите за мен да я ползвам. Сигурен съм че 99,99% така и нищо не са разбрали от описаното от мен.

И не е в мой интерес всички да я ползват защото тогава от eBay/Skype ще се усетят че прекалено много потребители "хитруват" и ще вземат да се потрудят да ми развалят рахатлъка. Това положение е същото както миналата година с безплатните минути от едни други хора, които си ги ползвах и така и не написах ясно и подробно как и други да могат да ги ползват. От тук може и да се досетиш що така изведнъж не споря по Relay Nodes а пиша само с намеци разбираеми за шепа хора от потребителите на програмата.

П.П. налучках един трик как да го "задуша" скайпи да си мисли че машината ми не му е от полза и да се свие и стане мъничък, мъничък и надявам се и "неактивен". При това без ползване на никакви допълнителни специални програми. Ама понеже 99% от потребителите са си щастливи и без да си задават въпроси - кое, как и какво прави- няма да го споделям тука. ( покрито млеко мачка го не лоча :rolleyes: )

Разбира се, и вече ти благодарих ти за оправяне на тази грешка при отчитане на реалните абонати с версия 1.4.

Аз си позволих да маркирам, че са се случвали неприятни инциденти с мен и с много други хора точно от такива връщания. Другото, което изразих е, че сме 2008 г., технологията на Skype се разви доста, компютрите също, и че е съвсем оправдано обратната съвместимост на следващите версии на Skype да не поддържат 1.4–2.5. Смятам, че цената на тази поддръжка е за сметка на твърде много компромиси с качеството и с някои нови функции от последните версии и със сигурността. Стана ясно, че засега хората с бавни компютри, или поне не на тези, с които си вършат работата, могат да пробват това, което предлагаш.

Мисля, че изяснихме позициите си достатъчно добре по този въпрос, така че всеки може сам да направи преценка дали това би вършило работа, или не си струва русковете от загуба на информация, влошено качество и занижена сигурност.

Мисля, че изяснихме позициите си достатъчно добре по този въпрос, така че всеки може сам да направи преценка дали това би вършило работа, или не си струва русковете от загуба на информация, влошено качество и занижена сигурност.

Точно така, нека си преценят АКО МОГАТ, а ако не могат - тогава не знам.

Аз тук сега ще съм пас по сигурноста и качеството, да се оправя кой както намери за добре. Те нали всички са кликнали по време на инсталацията че всичко са разбрали и са съгласни с всичките условия, значи на тяхна отговорност е ползването на програмата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.